Utorak, 10.09.2013.

17:49

Rafole: Gde ja stadoh ti produži

Rafael Nadal biće gotovo izvesno prvi teniser sveta na kraju 2013. godine, a do prve pozicije doći će najverovatnije 6. oktobra.

Izvor: AG

Rafole: Gde ja stadoh ti produži IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

36 Komentari

Sortiraj po:

Putnik P

pre 10 godina

I Nadal i Novak su sjajni igraci i normalni i korektni ljudi za primer. Svaka cast. Navijam za Novaka naravno uvek, a volim da gledam Nadalovu igru i protiv Novaka i peotiv drugih.
Trenutno Nadal jeste boljibi to se vidi vec mesecima. Svako to zna...

Ganikus

pre 10 godina

Veliki Federer je otpevao svoju labudovu pesmu prošle godine na W. Ostala su samo dvojica na sceni: Nadal i Nole, kakav Endi ljudi, Delpo, Conga! Pa Mareja bih i ja pobedio na šljaci! Izvesno je da Nadal sredinom oktobra dolazi na prvo mesto i ako se sve odvija kako treba držaće ga bar godinu ili dve. Nije čovek od juče. Ne znam šta je Nnjemu i Noletu u glavi, ali pretpostaqam da će mu prioritet biti AO I RG i Wimbldon, a Noletu isto, pre svega RG. Negde pročitah da će Nadal iduće godine izgubiti RG te da ima više kandidata da ga sklone. Mnogo velika glupost. Nadalu je RG zaštitni znak i braniće ga sve dok igra, dom krajnjih granica, a jedini koji može da mu uzme taj bastion je Novak Đoković.

acaking@.com

pre 10 godina

Nadal ce od 14 oktobra biti broj 1 nece ucestvovati u pekingu a ne verujem da ce Novak takodje ucestvovati,a i ako bude ucestvovao tesko da ce osvojiti titulu,moja prognoza.A u Sangaju ce da ga overi,posle Sangaja imace preko hiljadu poena prednosti Nadal.

aleks

pre 10 godina

Novaka je pobedio sam Novak. Labilan je opet i tu je kvaka. Kada krene da igra punom parom dominantan je ali brzo psihicki padne. Neka vezba glavu, sa rukom je sve u redu.

Jovan

pre 10 godina

@brada

Ja nisam rekao da ne brani nista do Wimbledona, nego na Wimbledonu. Isto kao i u Australiji. Sta god uradi u medjuvremenu, na Wimbledonu ga cekaju dodatni bodovi. Novak da bi ga prestigao do leta, morace da ponovi 2011 plus da osvoji RG. Nadal takodje nije igrao Miami posle IW i tu ne brani nista. Nije stvar sada u bodovima i prvom mestu, stvar je u titulama i samopouzdanju. Mislim da ako bi osvojili DK Novak i Janko bi se preporodili.

doktor

pre 10 godina

Mozemo mi fantazirati o Nadalu kao "cudu prirode",ali cinjenica je da je Novak svaku klucnu loptu,pa cak i cistu, poslao 2m u aut! I to je odlucilo.

brada

pre 10 godina

@Jovan
Ne bih se slozio da Nadal nema sta da brani do Wimbledon-a, to je cista glupost!!! Ima 150 poena na Chile Open, brazil 250 poena, Mexico 500 poena, Indian Wells 1000 poena, Monte Carlo 600 poena, Barcelona 1000 poena, Madrid 1000 poena, Rim 1000 poena, RG 2000 poena!!!! NADAL ima do Wimbledon-a da brani 7500 poena, sto je stravicno puno ako se uzme u obzir da je to polusezona!!!! Prema tome nikako mu nece biti lako sledece godine!!!

Vaše ime

pre 10 godina

Ni Nadal nije menjao kad je bilo loše pa vidite gde je sad! Niko ne može da bude bolji trener Noletu od Vajde! Nikad!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (kmnccc, 10. septembar 2013 19:48)

Pa prvo nešto moraš da probaš da bi znao kako je, i kako će ići. Nema logike da Novak nikome ne daje šanse i sa tim da tvrdi da je Vajda najbolji za njega. Može da proba, pa ako ne ide, nek se vrati opet Vajdi.
A drugo da li si video nekada Nadala da se dernja na Tonija u sred meča?.
Ne, ne sme to Rafa, jer ima strahopoštovanje i iako mu je to stric, on je ipak trener i ima sutoritet nad njim.
A kod Novaka je odnos sa Vajdom prešao u drugarski, bratski, i to ne valja. Nemaju više saveti Vajde mnogo uticaja na Novaka jer se izgubilo to poštovanje vremenom.
A pošto svi Srbi žive od stare slave, tako to uvek ide, i onda kada mogu još bolje ne idu dalje, jer prošlost je bitna, onda se dešavaju padovi.
Evo FK Zvezda, stara slava, stara slava...i tako non sztop.,i gde je to dovelo danas taj veliki klub u svetu fudbala?
To je samo primer, ali promene su jako bitne i ja mislim Novak treba da promeni Vajdu, ne zbog neuspeha, već zbog toga što su se suviše zbližili i profesionalnost je nestala a karijera to trpi.

borkes

pre 10 godina

a mislim da broj 1 Novaku više ni u kom slučaju ne treba da bude prioritet. Sav fokus treba staviti na osvajanje što više Slamova pa zašto ne i Grand Slama. Time se direktno penje na Olimp među teniske bogove i nikakvi ostali statistički parametri ne mogu da pomute slavu i sjaj takvog dostignuća. Uspe li u tome, tron će doći kao posledica.
Druga strana ove medalje mora biti poprskana krvlju, hektolitrima znoja i gorkim suzama. Pitanje je da li Novak ima dovoljno volje i želje za takav pakleni rad i odricanje.
Ja verujem da ima.
Idemo dalje.

