Nedelja, 26.01.2014.

12:38

Vavrinka: Veoma sam srećan

Novi šampion Australijan Opena Stanislas Vavrinka rekao je da je presrećan zbog prve Gren slem titule u karijeri.

Izvor: ÐN

Vavrinka: Veoma sam sreæan IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

42 Komentari

Sortiraj po:

jeste

pre 10 godina

@Stan is the man Kazes Rafici sleduje jedna gs titula godisnje? Nema problema. To je sjajan ucinak. Jer neki ne osvajaju nista, bas nista. Dobro, osim Pekinga i Sangaja. A sad ce i Dubai. To je bitno. U pravu si ko se zadnji smeje najsladje se smeje, hahahaha. Vavrinki svaka cast, ali sta bi bilo kad bi bilo ne znamo. Nadal mu je iz mesta uzeo set. Sezona se nastavlja, ti cekaj Peking i Sangaj.

tenis

pre 10 godina

Jeste covek folirao povredu, covek koji se protiv Novaka vratio na AO 2012 posle 2-0. Po vama je Nadal normalno servirao? Normalno se kretao? Pa neka se tako i Novak krece citave sezone, ako vam je Nadalovo kretanje bilo ok. A likovati nad ociglednim bolom sportiste koji citav zivot podredi jednom cilju je mizerno. Zvao se on Nadal, Federer, Marej ili Novak. Ne ocekujte titule za vaseg favorita, niste zasluzili.

gt

pre 10 godina

Svaka čast Wawrinki, odigrao je sjajno i prije Nadalove ozljede, poslije je bila rutina. Ali smiješno je optuživati Rafu za simuliranje nekakvo, zašto bi on simulirao i to još na aktivnom rezultatu. Rafa uvijek ide do kraja i nije htio uništiti finale, dao je sve od sebe i to je za respekt. Šta mislite kako se on osjeća, došao je u finale i onda ga kičma uhvati, a ne sjećam se kad je s leđima imao problema. Nadam se da je sve u redu i da će se brzo vratit. A Stan, eto sazrio u 28. godini, osvojio GS, ima fantastičnu igru i sad ćemo vidjet kako će reagirati. Ovo je veliki uspjeh ali i veliki pritisak za njega.

Melenci

pre 10 godina

Vavrinki najiskrenije cestitke na zasluzenom peharu.Nije ovo slucajno ili zbog povrede protivnika Varinka je imao dug put do finala mleo protivnike svojom mirnocom i razarajucim servisom forhendom.Idanas je bilo tako i zaista je bedno i zalosno ne velicati Vavrinku nego razlabati sta bi bilo kad bi bilo.Varinka bi pobedio mozda bi se samo malo i oznojao.

Gajetano

pre 10 godina

Bravo, bravo! Inace, ovaj momak mi je posebno drag jer sam Novaka prvi put u zivotu gledao upravo protiv Vavrinke, u finalu Umaga 2006. Tada nisam ni slutio da gledam buduce sampione Gren slemova!

Hvalio sam Vavrinkinu igru nakon meceva sa Novakom i Berdihom, ali da ce Vavrinka osvojiti turnir nisam mogao ni da sanjam. Sto Vavrinka rece, tek sutra ujutru cu znati da li je to bio san ili java:) Jeste da Nadal danas nije bio Nadal, ali Djokovic je itekako bio Djokovic, a Berdih Berdih.

Interesantan podatak je izneo direktor turnira pred predaju pehara Vavrinki: nikad se nije desilo da jedan igrac pobedi i Rafu i Novaka na istom Gren slem turniru. Ako je to tako, onda je Vavrinka na AO 2014 prevalio "put kojim se redje ide".

Pozdrav,

RF

pre 10 godina

Bravo Stan the Man!!! Zasluzio si ovu titulu...Koliko je samo puta Nadal ovako probao, ponekad I uspevao, da se izvadi iz teske situacije, da se broj I ne zna...Kakav folirant...

Stan is the man!

pre 10 godina

Bravo Sten! Bravoooooooo..!!! Kakva slatka pobeda!
Naročito posle onakve horske pljuvačine po Novaku posle njegovog poraza.. A tek koliko mi je drago zbog toga što su Nadalovi navijači već slavili titulu posle tog poraza.. Nemaaa..! Najslađe se smeje onaj ko se poslednji smeje! :D Rafici sleduje jedna GS titula godišnje i onu što je "ukrao" Novaku na USO moraće da mu vrati na RG!
PS: I poruka za navijače Rafe "izgovor" Nadala.. Vavrinka bi pobedio i potpuno zdravog Nadala, toliko je bio napaljen!

