Subota, 31.03.2012.

01:06

Đoković u novom finalu Majamija

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale turnira Masters serije 1000 pošto je u polufinalu pobedio Argentinca Huana Monaka sa 6:0, 7:6(5).

Izvor:

Ðokoviæ u novom finalu Majamija IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

93 Komentari

Sortiraj po:

no name

pre 12 godina

Ja stvarno mislim da Novaku ne odgovaraju noćne utakmice, odnosno, reflektori. Dok je još koliko toliko dan, igra kao zmaj a čim padne mrak...
A još noćna vlaga od 100%...

mm original

pre 12 godina

Ja se nadam da bar neki shvataju da Novaku treba i malo takmičarske igre kako bi se pripremao za mečeve sa ostatkom četvorke. Mora se stalno vežbati psiha za vezane break lopte, za tiebreak i sl.
Je l' neko očekuje da se za velike mečeve može pripremati samo treningom i razvaljivanjem protivnika sa 6:0, 6:1, 6:2, ...

Janko Tipsarevic

pre 12 godina

Jaooooj. Sad mi je tek zao sto je Janko izgubio mec od Endija, koji je morao da dobije u dva seta. Sad bi smo gledali srpsko finale

Jova

pre 12 godina

Novak mi u zadnje vrijeme nudi trojno zadovoljstvo. Prvo: dobro igra. Drugo: bijedi. Trece ( mozda najsladje ): posto prenose pratim na slovenackoj televiziji, pobrine se za malo drame, taman toliko da komentatori malo zivnu i ponadaju se da ce mozda izgubiti ( makar jedan niz ). Zanimljivo, koliko se intonacija glasa promijeni kad Novak malo popusti. Nije mi to nista novo. Moji sugradjani otvoreno navijaju sto za Federera, sto za Nadala. Malo me i zezaju jer godinama vodim bitke za Novaka. Samo, sad sam dosla na svoj racun. Prosla godina mi daje za pravo da i kod poraza mogu dignute glave reci, da su porazi dio taktike ( sama i mislim tako ) a da mi se ne mogu smijati niti me zezati. Milina!

Pozdrav svima

dragan

pre 12 godina

Nole u prvom setu prakticno "vezba" forhend,protivnici se ne snadju i za cas 1:0 u setovima.Kasnije Nole taj ubitacni forhend koristi retko,da ne bi navikao protivnike na taj udarac.Zato menja taktiku,pa izgleda da tesko dobija.Izner je bio specifican slucaj,"sralo ga".Problem je sto je sinoc igrao zadnji mec,a danas prvi.Kao Sinsinati prosle godine,isti scenario.U vecernjim satima odigrano finale dubla pred 50 gledalaca.Nema logike.IZDRZI NOLE,i nama je tesko-ubi nas kampanja.Ti si nam lek.

smart

pre 12 godina

Ljudi, vidim mnogi od Vas kazu da im "Nole iskida zivce"Cemu to. Ja jednostavno ZNAM da ce Nole pobediti i nemam nikakav problem. Ja cak iskreno verujem da , dosta casto, Nole sam sabe stavlja u , na izgled, bezizlazne situacije cime jaca svoju psiholosku stabilnost. Setite se samo koliko je samo mec lopti spasao i igru preokrenuo u svoju korist. To je zato sto i on, kad izadje na teren, ZNA da ce da pobedi. Dobro, to ponekad i ne bude tako, ali je to tako retko da je zanemarljivo. To se onda svstava u kolateralnu stetu...stvar resena. Zato ljudi nemojte da VERUJETE da ce Nole pobediti nego ZNAJTE da ce tako biti. Uzivajte u svakom njegovom poenu znajuci unapred konacan ishod. Probajte, jako je dobar osecaj kad stvari znate unapred.

Slušaj ' vamo i dobro znaj

pre 12 godina

Bravo majstore.Turnir je tvoj.Dakle i odbrana trofeja i povećanje bodovne prednosti.Tako će biti i do kraja godine.NO1E.

Gajetano

pre 12 godina

Od zvezda do trnja... I nazad!

Tako se može okarakterisati Novakova igra juče i danas. Dva identična meča, sa dva vrlo slična protivnika. Copy-paste varijanta. Izgleda da je najjače oružje protiv Novaka - promeniti dres u pauzi između setova. Za one koji nisu primetili: i Ferer juče i Monako danas su promenili dres posle prvog seta - i obojica stigli do taj brejka u drugom setu posle demoliranja u prvom.

Ono što raduje:
---------------
- Fenomenalna igra u 1. setu. Neviđen nivo do sada, i tu mu niko ne može ništa. Niko! Mislim da je ovo još i bolje nego ND_v2011.
- Konačno dobra igra u taj brejkovima (kao suprotnost IW-u). Mnogi mečevi se upravo tu rešavaju.
- Jadni Monako. A taman pomislio da ima šanse:) Imam utisak da je meč ušao u 3. set da bi sličio 1-om. Toliko je evidentna razlika u klasi (bar tako ja vidim).

Ono što čudi:
-------------
- Loš servis: ukupno 49%, u 2. setu još i niže. Četiri duple servis greške, samo jedan as (posle koga je odmah usledila dupla servis greška). Može i mora bolje.
- Drastičan pad u drugom setu u oba meča (iz 5. u ler). Mož' protiv Ferera i Monaka ali jako skupo protiv prve četvorke. To nije tako bilo u prvom delu 2011. Mislim (a ne mogu da objasnim) da je ključni čovek Novakovog tima iz te epohe Dr Igor Četojević. Kao da je čovek bio zadužen za koncentraciju i mentalni fokus (za one malo starije, setite se parapsiholoških igrica iz mečeva Karpov - Korčnoj).

Finale protiv Murray-a:
-----------------------
- Jako bitan meč za njihov budući odnos. Marej ima puno razloga da veruje. U zadnja 3 meča dva puta ga Novak dobio na jedvite jade (Rim i AO, oba puta Murray servirao za meč), u Dubai-u ga Andy blago rečeno rasturio. E, da njegova vera bude još jača, na ovom turniru se nije pošteno ni oznojio. Dva predata meča, a Tipsa tu ipak nije imao šta da traži, ma koliko nekima bilo privlačno da tako misle.

Ako Novak dobije, što je za očekivati po prikazanom potencijalu na ovom turniru, biće to dobra investicija za budućnost. Nešto slično kao sa Nadalom. Ali ako izgubi... Pa, sledećih meseci možemo očekivati puno njihovih susreta u polufinalima velikih turnira. Teško će organizatori (i sponzori) odoleti a da mu ne postave minu zvanu Andy M.

Pozdrav,

TomaS

pre 12 godina

Šta da ti kažem, Novače, odavno si nam ušao u kuću kao najdraži rod, pa tako i navijamo za tebe: sekiramo se kada ti ne ide i radujemo se kada pobeđuješ. Srećom, poslednjih godinu dana baš nam pružaš mnogo prilika za veliko zadovoljstvo.
Hvala ti i srećno u nedelju u finalu sa Marijem!

466453

pre 12 godina

ovi svi latinosi u zadnje vreme budu razglavljeni u prvom setu i zagase glad kod Noleta, ovo im izgleda taktika iz koride da se zataje u startu i smore dosadom nadmocnog.

nebojsa

pre 12 godina

opet se mucio u drugom setu ali pre svega zbog nedostatka prvog servisa igra nije bila losa u prvom setu ga je stvarno razvalio dosta raduje sto je posle dugo vremena vezao dva taibrejka.

nemaveze

pre 12 godina

I nema puno toga da se kaže, osim da nas je Novak zeznuo za skoro sat spavanja, premda treba uzeti u obzir da su gledaoci platili skupe ulaznice, ali i ono da je Nole u drugom setu imao težak trening. Ako ovako nastavi, u prvom setu će rasturiti Mareja, a ovaj će ga rasturati u ostala dva, no čini mi se da se ne zna pobednik!

