Petak, 10.01.2014.

14:15

Analiza: Hoće li Novak odbraniti titulu?

Posle dva meseca odbrojavanje je blizu kraja – u noći između nedelje i ponedeljka počinje Australijan open, prvi Gren slem turnir u sezoni.

Izvor: Saša Ozmo

Analiza: Hoæe li Novak odbraniti titulu? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

75 Komentari

Sortiraj po:

Petar

pre 10 godina

Mislim da ce Cristiano Ronaldo osvojiti titulu hahaha Salim se osvaja ili Nadal ili mozda Marej ali necu otpisivati ni Rodzera Federera legendu u padu Nole ispada ili u cetvrtfinalu ili u polufinalu Poz za sve

Nisam vidoviti Bodo*

pre 10 godina

Koliko slučajeva treba da se desi, pa da se narod mane "projektovanih" žrebova?
Evo, samo se vratimo na WB: padoše i Rafa i Rodžer.
Pa se na nekim drugim turnirima stvoriše niotkuda Janoviči, Pospišili,Perovi, tek da pokvare "projektovani žreb".

Ja nisam vidovit, ali je realno:
- da neko od jakih podbaci
- da neko od autsajdera zablista
- da se, nažalost, neko povredi ili razboli
- da faktor X pomuti vodu i napravi zbrku, pa da "lak žreb" bude "težak žreb"
I tako dalje, i tako dalje.

Čak ni tokom turnira, iz meča u meč se ne može reći da je neko najbolji: naiđe loš dan, pad koncentracije, neki vrag već i sve kule se sruše.

Posebno je blesavo verovati tzv. znalcima (Bodo & comp.), a tek omatorelim zvezdama!
Pa to je smejurija šta su oni sve nalupetali.

Ja u glavi imam desetak tenisera koji mogu da podignu trofej.
Ali nisam ja Bodo da se istrčavam.

Бетелгез

pre 10 godina

Добро је што креће у поход на титулу првог дана, добро је што је најатрактивнији у његовој половини жреба.Знамо да је Ноле најбољи у вечерњим сатима, а пошто су Надал, Федерер, Мареј, на другој страни жреба, мислим да ће Ноле све мечеве играти у вечерњем термину, можда један одигра у дневном као и прошле године.
Желим му да ове године освоји 2 ГС-а био и 5. на листи, да несрећници не пукну од муке, није им лако.
Поздрав!

Milan Djordjevic

pre 10 godina

U finale ce Wavrinka, voleo bih Nole da bude pobednik ali iz iskustva znam, uvek je ovakav žreb štetio Noletu, smem sa Ozmom u 100 evra da Nole nece u finale ovogodišnjeg AO.

Sramota

pre 10 godina

Osim šta je nole dobio uvjerljivo najlakši ždrijeb,kao i u zadnjih 4 od 5 slamova još su mu lijepo namjestili da ima dan odmora više pošto će on svoje polufinale odigrat u četvrtak dok će se polufinale gornjeg dijela ždrijeba igrat u petak. Čak i kad ima nešto teži ždrijeb kao na US Openu onda ispadnu i Del Potro i Murray koji ga je sa lošim leđima uništio 3-0 u setovima na najbržoj podlozi na svijetu. Toliko o tome da mu takve podloge najviše odgovoraju. Jednini pošteni protivnik će mu možda bit Wawrinka ako dogura do njega. Taj Wawrinka kojeg se vi svi toliko bojite baš nikada nije uzeo set Nadalu,a Federera je dobio 1 u 14 mečeva i gotovo ga nikada nije namučio. Šta bi dao da nole dobije Nadalov il Federerov ždrijeb pa da puknem od smijeha kad ispadne prije polufinala na slamu kojem kako vi kažete dominira kao Nadal na RG. Hahahhahahahaha,pa taj nije zaslužio osvojit AO ni prošle,a kamoli pretprošle godine. To su uz onu pobjedu protiv Federera na US Openu najsretniji trenutci u povijesti tenisa,a njega se netko usudi usporedit s Nadalom i Federerom. U kakvoj vi zabludi živite???

Skojevac.fnrj

pre 10 godina

@Saša - Ako je Đoković za tebe Vožd, to je šizofreno, a ne ako neko navija za Federera ili Nadala, tvoj problem što to povezuješ s patriotizmom, jednostavno ne razumeš.. I nemoj da pominješ tuđu decu, to je ružno mom detetu, niko, pa ni Đoković nije vožd. Srbin iz MK šalje sliku svetu o Srbima kao divljacima i primitivcima. On,sa svojim nekulturnim ponašenjem, ne može biti uzor ničijoj deci, ali Federer i Nadal mogu. I dosta više te infantilne mitomanije, mučno je. Da, voleo bih da UO osvoji Nadal.

Transkripcijo, muko naša

pre 10 godina

Komentator piše: „Igor nije Sejsling nego Sajsling…“
Niste u pravu. Ipak je za holandsko Sijsling (kad već moramo [?] da transkribujemo) naše ‚Sejsling‘ manje loše rešenje nego ‚Sajsling‘. Kada biste nekom Holanđaninu rekli „Sajsling“, on bi mislio da se to piše ‚Saisling‘.
U holandskom pismu je ‘ij’ (tzv. lange ij) zapravo digraf koji se, napisano Međunarodnim fonetskim pismom (IPA), izgovara kao ɛi, gde ɛ označava glas koji se čuje i u našim rečima kao što su ‚sve‘, ‚gle‘, ‚ne‘ i sl., samo što je on kod nas uvek kratak, a u hol. ‘ij’ je dug.

teniser

pre 10 godina

Grend slemovi su meta svima..Svi daju sve od sebe,i zbog bodova,i novca,i plasmana,i buducnosti..
Ali kada pogledate,od 2004-e na ovamo,samo 3 coveka su osvajala AO.Nole 4 puta,Roki 4 puta,Vamos-Tamos jednom!
Kakve protivnike ima Nadal,on nece ni u cetvrtfinale,videcete..Izduvao se prosle godine,a poznato je da on nikada nije vezao 2 super godine.Samo Roki je to uspevao,od 2003-e do 2008-e,pa zato realno i jeste najbolji teniser sveta svih vremena.
Roki je po meni otpisan,ne zbog njega,nego vreme cini svoje,omatorilo se..
Nole dize pehar,a ne bi me cudilo da bude repriza od prosle godine u finalu-Nole-Marej.
Opasan je Endi bas onda kada ga svi bacaju u zapecak...
I to ce biti fenomenalan mec,a ne da Nole igra sa onim poremecenim sto preskace linije,patoloski redja flasice,nepristojno i nekulturno cupka sorts iz b..lje(kako ga bar mama nije naucila da to nije lepo)...
Iskreno,gade mi se mecevi kada igra Nadal,to je samo sirova snaga,manijacko trcanje i spinovanje i kada treba i kada ne treba,nesportsko izivljavanje nad protivnicima koji mu nisu dorasli itd..Ni Roki,ni Nole,ni Endi to nikada ne rade,oni bar dostojno coveka i sportiste pobede slabije,nikada ih ne ponizavajuci i ne omalovazavajuci..
To su pravi asovi..Dodao bih i Delpa..
Zato ljudi i gledaju tenis..Oni koji vole igru Nadala,treba da se zapitaju sta sa njima nije u redu..

milan

pre 10 godina

Mislim da Novak ima veliku sansu da odbrani titulu na AO,ali isto tako mislim da na gren slemovima i ne valja suvise lak zreb kao Novakov,jer onda do samog kraja ni jednog trenutka ne dolazi ona vrhunska njegova igra. Potreban mu je bar jedan ili dva teza meca,da bi bio spreman za ultimativno finale,a inace jedini koji oseca pritisak jeste bas Nole,jer mora da odbrani bodove na ovom GS ako zeli da sustigne brzo Nadala i opet uzme mesto br. 1 na ATP listi,sto je sam izjavio da mu je cilj. Dakle Novak ulazi u AO sa velikim teretom,dok drugi nemaju sta da izgube,a pogotovo Nadal,koji u svako kolo koje udje dobija ATP poene,jer ne brani ni jedan poen od prosle godine,posto nije ni ucestvovao na ovom gren slemu. Novakov posao uopste nece biti lak. Zelim mu svu srecu,opustenu ruku,borbenost ratnika i precizne servise,voleje i duboke lopte. Napred Nole! Posle ako osvoji Roland Garos ,za mene ce to biti sasvim dovoljno od njega u narednoj sezoni i mozda jos po neki masters,a ako slucajno ubode i treci gren slem i trijumfuje,uci ce u anale svetskog tenisa zauvek,kao jedan od najkompletnijih igraca u istoriji ovog sporta. Napred Nole,budi silovit i ne kalkulisi sa slabijima,nego ih pregazi od samog pocetka sve. Nemaju ni oni prema tebi milosti ni malo,cak sta vise. Budi ozbiljan i smiren,kao da ces ih pojesti za dorucak.Vazan je i utisak kad izadjes na teren,mi gledaoci to najbolje znamo.

xyz

pre 10 godina

Nadalu je tezak zreb kako bi ga onemogucili da se jos vise priblizi Federeru. Sada ce se sve vise favorizovati Novak, kako marketinski tako i sportski(zreb). Povrh svega, tu je i izgleda veoma brza podloga, koja nikako ne odgovara Nadalu. Mislim da ce Nole verovatno odbraniti titulu, dok ce Nadal dobijati teze zrebove na ostalim GS u buducnosti, kako ne bi
dostigao Federera. Pozdrav za B92

alo

pre 10 godina

namcor
Nesto si pomesao. Nadalu ne odgovara nizak odskok loptice. Njemu odgovara kada loptica visoko odskace, tada svojim spinom postigne da lopta odskace u visini protivnikovih grudi tako da protivnik tesko vraca loptu. Loptica inace najvisocije odskace na sljaci, najnize na travi.
Kada lopta nisko odskace Rafin spin nema efekta, a Nadal ne moze dobro da se brani jer se brze igra.
Brza podloga sa niskim odskokom loptice odgovara najvise Federeru, a najmanje Nadalu. Federer najbolje igra na takvim podlogama ( trava na Vimbldonu) gde moze dodatno da smanji odskok loptice svojim slajs udarcima ( narocito slajs bekhendom). Tada loptica odskoci svega nekoliko cm i protivnik ne moze napasti iz te pozicije, a tesko je uopste i prebaciti loptu preko mreze, jer bukvalno moras da se sagnes kako bi vratio loptu.
Mislim da podloga najvise odgovara Federeru, Nadalu uopste ne odgovara dok je Novaku svejedno jer on podjednako dobro igra i na najbrzim i na najsporijim podlogama, iako mislim da ce morati malo vise da izlazi na mrezu.
U svakom slucaju, na osnovu zreba, nove podloge i nekog nivoa forme, mislim da je najrealnije finale Djokovic- Federer, mada nije nemoguce da Del Potro napravi iznenadjenje, iako je njemu najteze proci Federera.
Najvise sansi za osvajanje turnira ima Novak!

barba

pre 10 godina

Samo cetiri igraca na turu su bili br. 1., a jedan od njih je Hjuit. Tekst je dobar, ali mislim da Hjuit na AO, kada je zdrav, nije za otpisivanje i da moze da dogura daleko.

Emil_MKD

pre 10 godina

Odgovor na pitanje je - Da Nole ce odbraniti !
A sto se tice zreba .......gledao sam sinoc.

Iako su prvo zrebali treceg i cetvrtog nosilaca, svejedno je bilo ko ce u Novakovoj polovini. Obojica su trenutno dosta slabiji, ne samo od Delpa nego i od ostalih top 8 nosilaca.
Ali od ove dvojice mislim da je Nole dobio tezeg potencijalnog protivnika, jer je Ferrer dosta zilav i u boljoj formi. Dok je Murray sa druge strane dosta mlitav i zardjao od pauze.

Sledeci je bio zreb od 5-tog do 8-mog nosilaca. Ovde se osmehnula sreca jer je Delpo otisao u Nadalovoj cetvrtini zreba. Ali sa druge strane Wawrinka je najnezgodniji protivnik od ostale trojice. Nadam se da ce Nole biti pripravniji protiv Stanislasa, posebno posle dva maratona prosle godine na AO 2013 i USO 2013.

Kod zreba 9-16, najvaznije je bilo da u Novakovoj osmini ne izvuku Isner-a ili Ranoica, tako da Nole ne bi morao da se muci sa dobrim serverom na brzoj podlozi (kazu da je dosta ubrzana). Fognini je bash protivnik po meri, tako da ce trening u cetvrtom kolu biti teziji od prva tri.

Sve u svemu, tacno je da je Novakov zreb povoljniji od Nadalovog. Ali nije ni super lak kao sto mnogi kazu.
Po meni znacajnije je to sto je Nadalov zreb tezi nego sto je Novakov laksi. Jer potencijalno Nadal moze ispasti pre finala i napraviti manju i dostiznu razliku u bodovima.

Nenad

pre 10 godina

Nemojte uopste da se zavaravate da ce Novak imati lak posao sa Wawrinkom.Pa i Berdycha i Ferrera je dobijao redovno prethodnih sezona,ali svaki novi turnir je nova prica,pa mozda i nova motivacija za te momke.Svaki novi mec nije unapred dobijen dok ne izadjes na teren,dok se manje ili vise ne oznojis i osvajanjem poena ne zavrsis mec.Prema tome,Novak ce iznova morati da pokaze igracku zrelost i da pokaze igrom iz meca u mec postovanje prema cinjenici da ga je zreb "pomilovao".Kakva milost,ti u cetvrtfinalu imas top 10 igraca protiv sebe.Nema tu sale i kao "lako cu ja s njim,pobedjivao sam ga i ranije ovde".To je najgora kalkulacija i potcenjivanje.Treba svakog protivnika ozbiljno shvatiti od prvog kola,dobiti ga ozbiljnom igrom 3:0 i na taj nacin mu ukazati postovanje.Srecno ti bilo,Nole!Da se na kraju radujemo 5-oj tituli u Melburnu! :-)

uf

pre 10 godina

@namcor
Najbrza podloga nikako ne moze odgovarati Nadalu.
Sto je nizi odskok to je situacija bolja za one tenisere koji igraju agresivni, napadacki tenis. Nadal nije jedan od njih.
Nizi odskok znaci i da Rafin spin nema efekta. Ako lopta nize odskace prednost npr. moze imati Federer sa njegovim cuvenim bekhend- sjajs udarcima koji su mu i doneli toliko uspeha na Vimbldonu jer loptica odskoci na svega nekoliko cm od zemlje pa je veoma tesko vratiti takav udarac, a kamoli napasti.
Nadalov spin nema efekta na brzim podlogama narocito na podlogama sa niskim odskokom lopte.
Novaku odgovara brza podloga vise nego Nadalu jer ima stil igre koji odgovara takvoj podlozi, jos da cesce izlazi na mrezu i bice prakticno nepobediv.

