Ponedeljak, 30.06.2014.

19:05

Novak sigurno do četvrtfinala

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Vimbldona, pobedom u tri seta nad Žo-Vilfridom Congom.

Izvor: JT

Novak sigurno do èetvrtfinala IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

83 Komentari

Sortiraj po:

Bojan

pre 9 godina

(Milan, 1. jul 2014 09:37)
pa cekaj malo, do cetvrtfinala moze da se igra maksimalno sa dva nosioca (ako si sam jedan od njih, ako nisi, onda maksimalno sa trojicom).
Nole je USO 2013 stigao bez igranja protiv nosioca do QF, jaka stvar, na kraju nije uzeo turnir. Isto se desilo na AO 2012, pa ga je uzeo.

Kika Majstor

pre 9 godina

Bojim se da ova dobra igra ne znaci mnogo.
Lako je odigrati fenomenalno protiv igraca koji NEMA POJMA sta treba da radi kada igra protiv tebe. A Conga je protivnik sa najslabijom igrom spram Djokoviceve.
Ni slucajno nece one Djokoviceve "lude" lopte da ulaza i sve padaju na zadnju liniju kada bude igrao sa igracem koji zna da mu se suprotstavi. Setite se Gaross-a.

ciganin sam al najlepsi

pre 9 godina

Novak je konacno smiren i koncentrisan. Ne znam da li je u potpunosti spreman fizicki, ali izgleda da ima puno zara u njegovim ocima, a kad je tako , uvek se nadam najvecim ostvarenjima. Protiv Cilica mora biti fokusiran maksimalno, ali sve osim pobede u 3 ili 4 seta bi za mene bilo iznenadjenje, bez obzira na cinjenicu da je Hrvat u vrlo dobroj formi , te da je na ovoj podlozi opasan po svakog igraca iz prvih 10.

haha

pre 9 godina

Conga nikad gori mec nije odigrao. Koliko je samo loptica na 2 servis Djokovica promasio, sramota.
Iz aviona se videlo da je dosao da izgubi.

ime

pre 9 godina

Slozio bih se sa Vama u analizi potpuno ali ne i sa time da je publika protiv Novaka. Ona je bodrenjem Conge, htela vise tenisa, vise neizvesnosti a igra obojice je bila na veoma visokom nivou !!!
(Ljubisa, Velika Hoca/Strazbur, 30. jun 2014 23:47)

ne tacno!!! navijali su protiv novaka. a dokaz je onaj aplauz publike kada je novak napravio gresku u trecem setu.

Bojan

pre 9 godina

(Martina, 30. jun 2014 22:26)
evo Roland Garosa
QF
Rafael Nadal [1] - David Ferrer [5]
Novak Djokovic [2] - Milos Raonic [8]
SF
Rafael Nadal [1] - Andy Murray [7]
Novak Djokovic [2] - Ernests Gulbis

al su bacili Nadalu slabe protivnike...

Conga nije pola igraca koji je bio 2008-10 on ne bi bio tezak protivnik za prvo kolo Noletu, tako da realno nema potrebe za nekim kukanjem. Iako je Conga bolje plasiran, Cilic ce u QF biti tezi protivnik od raspalog Conge (naravno, ocekujem Novakovu pobedu).
Nadalu se posteno ocistio zreb, ali Raonic bi mogao da bude ozbiljan protivnik u QF

robin hud

pre 9 godina

Sting, 30. jun 2014 22:54)
Đoković nije ničim provocirao publiku. Publika je želela više uzbuđenja i duži meč.Njegova je nesreća što publika uglavnom podržava slabije. To je pokazala i podrška posle poslednjeg poena.

haha

pre 9 godina

@Saki
Kome su ono odlagali meceve pa je igrao bez pauze danima?
Congi ili nekom Nadalovom protivniku?
Nadal uvek ima tezi zreb, cak i na Vimbldonu su mu napakovali da igra protiv RF u polufinalu, jer ga samo RF moze pobediti na travi, a Novak igra protiv Mareja koji nikad slabije nije igrao.

miki7878

pre 9 godina

@Pored novakovog imena stoji broj 1. Nisam u toku jel se desila smena, ili je greska?
(Milosbbbb, 30. jun 2014 21:41)

Prvi nosilac, a smjena će biti kad Nadal ode u penziju.
(Oskar, 30. jun 2014 22:52)

Ha,ha,ha. Svaka cast na odgovoru! Kako si ih samo iznervirao. Vidim posle su na ovo tvoje njih gomila morala da odgovore.

znanje

pre 9 godina

(Oskar, 30. jun 2014 22:59)
Sve mogu da se složim ali da Nadal ima sutra jakog protivnika to nikako. Jeste izbacio Kirgios jednog Gaskea ali tvrditi da je težak, doduše za Nadala možda ,ti ga bolje znaš, njega svako može pobediti na Vimbldonu pa možda i taj Kirgios(valjda se tako čita).

Saki

pre 9 godina

@Posle Rolangarosa i onakvog zreba a sada i ovo treba mnogo mrzeti Djkokovica ili se praviti lud i ne videti ono sto je svima jasno.Opet je slucajno ovakav zreb
(Martina, 30. jun 2014 22:26)

Žrijeb za muškarce izvlače ženski teniseri, i to se ne može namjestiti ! - nikako.
A kad već pričaš o tome, Novak ima " LAKŠI " žrijeb od Nadala i to ne malo, nego mnogo, mnogo, i mnogo. Nadal igra sutra protiv jakog igrača, a onda protiv Raonića, koji je najteži mogući protivnik u četvrtfinalu na ovoj podlozi, pa onda protiv kralja ove podloge, sedmorostrukog šampiona koji je u sjajnoj formi i ove godine. A o čemu ti pišeš i kakve igrače to navodiš u tim početnim kolima. Pa ako neko od njih dvojice nije u stanju pobijediti sve te igrače sa po 3:0, kako onda misliš da zaslužuje da osvoji Wimbldon.
(Oskar, 30. jun 2014 22:59)

Nadal sutra igra protiv toliko jakog igraca da mu ni ti ne znas ime. I za tvoju informaciju Nadal ni ove prethodne nije dobio sa 3:0. Ili su te ove ocigledne cinjenice toliko izbacile iz takta da si taj detalj prevideo. Doduse mozda mu se sutra posreci pa tog 'jakog igraca'' uspe da dobije sa 3:0

Vimbldon

pre 9 godina

Postoji desetak tenisera koji za koje moze da se kaze da su jedni najboljih ikada, smatram da je medju njima i Nole, i postoji Rodzer Federer. Tako ce ostati zauvek, Nadal je osvojio 14 GS turnira , ali tome niko ne pridaje toliku vaznost u smislu da neko izjavi da je bolji od Federera, Ima bolji skor, ali Federer je daleko kompletniji i talentovaniji teniser.

atp

pre 9 godina

@Pored novakovog imena stoji broj 1. Nisam u toku jel se desila smena, ili je greska?
(Milosbbbb, 30. jun 2014 21:41)

Prvi nosilac, a smjena će biti kad Nadal ode u penziju.
(Oskar, 30. jun 2014 22:52)

Znaci Rafa od sledeceg ponedeljka u penziju... Nije mi bas drago ali ako je to to, sta da se radi..

Inspector Bloch

pre 9 godina

Zaboravih, pa samo da iskazem zgrazavanje,prema britanacima,sto se tice tretmana prema TRECEM teniseru sveta, Vavrinki..koji vec SUTRA opet igra ..i to na terenu TRI!Bezobrazluk nebeski!Prolazio je to i nas Novak,..za one koji se secaju..

Ilija

pre 9 godina

Жао ми Цонге, добар је момак и тенисер, ал га малерозни жреб увек додели Новаку... Толико га је Ноле излудео последњих година да је овај већ у свлачионици изгубио... Ипак био је сјајан меч, поготово трећи сет, у којем се Цонга опустио и почео агресивније, а то Новаку прија јер му је такав менталитет да на сваку бомбу одговори још јачом. Воли да докаже да (рецимо кад је размена форхендима) је његов бољи...
Ова верзија Новака од данас ми се много свидја, и верујем да ако овако буде играо да неће бити проблема.
Уздравље.

andrej

pre 9 godina

ja se pitm kako ovi organizatori vimbldona mogu staviti federera da igra sa robredo na drugom terenu po velicine,2 mec u 4 koliko je odigrao igrace na drugom terenu a nadal sa nekim nepoznatim teniserom igrace na centralnom terenu a ne teniser koji je osvojio ovaj turnir 7 puta

Ljubisa, Velika Hoca/Strazbur

pre 9 godina

Osim par kilavih voleja, savrsen mec za Novaka. Sve je funkcionisalo u njegovoj igri, imponovali su servis, ritern, selekcija udaraca (hladna glava), bez vecih oscilacija (osim mozda sredinom 3. seta, ali taj set je Conga igrao u transu), a pre svega perfektno sprovedena kontrolisana agresija, taj zastitni znak Novaka iz cuvene 2011. No dobro, prvo vece iskusenje Novak je prosao bez ikakvih problema. Ocekujem veci otpor Cilica u cetvrtfinalu, ali i to ce Novak prebroditi bez vece drame. A onda ce nam polufinale sa Endijem pokazati gde Novak zapravo jeste i da li je spreman da posle godinu i po dana suse konacno osvoji svoj 7. Gren slem. Po danas prikazanom jeste, ali iskustvo nas uci da polufinala i finala poslednjih godina Novak igra ispod svojih mogucnosti. Na njemu je da nas u tome razuveri.