Dermendziev

pre 12 godina

Dobro je i sve cestitke Novaku za ulazak u finale.I ovaj mec je pokazao da nema slucajnih polufinalista, bez obzira sto je prvi set onako zavrsen.Meni je Monako na kraju meca izgledao svezije.
Zelim Novaku lepo da se oporavi i spremno doceka finale u kome Marej ulazi odmorniji.

Pozdrav!

vesko

pre 12 godina

Nole brate sta li se desava sa tobom u drugom setu u zadnje vrijeme,prvi rapsodija od tenisa a onda totalna letargija u drugom. Vjerovatno on najbolje zna zasto je to tako al sve dok dobija meceve dobro je mada mene kosta zivaca a vjerovatno i mnoge od vas. pozz za sve vjerne Noletove navijace iz NIksica

Ženevljanin

pre 12 godina

Predlog za razmišljanje... za sve one komentatore koji su u toku i na kraju prvog seta uzvikivali "laganica" i pitali se "ko je ovog Monaka pustio na ATP listu"... da ubuduće sačekaju završetak meča i da ne potcenjuju nijednog tenisera... a naročito onog koji dođe do polufinala mastersa... uz eliminaciju Monfisa, Rodika i Fiša. A ako bi pitali samog Novaka zašto na dva uzastopna meča, nakon odigranog "vanzemaljskog" tenisa, dolazi do takvog pada u njegovoj igri, verovatno bi im rekao da N.Đ. nije robot, da Ferer i Monako takođe umeju da odigraju na najvišem nivou i da je i teniska lopta okrugla... ali da se sve to teško vidi iz fotelje ispred TVa:-)

Sava

pre 12 godina

Bravo Nole, repriza meca iz cetvrtfinala protiv Ferera. U tenisu postoji fenomen da igrac koji dobije set sa 6:0, cesto izgubi naredni set pa cak i mec. Monako igra u sjajnoj formi, izbacio je Monfilsa kao i dva domaca igraca Rodika i Fisa i jako je bitno sto nisi dozvolio da se ode u treci set. Srecno u finalu, Marej je imao ludacku srecu jer na putu do finala su mu predali Raonic i Nadal a Tipsu je jedva dobio! Steta, moglo je biti srpsko finale.

Goran PG

pre 12 godina

@man. Jun
Što ko gleda,cijeli svijet gleda taj "smiješni sport"?! Pođi od sebe,vidiš li do koliko si ostao da gledaš tenis,vidiš li??!

777

pre 12 godina

Zašto jednostavno kada moze komplikovano? Mislim da u finalu Novak ne moze ovako loše da servira kao u drugom setu. Katastrofa, čak se ne sećam kada je tako loše servirao, ne samo zbog svega dva asa. Nista da ubaci kod prvog servisa. Posle onakvog prvog seta kao da je sam sebe uspavao u drugom. Ono što razlikuje šampione i dobre tenisere je da taj ne kvalitet, koliko oni dobro igrali izbije na površinu baš kada nije potrebno. To se desilo u taj breku gde je Monako grešio a Novak iskoristio njegove greške i pobedio. Hladan kao nekada Borg ili Lendl, mrtva faca ali siguran da će docekati svoju šansu kad tad. Protiv Endija mora mnogo bolje da servira i da bude sigurniji u polju u šta ne sumnjam jer ovako loš servis je nemoguce ponoviti posebno jer to nije Novaka odlika. On hteli ili ne mnogo bolje servira. Pa belezio je asove iz drugog a kamo li iz prvog servisa. Jednostavno nije islo. Vera u sebe, mentalna snaga i karakter je Novaku donela finale. Napred Nole i verujem u osvajanje turnira.

majstor

pre 12 godina

Nole protiv Iznera servira za set i izgubi gejm, protiv Ferera servira za mec i izgubi gejm, protiv Monaka servira za mec i izgubi gejm. Pri tome se ponasa kao robot, ni da opsuje, ni da se iznervira, kao pod Bensedinima...

naissus

pre 12 godina

servis i ne zabrinjava toliko. znamo da Nole i nije neki server. medjutim njegovo prepoznatljivo oružje return zkroz zatajilo u drugom setu. raznovrsnost i ubojitost udaraca fali kao i igra sa osnovne linije pogotovu u drugom setu. nadam se da će protiv mareja popraviti ove tri stvari i da ćemo gledati dobar tenis i navijati za noleta. pozdrav svim ljubiteljima tenisa.

nokitj

pre 12 godina

uuuuh, prođe novak, infarkt mi je odložen do daljnjeg

Sad nešto mislim, možda bi Tipsa protiv Mareja dao više od sebe da je znao da je to bilo polufinale ustvari.....

Mikele

pre 12 godina

Uopshte ne volim kad Novak igra zavrshnicu turnira sa igrachima koji su slabije rangirani, mislim van prvih 5,6! Ochigledno ga ne motivishu dovoljno, pa ne bude 100% u mechu, pada mu chesto koncentracija..Zato se nikad ne radujem kad u ranoj fazi ispadnu Rodzer, Rafa i Endi jer je najbolje za Novaka kad su oni u polufinalima i finalima. Ne zaboravimo da je Novak uglavnom sve velike turnire osvajao kad je imao u zavrshnici svoje ljute rivale. U takvim situacijama on izvlachi iz sebe maksimum, to nikako ne mozhe da se desi kad u polufinalu sa druge strane mrezhe ima jednog Iznera ili kao vecheras Monaka. Ubedjen sam da je kojim sluchajem Federer doshao do polufinala, da bi se vecheras protiv Novaka proveo kao bos po trnju. Shteta shto to nismo imali prilike da gledamo vecheras ali bice prilike uskoro nadamo se. ;)
Ono shto stvarno mora da popravi je mentalna stabilnost kad treba da zavrshi mech ili set na svoj servis i one duple greshke koje pravi kod veoma bitnih poena.
Nadam se da ce protiv Endija biti druga pricha, da ce dati svoj maksimum od prvog do poslednjeg minuta i da cemo imati priliku da ponovo uzhivamo u odlichnom tenisu. Srecno u nedelju SHAMPIONE!

C7-5

pre 12 godina

Nole protiv Iznera servira za set i izgubi gejm, protiv Ferera servira za mec i izgubi gejm, protiv Monaka servira za mec i izgubi gejm. Pri tome se ponasa kao robot, ni da opsuje, ni da se iznervira, kao pod Bensedinima...
(majstor, 31. mart 2012 03:03)

Sve si lepo rekao, još si zaboravio na lomljenje reketa, čak se večeras nešto nije ni radovao, ali od kada sve to što kažeš ne radi- Novak je br.1.