Mare

pre 10 godina

Pa svakome je jasno da Nadal ima ubedljivo najtezi zreb ako razmatramo one koje imaju potencjal da dodju do same zavrsnice.
Nadam se samo da su sada vec oni koji su ovih dana kukali i plakali zbog toga sto je Novak,zamislite,postavljen za drugog nosioca,nekako prezalili to...
Mislim da nece biti nekih vecih iznenadjenja jer ipak nije trava u pitanju tako da osim Djokovica u finalu ocekujem i Nadala i jos jedno pakleno finale. Bar priblizno onom iz 2012.

veljko

pre 10 godina

Svako bi voleo da Nole ponovo trijumfuje!,ali...
Zaista bi to bilo pravo cudo. Da neko u modernom tenisu osvojiu cetiri uzastopna gren-slema,na podlozi koja svima prija(sljaka i trava su posebna prica),gde nijanse odlucuju...?
I ako sve vodi na Djokovicevu vodenicu,bas iz tog razloga mislim da ovaj put nece osvojiti trofej.Cak sta vise,mislim da ce ispasti rano(do 1/8 finala).Imam osecaj da se uvukla neka nesigurnost u Novaka.Da li je to posledica predjasnjih poraza od Nadala i Mareja,ili prekid saradnje sa Vajdom-nisam siguran,verovatno od oba po malo.Ako zaista ozbiljno radi sa Bekerom na usavrsavanju nekih elemenata svoje igre,te rezultate cemo videti tek na Vimbldonu.Na AO tesko.
Od ostalih igraca,tipujem na Del Potra.O njemu niko ne prica,a on vredno radi li radi i vreba iz senke.Podloga mu savrseno odgovara,ponovo je psiho-fizicki tip-top.Pobedjivao je sve igrace iz vrha i ima dovoljno ubojito oruzje za svakog od njih.
Nadal uvek opasan(podloga mu najmanje odgovara),ali ovoga puta morace da igra previse teskih meceva do same zavrsnice i to ce ostaviti traga.
Skotu klima nikako ne prija,a i previse je odsustvovao sa terena(bar sa zvanicnih meceva).
Federera stizu godine.Izgubio je brzinu,a po meni sto je jos vaznije zivce.I dalje je to poezija na terenu i dalje su tu majstorski potezi...ali i previse gresaka za ozbiljniji rezultat!

namcor

pre 10 godina

Vidim da ovde mnogi pisu samo uzimajuci u obzir imena, a ne uzimajuci u obzir uslove koji ce vladati na AO. Prvo, podloga je napravljena tako da je najbrza moguca, sa najnizim odskokom loptice. To visokim igracima nikako nece biti drago. Bice im drago ako ih ide prvi servis, ali ako se razvije poen, onda postaje veliki hendikep. Tu dolaze do izrazaja dobri riterneri (Novak, Rafa, Andi..). U dnevnom terminu ce loptice biti ekstremno brze i odskakati vislje. To odgovara Rafi za njegov forhend top-spin. Zato ne vidim velike probleme za Rafu da dodje do finala. Posteno, ne vidim ni neki veliki problem za Novaka, sa njegovim unapredjenim servisom i sjajnom ritern igrom. Finale ce biti igrano u vecernjem terminu i to ide Novaku na ruku. U krajnjoj liniji, sve zavisi od toga ko se bude vise istrosio do finala.

Idemoooo

pre 10 godina

Uvjek sam voljela izreku "Nije važno šta se piše, već ko piše" zašto obraćate pažnju. Što se tiče Novaka i žrijeba, ove godine je išao u njegovu korist, ali nijedan žrijeb nije lak, i Nole u svom ima potencijalnih mina, ali smatram da mu niko neće predstavljati veliki problem, možda jedino Wawrinka, ali ni to nije ništa strašno. Vjerujem da Novak može da uzme ovo, u Australiji ima najviše uspjeha, podloga i uslovi mu odgovaraju i vjerujem da ćemo na kraju mi biti ti koji će da se raduju :)

mož da bude, ne mora da znači

pre 10 godina

Veliko je pitanje šta znači težak ili lak žreb. Da, onome ko je u težoj polovini će biti napornije, ali će u finale upravo zbog toga stići sa većim samopouzdanjem i boljim momentom. Prolazak kroz laku polovinu ne dovodi igrača u takvu tenziju, a u finale može lako da uđe sa dilemama na psihičkom planu.

Po meni, onaj ko prođe težu polovinu i uđe u finale, lako može biti u psihičkoj prednosti.

Iscrpljujući mečevi takođe nisu presudni. Gledali smo već Novaka koji se mrcvari u pet setova i pet sati sa nekim u polufinalu (drugi finalista već završio meč), a u finalu odigra gotovo šest sati i - pobedi.

Na fizičkom planu, problem ili prednost može da bude jedino ukoliko igraš veže par iscrpljujućih mečeva. Pa opet, ako Nadal na taj način dođe do finala, ope tne smatram da će mu to biti otežavajuća okolnost. Doduše, to je opet pa dobro rešenje za Novaka, kojem bi Nadal koji je nanizao sve protivnike bih izuzetna motivacija, i samo zbog toga bih dao prednost Novaku u slučaju da je Nadal na drugoj strani. U slučaju da je neko drugi, ko recimo u polufinalu pobedi Nadala, e tu već momenat prelazi na stranu tog "autsajdera" koji nakon Nadalovog, juri i drugi skalp. Tu ne vidim Novakovu psihološku prednost, recimo.

Ime

pre 10 godina

Nemirna_Ruka 82
Nadal je superioran u odnosu na sve tenisere, osim Davidenka, kada je medjusobni skor u pitanju. Superioran je i u odnosu na Novaka. Ako mislis da 5-6 pobeda i nije nesto, da li onda mislis da Novak nije superioran u odnosu na Congu npr?
Naravno, medjusobni skor i nije preterano vazan, jer je i Rodik uspesniji od Samprasa u H2H pa je opet Sampras legenda, a Rodik nije. Medjusobni skor je nesto za sta se hvataju Nadalovi navijaci, jer je to realno jedina prednost koji on ima u odnosu na ostale.
Dalje, ne vidim po cemu su to lepi mecevi koje Novak igra protiv Nadala? Neizvesni jesu, ali da su lepi tesko je reci. Mnogo su lepsi mecevi izmedju Novaka i Federera jer tu ima i jos neceg osim beskrajnog prebacivanja loptice. Pa i mecevi Novaka i Mareja su lepsi.
Nadal ce na ovom AO tesko do finala, zreb mu je previse tezak, ne moze on sada pobediti Del Potra, pa odmah posle i Federera ili Mareja.
Najlaksi zreb dobili su Novak i Federer. Marej je u veoma losoj formi i izgubice od Federera, Delpo ima odlicnu sansu da izbaci Nadala, a ko god da pobedi izgubice od Federera ili Mareja u polufinalu, tako da u finalu ocekujem Novaka i Rodzera.
Bilo bi to najlepse moguce finale, a mislim da bi Novak pobedio jer je u odlicnoj formi, a do finala ce biti manje umoran od suparnika iz druge polovine zreba, ma ko to bio.

sasa jokic

pre 10 godina

Ljubitelj tenisa@ Ti verujem vise uzivas u guranje politicara u medije, ovih zbog kojih nacija crkava iz dana u dan, a oni nam spremaju milijardei hapse kriminalce vec 30 godina, ali nikako da se bilo sta od toga desi?!
Tebi smeta najbolji Srbin (po uspehu) medju nama? Da nisi lezilebovic koji ne zna sta ce sa sobom, shvatio bi da je nedelja uoci GS i da cela planeta prica o Rafi, Noletu i ostalim majstorima ove igre.
Sto je problem da takve v3sti, ako Ti smetaju ignorises, umesto sto nadjes vremena da "pljujes?". Problem je sa viskom slobodnog vremena koje pogresno koristis, i umesto da ucinis nesto dobro za sebe i druge, Ti kritikujes (da budem fin) onoga koji koliko toliko usrecuje ovaj nesrecni narod!
Verujem da Ti ulje na vatru doliva zena, koja pozitovno iskomentarise Noleta, a Tebe ignorise, jer ne moze vise da Te gleda dok se razvlacis po fotelji i krevetu i krades bogu dane.
Da se vratim na normalne stvari, Nole je veliki favorit, i u to ne treba sumnjati. Kao i uvek, ako bude igrao svoju A igru, osvaja sigurno!

da da

pre 10 godina

svi koji procitate prvi komnetar, kod potpisa pre nego sto procitate potpis konvertujte t=>p.. onda ce vam biti jasnije da shvatite tekst :)))

sasa

pre 10 godina

Ja ne mogu da shvatim da neko iz naseg naroda zeli da ne pobedi nas covek, koji je vratio zemlju na pijedestal koliko toliko uvazene zemlje, pa to je cista sizofrenija, kad jednom postanes Vozd vise niko to ne moze osporiti, za juce, za danas, za sutra i za nasu decu Djokovic Novak...

Vaše ime

pre 10 godina

Bez ikakve negativne kritike: Ljubitelju tenisa- Kada ti budeš mrdnuo zadnjicom iz fotelje,
i kada budeš napravio milione svojim trudom, zalaganjem, znojem;
I kada budeš donirao svoj teško zarađen novac za decu, i kada
budeš širio govor mira, budeš predstavljao svoj narod na najbolji mogući način, onda ću i tebi da se divim i da se klanjam, jer nećeš biti samo
štreber iza monitora koji soli pamet svakome a nije mrdnuo dalje od svoga dvorišta.
Dotle, Novaku koji je od nule dospeo na krov sveta, koji je trenirao pod bombama, pozajmljivao pare da bi mogao da trenira i uspesima usreći mnoge '' normalne'' ljude širom sveta, ja ću da se divim, nemam problem sa tim, nije me blam da kažem da mi je Novak idol na neki način i da je ljudina!
Ovo nije patetika nikakva, o Đokoviću može film da se već sada napravi.
On je u zadnjih 4,5 god. akter najlepših mečeva u tenisu, on je u doba Nadala i Federera uspeo da bude više od 2 god. 1 na svetu, ispisao je već na mnoge načine istoriju tenisa a tek je na pola puta do kraja karijere..
2011 ceo svet je to lepo video i proglasio ga najboljim sportistom sveta!
I dan danas je jedan od najboljih atleta ikada, poliglota i fer igrač, i definitivno
najzanimljiviji karakter u tenisu, i ima širom sveta fanove, i svi ga poštuju.
To što si ti ogorčen ne utiče na istinu da je Novak Đoković najbolji sportista Srbije, i jedan od najboljih sportista na svetu.

gt

pre 10 godina

Ždrijeb je stvarno išao maksimalno na ruku Đokovića, da ga je sam slagao ne bi bolje od ovoga napravio, bit će jako zanimljivo. Rafu sam gledao u Dohi svaki meč naravno preko televizije, prvi set odličan osim u polufinalu protiv onog Goyowczika, a u drugom setu pad, nije više isti. Možda mu je i dobro došlo što je proveo dosta sati na terenu i imao je za njega dosta zahtjevne protivnike i sve je uspio pobijediti tako da je sigurno jako spreman. Prvo kolo Tomić je jako težak ždrijeb, Tomić je dobro ušao u sezoni i igra se u Australiji, a Australci kao da se jedino i pripremaju za to, poslije ih nema nigdje tako da će Tomić dati sve od sebe, ali mislim da će Rafa s 3-1 proći. Bit će mu teško i ključan meč je Delpo ako tu prođe i ako prođe jako bez nekih većih problema i ako bude odmoran za finale onda može pobijediti Đokovića, u suprotnom nevidim ko može pobijediti Noleta.

Joca 011

pre 10 godina

Da nam je Nole-Nacionale živ i zdrav, i da ga služi sreća, dobro varenje, san i disanje a mimoiđu pehovi, povrede, žuljevite patike, ispadanje sočiva i sl. Malkice me brine što se ne drži svog starog principa ''korak po korak'', već je odmah zamislio da će pobediti i Lacka i naredne protivnike. Jeste favorit ali... ipak, sport je nepredvidljiv. Iznova i iznova svako ima priliku da se u to osvedoči.
.

THEarko

pre 10 godina

Upravo sam pogledao najzanimljivije detalje sa meča Tomić - Stahovski i pošto poneki misle da bio Tomić mogao da namuči Nadala, moje mišljenje je sledeće : Neće mu uzeti više od 9 gemova. :D

Monfis takođe teško da može da ga namuči. Prošetaće se do DelPa. A tu je sve otvoreno. Rafa ipak u 3 ili 4 seta.

Za Mareja nemam predstavu u kakvoj je formi, možda je ono njegovo ispadanje od Majera samo taktika, ko zna.

Rodzer možda ako ga krene servis i ako je podloga stvarno najbrža u poslednjih 15 godina ako kažu.

Ovamo u Noletovoj polovini, Ferer mi ne izgleda kao neka velika opasnost upravo po Noleta, Berdih možda može jedan set da uzme i to možda ako prođe Ferera. Vavrinka nema šanse da ponovi igru od prošle godine.

Gulbis ako stigne uopšte do duela sa Novakom, imaće jedan ili dva meča u 4 ili 5 setova.

Skromno mišljenje moje malenkosti u vezi potencijalnih polufinalnih parova :

Đoković dobija Ferera u 4 seta, ali sve zavisi od početka turnira. Kako će se odvijati i neki nevidljivi faktori.


Nadal dobija Federera u 4 seta, nešto slično kao 2012. Jedino ako će stvarno podloga odgovarati Fedji, pa ako počne kao 2012. i dobije prvi set sve je moguće.

U finalu Nole dobija Rafu sa 3:1, slično odvijanje kao 2012. samo što neće dozvoliti Rafi da izjednači na 2:2.

Videćemo da li sam u pravu bio i koliko. Jedva čekam da počne.

Goran S.

pre 10 godina

Nole je videte naucio nesto, naucio je da se ne plasi svog straha. Zasto ovo kazem, jednostavno strah ne mozete izbaciti iz svog zivota, kada ste nesigurni on je tu. Ali mozete ono sto je naucio Nole a to je da strah ne izaziva destrukciju u vama. Noletu strah cak pomaze da ostane koncentrisan i neustrasiv na terenu.
Sad, zbog relativne lakoce zreba, strah je izostao jel, pa onda po logici izostaje i njegova neustrasivost. Dobro i to je tacno, ali on je i ovu lekciju prosao, moze se reci da je Nole sad vec jako iskusan teniser, pa s toga i ne brinem sto ce mozda u startu kod njega izostati adrenalin i energicnost na terenu, na kraju dovoljno je iskusan da lakse protivnike dobija rutinskom igrom i upravo tada vidi se koliko je superioran u odnosu na njih.
U daljim fazama docice na red i respekrabilniji protivnici sa kojima ce moci odigrati dobar tenis. Nole jeste sad vec u toj fazi kada mu je pored trofeja i to bitno, da odigra dobar potez, kao sto je npr u fudbalu nekome veci gust da namesti gol nego sam da ga da, jer majstorija i jeste u tome.
Na kraju, u Noletovu pobedu verujem uvek, na svakom turniru i mecu. Pozdrav svima, svakako i Sasi Ozmo!

Vuksan

pre 10 godina

Volim i navijam za Noleta,ali mislim da ce ga Vavrinka skinuti.Svi pamte kako se Nole dva puta na Slemovima na maestralan način vratio protiv njega i plasim se da mu ovaj put Svajcarac sve to vrati?

Aleksandar RS

pre 10 godina

Naravno da ce odbraniti. Cestitke i na izboru Bekera u tim. Bio sam skeptican, ali me je zreb razuvjerio. Nece vise biti uvaljivanja svih mogucih potencijalnih mina u Novakov dio zreba. Izbor Bekera, odlican potaz.

Nole,ole

pre 10 godina

Ljubitelj tenisa,

Samo ne znamo kom svetu ti picas? Do sada si drzao lopatu u rukama a od skoro si poceo da pratis tenis.Evo ja da te necemu naucim ali prvo treba da zanas neki od svetskih jezika. Na primer US Today. Nema dana da se nesto ne pise o teniserima,golferima, igracima americkog fudbala.Pa onda najveci svetski tabloid nemacki Bild. Pa onda sportski spanski list Marca, pa onda americki nedeljnik Sport Ilustrated.Ima jos mnogo. I gle cuda koliko samo naslova o Novaku Djokovicu.A hoces da ti kazem zbog cega. Zato stoj e Novak od prosle godine clan najvece sportske markentiske agencije IMG

Dule NS

pre 10 godina

Jednostavno receno, ako Novak bude igrao svoj najbolji tenis, ili barem 90% od toga, osvaja sigurno. Pogotovo sa ovakvim zrebom, trebalo bi da bude manje 'istrosen' do finala.

Nemirna_Ruka82

pre 10 godina

Da je neko pravi ljubitelj tenisa, on bih pozeleo da u finalu bude mec Novak - Rafa, a ne da jedan od njih dvojice ispadne odmah ili pre finala. Zasto to kazem, pa zato sto u zadnje vreme njih dvojica uglavnom osvajaju najvece turnire, zato sto su njihovi mecevi najneizvesniji, najatraktvniji i najspektakularniji za gledanje, zato sto oni zauzimaju prva dva mesta na ATP listi, zato sto su njih dvojica jednostavno trenutno najbolji na svetu. Jos jedan razlog zasto bih voleo takvo finale, jeste sto je Nadal u odnosu na sve tenisere superioran osim u odnosu na Noleta. Neko ce reci, pa on je superioran i u odnosu na Novaka, ja mislim da nije, jer po mom misljenju imati 4 ili 5 pobeda vise u medjusobnom skoru, nije tolika prednost i ne bih to nazvao superiornoscu, gledajuci Rafin medjusobni skor sa ostalim teniserima. Jos nesto zbog cega bih voleo ovo finale, jesu rekordi. Ako Nole osvoji, imace 4 zaredom, a ukupno 5 Ozija, sto ce biti jos jedan od rekorda, a ako Rafa osvoji, onda ce imati bar dva puta osvojen svaki Slam, da se tako bukvalno izrazim. Ne zelim da vidim u finalu Rafu bez Novaka, jer ako tako bude ko god mu bio protivnik, bice dosadno finale. Necu da cujem izraz lak, tezak zreb, ako si sampion ili hoces da budes, pobedices sve. Dakle, zbog svih cinjenica iznesenih, zelim finale Nole-Rafa i da Nole osvoji naravno, posto sam njegov navijac. Neka pobedi najbolji, a voleo bih da to bude Nole. Jedino sto ne valja jeste sto Ozi open prenosi eurosport, a ne B92. Pozz

dd

pre 10 godina

Finale Djokovic- Federer, 100%.
Nadal ce tesko do polufinala, Marej jos nije dostigao zeljenu formu, Delpo je dobar ali uvek gubi od Federera, Conga je kampanjski igrac.
Na drugoj strani Novak pre finala nece izgubiti ni set.

procjena

pre 10 godina

Iako su Novakovi navijači 100% uvijereni ,ja nisam da će Novak odbraniti titulu u Melburnu.Prikazana igra na egzibicionim mečevima i turnirima pred AO nisu pravi pokazatelj kakva je forma tenisera ,jer su za većinu njih oni bili jači treninzi na kojima ni izbliza nisu pružili maksimum.