Lepota igre

pre 10 godina

Ova godina je Nadalova bila, sljedeca ce biti Novakova vjerovatno ili mozda Andyeva ako se probudi i to je to.Niko ne moze drzati formu par godina vrhunsku.Nije ni Federer ni Nadal ni Djokovic, iako je glupo reci da nisu u formi, a u zadnjih par godina samo oni finala igraju svih vaznih turnira.Ali upravo ih to rivalstvo i ljubav prema sportu i nadmetanju tjera da jedan drugog skidaju s trona.VAMOS RAFA
(tuz, 10. septembar 2013 18:33)
Toliko imas kratko pamcenje da si vec zaboravio da je Federer drzao formu vrhunsku par godina, tacnije 237 nedelja?

kmnccc

pre 10 godina

Nadala jako poštujem kao osobu i istinskog šampiona a Noletu želim da ga juri i prestigne i karijeru završi sa većim dostignućima od Nadala. Srećno. P.S. glupe su priče o menjanju trenera uvek kad malo ne ide. Nole ne menjaj trenera do kraja karijere. Ni Nadal nije menjao kad je bilo loše pa vidite gde je sad! Niko ne može da bude bolji trener Noletu od Vajde! Nikad!

Werewolf

pre 10 godina

Apsolutno se ne slazem sa konstatacijom da je Nole u boljoj poziciji od Rafe sledece sezone.Sto se tice bodova i mogucnosti osvajanja novih bodova Rafa je u mnogo boljoj poziciji od Novaka.
To sto Nole ima manje turnira na kojima brani max.broj bodova(titulu)sledece godine ne znaci po difoltu da je u boljoj poziciji.Jer Nole zapravo na velikom broju turnira ima da predje veci put da odbrani bodove iz ove godine nego da generise nove.
Nole moze sledece godine da osvoji novih 1600 bodova na Wimbledonu i USO,ali na tim turnirima da bi dosao do pozicije da osvoji nove bodove prethodno mora da pobedi po 6 meceva i verovatno po dva Top10 tenisera!
Isto je i sa turnirima na kojima je igrao 1/2 finale,Rolan Garos,Indian Wells i Kanada-treba svuda da se predje vise od pola puta da se dodje do situacije da se bori za nove bodove.Iako nije osvojio titulu,ni za jedan od ovih turnira se ne moze reci da je Novak podbacio.
Na nove bodove se moze racunati u Madridu,Majamiju,Rimu i Sinsinatiju.
Rafa,sa druge strane,ima za sada 5000 cistih bodova!Nije igrao AO,Majami i ka da nije igrao WB.Dakle,veliki broj bodova koncentrisan na malom broju turnira,a verovatno nece igrati ni Pariz masters,sto je 6000 bodova.
Sa 4 velika turnira sa velikim potencijalom za nove bodove Rafa moze mnogo da kalkulise naredne godine.Jako je bitno i to sto ti turniri dolaze tacno na kraju svake cetvrtine sezone,i sto je prvi turnir AO,gde Nole brani titulu,pa ga Rafa vec na pocetku sezone stavlja pod pritisak.

Istina_Boli

pre 10 godina

Ne boli poraz nikada ako date sve od sebe, zadnju kap znoja i snage, a protivnik na sve to ima odgovor i prosto je bolji. Ali bolno je kada ste vi bolji igrač, imate pobedu u rukama, imate slomljenog protivnika koji je sa 1:0 vodio, a odjednom se nalazi u situaciji gde Novak ima 3 brejk lopte, ima naredni gem gde servira za set i totalni preokret, ima navijače na svojoj strani, ima sve., i onda ne tako magičnom igrom Nadala, koji je prosto pokušao kao i svaki teniser da izađe iz te rupe, već svojim mrtvilom, nemogućnošću da iskoristite sve te stvari koje ste zaslužili i preokrenete meč, on gubi sve šanse i naravno i ceo meč i 7 GS titulu.
Uopšte ne mislim da je Nadal bolji ove sezone, već da je Novak tone u najbitnijim momentima mečeva, pravi amaterske greške i srlja kao muva bez glave(RG) onda kad nadigra Nadala i slomije ga totalno, povlači se i ne ume da napravi još taj jedan zadnji korak.
To je to, zato on umesto da ima sva 4 GS ima samo 1 ove 2013.
Plaši se uspeha?, ne veruje u sebe, kao da je 101 a ne 1 igrač sveta, favorizuje pre meča Nadala, ej bre.,gde to ima? Previše poštuje svoje protivnike kao da su sa Marsa pali, inati se sam sebi.
Recimo kad ne ide kako je planirao, umesto da menja nešto, proba malo drugačije, on ide na kartu''e ako ne može kako ja želim, ne mora nikako, predajem se, izvoli,pobedi''. To se vidi po igri, ne treba da pratiš tenis 50 god. da vidiš govor tela i ponašanje Novaka u najbitnijim delovima meča.

ex sns

pre 10 godina

Novak je dosta pao kad je u pitanju igra sa Nadalom. Ja mu želim naravno da ostane prvi ali je to teško. Nadal se spremao godinu dana za ovo,samo za ovo što sad radi,da bi pobeđivao Novaka. Novak je dosta i umoran,tako da mislim da će već u Kini da prepusti prvo mesto Nadalu, ali sve u svemu,biće zanimljiva iduća godina.

Aca

pre 10 godina

Zavisi i od bodova u DAVIS CUP-u: 2 x 70 polufinale + 2x 75 u finalu + bonus 75 = 365 za Noleta, a Nadal ne igra. U Parizu brani samo 10 bodova. Nije baš sve gotovo. Setimo se šišanja 2010 posle pobede u DAVIS CUP-u i 2011 godine.
A i Nadal ne igra bas nesto dobro na kraju godine (pogotovu na masters kupu)

Prle

pre 10 godina

Tabela od 12. Avgusta po broju uzastopnih nedelja br. 1 glasi:

1. Federer 302
2. Sampras 286
3. Lendl 270
4. Connors 268
5. McEnroe 170
6. Borg 109
7. Nadal 102
8. Agassi 101
9. Djokovic 99

To mu onda dodje da do 7. Oktobra ako sacuva br.1, Nole prestize Nadala. Do tada se igraju Davis Cup i China Open koji se zavrsava 6. Oktobra. I da se dodaju neki DC bodovi, verovatno Nadal ne moze sakupiti 120 poena vise on Novaka, ali to znaci da Nole prestize Agassia. Znaci ostaje China Cup gde Nole brani svih 500, a Nadal 0…