466453

pre 12 godina

niste shvatili, za Noleta je yenis decija igra koju se igra vec 20 godina. Za motiv je sada potrebno puno vise da bi se decko razigrao. Odatle i pad posle prvog seta sa svim latinosima. Smor, a moras jer se tako ocekuje od tebe. Divim mu se da i pored nedostatka motivacije uspeva sebe da nabedi da istera do kraja.

stefan_x8

pre 12 godina

Nisam stručan da bih davao neke analize, ali mi se čini da Nole namerno pravi padove u igri, čisto da bi imao sa kime uopšte i da se igra! :)

avidemux

pre 12 godina

Sada je valjda svima jasno šta znači biti br.1? Veliki teret, jer svi igraju kao u delirijumu da pobede Novaka. Monako je dao sve od sebe najbolje i na kraju taj slabiji kvalitet je došao po svoje u taj breku. Novak sa tim mora da se nosi, mora da uvek bude maksimalno fokusiran do poslednjeg poena. Jedan set nije meč. Gaske, Ferer, Monako..pa oni poludeše na terenu da dobiju Novaka i NIŠTA. Moša. Teško je Novaku ali to mora da shvati, sam je odabrao da nosi taj teret. Koliko je Novak bolji teniser to se videlo u prvom setu i tako je morao da igra do kraja. Nije to ponizavanje protivnika več jednostavno stvarnost. Ovako Novak dovede sam sebe do problema. Takodje , nije svaki protivnik, Rodzer, Nadal ili Endi pa da bude inspirisan i motivisan. Tu snagu mora da ima i sa slabijim protivnicima. Meni je jasno da je Novak svestan svega ovoga kao i to da je bolji od većine protivnika, da čeka svoju šansu i iskoristi je, ali mi kidamo živce. Plašim se da to ne može uvek da prodje. Ono u šta sam siguran protiv Endija će biti drugačija motivacija, servis, jer gori ne može da bude dva puta za redom. U stvari ne secam se kada je ovako lose servirao. I normalno očekujem pobedu. Samo napred Nole. Ono što je očigledno pravilo, veliki pobedjuju i kad im ne ide.

Goran PG

pre 12 godina

Ne bih ja Novaku ništa zamjerio kad bi se i u finale protiv Mareja mučio kao što se noćas mučio protiv Monaka u drugom setu.Važno je da pobjeđuje!!!

nebojsa

pre 12 godina

cimi mi se da djokovic sam sebe uspava nacinom na koji dominantnom igrom dobija prvi set kada to porravi a znamo da moze bice ponovo nezaustavljiv.

neko

pre 12 godina

Nole izgleda u drugom setu uvezbava neke takticke varijante za finale.
Trenutno je na repertoaru varijanta "Kako spasiti 3 vezane brejk lopte i ubiti protivnika u pojam."
U proslom gemu je to vezbao, ali vidim nije bio zadovoljan pa vezba i u ovom.
Neka Nole - samo vezbaj. Trebace ti.

mz

pre 12 godina

Novak definitivno ima problema da privede set kraju... Prvi set sa Iznerom, juce protiv Ferera i evo danas opet sa Monakom... To je nesto sto mora pod hitno da promeni...

Deja Vu

pre 12 godina

Nikada, ali znači NIKADA ne prepuštajte servis-gem protivniku, zato što ćete sledeći, na svoj servis, "lako dobiti i završiti posao"!! Da je na 5:3 igrao kao na 5:5, odavno bismo bili u krevetima!!

mare

pre 12 godina

Em shto novak plese i crta po terenu, em se ovaj Monako totalno demoralisao da mu je Novakovo polje postale previse malo.. svaka druga loptica metar van

prokopije

pre 12 godina

Vec jedan kropir,pa imaj milosti Novace,dobar je Monako popusti malo,da se coveku ne ogadi tenis.lagano Novace do finala.prokopije

Ћирилица се пише срцем!

pre 12 godina

Нека буде поново као прошле године!
http://album.cirilica-beograd.rs/picture.php?/1053/category/srpskiteniskisa
Ћирилица на трону Мајамија ;)

Talenat u boji 9i koloru :)

pre 12 godina

Nikad ne komentarisem za vreme meca, medjutim, ovo moram da podelim sa vama:
U Kanadi sam na francuskom govornom podrucju. Komentatori su, inace, izvrsni, strucni i nepristrasni. Malopre kad je zavrsio prvi set, Hélène Pelletier (nekadasnja teniserka) kaze: "Novak pokazuje sve boje svog raskosnog talenta."

Ratko

pre 12 godina

Novak jos nije tempirao formu. Ja ne znam sta jos moze da tempira i jedino sto mi na um pada je da nakaci krila na ledja. Ovo je svemirska igra. Daj nadjite mi jos jednog tenisera koji je u istoriji imao ovako mocnu igru? Koji je imao owako jake, precizne udarce i ovaku fizicku spremu? Takav nije postojao. On je masina. Ajde Nole lakse malo da nam se ne povredis. Lagano!

spyki

pre 12 godina

Koji je bre ovaj Monte Karlo teniser?
Pa njega bih ja dobio s pola gasa kad bih se malo bolje spremio.
Ko je njega pustio na ATP listu, pitam se...

realo

pre 12 godina

Treci gem je u toku. Vec se vidi da ce biti laganica, Monako je dve brzine sporiji od Ferera. Trebalo bi da plati cas treneru Noletu na kraju

neso

pre 12 godina

Prvi set je bio cudo nevidjeno u smislu da je Novak pogodio sta je hteo.Idemo dalje,malo se Monako kovarnuo ali mislim da mu nema boze pomozi nocas.

TomaS

pre 12 godina

Šta da ti kažem, Novače, odavno si nam ušao u kuću kao najdraži rod, pa tako i navijamo za tebe: sekiramo se kada ti ne ide i radujemo se kada pobeđuješ. Srećom, poslednjih godinu dana baš nam pružaš mnogo prilika za veliko zadovoljstvo.
Hvala ti i srećno u nedelju u finalu sa Marijem!

neko

pre 12 godina

Nole izgleda u drugom setu uvezbava neke takticke varijante za finale.
Trenutno je na repertoaru varijanta "Kako spasiti 3 vezane brejk lopte i ubiti protivnika u pojam."
U proslom gemu je to vezbao, ali vidim nije bio zadovoljan pa vezba i u ovom.
Neka Nole - samo vezbaj. Trebace ti.

stefan_x8

pre 12 godina

Nisam stručan da bih davao neke analize, ali mi se čini da Nole namerno pravi padove u igri, čisto da bi imao sa kime uopšte i da se igra! :)

Sava

pre 12 godina

Bravo Nole, repriza meca iz cetvrtfinala protiv Ferera. U tenisu postoji fenomen da igrac koji dobije set sa 6:0, cesto izgubi naredni set pa cak i mec. Monako igra u sjajnoj formi, izbacio je Monfilsa kao i dva domaca igraca Rodika i Fisa i jako je bitno sto nisi dozvolio da se ode u treci set. Srecno u finalu, Marej je imao ludacku srecu jer na putu do finala su mu predali Raonic i Nadal a Tipsu je jedva dobio! Steta, moglo je biti srpsko finale.

466453

pre 12 godina

niste shvatili, za Noleta je yenis decija igra koju se igra vec 20 godina. Za motiv je sada potrebno puno vise da bi se decko razigrao. Odatle i pad posle prvog seta sa svim latinosima. Smor, a moras jer se tako ocekuje od tebe. Divim mu se da i pored nedostatka motivacije uspeva sebe da nabedi da istera do kraja.

Goran PG

pre 12 godina

Ne bih ja Novaku ništa zamjerio kad bi se i u finale protiv Mareja mučio kao što se noćas mučio protiv Monaka u drugom setu.Važno je da pobjeđuje!!!

nokitj

pre 12 godina

uuuuh, prođe novak, infarkt mi je odložen do daljnjeg

Sad nešto mislim, možda bi Tipsa protiv Mareja dao više od sebe da je znao da je to bilo polufinale ustvari.....