I opet "objektivna" londonska publika zdusno navija protiv njega, iako je Novak tako velikodusno poklonio trofej njihovom ljubimcu prosle godine. Sve se vraca, sve se placa, kada dodje cas...

Pozdrav,
(Gajetano, 30. jun 2014 22:09)

Slozio bih se sa Vama u analizi potpuno ali ne i sa time da je publika protiv Novaka. Ona je bodrenjem Conge, htela vise tenisa, vise neizvesnosti a igra obojice je bila na veoma visokom nivou !!!

Saki

pre 9 godina

@Pored novakovog imena stoji broj 1. Nisam u toku jel se desila smena, ili je greska?
(Milosbbbb, 30. jun 2014 21:41)

Prvi nosilac, a smjena će biti kad Nadal ode u penziju.
(Oskar, 30. jun 2014 22:52)

Verovatno zato Nadalu uporno i namestaju ovakav zreb da bi mu produzili radni vek. Protiv koga ono igra Nadal sutra ?

Pablo

pre 9 godina

Conga servirao kao nikad do sad u trećem setu i opet je izgubio zbog sjajne Novakove igre. Raduje ovakav razvoj situacije (dizanje forme iz meča u meč).

v

pre 9 godina

Kakav impresivan finis. Lepo ja pricam danima, da je Novak nabrijan i da nije skoro bilo ove resenosti u njegovim ocima. A za tie-break, sta reci? Prva iskoriscena mec lopta, i to kakav ritern. Sto se mene tice Novakov zreb je perfektan, forma se podize i samo napred.

Inspector Bloch

pre 9 godina

Ne bih imao sta vise da dodam, od onoga sto je DZ.Konors, kao kokomentator za BBC/to je onaj, za mlade komentatore..iza koga Nole TRENUTNO stoji/ rekao:najbolji TENIS do sada viden na SW!Ja, samo, skromno dodajem, pogotovo 2 set!Naravno, da TO tako i treba da bude u cetvrtini GS!Ali, avaj..sutra ce opet u slucaju RN celindz klinac, a RF ..sa nemesisom/odskora/ Robredom./ko..znaa?/Voleo bih, kada bi mnogi 'ljubitelji/novostrucnjaci tenisa'..bar shvatili, sada, cemu je sluzila prva nedelja Novaka..Stepanek je bio ustvari egzibicioni mec..odraden kako i dolici;sa Simonom..je bilo vezbanje dugih, dubokih lopti..koje su danas unistile Congu/ uostalom kao i uvek/Novak je dosao nespreman, sa jos jednom crtom na srcu, posle RG,..i raste,onako kako i treba..a ha, ha,eto danas i Boze, Boze..se bavio u ucenjem BB..kada mu je potrebna podrska..a ovaj ..kao zbunjeno dete; da ne zaboravim, ima, JOS kako BB u Novakovoj igri! Idemo dalje!!

Pozdrav,

gentlmen

pre 9 godina

Ja ne vidim da je Conga lose igrao mec kao sto pisu komentare ovde i da je izgubio mec pre nego sto je izasao na teren... Conga je igrao dobro. Servirao odlicno (75% prvi servis ej to je mnogo), igrao jako sa forhenda, a sa bekhenda je gresio malo vise. Zato je Nole samleo Congu i odigrao odlican mec.

only fools and horses

pre 9 godina

Pored novakovog imena stoji broj 1. Nisam u toku jel se desila smena, ili je greska?
(Milosbbbb, 30. jun 2014 21:41)

Nije greška, on je prvi nosilac na turniru. Englezi imaju svoju računicu u određivanju nosilaca, ne mora da bude po trenutnoj rang listi.

Oskar

pre 9 godina

@Posle Rolangarosa i onakvog zreba a sada i ovo treba mnogo mrzeti Djkokovica ili se praviti lud i ne videti ono sto je svima jasno.Opet je slucajno ovakav zreb
(Martina, 30. jun 2014 22:26)

Žrijeb za muškarce izvlače ženski teniseri, i to se ne može namjestiti ! - nikako.
A kad već pričaš o tome, Novak ima " LAKŠI " žrijeb od Nadala i to ne malo, nego mnogo, mnogo, i mnogo. Nadal igra sutra protiv jakog igrača, a onda protiv Raonića, koji je najteži mogući protivnik u četvrtfinalu na ovoj podlozi, pa onda protiv kralja ove podloge, sedmorostrukog šampiona koji je u sjajnoj formi i ove godine. A o čemu ti pišeš i kakve igrače to navodiš u tim početnim kolima. Pa ako neko od njih dvojice nije u stanju pobijediti sve te igrače sa po 3:0, kako onda misliš da zaslužuje da osvoji Wimbldon.

Sting

pre 9 godina

Djokovic cant accept it when the crowd are supporting his opponent. He then proceeds to provoke the crowd. If he stopped getting offended he'd have more fans

miki7878

pre 9 godina

Novak Djokovic (SRB) [1]-Andrey Golubev (KAZ)
Rafael Nadal (ESP) [2]-Martin Klizan (SVK)
---…--
Novak Djokovic (SRB) [1]-Radek Stepanek (CZE)
Rafael Nadal (ESP) [2]-Lukas Rosol (CZE)
---…--
Novak Djokovic (SRB) [1]-Gilles Simon (FRA)
Rafael Nadal (ESP) [2]-Mikhail Kukushkin (KAZ)
---…--
Novak Djokovic (SRB) [1]-Jo-Wilfried Tsonga (FRA) [14]
Nick Kyrgios (AUS)-Rafael Nadal (ESP) [2]
---…--
Posle Rolangarosa i onakvog zreba a sada i ovo treba mnogo mrzeti Djkokovica ili se praviti lud i ne videti ono sto je svima jasno.Opet je slucajno ovakav zreb
(Martina, 30. jun 2014 22:26)

Hajde se vise dogovorite. Dal se Nadalu pusta da se dopinguje, ili mu se namesta laksi zreb, ili placaju publiku da navija protiv njega.... Mnogo boli kad je neko bolji. Iskreno. Danas Novak jako dobar, al sto je neko rekao, i na Roland Garosu je tako igrao sa Congom ,pa na kraju.... ipak tacna. :)

Petar

pre 9 godina

Kakvi servisi Novaka! Fenomenalno. Vrlo inteligentni, raznoliki, ali sto je najvaznije precizni. Samo da nastavi tako da servira i doci ce sve ostalo.

Gajetano

pre 9 godina

Osim par kilavih voleja, savrsen mec za Novaka. Sve je funkcionisalo u njegovoj igri, imponovali su servis, ritern, selekcija udaraca (hladna glava), bez vecih oscilacija (osim mozda sredinom 3. seta, ali taj set je Conga igrao u transu), a pre svega perfektno sprovedena kontrolisana agresija, taj zastitni znak Novaka iz cuvene 2011. No dobro, prvo vece iskusenje Novak je prosao bez ikakvih problema. Ocekujem veci otpor Cilica u cetvrtfinalu, ali i to ce Novak prebroditi bez vece drame. A onda ce nam polufinale sa Endijem pokazati gde Novak zapravo jeste i da li je spreman da posle godinu i po dana suse konacno osvoji svoj 7. Gren slem. Po danas prikazanom jeste, ali iskustvo nas uci da polufinala i finala poslednjih godina Novak igra ispod svojih mogucnosti. Na njemu je da nas u tome razuveri.

I opet "objektivna" londonska publika zdusno navija protiv njega, iako je Novak tako velikodusno poklonio trofej njihovom ljubimcu prosle godine. Sve se vraca, sve se placa, kada dodje cas...

Pozdrav,

Nebojša

pre 9 godina

Odličan meč pravi muški Conga me je iznenadio vrlo sigurnom igrom sa malo grešaka pitam se samo dali bi Federer Nadal ili Marej uspeli današnjeg Congu da dobiju sa 3-0 i dali bi ga uopšte dobili Čilić je sledeći verujem da ce igrati slično kao Conga snažni servisi i agresivna igra ali Novak je podigao formu tako da verujem da će Hrvat slično proći kao Conga večeras.