Milosss

pre 10 godina

"Cause I'm a gypsy, are you coming with me?" izgleda kao da ga je poplava izbacila...Vidi se da nije bas verovao u ono sto je juce izjavio o Vavrinki! Svaka cast Stan, bio si najbolji na ovogodisnjem AO.Iako je Anaboliku ocigledno dozvoljeno da bez pitanja i najave napusta teren, da prekoracuje dozvoljeno vreme i ima neogranicen broj medical time out-a,ipak jedino sto moze je da ti u svlacionicu donese sampanjac na onom svom posluzavniku...Sve cestitke jos jednom!

mister x

pre 10 godina

Simpaticna mi je jedna stvar, kada je Federer osvojio svoju 14. Glen slem titulu i objedinio sve GS, pehar mu je tada urucio Agasi kome je to poslo za rukom poslednjem pre njega, i ispostavilo se kao pun pogodak. Sada je pehar dodeljivao Pistol Pit, koji je 14 puta osvajao GS i posto su skoro svi mislili da ce Nadal da osvoji AO, da primi pehar od njega i bude isto simbolicno. Medjutim, prevarili su se, jer je Sten The Man razmontirao Rafu odlicnom igrom, narocito najubitacnijim jednorucnim bekendom na svetu i zasluzeno osvojio AO. Bravo Sten, i sve cestitke na prvoj GS tituli, sto neko rece, nadamo se i ne poslednjoj. :-)

Dr.Brele

pre 10 godina

Sve čestitke Stenu ali ova izjava Nadala je toliko odvratna da uveliko prelazi granice korektnosti. Žao mu što se ovako okončalo? Sreća nije bila na njegovoj strani?

jelica

pre 10 godina

Bravo Sten!!!!Zaslužio si.Mnogo dobrih mečeva si odigrao,mnoge si izgubio ali sada si delom kompezovao sve teške poraze.Što se tiče velikog manipularora Rafe,tiče što je mnogo mnogoje.Ne ume da gubi i time stavlja senku na svoje rezultate.Da li su oni plod lekića,verovatno će mo vrlo brzo čuti u raznim ispovestima.Da je Novak izbacio Stena Rafa bi izgubio od Dimitrova.nwxz6karavo ,to je teško dokazati ali setite se mastersa u Parizu.Veliki manipulatori i on i njegov strikan Toni.Smučili su mi se obojica.Oni ni F od fer pleja ne poseduju.

a

pre 10 godina

I treba, ovo ti je prvi i jedini GS. Doduse najmanje bitan ali ajde. Ostaces upamcen po tome sto si osvojio jedan, najmanje vazan, GS, i to tako sto se mnogo bolji protivnik povredio. Sanse da osvojis neki ozbiljan GS (Vimbldon, RG, USO)u buducnosti su ravne nuli i tebi i bivsem sampionu ovog najslabijeg GS turnira.

Starman

pre 10 godina

STANKO Svaka cast!!!!!!! I vise nego zasluzeno jer je pobjedio prvog i drugog tenisaca svijeta...konkurencija nikad nije losa zato stanko samo naprijed!!!!!

Garant Folirant

pre 10 godina

Bravo Stan na pobedi i sto si izdrzao ovo foliranje.
nadal je Najveci folirant na turu.
Nikada necu zaboraviti mec u 2 seta izmedju Nadala i RF. Rodja vodi 1:0 i 5:2u 2.setu ,Nadal uzima TMOi vraca se kao preporodjen i pobedi Rogera.E od tada mi se smucio.
I sada je igrao sve na foliranje i neke anonimuse je imao za protivnike sve do Dimitrova.
Sledeci susret ima i Dimitrov da ga pobedi, jer shvatice kao sto je i Stan shvatio kako na kvarno igra Nadal.a tome ga je naucio onaj pokvareni Toni.
Pozdrav za prave ljubitelje tenisa i fer pleja!

PI

pre 10 godina

E, pa Stan, nije ti Rafica ostavio mnogo prostora da slavis na ceremoniji, sve je okrenuo na zalost i patetiku svojim govorom. Kakva manipulacija! Sramno! Skoro pa kao na nekom pogrebu, toliko je tuga obuzela sve zvanicnike sto Rafa nije osvojio, koji cirkus!

Negativni

pre 10 godina

Štaeta što se sve tako završilo. Finale jek bilo na nivou treninga ove dvojice igrača. Od samog starta bilo je jasno da je Nadal nesposoban za meč. Vavrinka se na početku uplašio i maltene sve prve servise u prva dva gema poslao u aut a Rafa to nije iskoristi udarajući smešno i gadjajući idiotske uglove...svakom ko se bar malo razume u tenis bilo je jasno šta će se desiti već posle četiri gema. Vavrinka je pokazao koliko je bio nervozan ponašanjem prema sudiji. A onda je poklonio jedan set velikom rivalu i time pokazao poštovanje prema šampionu. Da je hteo, mogao je da da završi meč sa 6-0 u trećem setu ali igrao je koliko je dovoljno da nivo meča podigne na jači trening. Ipak je to finale i bila bi sramota da se tako završi. Ali, Stan je zaslužio ovu titulu pobedama protiv Novaka i Berdiha i tu nema šta da se zameri. Ko je kriv Nadalu što je povredjen. Smešno je samo čitati komentare kako,ga je rasturio u prvom setu. To samo pokazuje našu frustraciju i pakost. Ništa strašno, to su klasične ljudske osobine.

likica

pre 10 godina

Postao Nadal rezistentan na serum dr,Fuantesa, sad ce malo da pauzira dok
ne smisle novi doping.Wavrinki svaka cast-zasluzeno na postolju i od ponedeljka br.3

dado

pre 10 godina

Ode covek na trecu poziciju, svaka cast!