Ratko

pre 12 godina

Novak jos nije tempirao formu. Ja ne znam sta jos moze da tempira i jedino sto mi na um pada je da nakaci krila na ledja. Ovo je svemirska igra. Daj nadjite mi jos jednog tenisera koji je u istoriji imao ovako mocnu igru? Koji je imao owako jake, precizne udarce i ovaku fizicku spremu? Takav nije postojao. On je masina. Ajde Nole lakse malo da nam se ne povredis. Lagano!

Talenat u boji 9i koloru :)

pre 12 godina

Nikad ne komentarisem za vreme meca, medjutim, ovo moram da podelim sa vama:
U Kanadi sam na francuskom govornom podrucju. Komentatori su, inace, izvrsni, strucni i nepristrasni. Malopre kad je zavrsio prvi set, Hélène Pelletier (nekadasnja teniserka) kaze: "Novak pokazuje sve boje svog raskosnog talenta."

Deja Vu

pre 12 godina

Nikada, ali znači NIKADA ne prepuštajte servis-gem protivniku, zato što ćete sledeći, na svoj servis, "lako dobiti i završiti posao"!! Da je na 5:3 igrao kao na 5:5, odavno bismo bili u krevetima!!

vesko

pre 12 godina

Nole brate sta li se desava sa tobom u drugom setu u zadnje vrijeme,prvi rapsodija od tenisa a onda totalna letargija u drugom. Vjerovatno on najbolje zna zasto je to tako al sve dok dobija meceve dobro je mada mene kosta zivaca a vjerovatno i mnoge od vas. pozz za sve vjerne Noletove navijace iz NIksica

majstor

pre 12 godina

Nole protiv Iznera servira za set i izgubi gejm, protiv Ferera servira za mec i izgubi gejm, protiv Monaka servira za mec i izgubi gejm. Pri tome se ponasa kao robot, ni da opsuje, ni da se iznervira, kao pod Bensedinima...

mz

pre 12 godina

Novak definitivno ima problema da privede set kraju... Prvi set sa Iznerom, juce protiv Ferera i evo danas opet sa Monakom... To je nesto sto mora pod hitno da promeni...

466453

pre 12 godina

ovi svi latinosi u zadnje vreme budu razglavljeni u prvom setu i zagase glad kod Noleta, ovo im izgleda taktika iz koride da se zataje u startu i smore dosadom nadmocnog.

mm original

pre 12 godina

Ja se nadam da bar neki shvataju da Novaku treba i malo takmičarske igre kako bi se pripremao za mečeve sa ostatkom četvorke. Mora se stalno vežbati psiha za vezane break lopte, za tiebreak i sl.
Je l' neko očekuje da se za velike mečeve može pripremati samo treningom i razvaljivanjem protivnika sa 6:0, 6:1, 6:2, ...

Goran PG

pre 12 godina

@man. Jun
Što ko gleda,cijeli svijet gleda taj "smiješni sport"?! Pođi od sebe,vidiš li do koliko si ostao da gledaš tenis,vidiš li??!

Ženevljanin

pre 12 godina

Predlog za razmišljanje... za sve one komentatore koji su u toku i na kraju prvog seta uzvikivali "laganica" i pitali se "ko je ovog Monaka pustio na ATP listu"... da ubuduće sačekaju završetak meča i da ne potcenjuju nijednog tenisera... a naročito onog koji dođe do polufinala mastersa... uz eliminaciju Monfisa, Rodika i Fiša. A ako bi pitali samog Novaka zašto na dva uzastopna meča, nakon odigranog "vanzemaljskog" tenisa, dolazi do takvog pada u njegovoj igri, verovatno bi im rekao da N.Đ. nije robot, da Ferer i Monako takođe umeju da odigraju na najvišem nivou i da je i teniska lopta okrugla... ali da se sve to teško vidi iz fotelje ispred TVa:-)

Gajetano

pre 12 godina

Od zvezda do trnja... I nazad!

Tako se može okarakterisati Novakova igra juče i danas. Dva identična meča, sa dva vrlo slična protivnika. Copy-paste varijanta. Izgleda da je najjače oružje protiv Novaka - promeniti dres u pauzi između setova. Za one koji nisu primetili: i Ferer juče i Monako danas su promenili dres posle prvog seta - i obojica stigli do taj brejka u drugom setu posle demoliranja u prvom.

Ono što raduje:
---------------
- Fenomenalna igra u 1. setu. Neviđen nivo do sada, i tu mu niko ne može ništa. Niko! Mislim da je ovo još i bolje nego ND_v2011.
- Konačno dobra igra u taj brejkovima (kao suprotnost IW-u). Mnogi mečevi se upravo tu rešavaju.
- Jadni Monako. A taman pomislio da ima šanse:) Imam utisak da je meč ušao u 3. set da bi sličio 1-om. Toliko je evidentna razlika u klasi (bar tako ja vidim).

Ono što čudi:
-------------
- Loš servis: ukupno 49%, u 2. setu još i niže. Četiri duple servis greške, samo jedan as (posle koga je odmah usledila dupla servis greška). Može i mora bolje.
- Drastičan pad u drugom setu u oba meča (iz 5. u ler). Mož' protiv Ferera i Monaka ali jako skupo protiv prve četvorke. To nije tako bilo u prvom delu 2011. Mislim (a ne mogu da objasnim) da je ključni čovek Novakovog tima iz te epohe Dr Igor Četojević. Kao da je čovek bio zadužen za koncentraciju i mentalni fokus (za one malo starije, setite se parapsiholoških igrica iz mečeva Karpov - Korčnoj).

Finale protiv Murray-a:
-----------------------
- Jako bitan meč za njihov budući odnos. Marej ima puno razloga da veruje. U zadnja 3 meča dva puta ga Novak dobio na jedvite jade (Rim i AO, oba puta Murray servirao za meč), u Dubai-u ga Andy blago rečeno rasturio. E, da njegova vera bude još jača, na ovom turniru se nije pošteno ni oznojio. Dva predata meča, a Tipsa tu ipak nije imao šta da traži, ma koliko nekima bilo privlačno da tako misle.

Ako Novak dobije, što je za očekivati po prikazanom potencijalu na ovom turniru, biće to dobra investicija za budućnost. Nešto slično kao sa Nadalom. Ali ako izgubi... Pa, sledećih meseci možemo očekivati puno njihovih susreta u polufinalima velikih turnira. Teško će organizatori (i sponzori) odoleti a da mu ne postave minu zvanu Andy M.

Pozdrav,

nebojsa

pre 12 godina

cimi mi se da djokovic sam sebe uspava nacinom na koji dominantnom igrom dobija prvi set kada to porravi a znamo da moze bice ponovo nezaustavljiv.

Dermendziev

pre 12 godina

Dobro je i sve cestitke Novaku za ulazak u finale.I ovaj mec je pokazao da nema slucajnih polufinalista, bez obzira sto je prvi set onako zavrsen.Meni je Monako na kraju meca izgledao svezije.
Zelim Novaku lepo da se oporavi i spremno doceka finale u kome Marej ulazi odmorniji.

Pozdrav!