Gajetano

pre 10 godina

Ja bih bio prezadovoljan da Novak ove sezone osvoji Rolan Garos i Vimbldon. Osvojiti oba turnira u istoj godini (back-to-back) jedno je od najvecih postignuca u tenisu. Mislim da je Novak upravo na ta dva turnira uzeo do sada i previse kredita.

Novaku treba RG za Single Career Slam, a Rafi AO za Double Career Slam. Zbog toga su ova dva turnira posebno interesantna. Nema dileme da je Rafa stigao u Melburn posebno motivisan i maksimalno pripremljen. Mene nije zavarao svojim naizgled bledim izdanjima u Dohi i na Abu Dabi egzibiciji. I pored okrutnog zreba za Rafu ocekujem finale Novak-Rafa. Kakav bi to bio spektakl sa zaista mnogo uloga u igri.

Sto se tice Nole-slema, tesko... BUT HEY, SHIIT HAPPENS!

Pozdrav,

namcor

pre 10 godina

Kada je mnogo Novakovih navijaca na tenis.com sajtu pisalo o teskom zrebu za Noleta i lakom za Rafu, tamo sam napisao: "Ako je neko broj 1, onda nije vazno ko je na drugoj strani mreze - jednostavno, on mora sve da pobedi". Isto to vazi i za Rafu sada. Uostalom, ne vidim bas nesto da je Rafin zreb mnogo tezi. Tacno: Andi, Rodzer, DelPo...Ali, Rodzer vec u kontinuitetu ne igra na starom nivou i lako je moguce da ispadne jos u ranim rundama. Andi jos nije ni iz daleka u formi, a DelPo se vec zali da je podloga slicna travi na Vimbldonu - veoma brza sa niskim odskokom loptice, sto njemu nikako ne odgovara. Tako da ne ocekujem mnogo problema za Rafu. Kod Novaka je, u stvari, najopasnija "mina" - Vavrinka. Najvaznije je da Novak udje maksimalno ozbiljan i odigra protiv svakog sto krace. U Australiji se predvidjaju velike vrucine u narednih dve nedelje, pa je vazno u kom terminu ce igrati: dnevnom ili vecernjem. Rafi (teoretski) vise odgovaraju dnevni termini, jer ce loptice biti brze i vislje ce odskakati nego u dnevnom terminu. Ali, to vuce i problem: Potrosice mnogo vise energije. Novakovoj igri bi vise odgovaralo da igra u vecernjim terminima. Videcemo kako ce organizatori to resiti...

srkis

pre 10 godina

Izvesni "ljubitelj tenisa" je ovde objavio (meni) jako zanimljiv komentar:

1. Očigledno je da ne voli Novaka Đokovića, sve u vezi dotičnog ga nervira, a prvi je potrčao da ostavi komentar?

2. Dao je prilično preciznu dijagnozu medijske pomame u Srbiji glede "lika i dela" N. Đokovića, a onda je prepisao fenomenalnu terapiju: "Želim mu da ispadne u prvom kolu". Kao da je Nole kriv zbog svakakvih poltrona, luzera i sl., podstrekivao ih, šta li. I kao da će njegov eventualni neuspeh na dotične delovati otrežnjujuće.

3. Za jednog ordinarnog trolera, jako pismeno napisano...

Inače, Novak osvaja AO relativno rutinski.

Komentator

pre 10 godina

Verujem da će, ipak, Nadal stići do finala, ali sa mnogo više sati na terenu i (izgubljenih) setova. To znači da će i Špančeva kolena biti na udaru, te mislim, da ako dodje do duela Novak - Rafa, Srbin biti daleko spremniji na veoma brzoj i tvrdoj podlozi.
Očekujem Delpa bar u QF, a ne bi me iznenadilo ni njegovo učešće u finalu. Šta više, vidim ga kao potencijalno opasnijeg rivala za Novaka u finalu, nego što je to Rafa. Ipak, teško će ko pre finala uzeti Rafi 3 seta u jednom danu.
Ne vidim u finalu ni Marija, ni Rodžera.
Očekujem dobre partije Monfisa, Raonića i Berdiha, dok se na WTA delu AO sve svodi samo na ime Serena.
Dodatak: Igor nije Sejsling nego Sajsling (otac Holandjanin, majka Jelena iz BG), a Izner je porastao na 208cm! Novu meru su Džonu uzeli i na zvaničnom ATP sajtu.
Pozdrav iskrenim ljubiteljima tenisa.

krastavčević

pre 10 godina

@srkis @ljubitelj tenisa,ja realno, Hrvoje Zemunac, bliske

Kako je i mojoj babi iz Novoga Sada jasno da si ti stalno isti lik, a drugi nik, mogao bi da promeniš štos! Ovaj ti je provaljen, negde....decembra 2011!
Inače, ja sam ( mnogi se sigurno sećaju, a ti sigurno) prognozirao sa će AO 2012, a 2013. osvojiti Đoković i Azarenka! Na to su mnogi ljubitelji lika i dela Federera, Nadala, Serene Vilijans..ludeli,ali...prognoze su mi bile tačne!
Za AO 2014. slično: Novak će opet podići pehar, a kod žena ponovo neće pobediti Serena, nego neko od njenih najvećih protivnica: Šarapova, Na Li ili opet Azarenka!

my way

pre 10 godina

Izvesni "ljubitelj tenisa" je ovde objavio (meni) jako zanimljiv komentar:

1. Očigledno je da ne voli Novaka Đokovića, sve u vezi dotičnog ga nervira, a prvi je potrčao da ostavi komentar?

2. Dao je prilično preciznu dijagnozu medijske pomame u Srbiji glede "lika i dela" N. Đokovića, a onda je prepisao fenomenalnu terapiju: "Želim mu da ispadne u prvom kolu". Kao da je Nole kriv zbog svakakvih poltrona, luzera i sl., podstrekivao ih, šta li. I kao da će njegov eventualni neuspeh na dotične delovati otrežnjujuće.

3. Za jednog ordinarnog trolera, jako pismeno napisano...

Inače, Novak osvaja AO relativno rutinski.
(srkis, 10. januar 2014 15:13)

"Ljubitelju tenisa" necu ni da se obracam, ali interesuje me nesto drugo. O kakvoj medijskoj pomami govorite vi obojica? Sportisti, glumci, pevaci, pa cak i kojekakve rijaliti zvezde se nigde u svetu ne skidaju sa medija, to se zove biti slavna licnost. I ne samo to, nego nemaju nikakvu privatnost. Ko su ti poltroni i luzeri, koje spominjes? Mozda ja nisam upucen, ali nisam primetio da je neko Novaka proglasio za bilo sta drugo osim za najboljeg sportistu u Srbiji, sto on jeste! Kako i sa kojim ciljem treba i moze ta cinjenica, kao i da u njemu imamo najboljeg tenisera sveta, da se umanjuje i nipodastava?

Vaše ime

pre 10 godina

Najrealnija situacija je da finale bude Novak Nadal. I onda naravno sve je moguće.. Novak ima malu prednost jer je dobio 2 zadnja susreta, ali Nadal ga je dobio na zadnja 2 GS. Ne vidim da je neko u stanju na 3 seta da iznenadi i izbaci sa tura Nadala ili Novaka. Federera možda, Mareja, Delpa, Ferera, možda, i može da bude 1 iznenađenje, ali ipak kada se igra na 2,3 sata, tj na 4,5 sati, tu čist kvalitet dolazi do izražaja, nema laže nema prevara, ako si bolji pobeđuješ!
Jednostavno ne vidim nikoga da je u maloj pauzi ne znam koliko napredovao ili nešto promenio, a Novak jeste, nov trener, sigurnija igra, bolji servis, bolji na mreži...uzastopne pobede i vetar u leđa za povratak na 1 mesto. Naravno da će nailaziti na raspoložene protivnike kad ne bude njegov dan, ali imaće dosta vremena da se presabere i isčupa pobedu.
Nadal, najzad na tronu, samouveren, svaka pobeda je još veća razlika na tabeli, ima milion motiva, nije uzeo AO od 2009 ja mislim, i više nego dovoljno da se pokida na terenu i da sve od sebe.
Od ostalih, naravno Marej, Federer i Delpo mogu da naprave haos, ali mislim da je Novak finalista, a za drugog finalistu pored Nadala vidim jednog od ove trojice...ako pričamo o iznenađenju,; Ali opet Novak je najveći favorit za svoj 7 GS.

Ljubitelj tenisa

pre 10 godina

Hoće, odbraniće je, No2e je Zevsov sin, najveći junak u ljudskoj istoriji kroz tri doba. Nema mu ravna, Herakle je za njega niko i ništa, proglasite ga za predsednika Srbije, imperatora, lorda protektora, cara, sultana... da mu se svi klanjamo. Proskineza je obavezna, kao i zabrana da se Velikan pogleda direktno u oči.
Užas, mi nismo normalni kao narod. Nigde, ali nigde na svetu se sportista ne gura toliko u medije, da bukvalno znamo šta radi iz minuta u minut, kao live prenos da gledam. Da ne govorim o tome da se svako ko izusti, masi bez mozga, neodgovarajuću kritiku zaspe najgorim uvredama.
Želim mu da ispadne u prvom kolu.

Werewolf

pre 10 godina

Mogu da iznenade Veseli(ATP Newcomer of the year 2013) i Dimitrov,od prve cetvorke najtezi zreb ima ubedljivo Marej.
Osvaja Novak ako ne bude igrao sa Nadalom u finalu,ako budu igrali jedan protiv drugog sanse 50-50,jer ce Nadal biti bolji nego krajem sezone,bolje servira,a Novak ce sigurno biti pod pritiskom-ako ga pobedi Nadal ode bodovna prednost na skoro 4000 bodova.


@Sasa Ozmo

Pre bilo kakvih analiza bismo trebali da znamo konacne karakteristike nove brze podloge,pa me zanima da li ste mozda nasli misljenje o podlozi nekih tenisera iz vrha i/ili njihovih trenera,mislim da bi brza podloga mogla dobro da zakuva stvari.

Ako je bas brza naglo ce porasti sanse nekih tenisera,kao na primer Federera i nekih dobrih servera.

srkis

pre 10 godina

Izvesni "ljubitelj tenisa" je ovde objavio (meni) jako zanimljiv komentar:

1. Očigledno je da ne voli Novaka Đokovića, sve u vezi dotičnog ga nervira, a prvi je potrčao da ostavi komentar?

2. Dao je prilično preciznu dijagnozu medijske pomame u Srbiji glede "lika i dela" N. Đokovića, a onda je prepisao fenomenalnu terapiju: "Želim mu da ispadne u prvom kolu". Kao da je Nole kriv zbog svakakvih poltrona, luzera i sl., podstrekivao ih, šta li. I kao da će njegov eventualni neuspeh na dotične delovati otrežnjujuće.

3. Za jednog ordinarnog trolera, jako pismeno napisano...

Inače, Novak osvaja AO relativno rutinski.

namcor

pre 10 godina

Kada je mnogo Novakovih navijaca na tenis.com sajtu pisalo o teskom zrebu za Noleta i lakom za Rafu, tamo sam napisao: "Ako je neko broj 1, onda nije vazno ko je na drugoj strani mreze - jednostavno, on mora sve da pobedi". Isto to vazi i za Rafu sada. Uostalom, ne vidim bas nesto da je Rafin zreb mnogo tezi. Tacno: Andi, Rodzer, DelPo...Ali, Rodzer vec u kontinuitetu ne igra na starom nivou i lako je moguce da ispadne jos u ranim rundama. Andi jos nije ni iz daleka u formi, a DelPo se vec zali da je podloga slicna travi na Vimbldonu - veoma brza sa niskim odskokom loptice, sto njemu nikako ne odgovara. Tako da ne ocekujem mnogo problema za Rafu. Kod Novaka je, u stvari, najopasnija "mina" - Vavrinka. Najvaznije je da Novak udje maksimalno ozbiljan i odigra protiv svakog sto krace. U Australiji se predvidjaju velike vrucine u narednih dve nedelje, pa je vazno u kom terminu ce igrati: dnevnom ili vecernjem. Rafi (teoretski) vise odgovaraju dnevni termini, jer ce loptice biti brze i vislje ce odskakati nego u dnevnom terminu. Ali, to vuce i problem: Potrosice mnogo vise energije. Novakovoj igri bi vise odgovaralo da igra u vecernjim terminima. Videcemo kako ce organizatori to resiti...

krastavčević

pre 10 godina

@srkis @ljubitelj tenisa,ja realno, Hrvoje Zemunac, bliske

Kako je i mojoj babi iz Novoga Sada jasno da si ti stalno isti lik, a drugi nik, mogao bi da promeniš štos! Ovaj ti je provaljen, negde....decembra 2011!
Inače, ja sam ( mnogi se sigurno sećaju, a ti sigurno) prognozirao sa će AO 2012, a 2013. osvojiti Đoković i Azarenka! Na to su mnogi ljubitelji lika i dela Federera, Nadala, Serene Vilijans..ludeli,ali...prognoze su mi bile tačne!
Za AO 2014. slično: Novak će opet podići pehar, a kod žena ponovo neće pobediti Serena, nego neko od njenih najvećih protivnica: Šarapova, Na Li ili opet Azarenka!

sasa

pre 10 godina

Ja ne mogu da shvatim da neko iz naseg naroda zeli da ne pobedi nas covek, koji je vratio zemlju na pijedestal koliko toliko uvazene zemlje, pa to je cista sizofrenija, kad jednom postanes Vozd vise niko to ne moze osporiti, za juce, za danas, za sutra i za nasu decu Djokovic Novak...

my way

pre 10 godina

Izvesni "ljubitelj tenisa" je ovde objavio (meni) jako zanimljiv komentar:

1. Očigledno je da ne voli Novaka Đokovića, sve u vezi dotičnog ga nervira, a prvi je potrčao da ostavi komentar?

2. Dao je prilično preciznu dijagnozu medijske pomame u Srbiji glede "lika i dela" N. Đokovića, a onda je prepisao fenomenalnu terapiju: "Želim mu da ispadne u prvom kolu". Kao da je Nole kriv zbog svakakvih poltrona, luzera i sl., podstrekivao ih, šta li. I kao da će njegov eventualni neuspeh na dotične delovati otrežnjujuće.

3. Za jednog ordinarnog trolera, jako pismeno napisano...

Inače, Novak osvaja AO relativno rutinski.
(srkis, 10. januar 2014 15:13)

"Ljubitelju tenisa" necu ni da se obracam, ali interesuje me nesto drugo. O kakvoj medijskoj pomami govorite vi obojica? Sportisti, glumci, pevaci, pa cak i kojekakve rijaliti zvezde se nigde u svetu ne skidaju sa medija, to se zove biti slavna licnost. I ne samo to, nego nemaju nikakvu privatnost. Ko su ti poltroni i luzeri, koje spominjes? Mozda ja nisam upucen, ali nisam primetio da je neko Novaka proglasio za bilo sta drugo osim za najboljeg sportistu u Srbiji, sto on jeste! Kako i sa kojim ciljem treba i moze ta cinjenica, kao i da u njemu imamo najboljeg tenisera sveta, da se umanjuje i nipodastava?