Oskar

pre 9 godina

@Pored novakovog imena stoji broj 1. Nisam u toku jel se desila smena, ili je greska?
(Milosbbbb, 30. jun 2014 21:41)

Prvi nosilac, a smjena će biti kad Nadal ode u penziju.

Darko

pre 9 godina

@ljubitelj tenisa, ....i ja sam ljubitelj Playboyevih zečica, i takođe neznam gde su trenutno i šta rade, potpuno te razumem...ustvari briga nas ko kako i gde igra, bitno je da mi to volimo?!, nego ,kolega, da te obavestim, Wimbledon je u pitanju ,i da, 2014 je godina, trenutno

znanje-imanje

pre 9 godina

Šta reći? Žao mi žustrog Žoa, žaista. Fransuski igrači su OK ali ovo je valjda 40 uzastopna Novakova pobeda protiv njih. Kakav zadnji return!
Prošlo je dosta mečeva a da nisam gledao Novaka da je kako treba - opušteno-eksplozivan. Posledično servis zaista izuzetan. Trebaće jer sledi finiš. Čilić igra najbolje u životu i neće biti manji problem nego Tsonga. Protiv Berdiha je odigrao najbolje i najduže dobro što sam ga u životu gledao. Mari ima razočaravajuće slab otpor inače pristojnih igrača i dosada je pokazao najviše. Brine i taj levi biceps ključan za bekend.
Obaška ne mogu da se priviknem na promenu: na Vimbldonu "deca" nikada nisu bila tako velika?! Ne znam u čemu je fora ali deluje bezveze. Ranije su uvek birali klince ali ipak munjevite i bilo je super. A švrća sa srpskom zastavom dobio je i potpis ali i trenerku i bilo je super.

Martina

pre 9 godina

Novak Djokovic (SRB) [1]-Andrey Golubev (KAZ)
Rafael Nadal (ESP) [2]-Martin Klizan (SVK)
----------------------------------------------
Novak Djokovic (SRB) [1]-Radek Stepanek (CZE)
Rafael Nadal (ESP) [2]-Lukas Rosol (CZE)
----------------------------------------------
Novak Djokovic (SRB) [1]-Gilles Simon (FRA)
Rafael Nadal (ESP) [2]-Mikhail Kukushkin (KAZ)
----------------------------------------------
Novak Djokovic (SRB) [1]-Jo-Wilfried Tsonga (FRA) [14]
Nick Kyrgios (AUS)-Rafael Nadal (ESP) [2]
----------------------------------------------
Posle Rolangarosa i onakvog zreba a sada i ovo treba mnogo mrzeti Djkokovica ili se praviti lud i ne videti ono sto je svima jasno.Opet je slucajno ovakav zreb

svetlana

pre 9 godina

Bravo Nole.Pravedno bilo da ti bar u polufinalu i finalu budu laksi protivnici.Ali kakogod-ti ces.biti broj 1 posle ovog turnira,a i vlasnik pehara.

Nebojša

pre 9 godina

Congi maksimalno jedan set, možda. No2e do finala i susreta sa najboljim na svetu - Rafom, neće imati protivnika koji bi mogao da ga zaustavi gledajući trenutnu formu svih igrača na ovogodišnjem Vimbldonu. Sa Marijem u 1/4 finalu i Federerom u 1/2 b (najverovatniji scenario) će biti nešto teže nego sa Congom, ali u svakom slučaju finale je za Đokovića sasvim izvesno. Kao što je izvesno i da će u finalu dobiti "poslužavnik". (Ljubitelj tenisa, 30. jun 2014 20:06


Pa i nisi neki ljubitelj kad neznaš ni koji turnir pratiš.

Nikola

pre 9 godina

nisam vrhunski strucnjak, ali sam primeteo i to vec duze vreme, novak cele sezone ima problema sa forhendom iz trka, mnogo gresi na tom udarcu, svako ko se ozbiljnije bavio tenisom zna o cemu govorim i koliko je bitan taj taj udarac, uz bekhend proklizavanje je bio njegov zastitni znak..inace danas ovo je najbolji tenis u dosadasnjem delu turnira na wimbldonu, ko god da pobedi ovde..

robin hud

pre 9 godina

Congi maksimalno jedan set, možda. No2e do finala i susreta sa najboljim na svetu - Rafom, neće imati protivnika koji bi mogao da ga zaustavi gledajući trenutnu formu svih igrača na ovogodišnjem Vimbldonu. Sa Marijem u 1/4 finalu i Federerom u 1/2 finalu (najverovatniji scenario) će biti nešto teže nego sa Congom, ali u svakom slučaju finale je za Đokovića sasvim izvesno. Kao što je izvesno i da će u finalu dobiti "poslužavnik".
(Ljubitelj tenisa, 30. jun 2014 20:06)
U pravu su pojedini komentatori kada kažu da ima veliki broj ljudi koji komentarišu tenis a ne gledaju ga. Još i pride nik, ljubitelj tenisa. Novak ne može da igra nikako sa ovim teniserima pre polufinala i finala. Pogledaj žreb.

miki7878

pre 9 godina

Conga je ovaj mec izgubio i pre nego sto se probudio jutros. Covek ni ne izadje na teren vec izgleda, a i jeste tako, da se pomirio sa porazom. Pa teze je igrati sa nekim anonimusima koji dodju napaljeni i hoce da se dokazu, nego protiv ovih sto su vec X puta izgubili i znaju da nemaju nikakvu sansu. Conga vec razmislja o veceri. Uostalom kao i Novak

Ljubitelj tenisa

pre 9 godina

Congi maksimalno jedan set, možda. No2e do finala i susreta sa najboljim na svetu - Rafom, neće imati protivnika koji bi mogao da ga zaustavi gledajući trenutnu formu svih igrača na ovogodišnjem Vimbldonu. Sa Marijem u 1/4 finalu i Federerom u 1/2 finalu (najverovatniji scenario) će biti nešto teže nego sa Congom, ali u svakom slučaju finale je za Đokovića sasvim izvesno. Kao što je izvesno i da će u finalu dobiti "poslužavnik".

Gajetano

pre 9 godina

Osim par kilavih voleja, savrsen mec za Novaka. Sve je funkcionisalo u njegovoj igri, imponovali su servis, ritern, selekcija udaraca (hladna glava), bez vecih oscilacija (osim mozda sredinom 3. seta, ali taj set je Conga igrao u transu), a pre svega perfektno sprovedena kontrolisana agresija, taj zastitni znak Novaka iz cuvene 2011. No dobro, prvo vece iskusenje Novak je prosao bez ikakvih problema. Ocekujem veci otpor Cilica u cetvrtfinalu, ali i to ce Novak prebroditi bez vece drame. A onda ce nam polufinale sa Endijem pokazati gde Novak zapravo jeste i da li je spreman da posle godinu i po dana suse konacno osvoji svoj 7. Gren slem. Po danas prikazanom jeste, ali iskustvo nas uci da polufinala i finala poslednjih godina Novak igra ispod svojih mogucnosti. Na njemu je da nas u tome razuveri.

I opet "objektivna" londonska publika zdusno navija protiv njega, iako je Novak tako velikodusno poklonio trofej njihovom ljubimcu prosle godine. Sve se vraca, sve se placa, kada dodje cas...

Pozdrav,

Nebojša

pre 9 godina

Congi maksimalno jedan set, možda. No2e do finala i susreta sa najboljim na svetu - Rafom, neće imati protivnika koji bi mogao da ga zaustavi gledajući trenutnu formu svih igrača na ovogodišnjem Vimbldonu. Sa Marijem u 1/4 finalu i Federerom u 1/2 b (najverovatniji scenario) će biti nešto teže nego sa Congom, ali u svakom slučaju finale je za Đokovića sasvim izvesno. Kao što je izvesno i da će u finalu dobiti "poslužavnik". (Ljubitelj tenisa, 30. jun 2014 20:06


Pa i nisi neki ljubitelj kad neznaš ni koji turnir pratiš.

v

pre 9 godina

Kakav impresivan finis. Lepo ja pricam danima, da je Novak nabrijan i da nije skoro bilo ove resenosti u njegovim ocima. A za tie-break, sta reci? Prva iskoriscena mec lopta, i to kakav ritern. Sto se mene tice Novakov zreb je perfektan, forma se podize i samo napred.

robin hud

pre 9 godina

Congi maksimalno jedan set, možda. No2e do finala i susreta sa najboljim na svetu - Rafom, neće imati protivnika koji bi mogao da ga zaustavi gledajući trenutnu formu svih igrača na ovogodišnjem Vimbldonu. Sa Marijem u 1/4 finalu i Federerom u 1/2 finalu (najverovatniji scenario) će biti nešto teže nego sa Congom, ali u svakom slučaju finale je za Đokovića sasvim izvesno. Kao što je izvesno i da će u finalu dobiti "poslužavnik".
(Ljubitelj tenisa, 30. jun 2014 20:06)
U pravu su pojedini komentatori kada kažu da ima veliki broj ljudi koji komentarišu tenis a ne gledaju ga. Još i pride nik, ljubitelj tenisa. Novak ne može da igra nikako sa ovim teniserima pre polufinala i finala. Pogledaj žreb.

