Petak, 30.03.2012.

19:43

Mari u finalu, Nadal se povukao!

Drugi teniser sveta Rafael Nadal povukao se sa Mastersa u Majamiju zbog povrede levog kolena, objavili su organizatori turnira.

Izvor: AG

Mari u finalu, Nadal se povukao! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

83 Komentari

Sortiraj po:

ja

pre 12 godina

Nadalu je ovo bio 104. turnira na tna tvrdim podlogama, od toga 76. turnir na kojem je bio prvi ili drugi igrac sveta.
Istovremeno je na tim turnirima osvojio ukupno 11 titula.
Za poslednje 3 godine odigrao je 34 takva turnira i osvojio ukupno DVE TITULE.
Konstantno slusam te prazne price kako je Rafa postao kompletan teniser koji podjednako dobro igra na svim podlogama, a njegovi rezultati govore upravo suprotno.
U poslednjih nekoliko godina, a to je otprilike period od kada je prvi put dosao na prvo mesto i od kada je prvi put osvojio neki GS a da to nije bilo na sljaci, na tvrdim podlogama Nadalovi rezultati su sve losiji i losiji.
Ranije je bar kako tako uspevao da osvoji jednu-dve titule godisnje, a sada vec nekoliko sezona ne moze da osvoji nista sem te sljake.
Jedini njegov pomak je u tome sto sada mozda nesto cesce stize do polufinala pa cak i finala na takvim podlogama, ali ni to nije uzrokovano poboljsanjm u igri vec iskljucivo iskustvom koje mu pomaze da dobije i mnoge izgubljene meceve.
Ocigldan primer su mecevi protiv Nalbandiana u Indian Welsu ili protiv Conge ovde u Majamiju.

Blejk, Juzni, Gonzales, Ferer, Conga, Marej, Del Potro, Marej, pa opet Ferer. To su teniseri koji su redom izbacivali Nadala u Australiji i na US Openu za prethodnih 6 godina, a na svakom od tih gren slemova Rafa je bio prvi ili drugi na svetu.

Verovatno je na nekom od ta 93 turnira na kojima je ispadao, Nadal i bio povredjen, ali nemoguce je da je taj covek stalno povredjen kada se igra na betonu i uvek zdrav kada se igra na sljaci.
Pre ce biti da covek jednostavno lose igra na ovakvim podlogama i da je u stvari sve to sto je osvojio - osvojio samo uz pomoc velike srece.
Na skoro svakom od tih 11 turnira koje je osvojio tokom svoje desetogodisnje karijere, Nadal je bar u jednom od meceva spasavao mec lopte ili dobijao potpuno izgubljene meceve.
Da nije imao toliko srece verovatno danas ne bi imao ni jednu titulu na betonu.

Covek je sve u karijeri postigo samo zahvaljujuci sljaci.
Zahvaljujuci sljaci se i probio u vrh, zahvaljujuci sljaci se i odrzava u tom vrhu, a zahvaljujuci poziciji na listi koju mu je ta sljaka donela ima lake zrebove pa uspeva i na betnu da stigne do cetvrtfinala ili polufinala.

To sto stize do polufinala ne znaci da je sposoban i da osvoji titulu na ovakvim podlogama.
Za svakog boljeg poznavaoca tenisa svaka eventualna Nadalova titula na ovakvim podlogama je pravo iznenadjenje.