Nemirna_Ruka82

pre 10 godina

Da je neko pravi ljubitelj tenisa, on bih pozeleo da u finalu bude mec Novak - Rafa, a ne da jedan od njih dvojice ispadne odmah ili pre finala. Zasto to kazem, pa zato sto u zadnje vreme njih dvojica uglavnom osvajaju najvece turnire, zato sto su njihovi mecevi najneizvesniji, najatraktvniji i najspektakularniji za gledanje, zato sto oni zauzimaju prva dva mesta na ATP listi, zato sto su njih dvojica jednostavno trenutno najbolji na svetu. Jos jedan razlog zasto bih voleo takvo finale, jeste sto je Nadal u odnosu na sve tenisere superioran osim u odnosu na Noleta. Neko ce reci, pa on je superioran i u odnosu na Novaka, ja mislim da nije, jer po mom misljenju imati 4 ili 5 pobeda vise u medjusobnom skoru, nije tolika prednost i ne bih to nazvao superiornoscu, gledajuci Rafin medjusobni skor sa ostalim teniserima. Jos nesto zbog cega bih voleo ovo finale, jesu rekordi. Ako Nole osvoji, imace 4 zaredom, a ukupno 5 Ozija, sto ce biti jos jedan od rekorda, a ako Rafa osvoji, onda ce imati bar dva puta osvojen svaki Slam, da se tako bukvalno izrazim. Ne zelim da vidim u finalu Rafu bez Novaka, jer ako tako bude ko god mu bio protivnik, bice dosadno finale. Necu da cujem izraz lak, tezak zreb, ako si sampion ili hoces da budes, pobedices sve. Dakle, zbog svih cinjenica iznesenih, zelim finale Nole-Rafa i da Nole osvoji naravno, posto sam njegov navijac. Neka pobedi najbolji, a voleo bih da to bude Nole. Jedino sto ne valja jeste sto Ozi open prenosi eurosport, a ne B92. Pozz

Komentator

pre 10 godina

Verujem da će, ipak, Nadal stići do finala, ali sa mnogo više sati na terenu i (izgubljenih) setova. To znači da će i Špančeva kolena biti na udaru, te mislim, da ako dodje do duela Novak - Rafa, Srbin biti daleko spremniji na veoma brzoj i tvrdoj podlozi.
Očekujem Delpa bar u QF, a ne bi me iznenadilo ni njegovo učešće u finalu. Šta više, vidim ga kao potencijalno opasnijeg rivala za Novaka u finalu, nego što je to Rafa. Ipak, teško će ko pre finala uzeti Rafi 3 seta u jednom danu.
Ne vidim u finalu ni Marija, ni Rodžera.
Očekujem dobre partije Monfisa, Raonića i Berdiha, dok se na WTA delu AO sve svodi samo na ime Serena.
Dodatak: Igor nije Sejsling nego Sajsling (otac Holandjanin, majka Jelena iz BG), a Izner je porastao na 208cm! Novu meru su Džonu uzeli i na zvaničnom ATP sajtu.
Pozdrav iskrenim ljubiteljima tenisa.

Vaše ime

pre 10 godina

Bez ikakve negativne kritike: Ljubitelju tenisa- Kada ti budeš mrdnuo zadnjicom iz fotelje,
i kada budeš napravio milione svojim trudom, zalaganjem, znojem;
I kada budeš donirao svoj teško zarađen novac za decu, i kada
budeš širio govor mira, budeš predstavljao svoj narod na najbolji mogući način, onda ću i tebi da se divim i da se klanjam, jer nećeš biti samo
štreber iza monitora koji soli pamet svakome a nije mrdnuo dalje od svoga dvorišta.
Dotle, Novaku koji je od nule dospeo na krov sveta, koji je trenirao pod bombama, pozajmljivao pare da bi mogao da trenira i uspesima usreći mnoge '' normalne'' ljude širom sveta, ja ću da se divim, nemam problem sa tim, nije me blam da kažem da mi je Novak idol na neki način i da je ljudina!
Ovo nije patetika nikakva, o Đokoviću može film da se već sada napravi.
On je u zadnjih 4,5 god. akter najlepših mečeva u tenisu, on je u doba Nadala i Federera uspeo da bude više od 2 god. 1 na svetu, ispisao je već na mnoge načine istoriju tenisa a tek je na pola puta do kraja karijere..
2011 ceo svet je to lepo video i proglasio ga najboljim sportistom sveta!
I dan danas je jedan od najboljih atleta ikada, poliglota i fer igrač, i definitivno
najzanimljiviji karakter u tenisu, i ima širom sveta fanove, i svi ga poštuju.
To što si ti ogorčen ne utiče na istinu da je Novak Đoković najbolji sportista Srbije, i jedan od najboljih sportista na svetu.

Vaše ime

pre 10 godina

Najrealnija situacija je da finale bude Novak Nadal. I onda naravno sve je moguće.. Novak ima malu prednost jer je dobio 2 zadnja susreta, ali Nadal ga je dobio na zadnja 2 GS. Ne vidim da je neko u stanju na 3 seta da iznenadi i izbaci sa tura Nadala ili Novaka. Federera možda, Mareja, Delpa, Ferera, možda, i može da bude 1 iznenađenje, ali ipak kada se igra na 2,3 sata, tj na 4,5 sati, tu čist kvalitet dolazi do izražaja, nema laže nema prevara, ako si bolji pobeđuješ!
Jednostavno ne vidim nikoga da je u maloj pauzi ne znam koliko napredovao ili nešto promenio, a Novak jeste, nov trener, sigurnija igra, bolji servis, bolji na mreži...uzastopne pobede i vetar u leđa za povratak na 1 mesto. Naravno da će nailaziti na raspoložene protivnike kad ne bude njegov dan, ali imaće dosta vremena da se presabere i isčupa pobedu.
Nadal, najzad na tronu, samouveren, svaka pobeda je još veća razlika na tabeli, ima milion motiva, nije uzeo AO od 2009 ja mislim, i više nego dovoljno da se pokida na terenu i da sve od sebe.
Od ostalih, naravno Marej, Federer i Delpo mogu da naprave haos, ali mislim da je Novak finalista, a za drugog finalistu pored Nadala vidim jednog od ove trojice...ako pričamo o iznenađenju,; Ali opet Novak je najveći favorit za svoj 7 GS.

Ljubitelj tenisa

pre 10 godina

Hoće, odbraniće je, No2e je Zevsov sin, najveći junak u ljudskoj istoriji kroz tri doba. Nema mu ravna, Herakle je za njega niko i ništa, proglasite ga za predsednika Srbije, imperatora, lorda protektora, cara, sultana... da mu se svi klanjamo. Proskineza je obavezna, kao i zabrana da se Velikan pogleda direktno u oči.
Užas, mi nismo normalni kao narod. Nigde, ali nigde na svetu se sportista ne gura toliko u medije, da bukvalno znamo šta radi iz minuta u minut, kao live prenos da gledam. Da ne govorim o tome da se svako ko izusti, masi bez mozga, neodgovarajuću kritiku zaspe najgorim uvredama.
Želim mu da ispadne u prvom kolu.

namcor

pre 10 godina

Vidim da ovde mnogi pisu samo uzimajuci u obzir imena, a ne uzimajuci u obzir uslove koji ce vladati na AO. Prvo, podloga je napravljena tako da je najbrza moguca, sa najnizim odskokom loptice. To visokim igracima nikako nece biti drago. Bice im drago ako ih ide prvi servis, ali ako se razvije poen, onda postaje veliki hendikep. Tu dolaze do izrazaja dobri riterneri (Novak, Rafa, Andi..). U dnevnom terminu ce loptice biti ekstremno brze i odskakati vislje. To odgovara Rafi za njegov forhend top-spin. Zato ne vidim velike probleme za Rafu da dodje do finala. Posteno, ne vidim ni neki veliki problem za Novaka, sa njegovim unapredjenim servisom i sjajnom ritern igrom. Finale ce biti igrano u vecernjem terminu i to ide Novaku na ruku. U krajnjoj liniji, sve zavisi od toga ko se bude vise istrosio do finala.

Ime

pre 10 godina

Nemirna_Ruka 82
Nadal je superioran u odnosu na sve tenisere, osim Davidenka, kada je medjusobni skor u pitanju. Superioran je i u odnosu na Novaka. Ako mislis da 5-6 pobeda i nije nesto, da li onda mislis da Novak nije superioran u odnosu na Congu npr?
Naravno, medjusobni skor i nije preterano vazan, jer je i Rodik uspesniji od Samprasa u H2H pa je opet Sampras legenda, a Rodik nije. Medjusobni skor je nesto za sta se hvataju Nadalovi navijaci, jer je to realno jedina prednost koji on ima u odnosu na ostale.
Dalje, ne vidim po cemu su to lepi mecevi koje Novak igra protiv Nadala? Neizvesni jesu, ali da su lepi tesko je reci. Mnogo su lepsi mecevi izmedju Novaka i Federera jer tu ima i jos neceg osim beskrajnog prebacivanja loptice. Pa i mecevi Novaka i Mareja su lepsi.
Nadal ce na ovom AO tesko do finala, zreb mu je previse tezak, ne moze on sada pobediti Del Potra, pa odmah posle i Federera ili Mareja.
Najlaksi zreb dobili su Novak i Federer. Marej je u veoma losoj formi i izgubice od Federera, Delpo ima odlicnu sansu da izbaci Nadala, a ko god da pobedi izgubice od Federera ili Mareja u polufinalu, tako da u finalu ocekujem Novaka i Rodzera.
Bilo bi to najlepse moguce finale, a mislim da bi Novak pobedio jer je u odlicnoj formi, a do finala ce biti manje umoran od suparnika iz druge polovine zreba, ma ko to bio.

alo

pre 10 godina

namcor
Nesto si pomesao. Nadalu ne odgovara nizak odskok loptice. Njemu odgovara kada loptica visoko odskace, tada svojim spinom postigne da lopta odskace u visini protivnikovih grudi tako da protivnik tesko vraca loptu. Loptica inace najvisocije odskace na sljaci, najnize na travi.
Kada lopta nisko odskace Rafin spin nema efekta, a Nadal ne moze dobro da se brani jer se brze igra.
Brza podloga sa niskim odskokom loptice odgovara najvise Federeru, a najmanje Nadalu. Federer najbolje igra na takvim podlogama ( trava na Vimbldonu) gde moze dodatno da smanji odskok loptice svojim slajs udarcima ( narocito slajs bekhendom). Tada loptica odskoci svega nekoliko cm i protivnik ne moze napasti iz te pozicije, a tesko je uopste i prebaciti loptu preko mreze, jer bukvalno moras da se sagnes kako bi vratio loptu.
Mislim da podloga najvise odgovara Federeru, Nadalu uopste ne odgovara dok je Novaku svejedno jer on podjednako dobro igra i na najbrzim i na najsporijim podlogama, iako mislim da ce morati malo vise da izlazi na mrezu.
U svakom slucaju, na osnovu zreba, nove podloge i nekog nivoa forme, mislim da je najrealnije finale Djokovic- Federer, mada nije nemoguce da Del Potro napravi iznenadjenje, iako je njemu najteze proci Federera.
Najvise sansi za osvajanje turnira ima Novak!

Gajetano

pre 10 godina

Ja bih bio prezadovoljan da Novak ove sezone osvoji Rolan Garos i Vimbldon. Osvojiti oba turnira u istoj godini (back-to-back) jedno je od najvecih postignuca u tenisu. Mislim da je Novak upravo na ta dva turnira uzeo do sada i previse kredita.

Novaku treba RG za Single Career Slam, a Rafi AO za Double Career Slam. Zbog toga su ova dva turnira posebno interesantna. Nema dileme da je Rafa stigao u Melburn posebno motivisan i maksimalno pripremljen. Mene nije zavarao svojim naizgled bledim izdanjima u Dohi i na Abu Dabi egzibiciji. I pored okrutnog zreba za Rafu ocekujem finale Novak-Rafa. Kakav bi to bio spektakl sa zaista mnogo uloga u igri.

Sto se tice Nole-slema, tesko... BUT HEY, SHIIT HAPPENS!

Pozdrav,

Nole,ole

pre 10 godina

Ljubitelj tenisa,

Samo ne znamo kom svetu ti picas? Do sada si drzao lopatu u rukama a od skoro si poceo da pratis tenis.Evo ja da te necemu naucim ali prvo treba da zanas neki od svetskih jezika. Na primer US Today. Nema dana da se nesto ne pise o teniserima,golferima, igracima americkog fudbala.Pa onda najveci svetski tabloid nemacki Bild. Pa onda sportski spanski list Marca, pa onda americki nedeljnik Sport Ilustrated.Ima jos mnogo. I gle cuda koliko samo naslova o Novaku Djokovicu.A hoces da ti kazem zbog cega. Zato stoj e Novak od prosle godine clan najvece sportske markentiske agencije IMG

Idemoooo

pre 10 godina

Uvjek sam voljela izreku "Nije važno šta se piše, već ko piše" zašto obraćate pažnju. Što se tiče Novaka i žrijeba, ove godine je išao u njegovu korist, ali nijedan žrijeb nije lak, i Nole u svom ima potencijalnih mina, ali smatram da mu niko neće predstavljati veliki problem, možda jedino Wawrinka, ali ni to nije ništa strašno. Vjerujem da Novak može da uzme ovo, u Australiji ima najviše uspjeha, podloga i uslovi mu odgovaraju i vjerujem da ćemo na kraju mi biti ti koji će da se raduju :)

Dule NS

pre 10 godina

Jednostavno receno, ako Novak bude igrao svoj najbolji tenis, ili barem 90% od toga, osvaja sigurno. Pogotovo sa ovakvim zrebom, trebalo bi da bude manje 'istrosen' do finala.

Aleksandar RS

pre 10 godina

Naravno da ce odbraniti. Cestitke i na izboru Bekera u tim. Bio sam skeptican, ali me je zreb razuvjerio. Nece vise biti uvaljivanja svih mogucih potencijalnih mina u Novakov dio zreba. Izbor Bekera, odlican potaz.

Werewolf

pre 10 godina

Mogu da iznenade Veseli(ATP Newcomer of the year 2013) i Dimitrov,od prve cetvorke najtezi zreb ima ubedljivo Marej.
Osvaja Novak ako ne bude igrao sa Nadalom u finalu,ako budu igrali jedan protiv drugog sanse 50-50,jer ce Nadal biti bolji nego krajem sezone,bolje servira,a Novak ce sigurno biti pod pritiskom-ako ga pobedi Nadal ode bodovna prednost na skoro 4000 bodova.


@Sasa Ozmo

Pre bilo kakvih analiza bismo trebali da znamo konacne karakteristike nove brze podloge,pa me zanima da li ste mozda nasli misljenje o podlozi nekih tenisera iz vrha i/ili njihovih trenera,mislim da bi brza podloga mogla dobro da zakuva stvari.

Ako je bas brza naglo ce porasti sanse nekih tenisera,kao na primer Federera i nekih dobrih servera.

milan

pre 10 godina

Mislim da Novak ima veliku sansu da odbrani titulu na AO,ali isto tako mislim da na gren slemovima i ne valja suvise lak zreb kao Novakov,jer onda do samog kraja ni jednog trenutka ne dolazi ona vrhunska njegova igra. Potreban mu je bar jedan ili dva teza meca,da bi bio spreman za ultimativno finale,a inace jedini koji oseca pritisak jeste bas Nole,jer mora da odbrani bodove na ovom GS ako zeli da sustigne brzo Nadala i opet uzme mesto br. 1 na ATP listi,sto je sam izjavio da mu je cilj. Dakle Novak ulazi u AO sa velikim teretom,dok drugi nemaju sta da izgube,a pogotovo Nadal,koji u svako kolo koje udje dobija ATP poene,jer ne brani ni jedan poen od prosle godine,posto nije ni ucestvovao na ovom gren slemu. Novakov posao uopste nece biti lak. Zelim mu svu srecu,opustenu ruku,borbenost ratnika i precizne servise,voleje i duboke lopte. Napred Nole! Posle ako osvoji Roland Garos ,za mene ce to biti sasvim dovoljno od njega u narednoj sezoni i mozda jos po neki masters,a ako slucajno ubode i treci gren slem i trijumfuje,uci ce u anale svetskog tenisa zauvek,kao jedan od najkompletnijih igraca u istoriji ovog sporta. Napred Nole,budi silovit i ne kalkulisi sa slabijima,nego ih pregazi od samog pocetka sve. Nemaju ni oni prema tebi milosti ni malo,cak sta vise. Budi ozbiljan i smiren,kao da ces ih pojesti za dorucak.Vazan je i utisak kad izadjes na teren,mi gledaoci to najbolje znamo.

dd

pre 10 godina

Finale Djokovic- Federer, 100%.
Nadal ce tesko do polufinala, Marej jos nije dostigao zeljenu formu, Delpo je dobar ali uvek gubi od Federera, Conga je kampanjski igrac.
Na drugoj strani Novak pre finala nece izgubiti ni set.