Vaše ime

pre 10 godina

AKo Novak sledeće sezone odbrani AU, on će biti prvi ceče sezone. Nadal toliko toga brani a Novak je čovek koji ipak uči na greškama i možda mu je i trebala ta 2 pozicija da neke stvari shvati i više ceni.
Nadam se da je svestan da tenis ne može da igra do kraja života kao u naredne 3,4 god. i da sve ostale stvari će ostaviti za period posle završetka karijere kada će biti još veća legenda nego što je sada, a sada mora da ubedi sebe da je najbolji. Mora sebe da ubedi u to da je najkompletniji igrač, krenuo je odlično i na šljaci, trava mu ide super a beton je njegov, i to su stvari koje on mora da istakne u 1 plan.
Treba da se posveti GSlemovima a da između njih tek po neki masters 1000 odigra kao trening za GS, da vidi gde je i šta mu hvali šta treba da popravi. Ipak je Novak najači na 3 seta.
Šta radi Nadal 2011 kada gubi na svim podlogama od Novaka, 7 puta za redom? Pravi pauzu, krvnički radi na svakom detalju koji nije išao protiv Novaka, jer mu je on najveći rival, i željan tenisa i pun samopouzdanja kreće da ostvaruje planove igrom na kojoj je mučno radio, i naravno povratak na 1 mesto je neizbežan.
Možda i Novak treba da zastane, pola godine recimo, da dobro razmisli o svakom detalju i igri, da unapredi udarce koji mu idu najlošije, a onda željan mečeva da krene da melje.
Ne znam videćemo, ali ako misli da dominira do kraja karijere kao 1 teniser sveta mora iz korena da menja pristup igri i neke delove u njoj, a možda i trenera??..

labud

pre 10 godina

@serdar Pa Nadal je nepobediv,to je pokazao i ranije dok je bio broj jedan pre povreda za razliku od Noleta.Teško da će ga bilo ko moći pobediti kad se vrati na prvo mesto.Takav i treba da bude broj jedan,kao i Serena,nepobediv.

lovac_u_mutnom

pre 10 godina

Još Rafa nije broj 1, a do azijske turneje možda inekcije i hemijske formule prestanu delovati......nekad moraš i pasti da bi se digao !!!

tuz

pre 10 godina

Ova godina je Nadalova bila, sljedeca ce biti Novakova vjerovatno ili mozda Andyeva ako se probudi i to je to.Niko ne moze drzati formu par godina vrhunsku.Nije ni Federer ni Nadal ni Djokovic, iako je glupo reci da nisu u formi, a u zadnjih par godina samo oni finala igraju svih vaznih turnira.Ali upravo ih to rivalstvo i ljubav prema sportu i nadmetanju tjera da jedan drugog skidaju s trona.

VAMOS RAFA

Jovan

pre 10 godina

Kako stvari stoje, ukoliko Nadal opet ne napravi neku vecu pauzu tesko ce Nole povratiti prvo mesto pre septembra sledece godine. Nadal ne brani nista ni u Australiji ni na Wimbledonu i tu ce dobiti jos vise bodova. Trenutno Nadal vodi na race-u nesto vise od 3000 bodova, i valjalo bi kad bi Nole tu razliku spustio do kraja sezone na 2000. Mozda je i ovako bolje, eto posle duze vremena opet ce imati motiv da trenira jace, napreduje u igri i osvaja velike turnire kako bi se vratio tamo gde mu je mesto. Veliki on je sampion ne sumnjam ja u njega.

Aleksa

pre 10 godina

Kao zvezda i partizan, jedan bez drugog ne postoje jer samo zajedno guraju ovaj divan sport napred...bez njihovog rivaliteta tenis ne bi bio na nivou na kome je sada. Nažalosto to ovi naši "rivali" ne razumeju.

Serdar

pre 10 godina

Bilo kako bilo proslo je vreme kada je Sampras po 6. godina ili Federer 4. godine za redom zavrsavali na mestu broj 1. a tako i tenis ucinili nezanimljivijim.Ovo sada je pravi tenis gde se dva velika borca bora za prevlast na teniskom tronu.Uzivajte!

Ivan Nk

pre 10 godina

Trenutna razlika izmedju Noleta i hemijskog Rafe je 120 bodova i mogla bi da poraste na 190 ili 260 vec ovog vikenda, ako Novak dobije jedan ili dva meca Davis Cup-a.
Znaci, Nadal bi morao da udje u finale Pekinga, a ne cetvrtfinale, da bi nezavisno od Novakovog rezultata preuzeo prvo mjesto.

Aleksa

pre 10 godina

Kao zvezda i partizan, jedan bez drugog ne postoje jer samo zajedno guraju ovaj divan sport napred...bez njihovog rivaliteta tenis ne bi bio na nivou na kome je sada. Nažalosto to ovi naši "rivali" ne razumeju.

Serdar

pre 10 godina

Bilo kako bilo proslo je vreme kada je Sampras po 6. godina ili Federer 4. godine za redom zavrsavali na mestu broj 1. a tako i tenis ucinili nezanimljivijim.Ovo sada je pravi tenis gde se dva velika borca bora za prevlast na teniskom tronu.Uzivajte!

Jovan

pre 10 godina

Kako stvari stoje, ukoliko Nadal opet ne napravi neku vecu pauzu tesko ce Nole povratiti prvo mesto pre septembra sledece godine. Nadal ne brani nista ni u Australiji ni na Wimbledonu i tu ce dobiti jos vise bodova. Trenutno Nadal vodi na race-u nesto vise od 3000 bodova, i valjalo bi kad bi Nole tu razliku spustio do kraja sezone na 2000. Mozda je i ovako bolje, eto posle duze vremena opet ce imati motiv da trenira jace, napreduje u igri i osvaja velike turnire kako bi se vratio tamo gde mu je mesto. Veliki on je sampion ne sumnjam ja u njega.

aleks

pre 10 godina

Novaka je pobedio sam Novak. Labilan je opet i tu je kvaka. Kada krene da igra punom parom dominantan je ali brzo psihicki padne. Neka vezba glavu, sa rukom je sve u redu.