Current ranking standings (2014 AO points included):

1. Nadal 14330
2. Djokovic 10620
3. Wawrinka 5710
4. Del Potro 5370
5. Ferrer 5280
6. Murray 4720
7. Berdych 4540
8. Federer 4355
9. Gasquet 3050
10. Tsonga 2885

Hvala wAw!

pre 10 godina

Ставих пре турнира на шашринку да осваја :) али се ипак надам да ће стати у 4финалу... Пошто је једно кладити се онако бзвз, а друго радовати се Новој титули истинског господара тениса и поноса нације!
Уздравље!
(Мјау, 19. januar 2014 18:40)
Hvala WaW! :) Ne znam jesam jedini odigrao ovo u Srb... ali,mislim sta reci...sad mi je krivo kad sam odustao od 200din, i ipak stavio samo 100 :)))

dragandj.

pre 10 godina

Jako mi je drago zbog Stena, i inace kada jedan sportista prolazi kroz teske poraze u karijeri i na kraju uspe da dodje do ovakvog uspeha. Svaka cast jos jednom, jesi izbacio i naseg Novaka, al si posteno zasluzio pobedu i protiv njega. Ako posle ove pobede stabilizuje psihu, bice jako nezgodan protivnik u buducnosti.

građanin

pre 10 godina

Kako dostojanstvena pobeda, kako kulturan sportista - pravi evropski teniser! Dok mu je srce, sigurno, raslo kao kvasac, nije urlao, nije se lupao u grudi, nije "navlačio" nekog na svoj siromašni ego kao što bi to neki uradili. Lepo je pozdravio protivnika i lepo se zahvalio publici. A prva velika titula u priličnom sportskom stažu! Bravo!

rojovic

pre 10 godina

cestitka vavrinki igrao je sjajno sta reci za nadala spanska prevara nije uspela ko zna sta je dobio u svlacionici,ipak je odigrao do kraja ali sten je bio bolji i svaka mu cast

dejavu

pre 10 godina

Ako nije Nole onda neka su DelPo ili Stan.Vavrinka je dočekao svojih 5 minuta,sjajno iskoristio i slabosti Novaka (Beker nije još pokazao da može da zameni Vajdu),i slabosti Nadala (telo ga izdaje sve više i više).Verovatno neće imati još mnogo prilika da podiže GS trofej jer je konkurencuja ipak paklena,ali je ovaj apsolutno zaslužio na osnovu svega što je pokazao u zadnjih godinu i po dana.

aleksa

pre 10 godina

Bogami ako je plakao tu stvarno nesto ne valja, ili jednostavno ne moze da prezali to sto druge strane nije imao Noleta vec tenisera od koga nije izgubio set i koji ima jednorucni bekend a izgubio je. Ako nije to onda je ozbiljno povredjen. Svaka cast Sten navijao sam za tebe

Predo

pre 10 godina

Fantastično da i neki drugi dobri igrači, osim tzv. "velike četvorke" dobiju šansu. Fantastično je da čovek u 29-oj godini života pokaže takav napredak i tako ohrabri sve igrače u zrelim godinama. Sjajno je i da je u životu i sportu teško tvrditi nešto sa sigurnošću. Videli smo šta se desilo u ženskom delu žreba, a u muškom su svi videli Đokovića kao novog šampiona, a onda Nadala kao sigurnog pobednika u finalu protiv protivnika, koji mu nikada nije uzeo ni set.

Serdar

pre 10 godina

Koliko god ova titula bila znacajna za Stana,zadace mu i nevidjeno veliko breme,zato sto ce od sad Nole,Nadal,Marej poceti da se sremaju za Stana,jer do sad su protiv njega igrali kao protiv bilo koga drugog i on je to iskoristio na ovom turniru e tako vise nece biti,pa videcemo hoce li Stan (the man) uspeti jos nekada da skine skalp Noletu i Rafi na istom turniru.

aj neko

pre 10 godina

Moze vas sve biti sramota ko je govorio da je Nadal simulirao, ostao je da odigra, povredjen definitivno. Drugo je to sto se Stanislas opustio pa izgubio taj treci set, isto tako da Nadal nije bio povredjen, nisam bas tako siguran da bi Stan ovojio ovaj AO. U svakom slucaju, svaka cast! Pozdrav svim pravim ljubiteljima tenisa

PI

pre 10 godina

E, pa Stan, nije ti Rafica ostavio mnogo prostora da slavis na ceremoniji, sve je okrenuo na zalost i patetiku svojim govorom. Kakva manipulacija! Sramno! Skoro pa kao na nekom pogrebu, toliko je tuga obuzela sve zvanicnike sto Rafa nije osvojio, koji cirkus!

Predo

pre 10 godina

Fantastično da i neki drugi dobri igrači, osim tzv. "velike četvorke" dobiju šansu. Fantastično je da čovek u 29-oj godini života pokaže takav napredak i tako ohrabri sve igrače u zrelim godinama. Sjajno je i da je u životu i sportu teško tvrditi nešto sa sigurnošću. Videli smo šta se desilo u ženskom delu žreba, a u muškom su svi videli Đokovića kao novog šampiona, a onda Nadala kao sigurnog pobednika u finalu protiv protivnika, koji mu nikada nije uzeo ni set.

mister x

pre 10 godina

Simpaticna mi je jedna stvar, kada je Federer osvojio svoju 14. Glen slem titulu i objedinio sve GS, pehar mu je tada urucio Agasi kome je to poslo za rukom poslednjem pre njega, i ispostavilo se kao pun pogodak. Sada je pehar dodeljivao Pistol Pit, koji je 14 puta osvajao GS i posto su skoro svi mislili da ce Nadal da osvoji AO, da primi pehar od njega i bude isto simbolicno. Medjutim, prevarili su se, jer je Sten The Man razmontirao Rafu odlicnom igrom, narocito najubitacnijim jednorucnim bekendom na svetu i zasluzeno osvojio AO. Bravo Sten, i sve cestitke na prvoj GS tituli, sto neko rece, nadamo se i ne poslednjoj. :-)