Goran S.

pre 10 godina

Nole je videte naucio nesto, naucio je da se ne plasi svog straha. Zasto ovo kazem, jednostavno strah ne mozete izbaciti iz svog zivota, kada ste nesigurni on je tu. Ali mozete ono sto je naucio Nole a to je da strah ne izaziva destrukciju u vama. Noletu strah cak pomaze da ostane koncentrisan i neustrasiv na terenu.
Sad, zbog relativne lakoce zreba, strah je izostao jel, pa onda po logici izostaje i njegova neustrasivost. Dobro i to je tacno, ali on je i ovu lekciju prosao, moze se reci da je Nole sad vec jako iskusan teniser, pa s toga i ne brinem sto ce mozda u startu kod njega izostati adrenalin i energicnost na terenu, na kraju dovoljno je iskusan da lakse protivnike dobija rutinskom igrom i upravo tada vidi se koliko je superioran u odnosu na njih.
U daljim fazama docice na red i respekrabilniji protivnici sa kojima ce moci odigrati dobar tenis. Nole jeste sad vec u toj fazi kada mu je pored trofeja i to bitno, da odigra dobar potez, kao sto je npr u fudbalu nekome veci gust da namesti gol nego sam da ga da, jer majstorija i jeste u tome.
Na kraju, u Noletovu pobedu verujem uvek, na svakom turniru i mecu. Pozdrav svima, svakako i Sasi Ozmo!

sasa jokic

pre 10 godina

Ljubitelj tenisa@ Ti verujem vise uzivas u guranje politicara u medije, ovih zbog kojih nacija crkava iz dana u dan, a oni nam spremaju milijardei hapse kriminalce vec 30 godina, ali nikako da se bilo sta od toga desi?!
Tebi smeta najbolji Srbin (po uspehu) medju nama? Da nisi lezilebovic koji ne zna sta ce sa sobom, shvatio bi da je nedelja uoci GS i da cela planeta prica o Rafi, Noletu i ostalim majstorima ove igre.
Sto je problem da takve v3sti, ako Ti smetaju ignorises, umesto sto nadjes vremena da "pljujes?". Problem je sa viskom slobodnog vremena koje pogresno koristis, i umesto da ucinis nesto dobro za sebe i druge, Ti kritikujes (da budem fin) onoga koji koliko toliko usrecuje ovaj nesrecni narod!
Verujem da Ti ulje na vatru doliva zena, koja pozitovno iskomentarise Noleta, a Tebe ignorise, jer ne moze vise da Te gleda dok se razvlacis po fotelji i krevetu i krades bogu dane.
Da se vratim na normalne stvari, Nole je veliki favorit, i u to ne treba sumnjati. Kao i uvek, ako bude igrao svoju A igru, osvaja sigurno!

Emil_MKD

pre 10 godina

Odgovor na pitanje je - Da Nole ce odbraniti !
A sto se tice zreba .......gledao sam sinoc.

Iako su prvo zrebali treceg i cetvrtog nosilaca, svejedno je bilo ko ce u Novakovoj polovini. Obojica su trenutno dosta slabiji, ne samo od Delpa nego i od ostalih top 8 nosilaca.
Ali od ove dvojice mislim da je Nole dobio tezeg potencijalnog protivnika, jer je Ferrer dosta zilav i u boljoj formi. Dok je Murray sa druge strane dosta mlitav i zardjao od pauze.

Sledeci je bio zreb od 5-tog do 8-mog nosilaca. Ovde se osmehnula sreca jer je Delpo otisao u Nadalovoj cetvrtini zreba. Ali sa druge strane Wawrinka je najnezgodniji protivnik od ostale trojice. Nadam se da ce Nole biti pripravniji protiv Stanislasa, posebno posle dva maratona prosle godine na AO 2013 i USO 2013.

Kod zreba 9-16, najvaznije je bilo da u Novakovoj osmini ne izvuku Isner-a ili Ranoica, tako da Nole ne bi morao da se muci sa dobrim serverom na brzoj podlozi (kazu da je dosta ubrzana). Fognini je bash protivnik po meri, tako da ce trening u cetvrtom kolu biti teziji od prva tri.

Sve u svemu, tacno je da je Novakov zreb povoljniji od Nadalovog. Ali nije ni super lak kao sto mnogi kazu.
Po meni znacajnije je to sto je Nadalov zreb tezi nego sto je Novakov laksi. Jer potencijalno Nadal moze ispasti pre finala i napraviti manju i dostiznu razliku u bodovima.

teniser

pre 10 godina

Grend slemovi su meta svima..Svi daju sve od sebe,i zbog bodova,i novca,i plasmana,i buducnosti..
Ali kada pogledate,od 2004-e na ovamo,samo 3 coveka su osvajala AO.Nole 4 puta,Roki 4 puta,Vamos-Tamos jednom!
Kakve protivnike ima Nadal,on nece ni u cetvrtfinale,videcete..Izduvao se prosle godine,a poznato je da on nikada nije vezao 2 super godine.Samo Roki je to uspevao,od 2003-e do 2008-e,pa zato realno i jeste najbolji teniser sveta svih vremena.
Roki je po meni otpisan,ne zbog njega,nego vreme cini svoje,omatorilo se..
Nole dize pehar,a ne bi me cudilo da bude repriza od prosle godine u finalu-Nole-Marej.
Opasan je Endi bas onda kada ga svi bacaju u zapecak...
I to ce biti fenomenalan mec,a ne da Nole igra sa onim poremecenim sto preskace linije,patoloski redja flasice,nepristojno i nekulturno cupka sorts iz b..lje(kako ga bar mama nije naucila da to nije lepo)...
Iskreno,gade mi se mecevi kada igra Nadal,to je samo sirova snaga,manijacko trcanje i spinovanje i kada treba i kada ne treba,nesportsko izivljavanje nad protivnicima koji mu nisu dorasli itd..Ni Roki,ni Nole,ni Endi to nikada ne rade,oni bar dostojno coveka i sportiste pobede slabije,nikada ih ne ponizavajuci i ne omalovazavajuci..
To su pravi asovi..Dodao bih i Delpa..
Zato ljudi i gledaju tenis..Oni koji vole igru Nadala,treba da se zapitaju sta sa njima nije u redu..

barba

pre 10 godina

Samo cetiri igraca na turu su bili br. 1., a jedan od njih je Hjuit. Tekst je dobar, ali mislim da Hjuit na AO, kada je zdrav, nije za otpisivanje i da moze da dogura daleko.

Nenad

pre 10 godina

Nemojte uopste da se zavaravate da ce Novak imati lak posao sa Wawrinkom.Pa i Berdycha i Ferrera je dobijao redovno prethodnih sezona,ali svaki novi turnir je nova prica,pa mozda i nova motivacija za te momke.Svaki novi mec nije unapred dobijen dok ne izadjes na teren,dok se manje ili vise ne oznojis i osvajanjem poena ne zavrsis mec.Prema tome,Novak ce iznova morati da pokaze igracku zrelost i da pokaze igrom iz meca u mec postovanje prema cinjenici da ga je zreb "pomilovao".Kakva milost,ti u cetvrtfinalu imas top 10 igraca protiv sebe.Nema tu sale i kao "lako cu ja s njim,pobedjivao sam ga i ranije ovde".To je najgora kalkulacija i potcenjivanje.Treba svakog protivnika ozbiljno shvatiti od prvog kola,dobiti ga ozbiljnom igrom 3:0 i na taj nacin mu ukazati postovanje.Srecno ti bilo,Nole!Da se na kraju radujemo 5-oj tituli u Melburnu! :-)

THEarko

pre 10 godina

Upravo sam pogledao najzanimljivije detalje sa meča Tomić - Stahovski i pošto poneki misle da bio Tomić mogao da namuči Nadala, moje mišljenje je sledeće : Neće mu uzeti više od 9 gemova. :D

Monfis takođe teško da može da ga namuči. Prošetaće se do DelPa. A tu je sve otvoreno. Rafa ipak u 3 ili 4 seta.

Za Mareja nemam predstavu u kakvoj je formi, možda je ono njegovo ispadanje od Majera samo taktika, ko zna.

Rodzer možda ako ga krene servis i ako je podloga stvarno najbrža u poslednjih 15 godina ako kažu.

Ovamo u Noletovoj polovini, Ferer mi ne izgleda kao neka velika opasnost upravo po Noleta, Berdih možda može jedan set da uzme i to možda ako prođe Ferera. Vavrinka nema šanse da ponovi igru od prošle godine.

Gulbis ako stigne uopšte do duela sa Novakom, imaće jedan ili dva meča u 4 ili 5 setova.

Skromno mišljenje moje malenkosti u vezi potencijalnih polufinalnih parova :

Đoković dobija Ferera u 4 seta, ali sve zavisi od početka turnira. Kako će se odvijati i neki nevidljivi faktori.


Nadal dobija Federera u 4 seta, nešto slično kao 2012. Jedino ako će stvarno podloga odgovarati Fedji, pa ako počne kao 2012. i dobije prvi set sve je moguće.

U finalu Nole dobija Rafu sa 3:1, slično odvijanje kao 2012. samo što neće dozvoliti Rafi da izjednači na 2:2.

Videćemo da li sam u pravu bio i koliko. Jedva čekam da počne.

uf

pre 10 godina

@namcor
Najbrza podloga nikako ne moze odgovarati Nadalu.
Sto je nizi odskok to je situacija bolja za one tenisere koji igraju agresivni, napadacki tenis. Nadal nije jedan od njih.
Nizi odskok znaci i da Rafin spin nema efekta. Ako lopta nize odskace prednost npr. moze imati Federer sa njegovim cuvenim bekhend- sjajs udarcima koji su mu i doneli toliko uspeha na Vimbldonu jer loptica odskoci na svega nekoliko cm od zemlje pa je veoma tesko vratiti takav udarac, a kamoli napasti.
Nadalov spin nema efekta na brzim podlogama narocito na podlogama sa niskim odskokom lopte.
Novaku odgovara brza podloga vise nego Nadalu jer ima stil igre koji odgovara takvoj podlozi, jos da cesce izlazi na mrezu i bice prakticno nepobediv.

gt

pre 10 godina

Ždrijeb je stvarno išao maksimalno na ruku Đokovića, da ga je sam slagao ne bi bolje od ovoga napravio, bit će jako zanimljivo. Rafu sam gledao u Dohi svaki meč naravno preko televizije, prvi set odličan osim u polufinalu protiv onog Goyowczika, a u drugom setu pad, nije više isti. Možda mu je i dobro došlo što je proveo dosta sati na terenu i imao je za njega dosta zahtjevne protivnike i sve je uspio pobijediti tako da je sigurno jako spreman. Prvo kolo Tomić je jako težak ždrijeb, Tomić je dobro ušao u sezoni i igra se u Australiji, a Australci kao da se jedino i pripremaju za to, poslije ih nema nigdje tako da će Tomić dati sve od sebe, ali mislim da će Rafa s 3-1 proći. Bit će mu teško i ključan meč je Delpo ako tu prođe i ako prođe jako bez nekih većih problema i ako bude odmoran za finale onda može pobijediti Đokovića, u suprotnom nevidim ko može pobijediti Noleta.

Transkripcijo, muko naša

pre 10 godina

Komentator piše: „Igor nije Sejsling nego Sajsling…“
Niste u pravu. Ipak je za holandsko Sijsling (kad već moramo [?] da transkribujemo) naše ‚Sejsling‘ manje loše rešenje nego ‚Sajsling‘. Kada biste nekom Holanđaninu rekli „Sajsling“, on bi mislio da se to piše ‚Saisling‘.
U holandskom pismu je ‘ij’ (tzv. lange ij) zapravo digraf koji se, napisano Međunarodnim fonetskim pismom (IPA), izgovara kao ɛi, gde ɛ označava glas koji se čuje i u našim rečima kao što su ‚sve‘, ‚gle‘, ‚ne‘ i sl., samo što je on kod nas uvek kratak, a u hol. ‘ij’ je dug.

xyz

pre 10 godina

Nadalu je tezak zreb kako bi ga onemogucili da se jos vise priblizi Federeru. Sada ce se sve vise favorizovati Novak, kako marketinski tako i sportski(zreb). Povrh svega, tu je i izgleda veoma brza podloga, koja nikako ne odgovara Nadalu. Mislim da ce Nole verovatno odbraniti titulu, dok ce Nadal dobijati teze zrebove na ostalim GS u buducnosti, kako ne bi
dostigao Federera. Pozdrav za B92

procjena

pre 10 godina

Iako su Novakovi navijači 100% uvijereni ,ja nisam da će Novak odbraniti titulu u Melburnu.Prikazana igra na egzibicionim mečevima i turnirima pred AO nisu pravi pokazatelj kakva je forma tenisera ,jer su za većinu njih oni bili jači treninzi na kojima ni izbliza nisu pružili maksimum.

Sramota

pre 10 godina

Osim šta je nole dobio uvjerljivo najlakši ždrijeb,kao i u zadnjih 4 od 5 slamova još su mu lijepo namjestili da ima dan odmora više pošto će on svoje polufinale odigrat u četvrtak dok će se polufinale gornjeg dijela ždrijeba igrat u petak. Čak i kad ima nešto teži ždrijeb kao na US Openu onda ispadnu i Del Potro i Murray koji ga je sa lošim leđima uništio 3-0 u setovima na najbržoj podlozi na svijetu. Toliko o tome da mu takve podloge najviše odgovoraju. Jednini pošteni protivnik će mu možda bit Wawrinka ako dogura do njega. Taj Wawrinka kojeg se vi svi toliko bojite baš nikada nije uzeo set Nadalu,a Federera je dobio 1 u 14 mečeva i gotovo ga nikada nije namučio. Šta bi dao da nole dobije Nadalov il Federerov ždrijeb pa da puknem od smijeha kad ispadne prije polufinala na slamu kojem kako vi kažete dominira kao Nadal na RG. Hahahhahahahaha,pa taj nije zaslužio osvojit AO ni prošle,a kamoli pretprošle godine. To su uz onu pobjedu protiv Federera na US Openu najsretniji trenutci u povijesti tenisa,a njega se netko usudi usporedit s Nadalom i Federerom. U kakvoj vi zabludi živite???

Vuksan

pre 10 godina

Volim i navijam za Noleta,ali mislim da ce ga Vavrinka skinuti.Svi pamte kako se Nole dva puta na Slemovima na maestralan način vratio protiv njega i plasim se da mu ovaj put Svajcarac sve to vrati?

Joca 011

pre 10 godina

Da nam je Nole-Nacionale živ i zdrav, i da ga služi sreća, dobro varenje, san i disanje a mimoiđu pehovi, povrede, žuljevite patike, ispadanje sočiva i sl. Malkice me brine što se ne drži svog starog principa ''korak po korak'', već je odmah zamislio da će pobediti i Lacka i naredne protivnike. Jeste favorit ali... ipak, sport je nepredvidljiv. Iznova i iznova svako ima priliku da se u to osvedoči.
.

Бетелгез

pre 10 godina

Добро је што креће у поход на титулу првог дана, добро је што је најатрактивнији у његовој половини жреба.Знамо да је Ноле најбољи у вечерњим сатима, а пошто су Надал, Федерер, Мареј, на другој страни жреба, мислим да ће Ноле све мечеве играти у вечерњем термину, можда један одигра у дневном као и прошле године.
Желим му да ове године освоји 2 ГС-а био и 5. на листи, да несрећници не пукну од муке, није им лако.
Поздрав!

da da

pre 10 godina

svi koji procitate prvi komnetar, kod potpisa pre nego sto procitate potpis konvertujte t=>p.. onda ce vam biti jasnije da shvatite tekst :)))

Skojevac.fnrj

pre 10 godina

@Saša - Ako je Đoković za tebe Vožd, to je šizofreno, a ne ako neko navija za Federera ili Nadala, tvoj problem što to povezuješ s patriotizmom, jednostavno ne razumeš.. I nemoj da pominješ tuđu decu, to je ružno mom detetu, niko, pa ni Đoković nije vožd. Srbin iz MK šalje sliku svetu o Srbima kao divljacima i primitivcima. On,sa svojim nekulturnim ponašenjem, ne može biti uzor ničijoj deci, ali Federer i Nadal mogu. I dosta više te infantilne mitomanije, mučno je. Da, voleo bih da UO osvoji Nadal.

mož da bude, ne mora da znači

pre 10 godina

Veliko je pitanje šta znači težak ili lak žreb. Da, onome ko je u težoj polovini će biti napornije, ali će u finale upravo zbog toga stići sa većim samopouzdanjem i boljim momentom. Prolazak kroz laku polovinu ne dovodi igrača u takvu tenziju, a u finale može lako da uđe sa dilemama na psihičkom planu.