Istina_Boli

pre 10 godina

Ne boli poraz nikada ako date sve od sebe, zadnju kap znoja i snage, a protivnik na sve to ima odgovor i prosto je bolji. Ali bolno je kada ste vi bolji igrač, imate pobedu u rukama, imate slomljenog protivnika koji je sa 1:0 vodio, a odjednom se nalazi u situaciji gde Novak ima 3 brejk lopte, ima naredni gem gde servira za set i totalni preokret, ima navijače na svojoj strani, ima sve., i onda ne tako magičnom igrom Nadala, koji je prosto pokušao kao i svaki teniser da izađe iz te rupe, već svojim mrtvilom, nemogućnošću da iskoristite sve te stvari koje ste zaslužili i preokrenete meč, on gubi sve šanse i naravno i ceo meč i 7 GS titulu.
Uopšte ne mislim da je Nadal bolji ove sezone, već da je Novak tone u najbitnijim momentima mečeva, pravi amaterske greške i srlja kao muva bez glave(RG) onda kad nadigra Nadala i slomije ga totalno, povlači se i ne ume da napravi još taj jedan zadnji korak.
To je to, zato on umesto da ima sva 4 GS ima samo 1 ove 2013.
Plaši se uspeha?, ne veruje u sebe, kao da je 101 a ne 1 igrač sveta, favorizuje pre meča Nadala, ej bre.,gde to ima? Previše poštuje svoje protivnike kao da su sa Marsa pali, inati se sam sebi.
Recimo kad ne ide kako je planirao, umesto da menja nešto, proba malo drugačije, on ide na kartu''e ako ne može kako ja želim, ne mora nikako, predajem se, izvoli,pobedi''. To se vidi po igri, ne treba da pratiš tenis 50 god. da vidiš govor tela i ponašanje Novaka u najbitnijim delovima meča.

doktor

pre 10 godina

Mozemo mi fantazirati o Nadalu kao "cudu prirode",ali cinjenica je da je Novak svaku klucnu loptu,pa cak i cistu, poslao 2m u aut! I to je odlucilo.

brada

pre 10 godina

@Jovan
Ne bih se slozio da Nadal nema sta da brani do Wimbledon-a, to je cista glupost!!! Ima 150 poena na Chile Open, brazil 250 poena, Mexico 500 poena, Indian Wells 1000 poena, Monte Carlo 600 poena, Barcelona 1000 poena, Madrid 1000 poena, Rim 1000 poena, RG 2000 poena!!!! NADAL ima do Wimbledon-a da brani 7500 poena, sto je stravicno puno ako se uzme u obzir da je to polusezona!!!! Prema tome nikako mu nece biti lako sledece godine!!!

lovac_u_mutnom

pre 10 godina

Još Rafa nije broj 1, a do azijske turneje možda inekcije i hemijske formule prestanu delovati......nekad moraš i pasti da bi se digao !!!

kmnccc

pre 10 godina

Nadala jako poštujem kao osobu i istinskog šampiona a Noletu želim da ga juri i prestigne i karijeru završi sa većim dostignućima od Nadala. Srećno. P.S. glupe su priče o menjanju trenera uvek kad malo ne ide. Nole ne menjaj trenera do kraja karijere. Ni Nadal nije menjao kad je bilo loše pa vidite gde je sad! Niko ne može da bude bolji trener Noletu od Vajde! Nikad!

Vaše ime

pre 10 godina

AKo Novak sledeće sezone odbrani AU, on će biti prvi ceče sezone. Nadal toliko toga brani a Novak je čovek koji ipak uči na greškama i možda mu je i trebala ta 2 pozicija da neke stvari shvati i više ceni.
Nadam se da je svestan da tenis ne može da igra do kraja života kao u naredne 3,4 god. i da sve ostale stvari će ostaviti za period posle završetka karijere kada će biti još veća legenda nego što je sada, a sada mora da ubedi sebe da je najbolji. Mora sebe da ubedi u to da je najkompletniji igrač, krenuo je odlično i na šljaci, trava mu ide super a beton je njegov, i to su stvari koje on mora da istakne u 1 plan.
Treba da se posveti GSlemovima a da između njih tek po neki masters 1000 odigra kao trening za GS, da vidi gde je i šta mu hvali šta treba da popravi. Ipak je Novak najači na 3 seta.
Šta radi Nadal 2011 kada gubi na svim podlogama od Novaka, 7 puta za redom? Pravi pauzu, krvnički radi na svakom detalju koji nije išao protiv Novaka, jer mu je on najveći rival, i željan tenisa i pun samopouzdanja kreće da ostvaruje planove igrom na kojoj je mučno radio, i naravno povratak na 1 mesto je neizbežan.
Možda i Novak treba da zastane, pola godine recimo, da dobro razmisli o svakom detalju i igri, da unapredi udarce koji mu idu najlošije, a onda željan mečeva da krene da melje.
Ne znam videćemo, ali ako misli da dominira do kraja karijere kao 1 teniser sveta mora iz korena da menja pristup igri i neke delove u njoj, a možda i trenera??..

Vaše ime

pre 10 godina

Ni Nadal nije menjao kad je bilo loše pa vidite gde je sad! Niko ne može da bude bolji trener Noletu od Vajde! Nikad!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (kmnccc, 10. septembar 2013 19:48)

Pa prvo nešto moraš da probaš da bi znao kako je, i kako će ići. Nema logike da Novak nikome ne daje šanse i sa tim da tvrdi da je Vajda najbolji za njega. Može da proba, pa ako ne ide, nek se vrati opet Vajdi.
A drugo da li si video nekada Nadala da se dernja na Tonija u sred meča?.
Ne, ne sme to Rafa, jer ima strahopoštovanje i iako mu je to stric, on je ipak trener i ima sutoritet nad njim.
A kod Novaka je odnos sa Vajdom prešao u drugarski, bratski, i to ne valja. Nemaju više saveti Vajde mnogo uticaja na Novaka jer se izgubilo to poštovanje vremenom.
A pošto svi Srbi žive od stare slave, tako to uvek ide, i onda kada mogu još bolje ne idu dalje, jer prošlost je bitna, onda se dešavaju padovi.
Evo FK Zvezda, stara slava, stara slava...i tako non sztop.,i gde je to dovelo danas taj veliki klub u svetu fudbala?
To je samo primer, ali promene su jako bitne i ja mislim Novak treba da promeni Vajdu, ne zbog neuspeha, već zbog toga što su se suviše zbližili i profesionalnost je nestala a karijera to trpi.