Garant Folirant

pre 10 godina

Bravo Stan na pobedi i sto si izdrzao ovo foliranje.
nadal je Najveci folirant na turu.
Nikada necu zaboraviti mec u 2 seta izmedju Nadala i RF. Rodja vodi 1:0 i 5:2u 2.setu ,Nadal uzima TMOi vraca se kao preporodjen i pobedi Rogera.E od tada mi se smucio.
I sada je igrao sve na foliranje i neke anonimuse je imao za protivnike sve do Dimitrova.
Sledeci susret ima i Dimitrov da ga pobedi, jer shvatice kao sto je i Stan shvatio kako na kvarno igra Nadal.a tome ga je naucio onaj pokvareni Toni.
Pozdrav za prave ljubitelje tenisa i fer pleja!

dragandj.

pre 10 godina

Jako mi je drago zbog Stena, i inace kada jedan sportista prolazi kroz teske poraze u karijeri i na kraju uspe da dodje do ovakvog uspeha. Svaka cast jos jednom, jesi izbacio i naseg Novaka, al si posteno zasluzio pobedu i protiv njega. Ako posle ove pobede stabilizuje psihu, bice jako nezgodan protivnik u buducnosti.

dejavu

pre 10 godina

Ako nije Nole onda neka su DelPo ili Stan.Vavrinka je dočekao svojih 5 minuta,sjajno iskoristio i slabosti Novaka (Beker nije još pokazao da može da zameni Vajdu),i slabosti Nadala (telo ga izdaje sve više i više).Verovatno neće imati još mnogo prilika da podiže GS trofej jer je konkurencuja ipak paklena,ali je ovaj apsolutno zaslužio na osnovu svega što je pokazao u zadnjih godinu i po dana.

likica

pre 10 godina

Postao Nadal rezistentan na serum dr,Fuantesa, sad ce malo da pauzira dok
ne smisle novi doping.Wavrinki svaka cast-zasluzeno na postolju i od ponedeljka br.3

dado

pre 10 godina

Ode covek na trecu poziciju, svaka cast!

Current ranking standings (2014 AO points included):

1. Nadal 14330
2. Djokovic 10620
3. Wawrinka 5710
4. Del Potro 5370
5. Ferrer 5280
6. Murray 4720
7. Berdych 4540
8. Federer 4355
9. Gasquet 3050
10. Tsonga 2885

Dr.Brele

pre 10 godina

Sve čestitke Stenu ali ova izjava Nadala je toliko odvratna da uveliko prelazi granice korektnosti. Žao mu što se ovako okončalo? Sreća nije bila na njegovoj strani?

Gajetano

pre 10 godina

Bravo, bravo! Inace, ovaj momak mi je posebno drag jer sam Novaka prvi put u zivotu gledao upravo protiv Vavrinke, u finalu Umaga 2006. Tada nisam ni slutio da gledam buduce sampione Gren slemova!

Hvalio sam Vavrinkinu igru nakon meceva sa Novakom i Berdihom, ali da ce Vavrinka osvojiti turnir nisam mogao ni da sanjam. Sto Vavrinka rece, tek sutra ujutru cu znati da li je to bio san ili java:) Jeste da Nadal danas nije bio Nadal, ali Djokovic je itekako bio Djokovic, a Berdih Berdih.

Interesantan podatak je izneo direktor turnira pred predaju pehara Vavrinki: nikad se nije desilo da jedan igrac pobedi i Rafu i Novaka na istom Gren slem turniru. Ako je to tako, onda je Vavrinka na AO 2014 prevalio "put kojim se redje ide".

Pozdrav,

Stan is the man!

pre 10 godina

Bravo Sten! Bravoooooooo..!!! Kakva slatka pobeda!
Naročito posle onakve horske pljuvačine po Novaku posle njegovog poraza.. A tek koliko mi je drago zbog toga što su Nadalovi navijači već slavili titulu posle tog poraza.. Nemaaa..! Najslađe se smeje onaj ko se poslednji smeje! :D Rafici sleduje jedna GS titula godišnje i onu što je "ukrao" Novaku na USO moraće da mu vrati na RG!
PS: I poruka za navijače Rafe "izgovor" Nadala.. Vavrinka bi pobedio i potpuno zdravog Nadala, toliko je bio napaljen!

građanin

pre 10 godina

Kako dostojanstvena pobeda, kako kulturan sportista - pravi evropski teniser! Dok mu je srce, sigurno, raslo kao kvasac, nije urlao, nije se lupao u grudi, nije "navlačio" nekog na svoj siromašni ego kao što bi to neki uradili. Lepo je pozdravio protivnika i lepo se zahvalio publici. A prva velika titula u priličnom sportskom stažu! Bravo!