Bane

pre 12 godina

@Zenevljanin
Pogledajte kako izgleda Rafa, vidno deblji-snazniji. Uvecao je misicnu masu, sprema se za sljaku. kolena to tesko trpe, ali DJokovic se pobediti mora, po svaku cenu.

i ti brate ne znas sta pricas

pre 12 godina

Steta...on stvarno najfer igrac on i federer nikad nisu skoro predali a ako bi i predali predaju ovako prije borbe nisu kao djokovic pa u mecu kad gube predaju.. steta sretno murray u finalu ! Oderi ovog kojemu se opet zdrijeb otvorio kao i u indian wellsu... no murray zna kak igrat protiv djokovica nije to ferer pa ce puknit dobio je on djokovica u zadnja 4 meca 2 puta a i ta 2 koja je izgubio radilo se od 1 lopti bukvalno dok je murray njega razbio stoga sretno murray!!!…!! :D
(meteor, 30. mart 2012 20:40)

Ne znam kome se otvorio zreb pa covece od 5 meca Marej je dobio prolaz na 2 bez igre, 3. kolo Raonic, polufinale Nadal. Djokovic je odmah morao da igra protiv dobrog Bagdatisa, jedina sreca je bila sto je Rodik dobio Federera al evo igra protiv Monako koji je dobio tog Rodika koje je dobio Federera.

Bye bye Rafa

pre 12 godina

Ma Nadal je ionako autsajder na turnirima koji se igraju na betonskim podlogama.
I da je bio najzdraviji ne bi imao nikakvih sansi protiv Mareja.
O sansama protiv Djokovica ili Federera ne treba ni pricati.
Za poslednje 3 godine odigrao je 33 ovakva turnira i osvojio samo 2 titule.
Ovo mu je sesnaesti turnir za redom na betonu na kojem ne osvaja titulu.
Realno nije trebao da prodje ni u polufinale, ali se provakao uz puno srece pored Conge.
Jednostavno covek ne zna da igra na ovakvim podlogama i za njega je i polufinale velik uspeh.
Covek je jedan obican sljakas i na ovim turnirima na betonu se samo bruka.

Domorodac

pre 12 godina

@meteor Hebga Meteor Ivanisevic je odavno penzioner a LJubicic i Karlovic su tamo daleko od vrha ATP a,pa mozes samo da gledas i da se nerviras a vidi se da ti tesko pada Djokoviceva dominacija!!

o cemu ti pricas

pre 12 godina

Nadal kao sto je vec poznato dugo ima problem sa kolenima,prosle godine je kulminiralo,uostalom zato ga je Novak i pobedjivao,samo,takav je covek pa nije hteo to da kaze,da ne umanji neciji "uspeh"
Zelim mu brz oporavak!
(pedja, 30. mart 2012 20:32)

sta pricas ti pa izgubio je 6 finala od Djokovica prosle godine, a to znaci da ako je dosao do finala morao je Federera da dobije ponekad a Nadal ne dobija Federera kad ima povredu kolena, pa onda ne znam kako smes da pomenes proslu godinu.

Boki

pre 12 godina

Rafa je veliki sportista i ziva legenda. Nece valjda da rizikuje celu godinu zbog jednog meca. On je veliki borac i nikad nebi predao da mu nije bilo rizicno po zdravlje.
Zelim mu brz oporavak i da ga gledamo na sledecem turniru.
A Marej mi je odvratan i Rafa bi ga opro da nije bilo povrede. Steta.

pavlovic

pre 12 godina

Jedina dva igraca koja u ovom trenutku realno mogu da dobiju Djokovica su Federer i Mari. Nadal i sa povredjenim kolenima moze da tuce Maria 9 od 10 gejmova, ali ne i Djokovica. Njemu je daleko isplatljivije da pusti Maria u finale,jer mu Mari pobedom nad Djokovicem zavrsava posao, smanjuje bodovnu razliku.

Milisav

pre 12 godina

Šteta za Nadala. Eh ta njegova potrošena kolena. Ako bude imao još jednu epizodu sa njima, kao pre dve godine, može da se pozdravi i sa karijerom i sa preticanjem Federera po broju grand slam titula. A on bi to mogao. I zaslužuje.

I koliko je za sve važna sreća (sticaj okolnosti)!?

U periodu dominacije Federer nije imao ni jednog vrhunskog suparnika kao što je to danas. Sam. Samo poneki "izlet" nekog od igrača (tipa Ivaniševića) i to je sve. A danas 4 vrhunska, još nekoliko odličnih i po neko drogiran. Pa karijera svakog kao po minskom polju.