Jova

pre 12 godina

Novak mi u zadnje vrijeme nudi trojno zadovoljstvo. Prvo: dobro igra. Drugo: bijedi. Trece ( mozda najsladje ): posto prenose pratim na slovenackoj televiziji, pobrine se za malo drame, taman toliko da komentatori malo zivnu i ponadaju se da ce mozda izgubiti ( makar jedan niz ). Zanimljivo, koliko se intonacija glasa promijeni kad Novak malo popusti. Nije mi to nista novo. Moji sugradjani otvoreno navijaju sto za Federera, sto za Nadala. Malo me i zezaju jer godinama vodim bitke za Novaka. Samo, sad sam dosla na svoj racun. Prosla godina mi daje za pravo da i kod poraza mogu dignute glave reci, da su porazi dio taktike ( sama i mislim tako ) a da mi se ne mogu smijati niti me zezati. Milina!

Pozdrav svima

777

pre 12 godina

Zašto jednostavno kada moze komplikovano? Mislim da u finalu Novak ne moze ovako loše da servira kao u drugom setu. Katastrofa, čak se ne sećam kada je tako loše servirao, ne samo zbog svega dva asa. Nista da ubaci kod prvog servisa. Posle onakvog prvog seta kao da je sam sebe uspavao u drugom. Ono što razlikuje šampione i dobre tenisere je da taj ne kvalitet, koliko oni dobro igrali izbije na površinu baš kada nije potrebno. To se desilo u taj breku gde je Monako grešio a Novak iskoristio njegove greške i pobedio. Hladan kao nekada Borg ili Lendl, mrtva faca ali siguran da će docekati svoju šansu kad tad. Protiv Endija mora mnogo bolje da servira i da bude sigurniji u polju u šta ne sumnjam jer ovako loš servis je nemoguce ponoviti posebno jer to nije Novaka odlika. On hteli ili ne mnogo bolje servira. Pa belezio je asove iz drugog a kamo li iz prvog servisa. Jednostavno nije islo. Vera u sebe, mentalna snaga i karakter je Novaku donela finale. Napred Nole i verujem u osvajanje turnira.

smart

pre 12 godina

Ljudi, vidim mnogi od Vas kazu da im "Nole iskida zivce"Cemu to. Ja jednostavno ZNAM da ce Nole pobediti i nemam nikakav problem. Ja cak iskreno verujem da , dosta casto, Nole sam sabe stavlja u , na izgled, bezizlazne situacije cime jaca svoju psiholosku stabilnost. Setite se samo koliko je samo mec lopti spasao i igru preokrenuo u svoju korist. To je zato sto i on, kad izadje na teren, ZNA da ce da pobedi. Dobro, to ponekad i ne bude tako, ali je to tako retko da je zanemarljivo. To se onda svstava u kolateralnu stetu...stvar resena. Zato ljudi nemojte da VERUJETE da ce Nole pobediti nego ZNAJTE da ce tako biti. Uzivajte u svakom njegovom poenu znajuci unapred konacan ishod. Probajte, jako je dobar osecaj kad stvari znate unapred.

nebojsa

pre 12 godina

opet se mucio u drugom setu ali pre svega zbog nedostatka prvog servisa igra nije bila losa u prvom setu ga je stvarno razvalio dosta raduje sto je posle dugo vremena vezao dva taibrejka.

avidemux

pre 12 godina

Sada je valjda svima jasno šta znači biti br.1? Veliki teret, jer svi igraju kao u delirijumu da pobede Novaka. Monako je dao sve od sebe najbolje i na kraju taj slabiji kvalitet je došao po svoje u taj breku. Novak sa tim mora da se nosi, mora da uvek bude maksimalno fokusiran do poslednjeg poena. Jedan set nije meč. Gaske, Ferer, Monako..pa oni poludeše na terenu da dobiju Novaka i NIŠTA. Moša. Teško je Novaku ali to mora da shvati, sam je odabrao da nosi taj teret. Koliko je Novak bolji teniser to se videlo u prvom setu i tako je morao da igra do kraja. Nije to ponizavanje protivnika več jednostavno stvarnost. Ovako Novak dovede sam sebe do problema. Takodje , nije svaki protivnik, Rodzer, Nadal ili Endi pa da bude inspirisan i motivisan. Tu snagu mora da ima i sa slabijim protivnicima. Meni je jasno da je Novak svestan svega ovoga kao i to da je bolji od većine protivnika, da čeka svoju šansu i iskoristi je, ali mi kidamo živce. Plašim se da to ne može uvek da prodje. Ono u šta sam siguran protiv Endija će biti drugačija motivacija, servis, jer gori ne može da bude dva puta za redom. U stvari ne secam se kada je ovako lose servirao. I normalno očekujem pobedu. Samo napred Nole. Ono što je očigledno pravilo, veliki pobedjuju i kad im ne ide.

neso

pre 12 godina

Prvi set je bio cudo nevidjeno u smislu da je Novak pogodio sta je hteo.Idemo dalje,malo se Monako kovarnuo ali mislim da mu nema boze pomozi nocas.

realo

pre 12 godina

Treci gem je u toku. Vec se vidi da ce biti laganica, Monako je dve brzine sporiji od Ferera. Trebalo bi da plati cas treneru Noletu na kraju

dragan

pre 12 godina

Nole u prvom setu prakticno "vezba" forhend,protivnici se ne snadju i za cas 1:0 u setovima.Kasnije Nole taj ubitacni forhend koristi retko,da ne bi navikao protivnike na taj udarac.Zato menja taktiku,pa izgleda da tesko dobija.Izner je bio specifican slucaj,"sralo ga".Problem je sto je sinoc igrao zadnji mec,a danas prvi.Kao Sinsinati prosle godine,isti scenario.U vecernjim satima odigrano finale dubla pred 50 gledalaca.Nema logike.IZDRZI NOLE,i nama je tesko-ubi nas kampanja.Ti si nam lek.

prokopije

pre 12 godina

Vec jedan kropir,pa imaj milosti Novace,dobar je Monako popusti malo,da se coveku ne ogadi tenis.lagano Novace do finala.prokopije

Janko Tipsarevic

pre 12 godina

Jaooooj. Sad mi je tek zao sto je Janko izgubio mec od Endija, koji je morao da dobije u dva seta. Sad bi smo gledali srpsko finale

C7-5

pre 12 godina

Nole protiv Iznera servira za set i izgubi gejm, protiv Ferera servira za mec i izgubi gejm, protiv Monaka servira za mec i izgubi gejm. Pri tome se ponasa kao robot, ni da opsuje, ni da se iznervira, kao pod Bensedinima...
(majstor, 31. mart 2012 03:03)

Sve si lepo rekao, još si zaboravio na lomljenje reketa, čak se večeras nešto nije ni radovao, ali od kada sve to što kažeš ne radi- Novak je br.1.

Ћирилица се пише срцем!

pre 12 godina

Нека буде поново као прошле године!
http://album.cirilica-beograd.rs/picture.php?/1053/category/srpskiteniskisa
Ћирилица на трону Мајамија ;)

Slušaj ' vamo i dobro znaj

pre 12 godina

Bravo majstore.Turnir je tvoj.Dakle i odbrana trofeja i povećanje bodovne prednosti.Tako će biti i do kraja godine.NO1E.

mare

pre 12 godina

Em shto novak plese i crta po terenu, em se ovaj Monako totalno demoralisao da mu je Novakovo polje postale previse malo.. svaka druga loptica metar van

nemaveze

pre 12 godina

I nema puno toga da se kaže, osim da nas je Novak zeznuo za skoro sat spavanja, premda treba uzeti u obzir da su gledaoci platili skupe ulaznice, ali i ono da je Nole u drugom setu imao težak trening. Ako ovako nastavi, u prvom setu će rasturiti Mareja, a ovaj će ga rasturati u ostala dva, no čini mi se da se ne zna pobednik!

naissus

pre 12 godina

servis i ne zabrinjava toliko. znamo da Nole i nije neki server. medjutim njegovo prepoznatljivo oružje return zkroz zatajilo u drugom setu. raznovrsnost i ubojitost udaraca fali kao i igra sa osnovne linije pogotovu u drugom setu. nadam se da će protiv mareja popraviti ove tri stvari i da ćemo gledati dobar tenis i navijati za noleta. pozdrav svim ljubiteljima tenisa.