Milosss

pre 10 godina

"Cause I'm a gypsy, are you coming with me?" izgleda kao da ga je poplava izbacila...Vidi se da nije bas verovao u ono sto je juce izjavio o Vavrinki! Svaka cast Stan, bio si najbolji na ovogodisnjem AO.Iako je Anaboliku ocigledno dozvoljeno da bez pitanja i najave napusta teren, da prekoracuje dozvoljeno vreme i ima neogranicen broj medical time out-a,ipak jedino sto moze je da ti u svlacionicu donese sampanjac na onom svom posluzavniku...Sve cestitke jos jednom!

jelica

pre 10 godina

Bravo Sten!!!!Zaslužio si.Mnogo dobrih mečeva si odigrao,mnoge si izgubio ali sada si delom kompezovao sve teške poraze.Što se tiče velikog manipularora Rafe,tiče što je mnogo mnogoje.Ne ume da gubi i time stavlja senku na svoje rezultate.Da li su oni plod lekića,verovatno će mo vrlo brzo čuti u raznim ispovestima.Da je Novak izbacio Stena Rafa bi izgubio od Dimitrova.nwxz6karavo ,to je teško dokazati ali setite se mastersa u Parizu.Veliki manipulatori i on i njegov strikan Toni.Smučili su mi se obojica.Oni ni F od fer pleja ne poseduju.

RF

pre 10 godina

Bravo Stan the Man!!! Zasluzio si ovu titulu...Koliko je samo puta Nadal ovako probao, ponekad I uspevao, da se izvadi iz teske situacije, da se broj I ne zna...Kakav folirant...

rojovic

pre 10 godina

cestitka vavrinki igrao je sjajno sta reci za nadala spanska prevara nije uspela ko zna sta je dobio u svlacionici,ipak je odigrao do kraja ali sten je bio bolji i svaka mu cast

Starman

pre 10 godina

STANKO Svaka cast!!!!!!! I vise nego zasluzeno jer je pobjedio prvog i drugog tenisaca svijeta...konkurencija nikad nije losa zato stanko samo naprijed!!!!!

Melenci

pre 10 godina

Vavrinki najiskrenije cestitke na zasluzenom peharu.Nije ovo slucajno ili zbog povrede protivnika Varinka je imao dug put do finala mleo protivnike svojom mirnocom i razarajucim servisom forhendom.Idanas je bilo tako i zaista je bedno i zalosno ne velicati Vavrinku nego razlabati sta bi bilo kad bi bilo.Varinka bi pobedio mozda bi se samo malo i oznojao.

Hvala wAw!

pre 10 godina

Ставих пре турнира на шашринку да осваја :) али се ипак надам да ће стати у 4финалу... Пошто је једно кладити се онако бзвз, а друго радовати се Новој титули истинског господара тениса и поноса нације!
Уздравље!
(Мјау, 19. januar 2014 18:40)
Hvala WaW! :) Ne znam jesam jedini odigrao ovo u Srb... ali,mislim sta reci...sad mi je krivo kad sam odustao od 200din, i ipak stavio samo 100 :)))

Serdar

pre 10 godina

Koliko god ova titula bila znacajna za Stana,zadace mu i nevidjeno veliko breme,zato sto ce od sad Nole,Nadal,Marej poceti da se sremaju za Stana,jer do sad su protiv njega igrali kao protiv bilo koga drugog i on je to iskoristio na ovom turniru e tako vise nece biti,pa videcemo hoce li Stan (the man) uspeti jos nekada da skine skalp Noletu i Rafi na istom turniru.

aleksa

pre 10 godina

Bogami ako je plakao tu stvarno nesto ne valja, ili jednostavno ne moze da prezali to sto druge strane nije imao Noleta vec tenisera od koga nije izgubio set i koji ima jednorucni bekend a izgubio je. Ako nije to onda je ozbiljno povredjen. Svaka cast Sten navijao sam za tebe

gt

pre 10 godina

Svaka čast Wawrinki, odigrao je sjajno i prije Nadalove ozljede, poslije je bila rutina. Ali smiješno je optuživati Rafu za simuliranje nekakvo, zašto bi on simulirao i to još na aktivnom rezultatu. Rafa uvijek ide do kraja i nije htio uništiti finale, dao je sve od sebe i to je za respekt. Šta mislite kako se on osjeća, došao je u finale i onda ga kičma uhvati, a ne sjećam se kad je s leđima imao problema. Nadam se da je sve u redu i da će se brzo vratit. A Stan, eto sazrio u 28. godini, osvojio GS, ima fantastičnu igru i sad ćemo vidjet kako će reagirati. Ovo je veliki uspjeh ali i veliki pritisak za njega.

aj neko

pre 10 godina

Moze vas sve biti sramota ko je govorio da je Nadal simulirao, ostao je da odigra, povredjen definitivno. Drugo je to sto se Stanislas opustio pa izgubio taj treci set, isto tako da Nadal nije bio povredjen, nisam bas tako siguran da bi Stan ovojio ovaj AO. U svakom slucaju, svaka cast! Pozdrav svim pravim ljubiteljima tenisa

Negativni

pre 10 godina

Štaeta što se sve tako završilo. Finale jek bilo na nivou treninga ove dvojice igrača. Od samog starta bilo je jasno da je Nadal nesposoban za meč. Vavrinka se na početku uplašio i maltene sve prve servise u prva dva gema poslao u aut a Rafa to nije iskoristi udarajući smešno i gadjajući idiotske uglove...svakom ko se bar malo razume u tenis bilo je jasno šta će se desiti već posle četiri gema. Vavrinka je pokazao koliko je bio nervozan ponašanjem prema sudiji. A onda je poklonio jedan set velikom rivalu i time pokazao poštovanje prema šampionu. Da je hteo, mogao je da da završi meč sa 6-0 u trećem setu ali igrao je koliko je dovoljno da nivo meča podigne na jači trening. Ipak je to finale i bila bi sramota da se tako završi. Ali, Stan je zaslužio ovu titulu pobedama protiv Novaka i Berdiha i tu nema šta da se zameri. Ko je kriv Nadalu što je povredjen. Smešno je samo čitati komentare kako,ga je rasturio u prvom setu. To samo pokazuje našu frustraciju i pakost. Ništa strašno, to su klasične ljudske osobine.