Jovan

pre 10 godina

@brada

Ja nisam rekao da ne brani nista do Wimbledona, nego na Wimbledonu. Isto kao i u Australiji. Sta god uradi u medjuvremenu, na Wimbledonu ga cekaju dodatni bodovi. Novak da bi ga prestigao do leta, morace da ponovi 2011 plus da osvoji RG. Nadal takodje nije igrao Miami posle IW i tu ne brani nista. Nije stvar sada u bodovima i prvom mestu, stvar je u titulama i samopouzdanju. Mislim da ako bi osvojili DK Novak i Janko bi se preporodili.

borkes

pre 10 godina

a mislim da broj 1 Novaku više ni u kom slučaju ne treba da bude prioritet. Sav fokus treba staviti na osvajanje što više Slamova pa zašto ne i Grand Slama. Time se direktno penje na Olimp među teniske bogove i nikakvi ostali statistički parametri ne mogu da pomute slavu i sjaj takvog dostignuća. Uspe li u tome, tron će doći kao posledica.
Druga strana ove medalje mora biti poprskana krvlju, hektolitrima znoja i gorkim suzama. Pitanje je da li Novak ima dovoljno volje i želje za takav pakleni rad i odricanje.
Ja verujem da ima.
Idemo dalje.

ex sns

pre 10 godina

Novak je dosta pao kad je u pitanju igra sa Nadalom. Ja mu želim naravno da ostane prvi ali je to teško. Nadal se spremao godinu dana za ovo,samo za ovo što sad radi,da bi pobeđivao Novaka. Novak je dosta i umoran,tako da mislim da će već u Kini da prepusti prvo mesto Nadalu, ali sve u svemu,biće zanimljiva iduća godina.

Ivan Nk

pre 10 godina

Trenutna razlika izmedju Noleta i hemijskog Rafe je 120 bodova i mogla bi da poraste na 190 ili 260 vec ovog vikenda, ako Novak dobije jedan ili dva meca Davis Cup-a.
Znaci, Nadal bi morao da udje u finale Pekinga, a ne cetvrtfinale, da bi nezavisno od Novakovog rezultata preuzeo prvo mjesto.

labud

pre 10 godina

@serdar Pa Nadal je nepobediv,to je pokazao i ranije dok je bio broj jedan pre povreda za razliku od Noleta.Teško da će ga bilo ko moći pobediti kad se vrati na prvo mesto.Takav i treba da bude broj jedan,kao i Serena,nepobediv.

tuz

pre 10 godina

Ova godina je Nadalova bila, sljedeca ce biti Novakova vjerovatno ili mozda Andyeva ako se probudi i to je to.Niko ne moze drzati formu par godina vrhunsku.Nije ni Federer ni Nadal ni Djokovic, iako je glupo reci da nisu u formi, a u zadnjih par godina samo oni finala igraju svih vaznih turnira.Ali upravo ih to rivalstvo i ljubav prema sportu i nadmetanju tjera da jedan drugog skidaju s trona.

VAMOS RAFA

Werewolf

pre 10 godina

Apsolutno se ne slazem sa konstatacijom da je Nole u boljoj poziciji od Rafe sledece sezone.Sto se tice bodova i mogucnosti osvajanja novih bodova Rafa je u mnogo boljoj poziciji od Novaka.
To sto Nole ima manje turnira na kojima brani max.broj bodova(titulu)sledece godine ne znaci po difoltu da je u boljoj poziciji.Jer Nole zapravo na velikom broju turnira ima da predje veci put da odbrani bodove iz ove godine nego da generise nove.
Nole moze sledece godine da osvoji novih 1600 bodova na Wimbledonu i USO,ali na tim turnirima da bi dosao do pozicije da osvoji nove bodove prethodno mora da pobedi po 6 meceva i verovatno po dva Top10 tenisera!
Isto je i sa turnirima na kojima je igrao 1/2 finale,Rolan Garos,Indian Wells i Kanada-treba svuda da se predje vise od pola puta da se dodje do situacije da se bori za nove bodove.Iako nije osvojio titulu,ni za jedan od ovih turnira se ne moze reci da je Novak podbacio.
Na nove bodove se moze racunati u Madridu,Majamiju,Rimu i Sinsinatiju.
Rafa,sa druge strane,ima za sada 5000 cistih bodova!Nije igrao AO,Majami i ka da nije igrao WB.Dakle,veliki broj bodova koncentrisan na malom broju turnira,a verovatno nece igrati ni Pariz masters,sto je 6000 bodova.
Sa 4 velika turnira sa velikim potencijalom za nove bodove Rafa moze mnogo da kalkulise naredne godine.Jako je bitno i to sto ti turniri dolaze tacno na kraju svake cetvrtine sezone,i sto je prvi turnir AO,gde Nole brani titulu,pa ga Rafa vec na pocetku sezone stavlja pod pritisak.

Aca

pre 10 godina

Zavisi i od bodova u DAVIS CUP-u: 2 x 70 polufinale + 2x 75 u finalu + bonus 75 = 365 za Noleta, a Nadal ne igra. U Parizu brani samo 10 bodova. Nije baš sve gotovo. Setimo se šišanja 2010 posle pobede u DAVIS CUP-u i 2011 godine.
A i Nadal ne igra bas nesto dobro na kraju godine (pogotovu na masters kupu)

Lepota igre

pre 10 godina

Ova godina je Nadalova bila, sljedeca ce biti Novakova vjerovatno ili mozda Andyeva ako se probudi i to je to.Niko ne moze drzati formu par godina vrhunsku.Nije ni Federer ni Nadal ni Djokovic, iako je glupo reci da nisu u formi, a u zadnjih par godina samo oni finala igraju svih vaznih turnira.Ali upravo ih to rivalstvo i ljubav prema sportu i nadmetanju tjera da jedan drugog skidaju s trona.VAMOS RAFA
(tuz, 10. septembar 2013 18:33)
Toliko imas kratko pamcenje da si vec zaboravio da je Federer drzao formu vrhunsku par godina, tacnije 237 nedelja?