Mikele

pre 12 godina

Uopshte ne volim kad Novak igra zavrshnicu turnira sa igrachima koji su slabije rangirani, mislim van prvih 5,6! Ochigledno ga ne motivishu dovoljno, pa ne bude 100% u mechu, pada mu chesto koncentracija..Zato se nikad ne radujem kad u ranoj fazi ispadnu Rodzer, Rafa i Endi jer je najbolje za Novaka kad su oni u polufinalima i finalima. Ne zaboravimo da je Novak uglavnom sve velike turnire osvajao kad je imao u zavrshnici svoje ljute rivale. U takvim situacijama on izvlachi iz sebe maksimum, to nikako ne mozhe da se desi kad u polufinalu sa druge strane mrezhe ima jednog Iznera ili kao vecheras Monaka. Ubedjen sam da je kojim sluchajem Federer doshao do polufinala, da bi se vecheras protiv Novaka proveo kao bos po trnju. Shteta shto to nismo imali prilike da gledamo vecheras ali bice prilike uskoro nadamo se. ;)
Ono shto stvarno mora da popravi je mentalna stabilnost kad treba da zavrshi mech ili set na svoj servis i one duple greshke koje pravi kod veoma bitnih poena.
Nadam se da ce protiv Endija biti druga pricha, da ce dati svoj maksimum od prvog do poslednjeg minuta i da cemo imati priliku da ponovo uzhivamo u odlichnom tenisu. Srecno u nedelju SHAMPIONE!

spyki

pre 12 godina

Koji je bre ovaj Monte Karlo teniser?
Pa njega bih ja dobio s pola gasa kad bih se malo bolje spremio.
Ko je njega pustio na ATP listu, pitam se...

no name

pre 12 godina

Ja stvarno mislim da Novaku ne odgovaraju noćne utakmice, odnosno, reflektori. Dok je još koliko toliko dan, igra kao zmaj a čim padne mrak...
A još noćna vlaga od 100%...

spyki

pre 12 godina

Koji je bre ovaj Monte Karlo teniser?
Pa njega bih ja dobio s pola gasa kad bih se malo bolje spremio.
Ko je njega pustio na ATP listu, pitam se...

nemaveze

pre 12 godina

I nema puno toga da se kaže, osim da nas je Novak zeznuo za skoro sat spavanja, premda treba uzeti u obzir da su gledaoci platili skupe ulaznice, ali i ono da je Nole u drugom setu imao težak trening. Ako ovako nastavi, u prvom setu će rasturiti Mareja, a ovaj će ga rasturati u ostala dva, no čini mi se da se ne zna pobednik!

majstor

pre 12 godina

Nole protiv Iznera servira za set i izgubi gejm, protiv Ferera servira za mec i izgubi gejm, protiv Monaka servira za mec i izgubi gejm. Pri tome se ponasa kao robot, ni da opsuje, ni da se iznervira, kao pod Bensedinima...

mz

pre 12 godina

Novak definitivno ima problema da privede set kraju... Prvi set sa Iznerom, juce protiv Ferera i evo danas opet sa Monakom... To je nesto sto mora pod hitno da promeni...

no name

pre 12 godina

Ja stvarno mislim da Novaku ne odgovaraju noćne utakmice, odnosno, reflektori. Dok je još koliko toliko dan, igra kao zmaj a čim padne mrak...
A još noćna vlaga od 100%...

Gajetano

pre 12 godina

Od zvezda do trnja... I nazad!

Tako se može okarakterisati Novakova igra juče i danas. Dva identična meča, sa dva vrlo slična protivnika. Copy-paste varijanta. Izgleda da je najjače oružje protiv Novaka - promeniti dres u pauzi između setova. Za one koji nisu primetili: i Ferer juče i Monako danas su promenili dres posle prvog seta - i obojica stigli do taj brejka u drugom setu posle demoliranja u prvom.

Ono što raduje:
---------------
- Fenomenalna igra u 1. setu. Neviđen nivo do sada, i tu mu niko ne može ništa. Niko! Mislim da je ovo još i bolje nego ND_v2011.
- Konačno dobra igra u taj brejkovima (kao suprotnost IW-u). Mnogi mečevi se upravo tu rešavaju.
- Jadni Monako. A taman pomislio da ima šanse:) Imam utisak da je meč ušao u 3. set da bi sličio 1-om. Toliko je evidentna razlika u klasi (bar tako ja vidim).

Ono što čudi:
-------------
- Loš servis: ukupno 49%, u 2. setu još i niže. Četiri duple servis greške, samo jedan as (posle koga je odmah usledila dupla servis greška). Može i mora bolje.
- Drastičan pad u drugom setu u oba meča (iz 5. u ler). Mož' protiv Ferera i Monaka ali jako skupo protiv prve četvorke. To nije tako bilo u prvom delu 2011. Mislim (a ne mogu da objasnim) da je ključni čovek Novakovog tima iz te epohe Dr Igor Četojević. Kao da je čovek bio zadužen za koncentraciju i mentalni fokus (za one malo starije, setite se parapsiholoških igrica iz mečeva Karpov - Korčnoj).

Finale protiv Murray-a:
-----------------------
- Jako bitan meč za njihov budući odnos. Marej ima puno razloga da veruje. U zadnja 3 meča dva puta ga Novak dobio na jedvite jade (Rim i AO, oba puta Murray servirao za meč), u Dubai-u ga Andy blago rečeno rasturio. E, da njegova vera bude još jača, na ovom turniru se nije pošteno ni oznojio. Dva predata meča, a Tipsa tu ipak nije imao šta da traži, ma koliko nekima bilo privlačno da tako misle.

Ako Novak dobije, što je za očekivati po prikazanom potencijalu na ovom turniru, biće to dobra investicija za budućnost. Nešto slično kao sa Nadalom. Ali ako izgubi... Pa, sledećih meseci možemo očekivati puno njihovih susreta u polufinalima velikih turnira. Teško će organizatori (i sponzori) odoleti a da mu ne postave minu zvanu Andy M.

Pozdrav,

777

pre 12 godina

Zašto jednostavno kada moze komplikovano? Mislim da u finalu Novak ne moze ovako loše da servira kao u drugom setu. Katastrofa, čak se ne sećam kada je tako loše servirao, ne samo zbog svega dva asa. Nista da ubaci kod prvog servisa. Posle onakvog prvog seta kao da je sam sebe uspavao u drugom. Ono što razlikuje šampione i dobre tenisere je da taj ne kvalitet, koliko oni dobro igrali izbije na površinu baš kada nije potrebno. To se desilo u taj breku gde je Monako grešio a Novak iskoristio njegove greške i pobedio. Hladan kao nekada Borg ili Lendl, mrtva faca ali siguran da će docekati svoju šansu kad tad. Protiv Endija mora mnogo bolje da servira i da bude sigurniji u polju u šta ne sumnjam jer ovako loš servis je nemoguce ponoviti posebno jer to nije Novaka odlika. On hteli ili ne mnogo bolje servira. Pa belezio je asove iz drugog a kamo li iz prvog servisa. Jednostavno nije islo. Vera u sebe, mentalna snaga i karakter je Novaku donela finale. Napred Nole i verujem u osvajanje turnira.