Po meni, onaj ko prođe težu polovinu i uđe u finale, lako može biti u psihičkoj prednosti.

Iscrpljujući mečevi takođe nisu presudni. Gledali smo već Novaka koji se mrcvari u pet setova i pet sati sa nekim u polufinalu (drugi finalista već završio meč), a u finalu odigra gotovo šest sati i - pobedi.

Na fizičkom planu, problem ili prednost može da bude jedino ukoliko igraš veže par iscrpljujućih mečeva. Pa opet, ako Nadal na taj način dođe do finala, ope tne smatram da će mu to biti otežavajuća okolnost. Doduše, to je opet pa dobro rešenje za Novaka, kojem bi Nadal koji je nanizao sve protivnike bih izuzetna motivacija, i samo zbog toga bih dao prednost Novaku u slučaju da je Nadal na drugoj strani. U slučaju da je neko drugi, ko recimo u polufinalu pobedi Nadala, e tu već momenat prelazi na stranu tog "autsajdera" koji nakon Nadalovog, juri i drugi skalp. Tu ne vidim Novakovu psihološku prednost, recimo.

Milan Djordjevic

pre 10 godina

U finale ce Wavrinka, voleo bih Nole da bude pobednik ali iz iskustva znam, uvek je ovakav žreb štetio Noletu, smem sa Ozmom u 100 evra da Nole nece u finale ovogodišnjeg AO.

Nisam vidoviti Bodo*

pre 10 godina

Koliko slučajeva treba da se desi, pa da se narod mane "projektovanih" žrebova?
Evo, samo se vratimo na WB: padoše i Rafa i Rodžer.
Pa se na nekim drugim turnirima stvoriše niotkuda Janoviči, Pospišili,Perovi, tek da pokvare "projektovani žreb".

Ja nisam vidovit, ali je realno:
- da neko od jakih podbaci
- da neko od autsajdera zablista
- da se, nažalost, neko povredi ili razboli
- da faktor X pomuti vodu i napravi zbrku, pa da "lak žreb" bude "težak žreb"
I tako dalje, i tako dalje.

Čak ni tokom turnira, iz meča u meč se ne može reći da je neko najbolji: naiđe loš dan, pad koncentracije, neki vrag već i sve kule se sruše.

Posebno je blesavo verovati tzv. znalcima (Bodo & comp.), a tek omatorelim zvezdama!
Pa to je smejurija šta su oni sve nalupetali.

Ja u glavi imam desetak tenisera koji mogu da podignu trofej.
Ali nisam ja Bodo da se istrčavam.

veljko

pre 10 godina

Svako bi voleo da Nole ponovo trijumfuje!,ali...
Zaista bi to bilo pravo cudo. Da neko u modernom tenisu osvojiu cetiri uzastopna gren-slema,na podlozi koja svima prija(sljaka i trava su posebna prica),gde nijanse odlucuju...?
I ako sve vodi na Djokovicevu vodenicu,bas iz tog razloga mislim da ovaj put nece osvojiti trofej.Cak sta vise,mislim da ce ispasti rano(do 1/8 finala).Imam osecaj da se uvukla neka nesigurnost u Novaka.Da li je to posledica predjasnjih poraza od Nadala i Mareja,ili prekid saradnje sa Vajdom-nisam siguran,verovatno od oba po malo.Ako zaista ozbiljno radi sa Bekerom na usavrsavanju nekih elemenata svoje igre,te rezultate cemo videti tek na Vimbldonu.Na AO tesko.
Od ostalih igraca,tipujem na Del Potra.O njemu niko ne prica,a on vredno radi li radi i vreba iz senke.Podloga mu savrseno odgovara,ponovo je psiho-fizicki tip-top.Pobedjivao je sve igrace iz vrha i ima dovoljno ubojito oruzje za svakog od njih.
Nadal uvek opasan(podloga mu najmanje odgovara),ali ovoga puta morace da igra previse teskih meceva do same zavrsnice i to ce ostaviti traga.
Skotu klima nikako ne prija,a i previse je odsustvovao sa terena(bar sa zvanicnih meceva).
Federera stizu godine.Izgubio je brzinu,a po meni sto je jos vaznije zivce.I dalje je to poezija na terenu i dalje su tu majstorski potezi...ali i previse gresaka za ozbiljniji rezultat!

Mare

pre 10 godina

Pa svakome je jasno da Nadal ima ubedljivo najtezi zreb ako razmatramo one koje imaju potencjal da dodju do same zavrsnice.
Nadam se samo da su sada vec oni koji su ovih dana kukali i plakali zbog toga sto je Novak,zamislite,postavljen za drugog nosioca,nekako prezalili to...
Mislim da nece biti nekih vecih iznenadjenja jer ipak nije trava u pitanju tako da osim Djokovica u finalu ocekujem i Nadala i jos jedno pakleno finale. Bar priblizno onom iz 2012.

Petar

pre 10 godina

Mislim da ce Cristiano Ronaldo osvojiti titulu hahaha Salim se osvaja ili Nadal ili mozda Marej ali necu otpisivati ni Rodzera Federera legendu u padu Nole ispada ili u cetvrtfinalu ili u polufinalu Poz za sve

Ljubitelj tenisa

pre 10 godina

Hoće, odbraniće je, No2e je Zevsov sin, najveći junak u ljudskoj istoriji kroz tri doba. Nema mu ravna, Herakle je za njega niko i ništa, proglasite ga za predsednika Srbije, imperatora, lorda protektora, cara, sultana... da mu se svi klanjamo. Proskineza je obavezna, kao i zabrana da se Velikan pogleda direktno u oči.
Užas, mi nismo normalni kao narod. Nigde, ali nigde na svetu se sportista ne gura toliko u medije, da bukvalno znamo šta radi iz minuta u minut, kao live prenos da gledam. Da ne govorim o tome da se svako ko izusti, masi bez mozga, neodgovarajuću kritiku zaspe najgorim uvredama.
Želim mu da ispadne u prvom kolu.

Sramota

pre 10 godina

Osim šta je nole dobio uvjerljivo najlakši ždrijeb,kao i u zadnjih 4 od 5 slamova još su mu lijepo namjestili da ima dan odmora više pošto će on svoje polufinale odigrat u četvrtak dok će se polufinale gornjeg dijela ždrijeba igrat u petak. Čak i kad ima nešto teži ždrijeb kao na US Openu onda ispadnu i Del Potro i Murray koji ga je sa lošim leđima uništio 3-0 u setovima na najbržoj podlozi na svijetu. Toliko o tome da mu takve podloge najviše odgovoraju. Jednini pošteni protivnik će mu možda bit Wawrinka ako dogura do njega. Taj Wawrinka kojeg se vi svi toliko bojite baš nikada nije uzeo set Nadalu,a Federera je dobio 1 u 14 mečeva i gotovo ga nikada nije namučio. Šta bi dao da nole dobije Nadalov il Federerov ždrijeb pa da puknem od smijeha kad ispadne prije polufinala na slamu kojem kako vi kažete dominira kao Nadal na RG. Hahahhahahahaha,pa taj nije zaslužio osvojit AO ni prošle,a kamoli pretprošle godine. To su uz onu pobjedu protiv Federera na US Openu najsretniji trenutci u povijesti tenisa,a njega se netko usudi usporedit s Nadalom i Federerom. U kakvoj vi zabludi živite???

procjena

pre 10 godina

Iako su Novakovi navijači 100% uvijereni ,ja nisam da će Novak odbraniti titulu u Melburnu.Prikazana igra na egzibicionim mečevima i turnirima pred AO nisu pravi pokazatelj kakva je forma tenisera ,jer su za većinu njih oni bili jači treninzi na kojima ni izbliza nisu pružili maksimum.

Vuksan

pre 10 godina

Volim i navijam za Noleta,ali mislim da ce ga Vavrinka skinuti.Svi pamte kako se Nole dva puta na Slemovima na maestralan način vratio protiv njega i plasim se da mu ovaj put Svajcarac sve to vrati?

Skojevac.fnrj

pre 10 godina

@Saša - Ako je Đoković za tebe Vožd, to je šizofreno, a ne ako neko navija za Federera ili Nadala, tvoj problem što to povezuješ s patriotizmom, jednostavno ne razumeš.. I nemoj da pominješ tuđu decu, to je ružno mom detetu, niko, pa ni Đoković nije vožd. Srbin iz MK šalje sliku svetu o Srbima kao divljacima i primitivcima. On,sa svojim nekulturnim ponašenjem, ne može biti uzor ničijoj deci, ali Federer i Nadal mogu. I dosta više te infantilne mitomanije, mučno je. Da, voleo bih da UO osvoji Nadal.

Joca 011

pre 10 godina

Da nam je Nole-Nacionale živ i zdrav, i da ga služi sreća, dobro varenje, san i disanje a mimoiđu pehovi, povrede, žuljevite patike, ispadanje sočiva i sl. Malkice me brine što se ne drži svog starog principa ''korak po korak'', već je odmah zamislio da će pobediti i Lacka i naredne protivnike. Jeste favorit ali... ipak, sport je nepredvidljiv. Iznova i iznova svako ima priliku da se u to osvedoči.
.

veljko

pre 10 godina

Svako bi voleo da Nole ponovo trijumfuje!,ali...
Zaista bi to bilo pravo cudo. Da neko u modernom tenisu osvojiu cetiri uzastopna gren-slema,na podlozi koja svima prija(sljaka i trava su posebna prica),gde nijanse odlucuju...?
I ako sve vodi na Djokovicevu vodenicu,bas iz tog razloga mislim da ovaj put nece osvojiti trofej.Cak sta vise,mislim da ce ispasti rano(do 1/8 finala).Imam osecaj da se uvukla neka nesigurnost u Novaka.Da li je to posledica predjasnjih poraza od Nadala i Mareja,ili prekid saradnje sa Vajdom-nisam siguran,verovatno od oba po malo.Ako zaista ozbiljno radi sa Bekerom na usavrsavanju nekih elemenata svoje igre,te rezultate cemo videti tek na Vimbldonu.Na AO tesko.
Od ostalih igraca,tipujem na Del Potra.O njemu niko ne prica,a on vredno radi li radi i vreba iz senke.Podloga mu savrseno odgovara,ponovo je psiho-fizicki tip-top.Pobedjivao je sve igrace iz vrha i ima dovoljno ubojito oruzje za svakog od njih.
Nadal uvek opasan(podloga mu najmanje odgovara),ali ovoga puta morace da igra previse teskih meceva do same zavrsnice i to ce ostaviti traga.
Skotu klima nikako ne prija,a i previse je odsustvovao sa terena(bar sa zvanicnih meceva).
Federera stizu godine.Izgubio je brzinu,a po meni sto je jos vaznije zivce.I dalje je to poezija na terenu i dalje su tu majstorski potezi...ali i previse gresaka za ozbiljniji rezultat!

srkis

pre 10 godina

Izvesni "ljubitelj tenisa" je ovde objavio (meni) jako zanimljiv komentar:

1. Očigledno je da ne voli Novaka Đokovića, sve u vezi dotičnog ga nervira, a prvi je potrčao da ostavi komentar?

2. Dao je prilično preciznu dijagnozu medijske pomame u Srbiji glede "lika i dela" N. Đokovića, a onda je prepisao fenomenalnu terapiju: "Želim mu da ispadne u prvom kolu". Kao da je Nole kriv zbog svakakvih poltrona, luzera i sl., podstrekivao ih, šta li. I kao da će njegov eventualni neuspeh na dotične delovati otrežnjujuće.

3. Za jednog ordinarnog trolera, jako pismeno napisano...

Inače, Novak osvaja AO relativno rutinski.

Milan Djordjevic

pre 10 godina

U finale ce Wavrinka, voleo bih Nole da bude pobednik ali iz iskustva znam, uvek je ovakav žreb štetio Noletu, smem sa Ozmom u 100 evra da Nole nece u finale ovogodišnjeg AO.

xyz

pre 10 godina

Nadalu je tezak zreb kako bi ga onemogucili da se jos vise priblizi Federeru. Sada ce se sve vise favorizovati Novak, kako marketinski tako i sportski(zreb). Povrh svega, tu je i izgleda veoma brza podloga, koja nikako ne odgovara Nadalu. Mislim da ce Nole verovatno odbraniti titulu, dok ce Nadal dobijati teze zrebove na ostalim GS u buducnosti, kako ne bi
dostigao Federera. Pozdrav za B92

dd

pre 10 godina

Finale Djokovic- Federer, 100%.
Nadal ce tesko do polufinala, Marej jos nije dostigao zeljenu formu, Delpo je dobar ali uvek gubi od Federera, Conga je kampanjski igrac.
Na drugoj strani Novak pre finala nece izgubiti ni set.

Werewolf

pre 10 godina

Mogu da iznenade Veseli(ATP Newcomer of the year 2013) i Dimitrov,od prve cetvorke najtezi zreb ima ubedljivo Marej.
Osvaja Novak ako ne bude igrao sa Nadalom u finalu,ako budu igrali jedan protiv drugog sanse 50-50,jer ce Nadal biti bolji nego krajem sezone,bolje servira,a Novak ce sigurno biti pod pritiskom-ako ga pobedi Nadal ode bodovna prednost na skoro 4000 bodova.


@Sasa Ozmo

Pre bilo kakvih analiza bismo trebali da znamo konacne karakteristike nove brze podloge,pa me zanima da li ste mozda nasli misljenje o podlozi nekih tenisera iz vrha i/ili njihovih trenera,mislim da bi brza podloga mogla dobro da zakuva stvari.

Ako je bas brza naglo ce porasti sanse nekih tenisera,kao na primer Federera i nekih dobrih servera.

sasa

pre 10 godina

Ja ne mogu da shvatim da neko iz naseg naroda zeli da ne pobedi nas covek, koji je vratio zemlju na pijedestal koliko toliko uvazene zemlje, pa to je cista sizofrenija, kad jednom postanes Vozd vise niko to ne moze osporiti, za juce, za danas, za sutra i za nasu decu Djokovic Novak...