Petar

pre 9 godina

Kakvi servisi Novaka! Fenomenalno. Vrlo inteligentni, raznoliki, ali sto je najvaznije precizni. Samo da nastavi tako da servira i doci ce sve ostalo.

Pablo

pre 9 godina

Conga servirao kao nikad do sad u trećem setu i opet je izgubio zbog sjajne Novakove igre. Raduje ovakav razvoj situacije (dizanje forme iz meča u meč).

Nebojša

pre 9 godina

Odličan meč pravi muški Conga me je iznenadio vrlo sigurnom igrom sa malo grešaka pitam se samo dali bi Federer Nadal ili Marej uspeli današnjeg Congu da dobiju sa 3-0 i dali bi ga uopšte dobili Čilić je sledeći verujem da ce igrati slično kao Conga snažni servisi i agresivna igra ali Novak je podigao formu tako da verujem da će Hrvat slično proći kao Conga večeras.

Martina

pre 9 godina

Novak Djokovic (SRB) [1]-Andrey Golubev (KAZ)
Rafael Nadal (ESP) [2]-Martin Klizan (SVK)
----------------------------------------------
Novak Djokovic (SRB) [1]-Radek Stepanek (CZE)
Rafael Nadal (ESP) [2]-Lukas Rosol (CZE)
----------------------------------------------
Novak Djokovic (SRB) [1]-Gilles Simon (FRA)
Rafael Nadal (ESP) [2]-Mikhail Kukushkin (KAZ)
----------------------------------------------
Novak Djokovic (SRB) [1]-Jo-Wilfried Tsonga (FRA) [14]
Nick Kyrgios (AUS)-Rafael Nadal (ESP) [2]
----------------------------------------------
Posle Rolangarosa i onakvog zreba a sada i ovo treba mnogo mrzeti Djkokovica ili se praviti lud i ne videti ono sto je svima jasno.Opet je slucajno ovakav zreb

znanje-imanje

pre 9 godina

Šta reći? Žao mi žustrog Žoa, žaista. Fransuski igrači su OK ali ovo je valjda 40 uzastopna Novakova pobeda protiv njih. Kakav zadnji return!
Prošlo je dosta mečeva a da nisam gledao Novaka da je kako treba - opušteno-eksplozivan. Posledično servis zaista izuzetan. Trebaće jer sledi finiš. Čilić igra najbolje u životu i neće biti manji problem nego Tsonga. Protiv Berdiha je odigrao najbolje i najduže dobro što sam ga u životu gledao. Mari ima razočaravajuće slab otpor inače pristojnih igrača i dosada je pokazao najviše. Brine i taj levi biceps ključan za bekend.
Obaška ne mogu da se priviknem na promenu: na Vimbldonu "deca" nikada nisu bila tako velika?! Ne znam u čemu je fora ali deluje bezveze. Ranije su uvek birali klince ali ipak munjevite i bilo je super. A švrća sa srpskom zastavom dobio je i potpis ali i trenerku i bilo je super.

Ilija

pre 9 godina

Жао ми Цонге, добар је момак и тенисер, ал га малерозни жреб увек додели Новаку... Толико га је Ноле излудео последњих година да је овај већ у свлачионици изгубио... Ипак био је сјајан меч, поготово трећи сет, у којем се Цонга опустио и почео агресивније, а то Новаку прија јер му је такав менталитет да на сваку бомбу одговори још јачом. Воли да докаже да (рецимо кад је размена форхендима) је његов бољи...
Ова верзија Новака од данас ми се много свидја, и верујем да ако овако буде играо да неће бити проблема.
Уздравље.

gentlmen

pre 9 godina

Ja ne vidim da je Conga lose igrao mec kao sto pisu komentare ovde i da je izgubio mec pre nego sto je izasao na teren... Conga je igrao dobro. Servirao odlicno (75% prvi servis ej to je mnogo), igrao jako sa forhenda, a sa bekhenda je gresio malo vise. Zato je Nole samleo Congu i odigrao odlican mec.

svetlana

pre 9 godina

Bravo Nole.Pravedno bilo da ti bar u polufinalu i finalu budu laksi protivnici.Ali kakogod-ti ces.biti broj 1 posle ovog turnira,a i vlasnik pehara.

Inspector Bloch

pre 9 godina

Zaboravih, pa samo da iskazem zgrazavanje,prema britanacima,sto se tice tretmana prema TRECEM teniseru sveta, Vavrinki..koji vec SUTRA opet igra ..i to na terenu TRI!Bezobrazluk nebeski!Prolazio je to i nas Novak,..za one koji se secaju..

Nikola

pre 9 godina

nisam vrhunski strucnjak, ali sam primeteo i to vec duze vreme, novak cele sezone ima problema sa forhendom iz trka, mnogo gresi na tom udarcu, svako ko se ozbiljnije bavio tenisom zna o cemu govorim i koliko je bitan taj taj udarac, uz bekhend proklizavanje je bio njegov zastitni znak..inace danas ovo je najbolji tenis u dosadasnjem delu turnira na wimbldonu, ko god da pobedi ovde..

atp

pre 9 godina

@Pored novakovog imena stoji broj 1. Nisam u toku jel se desila smena, ili je greska?
(Milosbbbb, 30. jun 2014 21:41)

Prvi nosilac, a smjena će biti kad Nadal ode u penziju.
(Oskar, 30. jun 2014 22:52)

Znaci Rafa od sledeceg ponedeljka u penziju... Nije mi bas drago ali ako je to to, sta da se radi..

miki7878

pre 9 godina

Conga je ovaj mec izgubio i pre nego sto se probudio jutros. Covek ni ne izadje na teren vec izgleda, a i jeste tako, da se pomirio sa porazom. Pa teze je igrati sa nekim anonimusima koji dodju napaljeni i hoce da se dokazu, nego protiv ovih sto su vec X puta izgubili i znaju da nemaju nikakvu sansu. Conga vec razmislja o veceri. Uostalom kao i Novak

only fools and horses

pre 9 godina

Pored novakovog imena stoji broj 1. Nisam u toku jel se desila smena, ili je greska?
(Milosbbbb, 30. jun 2014 21:41)

Nije greška, on je prvi nosilac na turniru. Englezi imaju svoju računicu u određivanju nosilaca, ne mora da bude po trenutnoj rang listi.

Ljubisa, Velika Hoca/Strazbur

pre 9 godina

Osim par kilavih voleja, savrsen mec za Novaka. Sve je funkcionisalo u njegovoj igri, imponovali su servis, ritern, selekcija udaraca (hladna glava), bez vecih oscilacija (osim mozda sredinom 3. seta, ali taj set je Conga igrao u transu), a pre svega perfektno sprovedena kontrolisana agresija, taj zastitni znak Novaka iz cuvene 2011. No dobro, prvo vece iskusenje Novak je prosao bez ikakvih problema. Ocekujem veci otpor Cilica u cetvrtfinalu, ali i to ce Novak prebroditi bez vece drame. A onda ce nam polufinale sa Endijem pokazati gde Novak zapravo jeste i da li je spreman da posle godinu i po dana suse konacno osvoji svoj 7. Gren slem. Po danas prikazanom jeste, ali iskustvo nas uci da polufinala i finala poslednjih godina Novak igra ispod svojih mogucnosti. Na njemu je da nas u tome razuveri.

I opet "objektivna" londonska publika zdusno navija protiv njega, iako je Novak tako velikodusno poklonio trofej njihovom ljubimcu prosle godine. Sve se vraca, sve se placa, kada dodje cas...

Pozdrav,
(Gajetano, 30. jun 2014 22:09)

Slozio bih se sa Vama u analizi potpuno ali ne i sa time da je publika protiv Novaka. Ona je bodrenjem Conge, htela vise tenisa, vise neizvesnosti a igra obojice je bila na veoma visokom nivou !!!