Prle

pre 10 godina

Tabela od 12. Avgusta po broju uzastopnih nedelja br. 1 glasi:

1. Federer 302
2. Sampras 286
3. Lendl 270
4. Connors 268
5. McEnroe 170
6. Borg 109
7. Nadal 102
8. Agassi 101
9. Djokovic 99

To mu onda dodje da do 7. Oktobra ako sacuva br.1, Nole prestize Nadala. Do tada se igraju Davis Cup i China Open koji se zavrsava 6. Oktobra. I da se dodaju neki DC bodovi, verovatno Nadal ne moze sakupiti 120 poena vise on Novaka, ali to znaci da Nole prestize Agassia. Znaci ostaje China Cup gde Nole brani svih 500, a Nadal 0…

Ganikus

pre 10 godina

Veliki Federer je otpevao svoju labudovu pesmu prošle godine na W. Ostala su samo dvojica na sceni: Nadal i Nole, kakav Endi ljudi, Delpo, Conga! Pa Mareja bih i ja pobedio na šljaci! Izvesno je da Nadal sredinom oktobra dolazi na prvo mesto i ako se sve odvija kako treba držaće ga bar godinu ili dve. Nije čovek od juče. Ne znam šta je Nnjemu i Noletu u glavi, ali pretpostaqam da će mu prioritet biti AO I RG i Wimbldon, a Noletu isto, pre svega RG. Negde pročitah da će Nadal iduće godine izgubiti RG te da ima više kandidata da ga sklone. Mnogo velika glupost. Nadalu je RG zaštitni znak i braniće ga sve dok igra, dom krajnjih granica, a jedini koji može da mu uzme taj bastion je Novak Đoković.

Putnik P

pre 10 godina

I Nadal i Novak su sjajni igraci i normalni i korektni ljudi za primer. Svaka cast. Navijam za Novaka naravno uvek, a volim da gledam Nadalovu igru i protiv Novaka i peotiv drugih.
Trenutno Nadal jeste boljibi to se vidi vec mesecima. Svako to zna...

acaking@.com

pre 10 godina

Nadal ce od 14 oktobra biti broj 1 nece ucestvovati u pekingu a ne verujem da ce Novak takodje ucestvovati,a i ako bude ucestvovao tesko da ce osvojiti titulu,moja prognoza.A u Sangaju ce da ga overi,posle Sangaja imace preko hiljadu poena prednosti Nadal.

labud

pre 10 godina

@serdar Pa Nadal je nepobediv,to je pokazao i ranije dok je bio broj jedan pre povreda za razliku od Noleta.Teško da će ga bilo ko moći pobediti kad se vrati na prvo mesto.Takav i treba da bude broj jedan,kao i Serena,nepobediv.

lovac_u_mutnom

pre 10 godina

Još Rafa nije broj 1, a do azijske turneje možda inekcije i hemijske formule prestanu delovati......nekad moraš i pasti da bi se digao !!!

tuz

pre 10 godina

Ova godina je Nadalova bila, sljedeca ce biti Novakova vjerovatno ili mozda Andyeva ako se probudi i to je to.Niko ne moze drzati formu par godina vrhunsku.Nije ni Federer ni Nadal ni Djokovic, iako je glupo reci da nisu u formi, a u zadnjih par godina samo oni finala igraju svih vaznih turnira.Ali upravo ih to rivalstvo i ljubav prema sportu i nadmetanju tjera da jedan drugog skidaju s trona.

VAMOS RAFA

Ivan Nk

pre 10 godina

Trenutna razlika izmedju Noleta i hemijskog Rafe je 120 bodova i mogla bi da poraste na 190 ili 260 vec ovog vikenda, ako Novak dobije jedan ili dva meca Davis Cup-a.
Znaci, Nadal bi morao da udje u finale Pekinga, a ne cetvrtfinale, da bi nezavisno od Novakovog rezultata preuzeo prvo mjesto.

acaking@.com

pre 10 godina

Nadal ce od 14 oktobra biti broj 1 nece ucestvovati u pekingu a ne verujem da ce Novak takodje ucestvovati,a i ako bude ucestvovao tesko da ce osvojiti titulu,moja prognoza.A u Sangaju ce da ga overi,posle Sangaja imace preko hiljadu poena prednosti Nadal.

Vaše ime

pre 10 godina

AKo Novak sledeće sezone odbrani AU, on će biti prvi ceče sezone. Nadal toliko toga brani a Novak je čovek koji ipak uči na greškama i možda mu je i trebala ta 2 pozicija da neke stvari shvati i više ceni.
Nadam se da je svestan da tenis ne može da igra do kraja života kao u naredne 3,4 god. i da sve ostale stvari će ostaviti za period posle završetka karijere kada će biti još veća legenda nego što je sada, a sada mora da ubedi sebe da je najbolji. Mora sebe da ubedi u to da je najkompletniji igrač, krenuo je odlično i na šljaci, trava mu ide super a beton je njegov, i to su stvari koje on mora da istakne u 1 plan.
Treba da se posveti GSlemovima a da između njih tek po neki masters 1000 odigra kao trening za GS, da vidi gde je i šta mu hvali šta treba da popravi. Ipak je Novak najači na 3 seta.
Šta radi Nadal 2011 kada gubi na svim podlogama od Novaka, 7 puta za redom? Pravi pauzu, krvnički radi na svakom detalju koji nije išao protiv Novaka, jer mu je on najveći rival, i željan tenisa i pun samopouzdanja kreće da ostvaruje planove igrom na kojoj je mučno radio, i naravno povratak na 1 mesto je neizbežan.
Možda i Novak treba da zastane, pola godine recimo, da dobro razmisli o svakom detalju i igri, da unapredi udarce koji mu idu najlošije, a onda željan mečeva da krene da melje.
Ne znam videćemo, ali ako misli da dominira do kraja karijere kao 1 teniser sveta mora iz korena da menja pristup igri i neke delove u njoj, a možda i trenera??..

Lepota igre

pre 10 godina

Ova godina je Nadalova bila, sljedeca ce biti Novakova vjerovatno ili mozda Andyeva ako se probudi i to je to.Niko ne moze drzati formu par godina vrhunsku.Nije ni Federer ni Nadal ni Djokovic, iako je glupo reci da nisu u formi, a u zadnjih par godina samo oni finala igraju svih vaznih turnira.Ali upravo ih to rivalstvo i ljubav prema sportu i nadmetanju tjera da jedan drugog skidaju s trona.VAMOS RAFA
(tuz, 10. septembar 2013 18:33)
Toliko imas kratko pamcenje da si vec zaboravio da je Federer drzao formu vrhunsku par godina, tacnije 237 nedelja?