tenis

pre 10 godina

Jeste covek folirao povredu, covek koji se protiv Novaka vratio na AO 2012 posle 2-0. Po vama je Nadal normalno servirao? Normalno se kretao? Pa neka se tako i Novak krece citave sezone, ako vam je Nadalovo kretanje bilo ok. A likovati nad ociglednim bolom sportiste koji citav zivot podredi jednom cilju je mizerno. Zvao se on Nadal, Federer, Marej ili Novak. Ne ocekujte titule za vaseg favorita, niste zasluzili.

a

pre 10 godina

I treba, ovo ti je prvi i jedini GS. Doduse najmanje bitan ali ajde. Ostaces upamcen po tome sto si osvojio jedan, najmanje vazan, GS, i to tako sto se mnogo bolji protivnik povredio. Sanse da osvojis neki ozbiljan GS (Vimbldon, RG, USO)u buducnosti su ravne nuli i tebi i bivsem sampionu ovog najslabijeg GS turnira.

jeste

pre 10 godina

@Stan is the man Kazes Rafici sleduje jedna gs titula godisnje? Nema problema. To je sjajan ucinak. Jer neki ne osvajaju nista, bas nista. Dobro, osim Pekinga i Sangaja. A sad ce i Dubai. To je bitno. U pravu si ko se zadnji smeje najsladje se smeje, hahahaha. Vavrinki svaka cast, ali sta bi bilo kad bi bilo ne znamo. Nadal mu je iz mesta uzeo set. Sezona se nastavlja, ti cekaj Peking i Sangaj.

a

pre 10 godina

I treba, ovo ti je prvi i jedini GS. Doduse najmanje bitan ali ajde. Ostaces upamcen po tome sto si osvojio jedan, najmanje vazan, GS, i to tako sto se mnogo bolji protivnik povredio. Sanse da osvojis neki ozbiljan GS (Vimbldon, RG, USO)u buducnosti su ravne nuli i tebi i bivsem sampionu ovog najslabijeg GS turnira.

građanin

pre 10 godina

Kako dostojanstvena pobeda, kako kulturan sportista - pravi evropski teniser! Dok mu je srce, sigurno, raslo kao kvasac, nije urlao, nije se lupao u grudi, nije "navlačio" nekog na svoj siromašni ego kao što bi to neki uradili. Lepo je pozdravio protivnika i lepo se zahvalio publici. A prva velika titula u priličnom sportskom stažu! Bravo!

Negativni

pre 10 godina

Štaeta što se sve tako završilo. Finale jek bilo na nivou treninga ove dvojice igrača. Od samog starta bilo je jasno da je Nadal nesposoban za meč. Vavrinka se na početku uplašio i maltene sve prve servise u prva dva gema poslao u aut a Rafa to nije iskoristi udarajući smešno i gadjajući idiotske uglove...svakom ko se bar malo razume u tenis bilo je jasno šta će se desiti već posle četiri gema. Vavrinka je pokazao koliko je bio nervozan ponašanjem prema sudiji. A onda je poklonio jedan set velikom rivalu i time pokazao poštovanje prema šampionu. Da je hteo, mogao je da da završi meč sa 6-0 u trećem setu ali igrao je koliko je dovoljno da nivo meča podigne na jači trening. Ipak je to finale i bila bi sramota da se tako završi. Ali, Stan je zaslužio ovu titulu pobedama protiv Novaka i Berdiha i tu nema šta da se zameri. Ko je kriv Nadalu što je povredjen. Smešno je samo čitati komentare kako,ga je rasturio u prvom setu. To samo pokazuje našu frustraciju i pakost. Ništa strašno, to su klasične ljudske osobine.

aj neko

pre 10 godina

Moze vas sve biti sramota ko je govorio da je Nadal simulirao, ostao je da odigra, povredjen definitivno. Drugo je to sto se Stanislas opustio pa izgubio taj treci set, isto tako da Nadal nije bio povredjen, nisam bas tako siguran da bi Stan ovojio ovaj AO. U svakom slucaju, svaka cast! Pozdrav svim pravim ljubiteljima tenisa

Stan is the man!

pre 10 godina

Bravo Sten! Bravoooooooo..!!! Kakva slatka pobeda!
Naročito posle onakve horske pljuvačine po Novaku posle njegovog poraza.. A tek koliko mi je drago zbog toga što su Nadalovi navijači već slavili titulu posle tog poraza.. Nemaaa..! Najslađe se smeje onaj ko se poslednji smeje! :D Rafici sleduje jedna GS titula godišnje i onu što je "ukrao" Novaku na USO moraće da mu vrati na RG!
PS: I poruka za navijače Rafe "izgovor" Nadala.. Vavrinka bi pobedio i potpuno zdravog Nadala, toliko je bio napaljen!

RF

pre 10 godina

Bravo Stan the Man!!! Zasluzio si ovu titulu...Koliko je samo puta Nadal ovako probao, ponekad I uspevao, da se izvadi iz teske situacije, da se broj I ne zna...Kakav folirant...