Inspector Bloch

pre 9 godina

Ne bih imao sta vise da dodam, od onoga sto je DZ.Konors, kao kokomentator za BBC/to je onaj, za mlade komentatore..iza koga Nole TRENUTNO stoji/ rekao:najbolji TENIS do sada viden na SW!Ja, samo, skromno dodajem, pogotovo 2 set!Naravno, da TO tako i treba da bude u cetvrtini GS!Ali, avaj..sutra ce opet u slucaju RN celindz klinac, a RF ..sa nemesisom/odskora/ Robredom./ko..znaa?/Voleo bih, kada bi mnogi 'ljubitelji/novostrucnjaci tenisa'..bar shvatili, sada, cemu je sluzila prva nedelja Novaka..Stepanek je bio ustvari egzibicioni mec..odraden kako i dolici;sa Simonom..je bilo vezbanje dugih, dubokih lopti..koje su danas unistile Congu/ uostalom kao i uvek/Novak je dosao nespreman, sa jos jednom crtom na srcu, posle RG,..i raste,onako kako i treba..a ha, ha,eto danas i Boze, Boze..se bavio u ucenjem BB..kada mu je potrebna podrska..a ovaj ..kao zbunjeno dete; da ne zaboravim, ima, JOS kako BB u Novakovoj igri! Idemo dalje!!

Pozdrav,

ciganin sam al najlepsi

pre 9 godina

Novak je konacno smiren i koncentrisan. Ne znam da li je u potpunosti spreman fizicki, ali izgleda da ima puno zara u njegovim ocima, a kad je tako , uvek se nadam najvecim ostvarenjima. Protiv Cilica mora biti fokusiran maksimalno, ali sve osim pobede u 3 ili 4 seta bi za mene bilo iznenadjenje, bez obzira na cinjenicu da je Hrvat u vrlo dobroj formi , te da je na ovoj podlozi opasan po svakog igraca iz prvih 10.

Saki

pre 9 godina

@Pored novakovog imena stoji broj 1. Nisam u toku jel se desila smena, ili je greska?
(Milosbbbb, 30. jun 2014 21:41)

Prvi nosilac, a smjena će biti kad Nadal ode u penziju.
(Oskar, 30. jun 2014 22:52)

Verovatno zato Nadalu uporno i namestaju ovakav zreb da bi mu produzili radni vek. Protiv koga ono igra Nadal sutra ?

Darko

pre 9 godina

@ljubitelj tenisa, ....i ja sam ljubitelj Playboyevih zečica, i takođe neznam gde su trenutno i šta rade, potpuno te razumem...ustvari briga nas ko kako i gde igra, bitno je da mi to volimo?!, nego ,kolega, da te obavestim, Wimbledon je u pitanju ,i da, 2014 je godina, trenutno

andrej

pre 9 godina

ja se pitm kako ovi organizatori vimbldona mogu staviti federera da igra sa robredo na drugom terenu po velicine,2 mec u 4 koliko je odigrao igrace na drugom terenu a nadal sa nekim nepoznatim teniserom igrace na centralnom terenu a ne teniser koji je osvojio ovaj turnir 7 puta

znanje

pre 9 godina

(Oskar, 30. jun 2014 22:59)
Sve mogu da se složim ali da Nadal ima sutra jakog protivnika to nikako. Jeste izbacio Kirgios jednog Gaskea ali tvrditi da je težak, doduše za Nadala možda ,ti ga bolje znaš, njega svako može pobediti na Vimbldonu pa možda i taj Kirgios(valjda se tako čita).

Vimbldon

pre 9 godina

Postoji desetak tenisera koji za koje moze da se kaze da su jedni najboljih ikada, smatram da je medju njima i Nole, i postoji Rodzer Federer. Tako ce ostati zauvek, Nadal je osvojio 14 GS turnira , ali tome niko ne pridaje toliku vaznost u smislu da neko izjavi da je bolji od Federera, Ima bolji skor, ali Federer je daleko kompletniji i talentovaniji teniser.

Bojan

pre 9 godina

(Martina, 30. jun 2014 22:26)
evo Roland Garosa
QF
Rafael Nadal [1] - David Ferrer [5]
Novak Djokovic [2] - Milos Raonic [8]
SF
Rafael Nadal [1] - Andy Murray [7]
Novak Djokovic [2] - Ernests Gulbis

al su bacili Nadalu slabe protivnike...

Conga nije pola igraca koji je bio 2008-10 on ne bi bio tezak protivnik za prvo kolo Noletu, tako da realno nema potrebe za nekim kukanjem. Iako je Conga bolje plasiran, Cilic ce u QF biti tezi protivnik od raspalog Conge (naravno, ocekujem Novakovu pobedu).
Nadalu se posteno ocistio zreb, ali Raonic bi mogao da bude ozbiljan protivnik u QF

robin hud

pre 9 godina

Sting, 30. jun 2014 22:54)
Đoković nije ničim provocirao publiku. Publika je želela više uzbuđenja i duži meč.Njegova je nesreća što publika uglavnom podržava slabije. To je pokazala i podrška posle poslednjeg poena.

Saki

pre 9 godina

@Posle Rolangarosa i onakvog zreba a sada i ovo treba mnogo mrzeti Djkokovica ili se praviti lud i ne videti ono sto je svima jasno.Opet je slucajno ovakav zreb
(Martina, 30. jun 2014 22:26)

Žrijeb za muškarce izvlače ženski teniseri, i to se ne može namjestiti ! - nikako.
A kad već pričaš o tome, Novak ima " LAKŠI " žrijeb od Nadala i to ne malo, nego mnogo, mnogo, i mnogo. Nadal igra sutra protiv jakog igrača, a onda protiv Raonića, koji je najteži mogući protivnik u četvrtfinalu na ovoj podlozi, pa onda protiv kralja ove podloge, sedmorostrukog šampiona koji je u sjajnoj formi i ove godine. A o čemu ti pišeš i kakve igrače to navodiš u tim početnim kolima. Pa ako neko od njih dvojice nije u stanju pobijediti sve te igrače sa po 3:0, kako onda misliš da zaslužuje da osvoji Wimbldon.
(Oskar, 30. jun 2014 22:59)

Nadal sutra igra protiv toliko jakog igraca da mu ni ti ne znas ime. I za tvoju informaciju Nadal ni ove prethodne nije dobio sa 3:0. Ili su te ove ocigledne cinjenice toliko izbacile iz takta da si taj detalj prevideo. Doduse mozda mu se sutra posreci pa tog 'jakog igraca'' uspe da dobije sa 3:0

Oskar

pre 9 godina

@Pored novakovog imena stoji broj 1. Nisam u toku jel se desila smena, ili je greska?
(Milosbbbb, 30. jun 2014 21:41)

Prvi nosilac, a smjena će biti kad Nadal ode u penziju.

Sting

pre 9 godina

Djokovic cant accept it when the crowd are supporting his opponent. He then proceeds to provoke the crowd. If he stopped getting offended he'd have more fans

ime

pre 9 godina

Slozio bih se sa Vama u analizi potpuno ali ne i sa time da je publika protiv Novaka. Ona je bodrenjem Conge, htela vise tenisa, vise neizvesnosti a igra obojice je bila na veoma visokom nivou !!!
(Ljubisa, Velika Hoca/Strazbur, 30. jun 2014 23:47)

ne tacno!!! navijali su protiv novaka. a dokaz je onaj aplauz publike kada je novak napravio gresku u trecem setu.

Ljubitelj tenisa

pre 9 godina

Congi maksimalno jedan set, možda. No2e do finala i susreta sa najboljim na svetu - Rafom, neće imati protivnika koji bi mogao da ga zaustavi gledajući trenutnu formu svih igrača na ovogodišnjem Vimbldonu. Sa Marijem u 1/4 finalu i Federerom u 1/2 finalu (najverovatniji scenario) će biti nešto teže nego sa Congom, ali u svakom slučaju finale je za Đokovića sasvim izvesno. Kao što je izvesno i da će u finalu dobiti "poslužavnik".

miki7878

pre 9 godina

Novak Djokovic (SRB) [1]-Andrey Golubev (KAZ)
Rafael Nadal (ESP) [2]-Martin Klizan (SVK)
---…--
Novak Djokovic (SRB) [1]-Radek Stepanek (CZE)
Rafael Nadal (ESP) [2]-Lukas Rosol (CZE)
---…--
Novak Djokovic (SRB) [1]-Gilles Simon (FRA)
Rafael Nadal (ESP) [2]-Mikhail Kukushkin (KAZ)
---…--
Novak Djokovic (SRB) [1]-Jo-Wilfried Tsonga (FRA) [14]
Nick Kyrgios (AUS)-Rafael Nadal (ESP) [2]
---…--
Posle Rolangarosa i onakvog zreba a sada i ovo treba mnogo mrzeti Djkokovica ili se praviti lud i ne videti ono sto je svima jasno.Opet je slucajno ovakav zreb
(Martina, 30. jun 2014 22:26)

Hajde se vise dogovorite. Dal se Nadalu pusta da se dopinguje, ili mu se namesta laksi zreb, ili placaju publiku da navija protiv njega.... Mnogo boli kad je neko bolji. Iskreno. Danas Novak jako dobar, al sto je neko rekao, i na Roland Garosu je tako igrao sa Congom ,pa na kraju.... ipak tacna. :)