Ženevljanin

pre 12 godina

Vrlo mi je žao što neću gledati meč dva velika tenisera večeras... to je prvo. No, Rafa ima hroničnih problema sa kolenima (i protiv Conge je to bilo vidljivo) pa je bolje za njega da ne pogoršava povredu u meču koji sigurno ne bi bio lak. Vidim iz njegove izjave na konferenciji za štampu da planira da učestvuje u Monte Karlu i Barseloni i nadam se da je njegov optimizam realan. Rafi želim brz oporavak i da ga gledamo još dugo...

Dona Stefanovic

pre 12 godina

Ah! Umalo me komentari pojedinaca na ovom sajtu ne izbacise iz takta. Njima smeta sto ja pokazujem emocije prema najtalentovanijem teniseru. Zao mi je, ali to je jace od mene. Uostalom i moderatori vide da su moji komentari primereni jer ne sadrze nikakva vredjanja i psovke, vec poruke ljubavi, prema vec znate kome.
Za kraj imam dve poruke. Prva glasi: Janko volim te! Druga glasi: Biljana ne krivi me!
Hvala...

Ceki

pre 12 godina

Znala sam da ce da se povuce sa turnira. Juce dok je gledao Novaka masinu klecala su mu kolena od straha. Rezultat toga je povlacenje! Salu na stranu, zelim mu brz oporavak.

dragan

pre 12 godina

Videcete kada ce biti finale.U prvom terminu,pre dubla.Prosle godine u finalnom danu Sinsinatija,po najvecem suncu u 13 sati.Finale muskog dubla igrano kasno uvece,nije bilo 50 gledalaca.

brufen

pre 12 godina

Nadal se povukao jer se boji Djokovica-aj ne lupajte..Momak muku muci sa povredom koljena cijelo vrijeme,i ne samo sad nego cijele karijere,mogu misliti kakva je povreda kad on ne moze da nastavi.Pa ne bi bzv gubio i bodove i trofeje da moze da igra..Neko bas ono nema mozga,no ajd..

Miroslav

pre 12 godina

hebote koliko Baba VANGI i raznih Ljubiša Trgovčevića (to je onaj vidivnjak što je stalno vikao javlja mi se, javlja mi se) ima u ovoj zemlji Srbiji ...

A da uplatite sebi niki tiket, pa zaradite neku kintu za pivo ? ... jer za bolje i niste

Mr Oks

pre 12 godina

1/4 ove godine i finale zadnje, znaci gubi 420 poena, ili? Novak ako izgubi veceras gubi 640 poena, jel tako?
(da ili ne, 30. mart 2012 19:57)

Nije bitno ko koliko bodova gubi, već ko je koliko osvajio. Recimo Novak je ulaskom u polufinale prestigao Federara u broju osvojenih bodova od starta sezone.

Nole zaključno sa ovim polufinalom od početka sezone je skupio 2900, Federer je na 2865, Nadal na 2160, a Marej na 1880 (sa poenima osvojenim ulaskom u finale Majamija).

Ako uđe u finale Nole će biti na 3140, a ako osvoji turnir 3540. A Marej ako osvoji biće na 2280.

Tako da je Nole zasad na putu da i ovu sezonu završi prvi, a to je u tenisu najbitnije, iako su zasad svi bliuu.