Nemirna_Ruka82

pre 10 godina

Da je neko pravi ljubitelj tenisa, on bih pozeleo da u finalu bude mec Novak - Rafa, a ne da jedan od njih dvojice ispadne odmah ili pre finala. Zasto to kazem, pa zato sto u zadnje vreme njih dvojica uglavnom osvajaju najvece turnire, zato sto su njihovi mecevi najneizvesniji, najatraktvniji i najspektakularniji za gledanje, zato sto oni zauzimaju prva dva mesta na ATP listi, zato sto su njih dvojica jednostavno trenutno najbolji na svetu. Jos jedan razlog zasto bih voleo takvo finale, jeste sto je Nadal u odnosu na sve tenisere superioran osim u odnosu na Noleta. Neko ce reci, pa on je superioran i u odnosu na Novaka, ja mislim da nije, jer po mom misljenju imati 4 ili 5 pobeda vise u medjusobnom skoru, nije tolika prednost i ne bih to nazvao superiornoscu, gledajuci Rafin medjusobni skor sa ostalim teniserima. Jos nesto zbog cega bih voleo ovo finale, jesu rekordi. Ako Nole osvoji, imace 4 zaredom, a ukupno 5 Ozija, sto ce biti jos jedan od rekorda, a ako Rafa osvoji, onda ce imati bar dva puta osvojen svaki Slam, da se tako bukvalno izrazim. Ne zelim da vidim u finalu Rafu bez Novaka, jer ako tako bude ko god mu bio protivnik, bice dosadno finale. Necu da cujem izraz lak, tezak zreb, ako si sampion ili hoces da budes, pobedices sve. Dakle, zbog svih cinjenica iznesenih, zelim finale Nole-Rafa i da Nole osvoji naravno, posto sam njegov navijac. Neka pobedi najbolji, a voleo bih da to bude Nole. Jedino sto ne valja jeste sto Ozi open prenosi eurosport, a ne B92. Pozz

gt

pre 10 godina

Ždrijeb je stvarno išao maksimalno na ruku Đokovića, da ga je sam slagao ne bi bolje od ovoga napravio, bit će jako zanimljivo. Rafu sam gledao u Dohi svaki meč naravno preko televizije, prvi set odličan osim u polufinalu protiv onog Goyowczika, a u drugom setu pad, nije više isti. Možda mu je i dobro došlo što je proveo dosta sati na terenu i imao je za njega dosta zahtjevne protivnike i sve je uspio pobijediti tako da je sigurno jako spreman. Prvo kolo Tomić je jako težak ždrijeb, Tomić je dobro ušao u sezoni i igra se u Australiji, a Australci kao da se jedino i pripremaju za to, poslije ih nema nigdje tako da će Tomić dati sve od sebe, ali mislim da će Rafa s 3-1 proći. Bit će mu teško i ključan meč je Delpo ako tu prođe i ako prođe jako bez nekih većih problema i ako bude odmoran za finale onda može pobijediti Đokovića, u suprotnom nevidim ko može pobijediti Noleta.

teniser

pre 10 godina

Grend slemovi su meta svima..Svi daju sve od sebe,i zbog bodova,i novca,i plasmana,i buducnosti..
Ali kada pogledate,od 2004-e na ovamo,samo 3 coveka su osvajala AO.Nole 4 puta,Roki 4 puta,Vamos-Tamos jednom!
Kakve protivnike ima Nadal,on nece ni u cetvrtfinale,videcete..Izduvao se prosle godine,a poznato je da on nikada nije vezao 2 super godine.Samo Roki je to uspevao,od 2003-e do 2008-e,pa zato realno i jeste najbolji teniser sveta svih vremena.
Roki je po meni otpisan,ne zbog njega,nego vreme cini svoje,omatorilo se..
Nole dize pehar,a ne bi me cudilo da bude repriza od prosle godine u finalu-Nole-Marej.
Opasan je Endi bas onda kada ga svi bacaju u zapecak...
I to ce biti fenomenalan mec,a ne da Nole igra sa onim poremecenim sto preskace linije,patoloski redja flasice,nepristojno i nekulturno cupka sorts iz b..lje(kako ga bar mama nije naucila da to nije lepo)...
Iskreno,gade mi se mecevi kada igra Nadal,to je samo sirova snaga,manijacko trcanje i spinovanje i kada treba i kada ne treba,nesportsko izivljavanje nad protivnicima koji mu nisu dorasli itd..Ni Roki,ni Nole,ni Endi to nikada ne rade,oni bar dostojno coveka i sportiste pobede slabije,nikada ih ne ponizavajuci i ne omalovazavajuci..
To su pravi asovi..Dodao bih i Delpa..
Zato ljudi i gledaju tenis..Oni koji vole igru Nadala,treba da se zapitaju sta sa njima nije u redu..

my way

pre 10 godina

Izvesni "ljubitelj tenisa" je ovde objavio (meni) jako zanimljiv komentar:

1. Očigledno je da ne voli Novaka Đokovića, sve u vezi dotičnog ga nervira, a prvi je potrčao da ostavi komentar?

2. Dao je prilično preciznu dijagnozu medijske pomame u Srbiji glede "lika i dela" N. Đokovića, a onda je prepisao fenomenalnu terapiju: "Želim mu da ispadne u prvom kolu". Kao da je Nole kriv zbog svakakvih poltrona, luzera i sl., podstrekivao ih, šta li. I kao da će njegov eventualni neuspeh na dotične delovati otrežnjujuće.

3. Za jednog ordinarnog trolera, jako pismeno napisano...

Inače, Novak osvaja AO relativno rutinski.
(srkis, 10. januar 2014 15:13)

"Ljubitelju tenisa" necu ni da se obracam, ali interesuje me nesto drugo. O kakvoj medijskoj pomami govorite vi obojica? Sportisti, glumci, pevaci, pa cak i kojekakve rijaliti zvezde se nigde u svetu ne skidaju sa medija, to se zove biti slavna licnost. I ne samo to, nego nemaju nikakvu privatnost. Ko su ti poltroni i luzeri, koje spominjes? Mozda ja nisam upucen, ali nisam primetio da je neko Novaka proglasio za bilo sta drugo osim za najboljeg sportistu u Srbiji, sto on jeste! Kako i sa kojim ciljem treba i moze ta cinjenica, kao i da u njemu imamo najboljeg tenisera sveta, da se umanjuje i nipodastava?

Ime

pre 10 godina

Nemirna_Ruka 82
Nadal je superioran u odnosu na sve tenisere, osim Davidenka, kada je medjusobni skor u pitanju. Superioran je i u odnosu na Novaka. Ako mislis da 5-6 pobeda i nije nesto, da li onda mislis da Novak nije superioran u odnosu na Congu npr?
Naravno, medjusobni skor i nije preterano vazan, jer je i Rodik uspesniji od Samprasa u H2H pa je opet Sampras legenda, a Rodik nije. Medjusobni skor je nesto za sta se hvataju Nadalovi navijaci, jer je to realno jedina prednost koji on ima u odnosu na ostale.
Dalje, ne vidim po cemu su to lepi mecevi koje Novak igra protiv Nadala? Neizvesni jesu, ali da su lepi tesko je reci. Mnogo su lepsi mecevi izmedju Novaka i Federera jer tu ima i jos neceg osim beskrajnog prebacivanja loptice. Pa i mecevi Novaka i Mareja su lepsi.
Nadal ce na ovom AO tesko do finala, zreb mu je previse tezak, ne moze on sada pobediti Del Potra, pa odmah posle i Federera ili Mareja.
Najlaksi zreb dobili su Novak i Federer. Marej je u veoma losoj formi i izgubice od Federera, Delpo ima odlicnu sansu da izbaci Nadala, a ko god da pobedi izgubice od Federera ili Mareja u polufinalu, tako da u finalu ocekujem Novaka i Rodzera.
Bilo bi to najlepse moguce finale, a mislim da bi Novak pobedio jer je u odlicnoj formi, a do finala ce biti manje umoran od suparnika iz druge polovine zreba, ma ko to bio.

mož da bude, ne mora da znači

pre 10 godina

Veliko je pitanje šta znači težak ili lak žreb. Da, onome ko je u težoj polovini će biti napornije, ali će u finale upravo zbog toga stići sa većim samopouzdanjem i boljim momentom. Prolazak kroz laku polovinu ne dovodi igrača u takvu tenziju, a u finale može lako da uđe sa dilemama na psihičkom planu.

Po meni, onaj ko prođe težu polovinu i uđe u finale, lako može biti u psihičkoj prednosti.

Iscrpljujući mečevi takođe nisu presudni. Gledali smo već Novaka koji se mrcvari u pet setova i pet sati sa nekim u polufinalu (drugi finalista već završio meč), a u finalu odigra gotovo šest sati i - pobedi.

Na fizičkom planu, problem ili prednost može da bude jedino ukoliko igraš veže par iscrpljujućih mečeva. Pa opet, ako Nadal na taj način dođe do finala, ope tne smatram da će mu to biti otežavajuća okolnost. Doduše, to je opet pa dobro rešenje za Novaka, kojem bi Nadal koji je nanizao sve protivnike bih izuzetna motivacija, i samo zbog toga bih dao prednost Novaku u slučaju da je Nadal na drugoj strani. U slučaju da je neko drugi, ko recimo u polufinalu pobedi Nadala, e tu već momenat prelazi na stranu tog "autsajdera" koji nakon Nadalovog, juri i drugi skalp. Tu ne vidim Novakovu psihološku prednost, recimo.

Mare

pre 10 godina

Pa svakome je jasno da Nadal ima ubedljivo najtezi zreb ako razmatramo one koje imaju potencjal da dodju do same zavrsnice.
Nadam se samo da su sada vec oni koji su ovih dana kukali i plakali zbog toga sto je Novak,zamislite,postavljen za drugog nosioca,nekako prezalili to...
Mislim da nece biti nekih vecih iznenadjenja jer ipak nije trava u pitanju tako da osim Djokovica u finalu ocekujem i Nadala i jos jedno pakleno finale. Bar priblizno onom iz 2012.

Gajetano

pre 10 godina

Ja bih bio prezadovoljan da Novak ove sezone osvoji Rolan Garos i Vimbldon. Osvojiti oba turnira u istoj godini (back-to-back) jedno je od najvecih postignuca u tenisu. Mislim da je Novak upravo na ta dva turnira uzeo do sada i previse kredita.

Novaku treba RG za Single Career Slam, a Rafi AO za Double Career Slam. Zbog toga su ova dva turnira posebno interesantna. Nema dileme da je Rafa stigao u Melburn posebno motivisan i maksimalno pripremljen. Mene nije zavarao svojim naizgled bledim izdanjima u Dohi i na Abu Dabi egzibiciji. I pored okrutnog zreba za Rafu ocekujem finale Novak-Rafa. Kakav bi to bio spektakl sa zaista mnogo uloga u igri.

Sto se tice Nole-slema, tesko... BUT HEY, SHIIT HAPPENS!

Pozdrav,

Nole,ole

pre 10 godina

Ljubitelj tenisa,

Samo ne znamo kom svetu ti picas? Do sada si drzao lopatu u rukama a od skoro si poceo da pratis tenis.Evo ja da te necemu naucim ali prvo treba da zanas neki od svetskih jezika. Na primer US Today. Nema dana da se nesto ne pise o teniserima,golferima, igracima americkog fudbala.Pa onda najveci svetski tabloid nemacki Bild. Pa onda sportski spanski list Marca, pa onda americki nedeljnik Sport Ilustrated.Ima jos mnogo. I gle cuda koliko samo naslova o Novaku Djokovicu.A hoces da ti kazem zbog cega. Zato stoj e Novak od prosle godine clan najvece sportske markentiske agencije IMG

Aleksandar RS

pre 10 godina

Naravno da ce odbraniti. Cestitke i na izboru Bekera u tim. Bio sam skeptican, ali me je zreb razuvjerio. Nece vise biti uvaljivanja svih mogucih potencijalnih mina u Novakov dio zreba. Izbor Bekera, odlican potaz.

krastavčević

pre 10 godina

@srkis @ljubitelj tenisa,ja realno, Hrvoje Zemunac, bliske

Kako je i mojoj babi iz Novoga Sada jasno da si ti stalno isti lik, a drugi nik, mogao bi da promeniš štos! Ovaj ti je provaljen, negde....decembra 2011!
Inače, ja sam ( mnogi se sigurno sećaju, a ti sigurno) prognozirao sa će AO 2012, a 2013. osvojiti Đoković i Azarenka! Na to su mnogi ljubitelji lika i dela Federera, Nadala, Serene Vilijans..ludeli,ali...prognoze su mi bile tačne!
Za AO 2014. slično: Novak će opet podići pehar, a kod žena ponovo neće pobediti Serena, nego neko od njenih najvećih protivnica: Šarapova, Na Li ili opet Azarenka!

da da

pre 10 godina

svi koji procitate prvi komnetar, kod potpisa pre nego sto procitate potpis konvertujte t=>p.. onda ce vam biti jasnije da shvatite tekst :)))

Vaše ime

pre 10 godina

Najrealnija situacija je da finale bude Novak Nadal. I onda naravno sve je moguće.. Novak ima malu prednost jer je dobio 2 zadnja susreta, ali Nadal ga je dobio na zadnja 2 GS. Ne vidim da je neko u stanju na 3 seta da iznenadi i izbaci sa tura Nadala ili Novaka. Federera možda, Mareja, Delpa, Ferera, možda, i može da bude 1 iznenađenje, ali ipak kada se igra na 2,3 sata, tj na 4,5 sati, tu čist kvalitet dolazi do izražaja, nema laže nema prevara, ako si bolji pobeđuješ!
Jednostavno ne vidim nikoga da je u maloj pauzi ne znam koliko napredovao ili nešto promenio, a Novak jeste, nov trener, sigurnija igra, bolji servis, bolji na mreži...uzastopne pobede i vetar u leđa za povratak na 1 mesto. Naravno da će nailaziti na raspoložene protivnike kad ne bude njegov dan, ali imaće dosta vremena da se presabere i isčupa pobedu.
Nadal, najzad na tronu, samouveren, svaka pobeda je još veća razlika na tabeli, ima milion motiva, nije uzeo AO od 2009 ja mislim, i više nego dovoljno da se pokida na terenu i da sve od sebe.
Od ostalih, naravno Marej, Federer i Delpo mogu da naprave haos, ali mislim da je Novak finalista, a za drugog finalistu pored Nadala vidim jednog od ove trojice...ako pričamo o iznenađenju,; Ali opet Novak je najveći favorit za svoj 7 GS.

Komentator

pre 10 godina

Verujem da će, ipak, Nadal stići do finala, ali sa mnogo više sati na terenu i (izgubljenih) setova. To znači da će i Špančeva kolena biti na udaru, te mislim, da ako dodje do duela Novak - Rafa, Srbin biti daleko spremniji na veoma brzoj i tvrdoj podlozi.
Očekujem Delpa bar u QF, a ne bi me iznenadilo ni njegovo učešće u finalu. Šta više, vidim ga kao potencijalno opasnijeg rivala za Novaka u finalu, nego što je to Rafa. Ipak, teško će ko pre finala uzeti Rafi 3 seta u jednom danu.
Ne vidim u finalu ni Marija, ni Rodžera.
Očekujem dobre partije Monfisa, Raonića i Berdiha, dok se na WTA delu AO sve svodi samo na ime Serena.
Dodatak: Igor nije Sejsling nego Sajsling (otac Holandjanin, majka Jelena iz BG), a Izner je porastao na 208cm! Novu meru su Džonu uzeli i na zvaničnom ATP sajtu.
Pozdrav iskrenim ljubiteljima tenisa.

sasa jokic

pre 10 godina

Ljubitelj tenisa@ Ti verujem vise uzivas u guranje politicara u medije, ovih zbog kojih nacija crkava iz dana u dan, a oni nam spremaju milijardei hapse kriminalce vec 30 godina, ali nikako da se bilo sta od toga desi?!
Tebi smeta najbolji Srbin (po uspehu) medju nama? Da nisi lezilebovic koji ne zna sta ce sa sobom, shvatio bi da je nedelja uoci GS i da cela planeta prica o Rafi, Noletu i ostalim majstorima ove igre.
Sto je problem da takve v3sti, ako Ti smetaju ignorises, umesto sto nadjes vremena da "pljujes?". Problem je sa viskom slobodnog vremena koje pogresno koristis, i umesto da ucinis nesto dobro za sebe i druge, Ti kritikujes (da budem fin) onoga koji koliko toliko usrecuje ovaj nesrecni narod!
Verujem da Ti ulje na vatru doliva zena, koja pozitovno iskomentarise Noleta, a Tebe ignorise, jer ne moze vise da Te gleda dok se razvlacis po fotelji i krevetu i krades bogu dane.
Da se vratim na normalne stvari, Nole je veliki favorit, i u to ne treba sumnjati. Kao i uvek, ako bude igrao svoju A igru, osvaja sigurno!

Dule NS

pre 10 godina

Jednostavno receno, ako Novak bude igrao svoj najbolji tenis, ili barem 90% od toga, osvaja sigurno. Pogotovo sa ovakvim zrebom, trebalo bi da bude manje 'istrosen' do finala.

Vaše ime

pre 10 godina

Bez ikakve negativne kritike: Ljubitelju tenisa- Kada ti budeš mrdnuo zadnjicom iz fotelje,
i kada budeš napravio milione svojim trudom, zalaganjem, znojem;
I kada budeš donirao svoj teško zarađen novac za decu, i kada
budeš širio govor mira, budeš predstavljao svoj narod na najbolji mogući način, onda ću i tebi da se divim i da se klanjam, jer nećeš biti samo
štreber iza monitora koji soli pamet svakome a nije mrdnuo dalje od svoga dvorišta.
Dotle, Novaku koji je od nule dospeo na krov sveta, koji je trenirao pod bombama, pozajmljivao pare da bi mogao da trenira i uspesima usreći mnoge '' normalne'' ljude širom sveta, ja ću da se divim, nemam problem sa tim, nije me blam da kažem da mi je Novak idol na neki način i da je ljudina!
Ovo nije patetika nikakva, o Đokoviću može film da se već sada napravi.
On je u zadnjih 4,5 god. akter najlepših mečeva u tenisu, on je u doba Nadala i Federera uspeo da bude više od 2 god. 1 na svetu, ispisao je već na mnoge načine istoriju tenisa a tek je na pola puta do kraja karijere..
2011 ceo svet je to lepo video i proglasio ga najboljim sportistom sveta!
I dan danas je jedan od najboljih atleta ikada, poliglota i fer igrač, i definitivno
najzanimljiviji karakter u tenisu, i ima širom sveta fanove, i svi ga poštuju.
To što si ti ogorčen ne utiče na istinu da je Novak Đoković najbolji sportista Srbije, i jedan od najboljih sportista na svetu.