Oskar

pre 9 godina

@Posle Rolangarosa i onakvog zreba a sada i ovo treba mnogo mrzeti Djkokovica ili se praviti lud i ne videti ono sto je svima jasno.Opet je slucajno ovakav zreb
(Martina, 30. jun 2014 22:26)

Žrijeb za muškarce izvlače ženski teniseri, i to se ne može namjestiti ! - nikako.
A kad već pričaš o tome, Novak ima " LAKŠI " žrijeb od Nadala i to ne malo, nego mnogo, mnogo, i mnogo. Nadal igra sutra protiv jakog igrača, a onda protiv Raonića, koji je najteži mogući protivnik u četvrtfinalu na ovoj podlozi, pa onda protiv kralja ove podloge, sedmorostrukog šampiona koji je u sjajnoj formi i ove godine. A o čemu ti pišeš i kakve igrače to navodiš u tim početnim kolima. Pa ako neko od njih dvojice nije u stanju pobijediti sve te igrače sa po 3:0, kako onda misliš da zaslužuje da osvoji Wimbldon.

miki7878

pre 9 godina

@Pored novakovog imena stoji broj 1. Nisam u toku jel se desila smena, ili je greska?
(Milosbbbb, 30. jun 2014 21:41)

Prvi nosilac, a smjena će biti kad Nadal ode u penziju.
(Oskar, 30. jun 2014 22:52)

Ha,ha,ha. Svaka cast na odgovoru! Kako si ih samo iznervirao. Vidim posle su na ovo tvoje njih gomila morala da odgovore.

haha

pre 9 godina

@Saki
Kome su ono odlagali meceve pa je igrao bez pauze danima?
Congi ili nekom Nadalovom protivniku?
Nadal uvek ima tezi zreb, cak i na Vimbldonu su mu napakovali da igra protiv RF u polufinalu, jer ga samo RF moze pobediti na travi, a Novak igra protiv Mareja koji nikad slabije nije igrao.

haha

pre 9 godina

Conga nikad gori mec nije odigrao. Koliko je samo loptica na 2 servis Djokovica promasio, sramota.
Iz aviona se videlo da je dosao da izgubi.

Kika Majstor

pre 9 godina

Bojim se da ova dobra igra ne znaci mnogo.
Lako je odigrati fenomenalno protiv igraca koji NEMA POJMA sta treba da radi kada igra protiv tebe. A Conga je protivnik sa najslabijom igrom spram Djokoviceve.
Ni slucajno nece one Djokoviceve "lude" lopte da ulaza i sve padaju na zadnju liniju kada bude igrao sa igracem koji zna da mu se suprotstavi. Setite se Gaross-a.

Bojan

pre 9 godina

(Milan, 1. jul 2014 09:37)
pa cekaj malo, do cetvrtfinala moze da se igra maksimalno sa dva nosioca (ako si sam jedan od njih, ako nisi, onda maksimalno sa trojicom).
Nole je USO 2013 stigao bez igranja protiv nosioca do QF, jaka stvar, na kraju nije uzeo turnir. Isto se desilo na AO 2012, pa ga je uzeo.

Ljubitelj tenisa

pre 9 godina

Congi maksimalno jedan set, možda. No2e do finala i susreta sa najboljim na svetu - Rafom, neće imati protivnika koji bi mogao da ga zaustavi gledajući trenutnu formu svih igrača na ovogodišnjem Vimbldonu. Sa Marijem u 1/4 finalu i Federerom u 1/2 finalu (najverovatniji scenario) će biti nešto teže nego sa Congom, ali u svakom slučaju finale je za Đokovića sasvim izvesno. Kao što je izvesno i da će u finalu dobiti "poslužavnik".

Oskar

pre 9 godina

@Pored novakovog imena stoji broj 1. Nisam u toku jel se desila smena, ili je greska?
(Milosbbbb, 30. jun 2014 21:41)

Prvi nosilac, a smjena će biti kad Nadal ode u penziju.

Sting

pre 9 godina

Djokovic cant accept it when the crowd are supporting his opponent. He then proceeds to provoke the crowd. If he stopped getting offended he'd have more fans

miki7878

pre 9 godina

Novak Djokovic (SRB) [1]-Andrey Golubev (KAZ)
Rafael Nadal (ESP) [2]-Martin Klizan (SVK)
---…--
Novak Djokovic (SRB) [1]-Radek Stepanek (CZE)
Rafael Nadal (ESP) [2]-Lukas Rosol (CZE)
---…--
Novak Djokovic (SRB) [1]-Gilles Simon (FRA)
Rafael Nadal (ESP) [2]-Mikhail Kukushkin (KAZ)
---…--
Novak Djokovic (SRB) [1]-Jo-Wilfried Tsonga (FRA) [14]
Nick Kyrgios (AUS)-Rafael Nadal (ESP) [2]
---…--
Posle Rolangarosa i onakvog zreba a sada i ovo treba mnogo mrzeti Djkokovica ili se praviti lud i ne videti ono sto je svima jasno.Opet je slucajno ovakav zreb
(Martina, 30. jun 2014 22:26)

Hajde se vise dogovorite. Dal se Nadalu pusta da se dopinguje, ili mu se namesta laksi zreb, ili placaju publiku da navija protiv njega.... Mnogo boli kad je neko bolji. Iskreno. Danas Novak jako dobar, al sto je neko rekao, i na Roland Garosu je tako igrao sa Congom ,pa na kraju.... ipak tacna. :)

haha

pre 9 godina

@Saki
Kome su ono odlagali meceve pa je igrao bez pauze danima?
Congi ili nekom Nadalovom protivniku?
Nadal uvek ima tezi zreb, cak i na Vimbldonu su mu napakovali da igra protiv RF u polufinalu, jer ga samo RF moze pobediti na travi, a Novak igra protiv Mareja koji nikad slabije nije igrao.

Vimbldon

pre 9 godina

Postoji desetak tenisera koji za koje moze da se kaze da su jedni najboljih ikada, smatram da je medju njima i Nole, i postoji Rodzer Federer. Tako ce ostati zauvek, Nadal je osvojio 14 GS turnira , ali tome niko ne pridaje toliku vaznost u smislu da neko izjavi da je bolji od Federera, Ima bolji skor, ali Federer je daleko kompletniji i talentovaniji teniser.

Oskar

pre 9 godina

@Posle Rolangarosa i onakvog zreba a sada i ovo treba mnogo mrzeti Djkokovica ili se praviti lud i ne videti ono sto je svima jasno.Opet je slucajno ovakav zreb
(Martina, 30. jun 2014 22:26)

Žrijeb za muškarce izvlače ženski teniseri, i to se ne može namjestiti ! - nikako.
A kad već pričaš o tome, Novak ima " LAKŠI " žrijeb od Nadala i to ne malo, nego mnogo, mnogo, i mnogo. Nadal igra sutra protiv jakog igrača, a onda protiv Raonića, koji je najteži mogući protivnik u četvrtfinalu na ovoj podlozi, pa onda protiv kralja ove podloge, sedmorostrukog šampiona koji je u sjajnoj formi i ove godine. A o čemu ti pišeš i kakve igrače to navodiš u tim početnim kolima. Pa ako neko od njih dvojice nije u stanju pobijediti sve te igrače sa po 3:0, kako onda misliš da zaslužuje da osvoji Wimbldon.

haha

pre 9 godina

Conga nikad gori mec nije odigrao. Koliko je samo loptica na 2 servis Djokovica promasio, sramota.
Iz aviona se videlo da je dosao da izgubi.

ime

pre 9 godina

Slozio bih se sa Vama u analizi potpuno ali ne i sa time da je publika protiv Novaka. Ona je bodrenjem Conge, htela vise tenisa, vise neizvesnosti a igra obojice je bila na veoma visokom nivou !!!
(Ljubisa, Velika Hoca/Strazbur, 30. jun 2014 23:47)

ne tacno!!! navijali su protiv novaka. a dokaz je onaj aplauz publike kada je novak napravio gresku u trecem setu.

miki7878

pre 9 godina

@Pored novakovog imena stoji broj 1. Nisam u toku jel se desila smena, ili je greska?
(Milosbbbb, 30. jun 2014 21:41)

Prvi nosilac, a smjena će biti kad Nadal ode u penziju.
(Oskar, 30. jun 2014 22:52)

Ha,ha,ha. Svaka cast na odgovoru! Kako si ih samo iznervirao. Vidim posle su na ovo tvoje njih gomila morala da odgovore.