Werewolf

pre 10 godina

Apsolutno se ne slazem sa konstatacijom da je Nole u boljoj poziciji od Rafe sledece sezone.Sto se tice bodova i mogucnosti osvajanja novih bodova Rafa je u mnogo boljoj poziciji od Novaka.
To sto Nole ima manje turnira na kojima brani max.broj bodova(titulu)sledece godine ne znaci po difoltu da je u boljoj poziciji.Jer Nole zapravo na velikom broju turnira ima da predje veci put da odbrani bodove iz ove godine nego da generise nove.
Nole moze sledece godine da osvoji novih 1600 bodova na Wimbledonu i USO,ali na tim turnirima da bi dosao do pozicije da osvoji nove bodove prethodno mora da pobedi po 6 meceva i verovatno po dva Top10 tenisera!
Isto je i sa turnirima na kojima je igrao 1/2 finale,Rolan Garos,Indian Wells i Kanada-treba svuda da se predje vise od pola puta da se dodje do situacije da se bori za nove bodove.Iako nije osvojio titulu,ni za jedan od ovih turnira se ne moze reci da je Novak podbacio.
Na nove bodove se moze racunati u Madridu,Majamiju,Rimu i Sinsinatiju.
Rafa,sa druge strane,ima za sada 5000 cistih bodova!Nije igrao AO,Majami i ka da nije igrao WB.Dakle,veliki broj bodova koncentrisan na malom broju turnira,a verovatno nece igrati ni Pariz masters,sto je 6000 bodova.
Sa 4 velika turnira sa velikim potencijalom za nove bodove Rafa moze mnogo da kalkulise naredne godine.Jako je bitno i to sto ti turniri dolaze tacno na kraju svake cetvrtine sezone,i sto je prvi turnir AO,gde Nole brani titulu,pa ga Rafa vec na pocetku sezone stavlja pod pritisak.

aleks

pre 10 godina

Novaka je pobedio sam Novak. Labilan je opet i tu je kvaka. Kada krene da igra punom parom dominantan je ali brzo psihicki padne. Neka vezba glavu, sa rukom je sve u redu.

doktor

pre 10 godina

Mozemo mi fantazirati o Nadalu kao "cudu prirode",ali cinjenica je da je Novak svaku klucnu loptu,pa cak i cistu, poslao 2m u aut! I to je odlucilo.

Aleksa

pre 10 godina

Kao zvezda i partizan, jedan bez drugog ne postoje jer samo zajedno guraju ovaj divan sport napred...bez njihovog rivaliteta tenis ne bi bio na nivou na kome je sada. Nažalosto to ovi naši "rivali" ne razumeju.

Aca

pre 10 godina

Zavisi i od bodova u DAVIS CUP-u: 2 x 70 polufinale + 2x 75 u finalu + bonus 75 = 365 za Noleta, a Nadal ne igra. U Parizu brani samo 10 bodova. Nije baš sve gotovo. Setimo se šišanja 2010 posle pobede u DAVIS CUP-u i 2011 godine.
A i Nadal ne igra bas nesto dobro na kraju godine (pogotovu na masters kupu)

Vaše ime

pre 10 godina

Ni Nadal nije menjao kad je bilo loše pa vidite gde je sad! Niko ne može da bude bolji trener Noletu od Vajde! Nikad!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (kmnccc, 10. septembar 2013 19:48)

Pa prvo nešto moraš da probaš da bi znao kako je, i kako će ići. Nema logike da Novak nikome ne daje šanse i sa tim da tvrdi da je Vajda najbolji za njega. Može da proba, pa ako ne ide, nek se vrati opet Vajdi.
A drugo da li si video nekada Nadala da se dernja na Tonija u sred meča?.
Ne, ne sme to Rafa, jer ima strahopoštovanje i iako mu je to stric, on je ipak trener i ima sutoritet nad njim.
A kod Novaka je odnos sa Vajdom prešao u drugarski, bratski, i to ne valja. Nemaju više saveti Vajde mnogo uticaja na Novaka jer se izgubilo to poštovanje vremenom.
A pošto svi Srbi žive od stare slave, tako to uvek ide, i onda kada mogu još bolje ne idu dalje, jer prošlost je bitna, onda se dešavaju padovi.
Evo FK Zvezda, stara slava, stara slava...i tako non sztop.,i gde je to dovelo danas taj veliki klub u svetu fudbala?
To je samo primer, ali promene su jako bitne i ja mislim Novak treba da promeni Vajdu, ne zbog neuspeha, već zbog toga što su se suviše zbližili i profesionalnost je nestala a karijera to trpi.

Jovan

pre 10 godina

Kako stvari stoje, ukoliko Nadal opet ne napravi neku vecu pauzu tesko ce Nole povratiti prvo mesto pre septembra sledece godine. Nadal ne brani nista ni u Australiji ni na Wimbledonu i tu ce dobiti jos vise bodova. Trenutno Nadal vodi na race-u nesto vise od 3000 bodova, i valjalo bi kad bi Nole tu razliku spustio do kraja sezone na 2000. Mozda je i ovako bolje, eto posle duze vremena opet ce imati motiv da trenira jace, napreduje u igri i osvaja velike turnire kako bi se vratio tamo gde mu je mesto. Veliki on je sampion ne sumnjam ja u njega.