Dermendziev

pre 12 godina

Dobro je i sve cestitke Novaku za ulazak u finale.I ovaj mec je pokazao da nema slucajnih polufinalista, bez obzira sto je prvi set onako zavrsen.Meni je Monako na kraju meca izgledao svezije.
Zelim Novaku lepo da se oporavi i spremno doceka finale u kome Marej ulazi odmorniji.

Pozdrav!

Goran PG

pre 12 godina

@man. Jun
Što ko gleda,cijeli svijet gleda taj "smiješni sport"?! Pođi od sebe,vidiš li do koliko si ostao da gledaš tenis,vidiš li??!

neko

pre 12 godina

Nole izgleda u drugom setu uvezbava neke takticke varijante za finale.
Trenutno je na repertoaru varijanta "Kako spasiti 3 vezane brejk lopte i ubiti protivnika u pojam."
U proslom gemu je to vezbao, ali vidim nije bio zadovoljan pa vezba i u ovom.
Neka Nole - samo vezbaj. Trebace ti.

realo

pre 12 godina

Treci gem je u toku. Vec se vidi da ce biti laganica, Monako je dve brzine sporiji od Ferera. Trebalo bi da plati cas treneru Noletu na kraju

Ratko

pre 12 godina

Novak jos nije tempirao formu. Ja ne znam sta jos moze da tempira i jedino sto mi na um pada je da nakaci krila na ledja. Ovo je svemirska igra. Daj nadjite mi jos jednog tenisera koji je u istoriji imao ovako mocnu igru? Koji je imao owako jake, precizne udarce i ovaku fizicku spremu? Takav nije postojao. On je masina. Ajde Nole lakse malo da nam se ne povredis. Lagano!

466453

pre 12 godina

niste shvatili, za Noleta je yenis decija igra koju se igra vec 20 godina. Za motiv je sada potrebno puno vise da bi se decko razigrao. Odatle i pad posle prvog seta sa svim latinosima. Smor, a moras jer se tako ocekuje od tebe. Divim mu se da i pored nedostatka motivacije uspeva sebe da nabedi da istera do kraja.

vesko

pre 12 godina

Nole brate sta li se desava sa tobom u drugom setu u zadnje vrijeme,prvi rapsodija od tenisa a onda totalna letargija u drugom. Vjerovatno on najbolje zna zasto je to tako al sve dok dobija meceve dobro je mada mene kosta zivaca a vjerovatno i mnoge od vas. pozz za sve vjerne Noletove navijace iz NIksica

Sava

pre 12 godina

Bravo Nole, repriza meca iz cetvrtfinala protiv Ferera. U tenisu postoji fenomen da igrac koji dobije set sa 6:0, cesto izgubi naredni set pa cak i mec. Monako igra u sjajnoj formi, izbacio je Monfilsa kao i dva domaca igraca Rodika i Fisa i jako je bitno sto nisi dozvolio da se ode u treci set. Srecno u finalu, Marej je imao ludacku srecu jer na putu do finala su mu predali Raonic i Nadal a Tipsu je jedva dobio! Steta, moglo je biti srpsko finale.

TomaS

pre 12 godina

Šta da ti kažem, Novače, odavno si nam ušao u kuću kao najdraži rod, pa tako i navijamo za tebe: sekiramo se kada ti ne ide i radujemo se kada pobeđuješ. Srećom, poslednjih godinu dana baš nam pružaš mnogo prilika za veliko zadovoljstvo.
Hvala ti i srećno u nedelju u finalu sa Marijem!

Ћирилица се пише срцем!

pre 12 godina

Нека буде поново као прошле године!
http://album.cirilica-beograd.rs/picture.php?/1053/category/srpskiteniskisa
Ћирилица на трону Мајамија ;)

Deja Vu

pre 12 godina

Nikada, ali znači NIKADA ne prepuštajte servis-gem protivniku, zato što ćete sledeći, na svoj servis, "lako dobiti i završiti posao"!! Da je na 5:3 igrao kao na 5:5, odavno bismo bili u krevetima!!

prokopije

pre 12 godina

Vec jedan kropir,pa imaj milosti Novace,dobar je Monako popusti malo,da se coveku ne ogadi tenis.lagano Novace do finala.prokopije

stefan_x8

pre 12 godina

Nisam stručan da bih davao neke analize, ali mi se čini da Nole namerno pravi padove u igri, čisto da bi imao sa kime uopšte i da se igra! :)

466453

pre 12 godina

ovi svi latinosi u zadnje vreme budu razglavljeni u prvom setu i zagase glad kod Noleta, ovo im izgleda taktika iz koride da se zataje u startu i smore dosadom nadmocnog.

avidemux

pre 12 godina

Sada je valjda svima jasno šta znači biti br.1? Veliki teret, jer svi igraju kao u delirijumu da pobede Novaka. Monako je dao sve od sebe najbolje i na kraju taj slabiji kvalitet je došao po svoje u taj breku. Novak sa tim mora da se nosi, mora da uvek bude maksimalno fokusiran do poslednjeg poena. Jedan set nije meč. Gaske, Ferer, Monako..pa oni poludeše na terenu da dobiju Novaka i NIŠTA. Moša. Teško je Novaku ali to mora da shvati, sam je odabrao da nosi taj teret. Koliko je Novak bolji teniser to se videlo u prvom setu i tako je morao da igra do kraja. Nije to ponizavanje protivnika več jednostavno stvarnost. Ovako Novak dovede sam sebe do problema. Takodje , nije svaki protivnik, Rodzer, Nadal ili Endi pa da bude inspirisan i motivisan. Tu snagu mora da ima i sa slabijim protivnicima. Meni je jasno da je Novak svestan svega ovoga kao i to da je bolji od većine protivnika, da čeka svoju šansu i iskoristi je, ali mi kidamo živce. Plašim se da to ne može uvek da prodje. Ono u šta sam siguran protiv Endija će biti drugačija motivacija, servis, jer gori ne može da bude dva puta za redom. U stvari ne secam se kada je ovako lose servirao. I normalno očekujem pobedu. Samo napred Nole. Ono što je očigledno pravilo, veliki pobedjuju i kad im ne ide.

smart

pre 12 godina

Ljudi, vidim mnogi od Vas kazu da im "Nole iskida zivce"Cemu to. Ja jednostavno ZNAM da ce Nole pobediti i nemam nikakav problem. Ja cak iskreno verujem da , dosta casto, Nole sam sabe stavlja u , na izgled, bezizlazne situacije cime jaca svoju psiholosku stabilnost. Setite se samo koliko je samo mec lopti spasao i igru preokrenuo u svoju korist. To je zato sto i on, kad izadje na teren, ZNA da ce da pobedi. Dobro, to ponekad i ne bude tako, ali je to tako retko da je zanemarljivo. To se onda svstava u kolateralnu stetu...stvar resena. Zato ljudi nemojte da VERUJETE da ce Nole pobediti nego ZNAJTE da ce tako biti. Uzivajte u svakom njegovom poenu znajuci unapred konacan ishod. Probajte, jako je dobar osecaj kad stvari znate unapred.