Martina

pre 9 godina

Novak Djokovic (SRB) [1]-Andrey Golubev (KAZ)
Rafael Nadal (ESP) [2]-Martin Klizan (SVK)
----------------------------------------------
Novak Djokovic (SRB) [1]-Radek Stepanek (CZE)
Rafael Nadal (ESP) [2]-Lukas Rosol (CZE)
----------------------------------------------
Novak Djokovic (SRB) [1]-Gilles Simon (FRA)
Rafael Nadal (ESP) [2]-Mikhail Kukushkin (KAZ)
----------------------------------------------
Novak Djokovic (SRB) [1]-Jo-Wilfried Tsonga (FRA) [14]
Nick Kyrgios (AUS)-Rafael Nadal (ESP) [2]
----------------------------------------------
Posle Rolangarosa i onakvog zreba a sada i ovo treba mnogo mrzeti Djkokovica ili se praviti lud i ne videti ono sto je svima jasno.Opet je slucajno ovakav zreb

Ljubisa, Velika Hoca/Strazbur

pre 9 godina

Osim par kilavih voleja, savrsen mec za Novaka. Sve je funkcionisalo u njegovoj igri, imponovali su servis, ritern, selekcija udaraca (hladna glava), bez vecih oscilacija (osim mozda sredinom 3. seta, ali taj set je Conga igrao u transu), a pre svega perfektno sprovedena kontrolisana agresija, taj zastitni znak Novaka iz cuvene 2011. No dobro, prvo vece iskusenje Novak je prosao bez ikakvih problema. Ocekujem veci otpor Cilica u cetvrtfinalu, ali i to ce Novak prebroditi bez vece drame. A onda ce nam polufinale sa Endijem pokazati gde Novak zapravo jeste i da li je spreman da posle godinu i po dana suse konacno osvoji svoj 7. Gren slem. Po danas prikazanom jeste, ali iskustvo nas uci da polufinala i finala poslednjih godina Novak igra ispod svojih mogucnosti. Na njemu je da nas u tome razuveri.

I opet "objektivna" londonska publika zdusno navija protiv njega, iako je Novak tako velikodusno poklonio trofej njihovom ljubimcu prosle godine. Sve se vraca, sve se placa, kada dodje cas...

Pozdrav,
(Gajetano, 30. jun 2014 22:09)

Slozio bih se sa Vama u analizi potpuno ali ne i sa time da je publika protiv Novaka. Ona je bodrenjem Conge, htela vise tenisa, vise neizvesnosti a igra obojice je bila na veoma visokom nivou !!!

Inspector Bloch

pre 9 godina

Ne bih imao sta vise da dodam, od onoga sto je DZ.Konors, kao kokomentator za BBC/to je onaj, za mlade komentatore..iza koga Nole TRENUTNO stoji/ rekao:najbolji TENIS do sada viden na SW!Ja, samo, skromno dodajem, pogotovo 2 set!Naravno, da TO tako i treba da bude u cetvrtini GS!Ali, avaj..sutra ce opet u slucaju RN celindz klinac, a RF ..sa nemesisom/odskora/ Robredom./ko..znaa?/Voleo bih, kada bi mnogi 'ljubitelji/novostrucnjaci tenisa'..bar shvatili, sada, cemu je sluzila prva nedelja Novaka..Stepanek je bio ustvari egzibicioni mec..odraden kako i dolici;sa Simonom..je bilo vezbanje dugih, dubokih lopti..koje su danas unistile Congu/ uostalom kao i uvek/Novak je dosao nespreman, sa jos jednom crtom na srcu, posle RG,..i raste,onako kako i treba..a ha, ha,eto danas i Boze, Boze..se bavio u ucenjem BB..kada mu je potrebna podrska..a ovaj ..kao zbunjeno dete; da ne zaboravim, ima, JOS kako BB u Novakovoj igri! Idemo dalje!!

Pozdrav,

andrej

pre 9 godina

ja se pitm kako ovi organizatori vimbldona mogu staviti federera da igra sa robredo na drugom terenu po velicine,2 mec u 4 koliko je odigrao igrace na drugom terenu a nadal sa nekim nepoznatim teniserom igrace na centralnom terenu a ne teniser koji je osvojio ovaj turnir 7 puta

Gajetano

pre 9 godina

Osim par kilavih voleja, savrsen mec za Novaka. Sve je funkcionisalo u njegovoj igri, imponovali su servis, ritern, selekcija udaraca (hladna glava), bez vecih oscilacija (osim mozda sredinom 3. seta, ali taj set je Conga igrao u transu), a pre svega perfektno sprovedena kontrolisana agresija, taj zastitni znak Novaka iz cuvene 2011. No dobro, prvo vece iskusenje Novak je prosao bez ikakvih problema. Ocekujem veci otpor Cilica u cetvrtfinalu, ali i to ce Novak prebroditi bez vece drame. A onda ce nam polufinale sa Endijem pokazati gde Novak zapravo jeste i da li je spreman da posle godinu i po dana suse konacno osvoji svoj 7. Gren slem. Po danas prikazanom jeste, ali iskustvo nas uci da polufinala i finala poslednjih godina Novak igra ispod svojih mogucnosti. Na njemu je da nas u tome razuveri.

I opet "objektivna" londonska publika zdusno navija protiv njega, iako je Novak tako velikodusno poklonio trofej njihovom ljubimcu prosle godine. Sve se vraca, sve se placa, kada dodje cas...

Pozdrav,

miki7878

pre 9 godina

Conga je ovaj mec izgubio i pre nego sto se probudio jutros. Covek ni ne izadje na teren vec izgleda, a i jeste tako, da se pomirio sa porazom. Pa teze je igrati sa nekim anonimusima koji dodju napaljeni i hoce da se dokazu, nego protiv ovih sto su vec X puta izgubili i znaju da nemaju nikakvu sansu. Conga vec razmislja o veceri. Uostalom kao i Novak

Nebojša

pre 9 godina

Odličan meč pravi muški Conga me je iznenadio vrlo sigurnom igrom sa malo grešaka pitam se samo dali bi Federer Nadal ili Marej uspeli današnjeg Congu da dobiju sa 3-0 i dali bi ga uopšte dobili Čilić je sledeći verujem da ce igrati slično kao Conga snažni servisi i agresivna igra ali Novak je podigao formu tako da verujem da će Hrvat slično proći kao Conga večeras.

svetlana

pre 9 godina

Bravo Nole.Pravedno bilo da ti bar u polufinalu i finalu budu laksi protivnici.Ali kakogod-ti ces.biti broj 1 posle ovog turnira,a i vlasnik pehara.

Saki

pre 9 godina

@Pored novakovog imena stoji broj 1. Nisam u toku jel se desila smena, ili je greska?
(Milosbbbb, 30. jun 2014 21:41)

Prvi nosilac, a smjena će biti kad Nadal ode u penziju.
(Oskar, 30. jun 2014 22:52)

Verovatno zato Nadalu uporno i namestaju ovakav zreb da bi mu produzili radni vek. Protiv koga ono igra Nadal sutra ?

Nebojša

pre 9 godina

Congi maksimalno jedan set, možda. No2e do finala i susreta sa najboljim na svetu - Rafom, neće imati protivnika koji bi mogao da ga zaustavi gledajući trenutnu formu svih igrača na ovogodišnjem Vimbldonu. Sa Marijem u 1/4 finalu i Federerom u 1/2 b (najverovatniji scenario) će biti nešto teže nego sa Congom, ali u svakom slučaju finale je za Đokovića sasvim izvesno. Kao što je izvesno i da će u finalu dobiti "poslužavnik". (Ljubitelj tenisa, 30. jun 2014 20:06


Pa i nisi neki ljubitelj kad neznaš ni koji turnir pratiš.

atp

pre 9 godina

@Pored novakovog imena stoji broj 1. Nisam u toku jel se desila smena, ili je greska?
(Milosbbbb, 30. jun 2014 21:41)

Prvi nosilac, a smjena će biti kad Nadal ode u penziju.
(Oskar, 30. jun 2014 22:52)

Znaci Rafa od sledeceg ponedeljka u penziju... Nije mi bas drago ali ako je to to, sta da se radi..

Bojan

pre 9 godina

(Martina, 30. jun 2014 22:26)
evo Roland Garosa
QF
Rafael Nadal [1] - David Ferrer [5]
Novak Djokovic [2] - Milos Raonic [8]
SF
Rafael Nadal [1] - Andy Murray [7]
Novak Djokovic [2] - Ernests Gulbis

al su bacili Nadalu slabe protivnike...