Ne mora on odbraniti sve poene iz prošle sezone, najbitnije je da ima više poena od sledećeg pratioca kad sse budu svodili računi. Može on biti prvi i sa 2000-3000 giljade poena manje nego što je imao prošle sezone.

andrija

pre 12 godina

ukoliko nole prodje u finale sto je realno zaocekitavi,sa igrom kakvom je pokazao u prvom setu protiv ferera marej nece imati ni 1% sanse... pozdrav svima :)

Alex

pre 12 godina

Velika steta za velikog igraca. Finale Nole-Rafa bi bio praznik za oci i dusu. A svi ovi koji ovako blate jednog od najboljih sportista svih vremena verovatno su se u zivotu sportom bavili samo na igricama i u kladionici. Veliki covek ne omalozava druge ljude, pogotovo ako je u pitanju takva velicina kao Rafa. Nole je nas i ja ga volim, ali ako je neko imao obicaj da predaje kad vidi da puca, to je bio on.

Toma

pre 12 godina

Siguran sam da Rafa ne folira. Ne delim misljenje da bi on bio laksi protivnik u mogucem finalu protiv Noleta. U Melburnu je bio blizu pobede i ludo je motivisan protiv Noleta. Sa druge strane Novak ima jedan otvoreni racun sa Skotom. Andy, vreme je da spakujes kofer!ZDUU5

Branko

pre 12 godina

Odlično ovakve stvari samo povećavaju Novakovo samopouzdanje a ruše Rafino. Nikakva kalkulacija mu neće pomoći samo da Novak bude zdrav i u formi. Očigledno je da je povreda izmišljena samo da se ne bi sastao sa Novakom jer bilo bi previše očigledno da je predao finale bez borbe. Njegova sujeta je ogromna i on je već uništen teniser u psihološkom smislu a još jedan poraz od Novaka bi bio kap u prepunoj čaši. Očigledno čeka Monte Karlo gde je 8 puta uzastopno prvak na najsporijoj šljaci na svetu.

777

pre 12 godina

Prvo, protiv Tipse ne bi predao. Ako je imao problem sa kolenom na turniru, u šta ja verujem, zasto nije predao protiv Conge? Zato jer bi izgubio mnogo više poena a ovako moze da se nada da Endi pobedi Novaka, pod uslovom da Novak udje u finale, što je realno.Na kraju zašto veruju u Rafinu povredu isti oni koji pljuju Novaka kada je imao povredu ramena ili kada preda meč iz drugih razloga? Meni je sve jasno a pljuvači ce uvek ostati samo mali pljuvači.Na kraju, najgore od svega je što cu opet u krevet ne pre 4h. Umreću od nespavanja.

Aleksandar

pre 12 godina

Ma vise ne citam ove komentare.Ljudi lepo kazu da se uplasio od poraza a vi im lupate minuse,ne razumem.Kao da je jaka stvar sto ne igra finale,ufufuf!!!

NOt Found

pre 12 godina

Ala se naigrao Mari na ovom turniru. Dva meca mu predali. Pa mogu jos samo trofej da mu uvale u ruke, ne mora ni iz hotela da izlazi. Laki Luzer.

Čak N.

pre 12 godina

Nadalovo koleno funkcionise, iako neke probleme sa njim ima. Rafa je procenio, da ga ocekuju dva teska meca (Mari je fizicki u perfektnom stanju) i odlucio, da se odmori i koncentrise za sljaku i da ne unistava to koleno na betonu. Potpuno logisticni potez. U Monte Karlu on ce biti u redu.

evoks

pre 12 godina

Nadal kao sto je vec poznato dugo ima problem sa kolenima,prosle godine je kulminiralo,uostalom zato ga je Novak i pobedjivao,samo,takav je covek pa nije hteo to da kaze,da ne umanji neciji "uspeh"
Zelim mu brz oporavak!
(pedja, 30. mart 2012 20:32)...to pedja,reci nam,kod tebe je istina cucala sve ove godine...hvala na prosvetljenju..i normalno,to dalje implicira da je je l' de, prosle godine u finalu Rolan Garosa,Rodzer Federer od zalosti i tuge za Nadalovim kolenom propustio uzeti titulu...jos jednom,hvala ti.