Talenat u boji 9i koloru :)

pre 12 godina

Nikad ne komentarisem za vreme meca, medjutim, ovo moram da podelim sa vama:
U Kanadi sam na francuskom govornom podrucju. Komentatori su, inace, izvrsni, strucni i nepristrasni. Malopre kad je zavrsio prvi set, Hélène Pelletier (nekadasnja teniserka) kaze: "Novak pokazuje sve boje svog raskosnog talenta."

nebojsa

pre 12 godina

cimi mi se da djokovic sam sebe uspava nacinom na koji dominantnom igrom dobija prvi set kada to porravi a znamo da moze bice ponovo nezaustavljiv.

Goran PG

pre 12 godina

Ne bih ja Novaku ništa zamjerio kad bi se i u finale protiv Mareja mučio kao što se noćas mučio protiv Monaka u drugom setu.Važno je da pobjeđuje!!!

nokitj

pre 12 godina

uuuuh, prođe novak, infarkt mi je odložen do daljnjeg

Sad nešto mislim, možda bi Tipsa protiv Mareja dao više od sebe da je znao da je to bilo polufinale ustvari.....

naissus

pre 12 godina

servis i ne zabrinjava toliko. znamo da Nole i nije neki server. medjutim njegovo prepoznatljivo oružje return zkroz zatajilo u drugom setu. raznovrsnost i ubojitost udaraca fali kao i igra sa osnovne linije pogotovu u drugom setu. nadam se da će protiv mareja popraviti ove tri stvari i da ćemo gledati dobar tenis i navijati za noleta. pozdrav svim ljubiteljima tenisa.

Jova

pre 12 godina

Novak mi u zadnje vrijeme nudi trojno zadovoljstvo. Prvo: dobro igra. Drugo: bijedi. Trece ( mozda najsladje ): posto prenose pratim na slovenackoj televiziji, pobrine se za malo drame, taman toliko da komentatori malo zivnu i ponadaju se da ce mozda izgubiti ( makar jedan niz ). Zanimljivo, koliko se intonacija glasa promijeni kad Novak malo popusti. Nije mi to nista novo. Moji sugradjani otvoreno navijaju sto za Federera, sto za Nadala. Malo me i zezaju jer godinama vodim bitke za Novaka. Samo, sad sam dosla na svoj racun. Prosla godina mi daje za pravo da i kod poraza mogu dignute glave reci, da su porazi dio taktike ( sama i mislim tako ) a da mi se ne mogu smijati niti me zezati. Milina!

Pozdrav svima

neso

pre 12 godina

Prvi set je bio cudo nevidjeno u smislu da je Novak pogodio sta je hteo.Idemo dalje,malo se Monako kovarnuo ali mislim da mu nema boze pomozi nocas.

nebojsa

pre 12 godina

opet se mucio u drugom setu ali pre svega zbog nedostatka prvog servisa igra nije bila losa u prvom setu ga je stvarno razvalio dosta raduje sto je posle dugo vremena vezao dva taibrejka.

Ženevljanin

pre 12 godina

Predlog za razmišljanje... za sve one komentatore koji su u toku i na kraju prvog seta uzvikivali "laganica" i pitali se "ko je ovog Monaka pustio na ATP listu"... da ubuduće sačekaju završetak meča i da ne potcenjuju nijednog tenisera... a naročito onog koji dođe do polufinala mastersa... uz eliminaciju Monfisa, Rodika i Fiša. A ako bi pitali samog Novaka zašto na dva uzastopna meča, nakon odigranog "vanzemaljskog" tenisa, dolazi do takvog pada u njegovoj igri, verovatno bi im rekao da N.Đ. nije robot, da Ferer i Monako takođe umeju da odigraju na najvišem nivou i da je i teniska lopta okrugla... ali da se sve to teško vidi iz fotelje ispred TVa:-)

C7-5

pre 12 godina

Nole protiv Iznera servira za set i izgubi gejm, protiv Ferera servira za mec i izgubi gejm, protiv Monaka servira za mec i izgubi gejm. Pri tome se ponasa kao robot, ni da opsuje, ni da se iznervira, kao pod Bensedinima...
(majstor, 31. mart 2012 03:03)

Sve si lepo rekao, još si zaboravio na lomljenje reketa, čak se večeras nešto nije ni radovao, ali od kada sve to što kažeš ne radi- Novak je br.1.

dragan

pre 12 godina

Nole u prvom setu prakticno "vezba" forhend,protivnici se ne snadju i za cas 1:0 u setovima.Kasnije Nole taj ubitacni forhend koristi retko,da ne bi navikao protivnike na taj udarac.Zato menja taktiku,pa izgleda da tesko dobija.Izner je bio specifican slucaj,"sralo ga".Problem je sto je sinoc igrao zadnji mec,a danas prvi.Kao Sinsinati prosle godine,isti scenario.U vecernjim satima odigrano finale dubla pred 50 gledalaca.Nema logike.IZDRZI NOLE,i nama je tesko-ubi nas kampanja.Ti si nam lek.

Janko Tipsarevic

pre 12 godina

Jaooooj. Sad mi je tek zao sto je Janko izgubio mec od Endija, koji je morao da dobije u dva seta. Sad bi smo gledali srpsko finale

Mikele

pre 12 godina

Uopshte ne volim kad Novak igra zavrshnicu turnira sa igrachima koji su slabije rangirani, mislim van prvih 5,6! Ochigledno ga ne motivishu dovoljno, pa ne bude 100% u mechu, pada mu chesto koncentracija..Zato se nikad ne radujem kad u ranoj fazi ispadnu Rodzer, Rafa i Endi jer je najbolje za Novaka kad su oni u polufinalima i finalima. Ne zaboravimo da je Novak uglavnom sve velike turnire osvajao kad je imao u zavrshnici svoje ljute rivale. U takvim situacijama on izvlachi iz sebe maksimum, to nikako ne mozhe da se desi kad u polufinalu sa druge strane mrezhe ima jednog Iznera ili kao vecheras Monaka. Ubedjen sam da je kojim sluchajem Federer doshao do polufinala, da bi se vecheras protiv Novaka proveo kao bos po trnju. Shteta shto to nismo imali prilike da gledamo vecheras ali bice prilike uskoro nadamo se. ;)
Ono shto stvarno mora da popravi je mentalna stabilnost kad treba da zavrshi mech ili set na svoj servis i one duple greshke koje pravi kod veoma bitnih poena.
Nadam se da ce protiv Endija biti druga pricha, da ce dati svoj maksimum od prvog do poslednjeg minuta i da cemo imati priliku da ponovo uzhivamo u odlichnom tenisu. Srecno u nedelju SHAMPIONE!

Slušaj ' vamo i dobro znaj

pre 12 godina

Bravo majstore.Turnir je tvoj.Dakle i odbrana trofeja i povećanje bodovne prednosti.Tako će biti i do kraja godine.NO1E.

mm original

pre 12 godina

Ja se nadam da bar neki shvataju da Novaku treba i malo takmičarske igre kako bi se pripremao za mečeve sa ostatkom četvorke. Mora se stalno vežbati psiha za vezane break lopte, za tiebreak i sl.
Je l' neko očekuje da se za velike mečeve može pripremati samo treningom i razvaljivanjem protivnika sa 6:0, 6:1, 6:2, ...

mare

pre 12 godina

Em shto novak plese i crta po terenu, em se ovaj Monako totalno demoralisao da mu je Novakovo polje postale previse malo.. svaka druga loptica metar van