Conga nije pola igraca koji je bio 2008-10 on ne bi bio tezak protivnik za prvo kolo Noletu, tako da realno nema potrebe za nekim kukanjem. Iako je Conga bolje plasiran, Cilic ce u QF biti tezi protivnik od raspalog Conge (naravno, ocekujem Novakovu pobedu).
Nadalu se posteno ocistio zreb, ali Raonic bi mogao da bude ozbiljan protivnik u QF

Nikola

pre 9 godina

nisam vrhunski strucnjak, ali sam primeteo i to vec duze vreme, novak cele sezone ima problema sa forhendom iz trka, mnogo gresi na tom udarcu, svako ko se ozbiljnije bavio tenisom zna o cemu govorim i koliko je bitan taj taj udarac, uz bekhend proklizavanje je bio njegov zastitni znak..inace danas ovo je najbolji tenis u dosadasnjem delu turnira na wimbldonu, ko god da pobedi ovde..

v

pre 9 godina

Kakav impresivan finis. Lepo ja pricam danima, da je Novak nabrijan i da nije skoro bilo ove resenosti u njegovim ocima. A za tie-break, sta reci? Prva iskoriscena mec lopta, i to kakav ritern. Sto se mene tice Novakov zreb je perfektan, forma se podize i samo napred.

robin hud

pre 9 godina

Congi maksimalno jedan set, možda. No2e do finala i susreta sa najboljim na svetu - Rafom, neće imati protivnika koji bi mogao da ga zaustavi gledajući trenutnu formu svih igrača na ovogodišnjem Vimbldonu. Sa Marijem u 1/4 finalu i Federerom u 1/2 finalu (najverovatniji scenario) će biti nešto teže nego sa Congom, ali u svakom slučaju finale je za Đokovića sasvim izvesno. Kao što je izvesno i da će u finalu dobiti "poslužavnik".
(Ljubitelj tenisa, 30. jun 2014 20:06)
U pravu su pojedini komentatori kada kažu da ima veliki broj ljudi koji komentarišu tenis a ne gledaju ga. Još i pride nik, ljubitelj tenisa. Novak ne može da igra nikako sa ovim teniserima pre polufinala i finala. Pogledaj žreb.

znanje-imanje

pre 9 godina

Šta reći? Žao mi žustrog Žoa, žaista. Fransuski igrači su OK ali ovo je valjda 40 uzastopna Novakova pobeda protiv njih. Kakav zadnji return!
Prošlo je dosta mečeva a da nisam gledao Novaka da je kako treba - opušteno-eksplozivan. Posledično servis zaista izuzetan. Trebaće jer sledi finiš. Čilić igra najbolje u životu i neće biti manji problem nego Tsonga. Protiv Berdiha je odigrao najbolje i najduže dobro što sam ga u životu gledao. Mari ima razočaravajuće slab otpor inače pristojnih igrača i dosada je pokazao najviše. Brine i taj levi biceps ključan za bekend.
Obaška ne mogu da se priviknem na promenu: na Vimbldonu "deca" nikada nisu bila tako velika?! Ne znam u čemu je fora ali deluje bezveze. Ranije su uvek birali klince ali ipak munjevite i bilo je super. A švrća sa srpskom zastavom dobio je i potpis ali i trenerku i bilo je super.

Petar

pre 9 godina

Kakvi servisi Novaka! Fenomenalno. Vrlo inteligentni, raznoliki, ali sto je najvaznije precizni. Samo da nastavi tako da servira i doci ce sve ostalo.

Pablo

pre 9 godina

Conga servirao kao nikad do sad u trećem setu i opet je izgubio zbog sjajne Novakove igre. Raduje ovakav razvoj situacije (dizanje forme iz meča u meč).

gentlmen

pre 9 godina

Ja ne vidim da je Conga lose igrao mec kao sto pisu komentare ovde i da je izgubio mec pre nego sto je izasao na teren... Conga je igrao dobro. Servirao odlicno (75% prvi servis ej to je mnogo), igrao jako sa forhenda, a sa bekhenda je gresio malo vise. Zato je Nole samleo Congu i odigrao odlican mec.

robin hud

pre 9 godina

Sting, 30. jun 2014 22:54)
Đoković nije ničim provocirao publiku. Publika je želela više uzbuđenja i duži meč.Njegova je nesreća što publika uglavnom podržava slabije. To je pokazala i podrška posle poslednjeg poena.

Saki

pre 9 godina

@Posle Rolangarosa i onakvog zreba a sada i ovo treba mnogo mrzeti Djkokovica ili se praviti lud i ne videti ono sto je svima jasno.Opet je slucajno ovakav zreb
(Martina, 30. jun 2014 22:26)

Žrijeb za muškarce izvlače ženski teniseri, i to se ne može namjestiti ! - nikako.
A kad već pričaš o tome, Novak ima " LAKŠI " žrijeb od Nadala i to ne malo, nego mnogo, mnogo, i mnogo. Nadal igra sutra protiv jakog igrača, a onda protiv Raonića, koji je najteži mogući protivnik u četvrtfinalu na ovoj podlozi, pa onda protiv kralja ove podloge, sedmorostrukog šampiona koji je u sjajnoj formi i ove godine. A o čemu ti pišeš i kakve igrače to navodiš u tim početnim kolima. Pa ako neko od njih dvojice nije u stanju pobijediti sve te igrače sa po 3:0, kako onda misliš da zaslužuje da osvoji Wimbldon.
(Oskar, 30. jun 2014 22:59)

Nadal sutra igra protiv toliko jakog igraca da mu ni ti ne znas ime. I za tvoju informaciju Nadal ni ove prethodne nije dobio sa 3:0. Ili su te ove ocigledne cinjenice toliko izbacile iz takta da si taj detalj prevideo. Doduse mozda mu se sutra posreci pa tog 'jakog igraca'' uspe da dobije sa 3:0

ciganin sam al najlepsi

pre 9 godina

Novak je konacno smiren i koncentrisan. Ne znam da li je u potpunosti spreman fizicki, ali izgleda da ima puno zara u njegovim ocima, a kad je tako , uvek se nadam najvecim ostvarenjima. Protiv Cilica mora biti fokusiran maksimalno, ali sve osim pobede u 3 ili 4 seta bi za mene bilo iznenadjenje, bez obzira na cinjenicu da je Hrvat u vrlo dobroj formi , te da je na ovoj podlozi opasan po svakog igraca iz prvih 10.

only fools and horses

pre 9 godina

Pored novakovog imena stoji broj 1. Nisam u toku jel se desila smena, ili je greska?
(Milosbbbb, 30. jun 2014 21:41)

Nije greška, on je prvi nosilac na turniru. Englezi imaju svoju računicu u određivanju nosilaca, ne mora da bude po trenutnoj rang listi.

Ilija

pre 9 godina

Жао ми Цонге, добар је момак и тенисер, ал га малерозни жреб увек додели Новаку... Толико га је Ноле излудео последњих година да је овај већ у свлачионици изгубио... Ипак био је сјајан меч, поготово трећи сет, у којем се Цонга опустио и почео агресивније, а то Новаку прија јер му је такав менталитет да на сваку бомбу одговори још јачом. Воли да докаже да (рецимо кад је размена форхендима) је његов бољи...
Ова верзија Новака од данас ми се много свидја, и верујем да ако овако буде играо да неће бити проблема.
Уздравље.

Inspector Bloch

pre 9 godina

Zaboravih, pa samo da iskazem zgrazavanje,prema britanacima,sto se tice tretmana prema TRECEM teniseru sveta, Vavrinki..koji vec SUTRA opet igra ..i to na terenu TRI!Bezobrazluk nebeski!Prolazio je to i nas Novak,..za one koji se secaju..

Darko

pre 9 godina

@ljubitelj tenisa, ....i ja sam ljubitelj Playboyevih zečica, i takođe neznam gde su trenutno i šta rade, potpuno te razumem...ustvari briga nas ko kako i gde igra, bitno je da mi to volimo?!, nego ,kolega, da te obavestim, Wimbledon je u pitanju ,i da, 2014 je godina, trenutno

znanje

pre 9 godina

(Oskar, 30. jun 2014 22:59)
Sve mogu da se složim ali da Nadal ima sutra jakog protivnika to nikako. Jeste izbacio Kirgios jednog Gaskea ali tvrditi da je težak, doduše za Nadala možda ,ti ga bolje znaš, njega svako može pobediti na Vimbldonu pa možda i taj Kirgios(valjda se tako čita).

Kika Majstor

pre 9 godina

Bojim se da ova dobra igra ne znaci mnogo.
Lako je odigrati fenomenalno protiv igraca koji NEMA POJMA sta treba da radi kada igra protiv tebe. A Conga je protivnik sa najslabijom igrom spram Djokoviceve.
Ni slucajno nece one Djokoviceve "lude" lopte da ulaza i sve padaju na zadnju liniju kada bude igrao sa igracem koji zna da mu se suprotstavi. Setite se Gaross-a.

Bojan

pre 9 godina

(Milan, 1. jul 2014 09:37)
pa cekaj malo, do cetvrtfinala moze da se igra maksimalno sa dva nosioca (ako si sam jedan od njih, ako nisi, onda maksimalno sa trojicom).
Nole je USO 2013 stigao bez igranja protiv nosioca do QF, jaka stvar, na kraju nije uzeo turnir. Isto se desilo na AO 2012, pa ga je uzeo.