Istina_Boli

pre 10 godina

Ne boli poraz nikada ako date sve od sebe, zadnju kap znoja i snage, a protivnik na sve to ima odgovor i prosto je bolji. Ali bolno je kada ste vi bolji igrač, imate pobedu u rukama, imate slomljenog protivnika koji je sa 1:0 vodio, a odjednom se nalazi u situaciji gde Novak ima 3 brejk lopte, ima naredni gem gde servira za set i totalni preokret, ima navijače na svojoj strani, ima sve., i onda ne tako magičnom igrom Nadala, koji je prosto pokušao kao i svaki teniser da izađe iz te rupe, već svojim mrtvilom, nemogućnošću da iskoristite sve te stvari koje ste zaslužili i preokrenete meč, on gubi sve šanse i naravno i ceo meč i 7 GS titulu.
Uopšte ne mislim da je Nadal bolji ove sezone, već da je Novak tone u najbitnijim momentima mečeva, pravi amaterske greške i srlja kao muva bez glave(RG) onda kad nadigra Nadala i slomije ga totalno, povlači se i ne ume da napravi još taj jedan zadnji korak.
To je to, zato on umesto da ima sva 4 GS ima samo 1 ove 2013.
Plaši se uspeha?, ne veruje u sebe, kao da je 101 a ne 1 igrač sveta, favorizuje pre meča Nadala, ej bre.,gde to ima? Previše poštuje svoje protivnike kao da su sa Marsa pali, inati se sam sebi.
Recimo kad ne ide kako je planirao, umesto da menja nešto, proba malo drugačije, on ide na kartu''e ako ne može kako ja želim, ne mora nikako, predajem se, izvoli,pobedi''. To se vidi po igri, ne treba da pratiš tenis 50 god. da vidiš govor tela i ponašanje Novaka u najbitnijim delovima meča.

borkes

pre 10 godina

a mislim da broj 1 Novaku više ni u kom slučaju ne treba da bude prioritet. Sav fokus treba staviti na osvajanje što više Slamova pa zašto ne i Grand Slama. Time se direktno penje na Olimp među teniske bogove i nikakvi ostali statistički parametri ne mogu da pomute slavu i sjaj takvog dostignuća. Uspe li u tome, tron će doći kao posledica.
Druga strana ove medalje mora biti poprskana krvlju, hektolitrima znoja i gorkim suzama. Pitanje je da li Novak ima dovoljno volje i želje za takav pakleni rad i odricanje.
Ja verujem da ima.
Idemo dalje.

brada

pre 10 godina

@Jovan
Ne bih se slozio da Nadal nema sta da brani do Wimbledon-a, to je cista glupost!!! Ima 150 poena na Chile Open, brazil 250 poena, Mexico 500 poena, Indian Wells 1000 poena, Monte Carlo 600 poena, Barcelona 1000 poena, Madrid 1000 poena, Rim 1000 poena, RG 2000 poena!!!! NADAL ima do Wimbledon-a da brani 7500 poena, sto je stravicno puno ako se uzme u obzir da je to polusezona!!!! Prema tome nikako mu nece biti lako sledece godine!!!

Serdar

pre 10 godina

Bilo kako bilo proslo je vreme kada je Sampras po 6. godina ili Federer 4. godine za redom zavrsavali na mestu broj 1. a tako i tenis ucinili nezanimljivijim.Ovo sada je pravi tenis gde se dva velika borca bora za prevlast na teniskom tronu.Uzivajte!

kmnccc

pre 10 godina

Nadala jako poštujem kao osobu i istinskog šampiona a Noletu želim da ga juri i prestigne i karijeru završi sa većim dostignućima od Nadala. Srećno. P.S. glupe su priče o menjanju trenera uvek kad malo ne ide. Nole ne menjaj trenera do kraja karijere. Ni Nadal nije menjao kad je bilo loše pa vidite gde je sad! Niko ne može da bude bolji trener Noletu od Vajde! Nikad!

Jovan

pre 10 godina

@brada

Ja nisam rekao da ne brani nista do Wimbledona, nego na Wimbledonu. Isto kao i u Australiji. Sta god uradi u medjuvremenu, na Wimbledonu ga cekaju dodatni bodovi. Novak da bi ga prestigao do leta, morace da ponovi 2011 plus da osvoji RG. Nadal takodje nije igrao Miami posle IW i tu ne brani nista. Nije stvar sada u bodovima i prvom mestu, stvar je u titulama i samopouzdanju. Mislim da ako bi osvojili DK Novak i Janko bi se preporodili.

Prle

pre 10 godina

Tabela od 12. Avgusta po broju uzastopnih nedelja br. 1 glasi:

1. Federer 302
2. Sampras 286
3. Lendl 270
4. Connors 268
5. McEnroe 170
6. Borg 109
7. Nadal 102
8. Agassi 101
9. Djokovic 99

To mu onda dodje da do 7. Oktobra ako sacuva br.1, Nole prestize Nadala. Do tada se igraju Davis Cup i China Open koji se zavrsava 6. Oktobra. I da se dodaju neki DC bodovi, verovatno Nadal ne moze sakupiti 120 poena vise on Novaka, ali to znaci da Nole prestize Agassia. Znaci ostaje China Cup gde Nole brani svih 500, a Nadal 0…

ex sns

pre 10 godina

Novak je dosta pao kad je u pitanju igra sa Nadalom. Ja mu želim naravno da ostane prvi ali je to teško. Nadal se spremao godinu dana za ovo,samo za ovo što sad radi,da bi pobeđivao Novaka. Novak je dosta i umoran,tako da mislim da će već u Kini da prepusti prvo mesto Nadalu, ali sve u svemu,biće zanimljiva iduća godina.

Ganikus

pre 10 godina

Veliki Federer je otpevao svoju labudovu pesmu prošle godine na W. Ostala su samo dvojica na sceni: Nadal i Nole, kakav Endi ljudi, Delpo, Conga! Pa Mareja bih i ja pobedio na šljaci! Izvesno je da Nadal sredinom oktobra dolazi na prvo mesto i ako se sve odvija kako treba držaće ga bar godinu ili dve. Nije čovek od juče. Ne znam šta je Nnjemu i Noletu u glavi, ali pretpostaqam da će mu prioritet biti AO I RG i Wimbldon, a Noletu isto, pre svega RG. Negde pročitah da će Nadal iduće godine izgubiti RG te da ima više kandidata da ga sklone. Mnogo velika glupost. Nadalu je RG zaštitni znak i braniće ga sve dok igra, dom krajnjih granica, a jedini koji može da mu uzme taj bastion je Novak Đoković.

Putnik P

pre 10 godina

I Nadal i Novak su sjajni igraci i normalni i korektni ljudi za primer. Svaka cast. Navijam za Novaka naravno uvek, a volim da gledam Nadalovu igru i protiv Novaka i peotiv drugih.
Trenutno Nadal jeste boljibi to se vidi vec mesecima. Svako to zna...