PI

pre 10 godina

E, pa Stan, nije ti Rafica ostavio mnogo prostora da slavis na ceremoniji, sve je okrenuo na zalost i patetiku svojim govorom. Kakva manipulacija! Sramno! Skoro pa kao na nekom pogrebu, toliko je tuga obuzela sve zvanicnike sto Rafa nije osvojio, koji cirkus!

Milosss

pre 10 godina

"Cause I'm a gypsy, are you coming with me?" izgleda kao da ga je poplava izbacila...Vidi se da nije bas verovao u ono sto je juce izjavio o Vavrinki! Svaka cast Stan, bio si najbolji na ovogodisnjem AO.Iako je Anaboliku ocigledno dozvoljeno da bez pitanja i najave napusta teren, da prekoracuje dozvoljeno vreme i ima neogranicen broj medical time out-a,ipak jedino sto moze je da ti u svlacionicu donese sampanjac na onom svom posluzavniku...Sve cestitke jos jednom!

likica

pre 10 godina

Postao Nadal rezistentan na serum dr,Fuantesa, sad ce malo da pauzira dok
ne smisle novi doping.Wavrinki svaka cast-zasluzeno na postolju i od ponedeljka br.3

jelica

pre 10 godina

Bravo Sten!!!!Zaslužio si.Mnogo dobrih mečeva si odigrao,mnoge si izgubio ali sada si delom kompezovao sve teške poraze.Što se tiče velikog manipularora Rafe,tiče što je mnogo mnogoje.Ne ume da gubi i time stavlja senku na svoje rezultate.Da li su oni plod lekića,verovatno će mo vrlo brzo čuti u raznim ispovestima.Da je Novak izbacio Stena Rafa bi izgubio od Dimitrova.nwxz6karavo ,to je teško dokazati ali setite se mastersa u Parizu.Veliki manipulatori i on i njegov strikan Toni.Smučili su mi se obojica.Oni ni F od fer pleja ne poseduju.

Dr.Brele

pre 10 godina

Sve čestitke Stenu ali ova izjava Nadala je toliko odvratna da uveliko prelazi granice korektnosti. Žao mu što se ovako okončalo? Sreća nije bila na njegovoj strani?

Garant Folirant

pre 10 godina

Bravo Stan na pobedi i sto si izdrzao ovo foliranje.
nadal je Najveci folirant na turu.
Nikada necu zaboraviti mec u 2 seta izmedju Nadala i RF. Rodja vodi 1:0 i 5:2u 2.setu ,Nadal uzima TMOi vraca se kao preporodjen i pobedi Rogera.E od tada mi se smucio.
I sada je igrao sve na foliranje i neke anonimuse je imao za protivnike sve do Dimitrova.
Sledeci susret ima i Dimitrov da ga pobedi, jer shvatice kao sto je i Stan shvatio kako na kvarno igra Nadal.a tome ga je naucio onaj pokvareni Toni.
Pozdrav za prave ljubitelje tenisa i fer pleja!

mister x

pre 10 godina

Simpaticna mi je jedna stvar, kada je Federer osvojio svoju 14. Glen slem titulu i objedinio sve GS, pehar mu je tada urucio Agasi kome je to poslo za rukom poslednjem pre njega, i ispostavilo se kao pun pogodak. Sada je pehar dodeljivao Pistol Pit, koji je 14 puta osvajao GS i posto su skoro svi mislili da ce Nadal da osvoji AO, da primi pehar od njega i bude isto simbolicno. Medjutim, prevarili su se, jer je Sten The Man razmontirao Rafu odlicnom igrom, narocito najubitacnijim jednorucnim bekendom na svetu i zasluzeno osvojio AO. Bravo Sten, i sve cestitke na prvoj GS tituli, sto neko rece, nadamo se i ne poslednjoj. :-)

gt

pre 10 godina

Svaka čast Wawrinki, odigrao je sjajno i prije Nadalove ozljede, poslije je bila rutina. Ali smiješno je optuživati Rafu za simuliranje nekakvo, zašto bi on simulirao i to još na aktivnom rezultatu. Rafa uvijek ide do kraja i nije htio uništiti finale, dao je sve od sebe i to je za respekt. Šta mislite kako se on osjeća, došao je u finale i onda ga kičma uhvati, a ne sjećam se kad je s leđima imao problema. Nadam se da je sve u redu i da će se brzo vratit. A Stan, eto sazrio u 28. godini, osvojio GS, ima fantastičnu igru i sad ćemo vidjet kako će reagirati. Ovo je veliki uspjeh ali i veliki pritisak za njega.

rojovic

pre 10 godina

cestitka vavrinki igrao je sjajno sta reci za nadala spanska prevara nije uspela ko zna sta je dobio u svlacionici,ipak je odigrao do kraja ali sten je bio bolji i svaka mu cast

dejavu

pre 10 godina

Ako nije Nole onda neka su DelPo ili Stan.Vavrinka je dočekao svojih 5 minuta,sjajno iskoristio i slabosti Novaka (Beker nije još pokazao da može da zameni Vajdu),i slabosti Nadala (telo ga izdaje sve više i više).Verovatno neće imati još mnogo prilika da podiže GS trofej jer je konkurencuja ipak paklena,ali je ovaj apsolutno zaslužio na osnovu svega što je pokazao u zadnjih godinu i po dana.