THEarko

pre 10 godina

Upravo sam pogledao najzanimljivije detalje sa meča Tomić - Stahovski i pošto poneki misle da bio Tomić mogao da namuči Nadala, moje mišljenje je sledeće : Neće mu uzeti više od 9 gemova. :D

Monfis takođe teško da može da ga namuči. Prošetaće se do DelPa. A tu je sve otvoreno. Rafa ipak u 3 ili 4 seta.

Za Mareja nemam predstavu u kakvoj je formi, možda je ono njegovo ispadanje od Majera samo taktika, ko zna.

Rodzer možda ako ga krene servis i ako je podloga stvarno najbrža u poslednjih 15 godina ako kažu.

Ovamo u Noletovoj polovini, Ferer mi ne izgleda kao neka velika opasnost upravo po Noleta, Berdih možda može jedan set da uzme i to možda ako prođe Ferera. Vavrinka nema šanse da ponovi igru od prošle godine.

Gulbis ako stigne uopšte do duela sa Novakom, imaće jedan ili dva meča u 4 ili 5 setova.

Skromno mišljenje moje malenkosti u vezi potencijalnih polufinalnih parova :

Đoković dobija Ferera u 4 seta, ali sve zavisi od početka turnira. Kako će se odvijati i neki nevidljivi faktori.


Nadal dobija Federera u 4 seta, nešto slično kao 2012. Jedino ako će stvarno podloga odgovarati Fedji, pa ako počne kao 2012. i dobije prvi set sve je moguće.

U finalu Nole dobija Rafu sa 3:1, slično odvijanje kao 2012. samo što neće dozvoliti Rafi da izjednači na 2:2.

Videćemo da li sam u pravu bio i koliko. Jedva čekam da počne.

Emil_MKD

pre 10 godina

Odgovor na pitanje je - Da Nole ce odbraniti !
A sto se tice zreba .......gledao sam sinoc.

Iako su prvo zrebali treceg i cetvrtog nosilaca, svejedno je bilo ko ce u Novakovoj polovini. Obojica su trenutno dosta slabiji, ne samo od Delpa nego i od ostalih top 8 nosilaca.
Ali od ove dvojice mislim da je Nole dobio tezeg potencijalnog protivnika, jer je Ferrer dosta zilav i u boljoj formi. Dok je Murray sa druge strane dosta mlitav i zardjao od pauze.

Sledeci je bio zreb od 5-tog do 8-mog nosilaca. Ovde se osmehnula sreca jer je Delpo otisao u Nadalovoj cetvrtini zreba. Ali sa druge strane Wawrinka je najnezgodniji protivnik od ostale trojice. Nadam se da ce Nole biti pripravniji protiv Stanislasa, posebno posle dva maratona prosle godine na AO 2013 i USO 2013.

Kod zreba 9-16, najvaznije je bilo da u Novakovoj osmini ne izvuku Isner-a ili Ranoica, tako da Nole ne bi morao da se muci sa dobrim serverom na brzoj podlozi (kazu da je dosta ubrzana). Fognini je bash protivnik po meri, tako da ce trening u cetvrtom kolu biti teziji od prva tri.

Sve u svemu, tacno je da je Novakov zreb povoljniji od Nadalovog. Ali nije ni super lak kao sto mnogi kazu.
Po meni znacajnije je to sto je Nadalov zreb tezi nego sto je Novakov laksi. Jer potencijalno Nadal moze ispasti pre finala i napraviti manju i dostiznu razliku u bodovima.

namcor

pre 10 godina

Vidim da ovde mnogi pisu samo uzimajuci u obzir imena, a ne uzimajuci u obzir uslove koji ce vladati na AO. Prvo, podloga je napravljena tako da je najbrza moguca, sa najnizim odskokom loptice. To visokim igracima nikako nece biti drago. Bice im drago ako ih ide prvi servis, ali ako se razvije poen, onda postaje veliki hendikep. Tu dolaze do izrazaja dobri riterneri (Novak, Rafa, Andi..). U dnevnom terminu ce loptice biti ekstremno brze i odskakati vislje. To odgovara Rafi za njegov forhend top-spin. Zato ne vidim velike probleme za Rafu da dodje do finala. Posteno, ne vidim ni neki veliki problem za Novaka, sa njegovim unapredjenim servisom i sjajnom ritern igrom. Finale ce biti igrano u vecernjem terminu i to ide Novaku na ruku. U krajnjoj liniji, sve zavisi od toga ko se bude vise istrosio do finala.

namcor

pre 10 godina

Kada je mnogo Novakovih navijaca na tenis.com sajtu pisalo o teskom zrebu za Noleta i lakom za Rafu, tamo sam napisao: "Ako je neko broj 1, onda nije vazno ko je na drugoj strani mreze - jednostavno, on mora sve da pobedi". Isto to vazi i za Rafu sada. Uostalom, ne vidim bas nesto da je Rafin zreb mnogo tezi. Tacno: Andi, Rodzer, DelPo...Ali, Rodzer vec u kontinuitetu ne igra na starom nivou i lako je moguce da ispadne jos u ranim rundama. Andi jos nije ni iz daleka u formi, a DelPo se vec zali da je podloga slicna travi na Vimbldonu - veoma brza sa niskim odskokom loptice, sto njemu nikako ne odgovara. Tako da ne ocekujem mnogo problema za Rafu. Kod Novaka je, u stvari, najopasnija "mina" - Vavrinka. Najvaznije je da Novak udje maksimalno ozbiljan i odigra protiv svakog sto krace. U Australiji se predvidjaju velike vrucine u narednih dve nedelje, pa je vazno u kom terminu ce igrati: dnevnom ili vecernjem. Rafi (teoretski) vise odgovaraju dnevni termini, jer ce loptice biti brze i vislje ce odskakati nego u dnevnom terminu. Ali, to vuce i problem: Potrosice mnogo vise energije. Novakovoj igri bi vise odgovaralo da igra u vecernjim terminima. Videcemo kako ce organizatori to resiti...

Idemoooo

pre 10 godina

Uvjek sam voljela izreku "Nije važno šta se piše, već ko piše" zašto obraćate pažnju. Što se tiče Novaka i žrijeba, ove godine je išao u njegovu korist, ali nijedan žrijeb nije lak, i Nole u svom ima potencijalnih mina, ali smatram da mu niko neće predstavljati veliki problem, možda jedino Wawrinka, ali ni to nije ništa strašno. Vjerujem da Novak može da uzme ovo, u Australiji ima najviše uspjeha, podloga i uslovi mu odgovaraju i vjerujem da ćemo na kraju mi biti ti koji će da se raduju :)

milan

pre 10 godina

Mislim da Novak ima veliku sansu da odbrani titulu na AO,ali isto tako mislim da na gren slemovima i ne valja suvise lak zreb kao Novakov,jer onda do samog kraja ni jednog trenutka ne dolazi ona vrhunska njegova igra. Potreban mu je bar jedan ili dva teza meca,da bi bio spreman za ultimativno finale,a inace jedini koji oseca pritisak jeste bas Nole,jer mora da odbrani bodove na ovom GS ako zeli da sustigne brzo Nadala i opet uzme mesto br. 1 na ATP listi,sto je sam izjavio da mu je cilj. Dakle Novak ulazi u AO sa velikim teretom,dok drugi nemaju sta da izgube,a pogotovo Nadal,koji u svako kolo koje udje dobija ATP poene,jer ne brani ni jedan poen od prosle godine,posto nije ni ucestvovao na ovom gren slemu. Novakov posao uopste nece biti lak. Zelim mu svu srecu,opustenu ruku,borbenost ratnika i precizne servise,voleje i duboke lopte. Napred Nole! Posle ako osvoji Roland Garos ,za mene ce to biti sasvim dovoljno od njega u narednoj sezoni i mozda jos po neki masters,a ako slucajno ubode i treci gren slem i trijumfuje,uci ce u anale svetskog tenisa zauvek,kao jedan od najkompletnijih igraca u istoriji ovog sporta. Napred Nole,budi silovit i ne kalkulisi sa slabijima,nego ih pregazi od samog pocetka sve. Nemaju ni oni prema tebi milosti ni malo,cak sta vise. Budi ozbiljan i smiren,kao da ces ih pojesti za dorucak.Vazan je i utisak kad izadjes na teren,mi gledaoci to najbolje znamo.

Goran S.

pre 10 godina

Nole je videte naucio nesto, naucio je da se ne plasi svog straha. Zasto ovo kazem, jednostavno strah ne mozete izbaciti iz svog zivota, kada ste nesigurni on je tu. Ali mozete ono sto je naucio Nole a to je da strah ne izaziva destrukciju u vama. Noletu strah cak pomaze da ostane koncentrisan i neustrasiv na terenu.
Sad, zbog relativne lakoce zreba, strah je izostao jel, pa onda po logici izostaje i njegova neustrasivost. Dobro i to je tacno, ali on je i ovu lekciju prosao, moze se reci da je Nole sad vec jako iskusan teniser, pa s toga i ne brinem sto ce mozda u startu kod njega izostati adrenalin i energicnost na terenu, na kraju dovoljno je iskusan da lakse protivnike dobija rutinskom igrom i upravo tada vidi se koliko je superioran u odnosu na njih.
U daljim fazama docice na red i respekrabilniji protivnici sa kojima ce moci odigrati dobar tenis. Nole jeste sad vec u toj fazi kada mu je pored trofeja i to bitno, da odigra dobar potez, kao sto je npr u fudbalu nekome veci gust da namesti gol nego sam da ga da, jer majstorija i jeste u tome.
Na kraju, u Noletovu pobedu verujem uvek, na svakom turniru i mecu. Pozdrav svima, svakako i Sasi Ozmo!

Nenad

pre 10 godina

Nemojte uopste da se zavaravate da ce Novak imati lak posao sa Wawrinkom.Pa i Berdycha i Ferrera je dobijao redovno prethodnih sezona,ali svaki novi turnir je nova prica,pa mozda i nova motivacija za te momke.Svaki novi mec nije unapred dobijen dok ne izadjes na teren,dok se manje ili vise ne oznojis i osvajanjem poena ne zavrsis mec.Prema tome,Novak ce iznova morati da pokaze igracku zrelost i da pokaze igrom iz meca u mec postovanje prema cinjenici da ga je zreb "pomilovao".Kakva milost,ti u cetvrtfinalu imas top 10 igraca protiv sebe.Nema tu sale i kao "lako cu ja s njim,pobedjivao sam ga i ranije ovde".To je najgora kalkulacija i potcenjivanje.Treba svakog protivnika ozbiljno shvatiti od prvog kola,dobiti ga ozbiljnom igrom 3:0 i na taj nacin mu ukazati postovanje.Srecno ti bilo,Nole!Da se na kraju radujemo 5-oj tituli u Melburnu! :-)

Бетелгез

pre 10 godina

Добро је што креће у поход на титулу првог дана, добро је што је најатрактивнији у његовој половини жреба.Знамо да је Ноле најбољи у вечерњим сатима, а пошто су Надал, Федерер, Мареј, на другој страни жреба, мислим да ће Ноле све мечеве играти у вечерњем термину, можда један одигра у дневном као и прошле године.
Желим му да ове године освоји 2 ГС-а био и 5. на листи, да несрећници не пукну од муке, није им лако.
Поздрав!

uf

pre 10 godina

@namcor
Najbrza podloga nikako ne moze odgovarati Nadalu.
Sto je nizi odskok to je situacija bolja za one tenisere koji igraju agresivni, napadacki tenis. Nadal nije jedan od njih.
Nizi odskok znaci i da Rafin spin nema efekta. Ako lopta nize odskace prednost npr. moze imati Federer sa njegovim cuvenim bekhend- sjajs udarcima koji su mu i doneli toliko uspeha na Vimbldonu jer loptica odskoci na svega nekoliko cm od zemlje pa je veoma tesko vratiti takav udarac, a kamoli napasti.
Nadalov spin nema efekta na brzim podlogama narocito na podlogama sa niskim odskokom lopte.
Novaku odgovara brza podloga vise nego Nadalu jer ima stil igre koji odgovara takvoj podlozi, jos da cesce izlazi na mrezu i bice prakticno nepobediv.

alo

pre 10 godina

namcor
Nesto si pomesao. Nadalu ne odgovara nizak odskok loptice. Njemu odgovara kada loptica visoko odskace, tada svojim spinom postigne da lopta odskace u visini protivnikovih grudi tako da protivnik tesko vraca loptu. Loptica inace najvisocije odskace na sljaci, najnize na travi.
Kada lopta nisko odskace Rafin spin nema efekta, a Nadal ne moze dobro da se brani jer se brze igra.
Brza podloga sa niskim odskokom loptice odgovara najvise Federeru, a najmanje Nadalu. Federer najbolje igra na takvim podlogama ( trava na Vimbldonu) gde moze dodatno da smanji odskok loptice svojim slajs udarcima ( narocito slajs bekhendom). Tada loptica odskoci svega nekoliko cm i protivnik ne moze napasti iz te pozicije, a tesko je uopste i prebaciti loptu preko mreze, jer bukvalno moras da se sagnes kako bi vratio loptu.
Mislim da podloga najvise odgovara Federeru, Nadalu uopste ne odgovara dok je Novaku svejedno jer on podjednako dobro igra i na najbrzim i na najsporijim podlogama, iako mislim da ce morati malo vise da izlazi na mrezu.
U svakom slucaju, na osnovu zreba, nove podloge i nekog nivoa forme, mislim da je najrealnije finale Djokovic- Federer, mada nije nemoguce da Del Potro napravi iznenadjenje, iako je njemu najteze proci Federera.
Najvise sansi za osvajanje turnira ima Novak!

Nisam vidoviti Bodo*

pre 10 godina

Koliko slučajeva treba da se desi, pa da se narod mane "projektovanih" žrebova?
Evo, samo se vratimo na WB: padoše i Rafa i Rodžer.
Pa se na nekim drugim turnirima stvoriše niotkuda Janoviči, Pospišili,Perovi, tek da pokvare "projektovani žreb".

Ja nisam vidovit, ali je realno:
- da neko od jakih podbaci
- da neko od autsajdera zablista
- da se, nažalost, neko povredi ili razboli
- da faktor X pomuti vodu i napravi zbrku, pa da "lak žreb" bude "težak žreb"
I tako dalje, i tako dalje.

Čak ni tokom turnira, iz meča u meč se ne može reći da je neko najbolji: naiđe loš dan, pad koncentracije, neki vrag već i sve kule se sruše.

Posebno je blesavo verovati tzv. znalcima (Bodo & comp.), a tek omatorelim zvezdama!
Pa to je smejurija šta su oni sve nalupetali.

Ja u glavi imam desetak tenisera koji mogu da podignu trofej.
Ali nisam ja Bodo da se istrčavam.

Petar

pre 10 godina

Mislim da ce Cristiano Ronaldo osvojiti titulu hahaha Salim se osvaja ili Nadal ili mozda Marej ali necu otpisivati ni Rodzera Federera legendu u padu Nole ispada ili u cetvrtfinalu ili u polufinalu Poz za sve

barba

pre 10 godina

Samo cetiri igraca na turu su bili br. 1., a jedan od njih je Hjuit. Tekst je dobar, ali mislim da Hjuit na AO, kada je zdrav, nije za otpisivanje i da moze da dogura daleko.

Transkripcijo, muko naša

pre 10 godina

Komentator piše: „Igor nije Sejsling nego Sajsling…“
Niste u pravu. Ipak je za holandsko Sijsling (kad već moramo [?] da transkribujemo) naše ‚Sejsling‘ manje loše rešenje nego ‚Sajsling‘. Kada biste nekom Holanđaninu rekli „Sajsling“, on bi mislio da se to piše ‚Saisling‘.
U holandskom pismu je ‘ij’ (tzv. lange ij) zapravo digraf koji se, napisano Međunarodnim fonetskim pismom (IPA), izgovara kao ɛi, gde ɛ označava glas koji se čuje i u našim rečima kao što su ‚sve‘, ‚gle‘, ‚ne‘ i sl., samo što je on kod nas uvek kratak, a u hol. ‘ij’ je dug.