Posmatrač

pre 12 godina

Što je dirljivo kad ovi naši navijači Nadala imaju razumevanja... te za njegovu povredu, pa premor, onda predaju meča, pa izbegavanje suočavanja sa №1, pri tome čak glorifikujući njegove poraze od №1, a posle kojih nije isticao povredu kolena, a da ne bi umanjio pobedu tog №1. Kakav provincijalni mentalitet. Valjda je pravog sportistu i g-dina Rafaela Nadala sramota što ga ovakvi hvale?

kmania

pre 12 godina

Rafa je veliki profesionalac i ne bi predao da nije morao.Naravno Nole je nas i No1 ali nemojte omalovazavati jednog velikog igraca i borca.

Vladimir

pre 12 godina

Da me niko ne shvati pogresno, ne branim Rafu i NAVIJAM za Noleta...ali vratimo se par sezona u nazad i setite se kakvih je problema Rafa imao bas sa tom istom povredom i koliko je izgubio zbog forsiranja. Mislim da ne zeli to da ponovi prvenstveno zbog OI koje predstoje! Mada bih vise voleo Rafu u finalu nego Mareja, ali sta sad...

Пантагруел

pre 12 godina

Знам да ће ме због овога многи критиковати, али Новаку уопште није неопходно освајање овог турнира. Апсолутно му је важно само да уђе у финале и одржи разлику у односу на Надала. У финалу, ако га крене - крене. А ако ствари пођу наопако, боље да га изгуби и сачува здравље за следеће турнире. Можда и не би било лоше да Шкот освоји мастерс, повећа самопоуздање и крене да на сваком следећем турниру до краја сезоне да елиминише једном Рафу а други пут Федерера, пре него што га жреб укрсти са Новаком.

nikol dz. femija

pre 12 godina

(Neko ko se ponosi sto je Srbin!!!, 30. mart 2012 19:54)

Nemojte da žalite zbog toga jer NADAL NE BI PREDAO TIPSI, protiv Janka bi se pojavio i odigrao polufinale bez obzira na koleno.

pedja

pre 12 godina

Nadal kao sto je vec poznato dugo ima problem sa kolenima,prosle godine je kulminiralo,uostalom zato ga je Novak i pobedjivao,samo,takav je covek pa nije hteo to da kaze,da ne umanji neciji "uspeh"
Zelim mu brz oporavak!

soni

pre 12 godina

1/4 ove godine i finale zadnje, znaci gubi 420 poena, ili? Novak ako izgubi veceras gubi 640 poena, jel tako?
(da ili ne, 30. mart 2012 19:57)

Nadal se povukao u polu-finalu tako da gubi 240 poena a za novaka si u pravu...

Rikardo

pre 12 godina

Nije u pitanju strah, igrao je Nadal i kada je bio u lošijoj formi nego što je sada slučaj. Šteta što nećemo gledati jedan polufinalni meč!

sportklub.info/forum

pre 12 godina

Steta za turnir. Dobre meceve mozemo izbrojati na prste jedne ruke, bilo ih je tacno tri i ocekivalo se mnogo od ovog duela i od finala. Nisu ovo dobre vesti za Rafine navijace, ipak je on imao najduzu pauzu od svih i opet kuburi sa povredom. Bolje sto je predao nego da je igrao nespreman i rizikovao tezu povredu, sada ce dati sve sto ima na sljaci, brani vise od Novaka zakljucno sa Roland Garosom, a Federer i Marej ukoliko bi uzeo titulu u nedelju mu disu za vratom. Neverovatno je da je Marej imao dve predaje na ovom turniru, da je tako stigao do finala.
Nadajmo se dobrom mecu izmedju Djokovica i Monaka, bar priblizan neka bude po kvalitetu kao onaj sinoc i bice zadovoljni
http://www.sportklub.info/forum/forums/16-Tenis

Veliki pozdrav za sve teniske zaljubljenike i za sjajnu sportsku redakciju B92:)