Serdar

pre 10 godina

Koliko god ova titula bila znacajna za Stana,zadace mu i nevidjeno veliko breme,zato sto ce od sad Nole,Nadal,Marej poceti da se sremaju za Stana,jer do sad su protiv njega igrali kao protiv bilo koga drugog i on je to iskoristio na ovom turniru e tako vise nece biti,pa videcemo hoce li Stan (the man) uspeti jos nekada da skine skalp Noletu i Rafi na istom turniru.

Hvala wAw!

pre 10 godina

Ставих пре турнира на шашринку да осваја :) али се ипак надам да ће стати у 4финалу... Пошто је једно кладити се онако бзвз, а друго радовати се Новој титули истинског господара тениса и поноса нације!
Уздравље!
(Мјау, 19. januar 2014 18:40)
Hvala WaW! :) Ne znam jesam jedini odigrao ovo u Srb... ali,mislim sta reci...sad mi je krivo kad sam odustao od 200din, i ipak stavio samo 100 :)))

Starman

pre 10 godina

STANKO Svaka cast!!!!!!! I vise nego zasluzeno jer je pobjedio prvog i drugog tenisaca svijeta...konkurencija nikad nije losa zato stanko samo naprijed!!!!!

Melenci

pre 10 godina

Vavrinki najiskrenije cestitke na zasluzenom peharu.Nije ovo slucajno ili zbog povrede protivnika Varinka je imao dug put do finala mleo protivnike svojom mirnocom i razarajucim servisom forhendom.Idanas je bilo tako i zaista je bedno i zalosno ne velicati Vavrinku nego razlabati sta bi bilo kad bi bilo.Varinka bi pobedio mozda bi se samo malo i oznojao.

tenis

pre 10 godina

Jeste covek folirao povredu, covek koji se protiv Novaka vratio na AO 2012 posle 2-0. Po vama je Nadal normalno servirao? Normalno se kretao? Pa neka se tako i Novak krece citave sezone, ako vam je Nadalovo kretanje bilo ok. A likovati nad ociglednim bolom sportiste koji citav zivot podredi jednom cilju je mizerno. Zvao se on Nadal, Federer, Marej ili Novak. Ne ocekujte titule za vaseg favorita, niste zasluzili.

Gajetano

pre 10 godina

Bravo, bravo! Inace, ovaj momak mi je posebno drag jer sam Novaka prvi put u zivotu gledao upravo protiv Vavrinke, u finalu Umaga 2006. Tada nisam ni slutio da gledam buduce sampione Gren slemova!

Hvalio sam Vavrinkinu igru nakon meceva sa Novakom i Berdihom, ali da ce Vavrinka osvojiti turnir nisam mogao ni da sanjam. Sto Vavrinka rece, tek sutra ujutru cu znati da li je to bio san ili java:) Jeste da Nadal danas nije bio Nadal, ali Djokovic je itekako bio Djokovic, a Berdih Berdih.

Interesantan podatak je izneo direktor turnira pred predaju pehara Vavrinki: nikad se nije desilo da jedan igrac pobedi i Rafu i Novaka na istom Gren slem turniru. Ako je to tako, onda je Vavrinka na AO 2014 prevalio "put kojim se redje ide".

Pozdrav,

jeste

pre 10 godina

@Stan is the man Kazes Rafici sleduje jedna gs titula godisnje? Nema problema. To je sjajan ucinak. Jer neki ne osvajaju nista, bas nista. Dobro, osim Pekinga i Sangaja. A sad ce i Dubai. To je bitno. U pravu si ko se zadnji smeje najsladje se smeje, hahahaha. Vavrinki svaka cast, ali sta bi bilo kad bi bilo ne znamo. Nadal mu je iz mesta uzeo set. Sezona se nastavlja, ti cekaj Peking i Sangaj.

aleksa

pre 10 godina

Bogami ako je plakao tu stvarno nesto ne valja, ili jednostavno ne moze da prezali to sto druge strane nije imao Noleta vec tenisera od koga nije izgubio set i koji ima jednorucni bekend a izgubio je. Ako nije to onda je ozbiljno povredjen. Svaka cast Sten navijao sam za tebe

Predo

pre 10 godina

Fantastično da i neki drugi dobri igrači, osim tzv. "velike četvorke" dobiju šansu. Fantastično je da čovek u 29-oj godini života pokaže takav napredak i tako ohrabri sve igrače u zrelim godinama. Sjajno je i da je u životu i sportu teško tvrditi nešto sa sigurnošću. Videli smo šta se desilo u ženskom delu žreba, a u muškom su svi videli Đokovića kao novog šampiona, a onda Nadala kao sigurnog pobednika u finalu protiv protivnika, koji mu nikada nije uzeo ni set.

dragandj.

pre 10 godina

Jako mi je drago zbog Stena, i inace kada jedan sportista prolazi kroz teske poraze u karijeri i na kraju uspe da dodje do ovakvog uspeha. Svaka cast jos jednom, jesi izbacio i naseg Novaka, al si posteno zasluzio pobedu i protiv njega. Ako posle ove pobede stabilizuje psihu, bice jako nezgodan protivnik u buducnosti.

dado

pre 10 godina

Ode covek na trecu poziciju, svaka cast!

Current ranking standings (2014 AO points included):

1. Nadal 14330
2. Djokovic 10620
3. Wawrinka 5710
4. Del Potro 5370
5. Ferrer 5280
6. Murray 4720
7. Berdych 4540
8. Federer 4355
9. Gasquet 3050
10. Tsonga 2885