Zauvek Rafa:)

pre 12 godina

Nije velika steta, ipak nisi u top formi a i povreda je povreda,never mind,bice turnira i godina pred tobom,oporavi se i sve najbolje ti zelim,zauvek uz tebe....

znanje-imanje

pre 12 godina

Da nekome na turniru od 6 mečeva predaju 2 to je baš sreća neviđena. Pri tom ga je Janko još imao... Mari zbog odmornsoti definitivno ulazi kao favorit u finale.
Zlonamerne primedbe protiv Nadala su naopake i promašene. Već protiv Tsonge morao je da uzme tajm-out baš zbog tog kolena.

letelica

pre 12 godina

ne lupetajte. Noletu je savrseno sve jedno ko je protivnik. Protiv slabih nema motivacije a ove druge delje kako stigne. Setimo se finala AO 2011....znaci samo ako oce dok je zdrav

Paradox

pre 12 godina

Ne zelim nikome da zbog povrede izgubi mec, ako tako mogu da kazem, s nestrpljenjem sam cekao da gledam ovaj polufinalni mec, ali bar gubi bodove, sto je dobro za Novaka.

"1/4 ove godine i finale zadnje, znaci gubi 420 poena, ili? Novak ako izgubi veceras gubi 640 poena, jel tako?
(da ili ne, 30. mart 2012 19:57)"

Nije 1/4, nego 1/2 ove godine, to znaci da gubi 240 bodova, jer se za plasman u finale dobija 600, a za plasman u polufinale 360 bodova.

Ssss

pre 12 godina

(Neko ko se ponosi sto je Srbin!!!, 30. mart 2012 19:54)

Brate,da je igrao protiv Tipse ne bi predao :)

Ali jeste steta sto je propustio veliku priliku Janko za polufinale barem

velikoslovog

pre 12 godina

JAKO loše vesti! Kao prvo, žao mi je Rafe. Kao drugo, Rafa realno bolje leži Noletu od Mareja. Kao treće, mislim da Federer sad može da prestigne Nadala do Rolan Garosa. Ako se to desi, pa neće valjda Nole biti toliki baksuz da izvuče njega u polufinalu :D
Bilo kako bilo, verujem da Nole osvaja Majami, polako ulazi u štos i ne verujem da je prednost to što će Mari imati ovoliku pauzu.

Sasa_ns

pre 12 godina

A da li je mozda hteo da izbegne Djokovica u finalu? Ok, necu da kazem da povreda ne postoji, ali je Nadal mislio na eventualni poraz od Djokovica u finalu.....sto ne bi bilo dobro za njega nikako....

buha

pre 12 godina

uf...

pa ovo ako se ne varam nije dobro za djoleta. nadal bi tukao mareja sigurno, ali marej bolje igra protiv djoleta nego nadal.

ajd, sta sad... srecno!

meteor

pre 12 godina

Steta...on stvarno najfer igrac on i federer nikad nisu skoro predali a ako bi i predali predaju ovako prije borbe nisu kao djokovic pa u mecu kad gube predaju.. steta sretno murray u finalu ! Oderi ovog kojemu se opet zdrijeb otvorio kao i u indian wellsu... no murray zna kak igrat protiv djokovica nije to ferer pa ce puknit dobio je on djokovica u zadnja 4 meca 2 puta a i ta 2 koja je izgubio radilo se od 1 lopti bukvalno dok je murray njega razbio stoga sretno murray!!!!!!!!!!!! :D

xxx

pre 12 godina

Zaista mi nije jasno kako neko moze toliko da se raduje zbog toga sto je neko predao mec zbog povrede pa to je strasno... Svaka cast svima ali meni je zaista glupo da se radujem tome sto je neko predao mec i da pronalazim neke glupe razloge za tako nesto!

Zeca

pre 12 godina

On kada doce u Federove godine ne da nece biti u vrhu vec neverujem da ce uopste igrati tenis, jer on igra tenis sa puno trcanja sa veoma agresivnim udarcima i to jednostavno koleno nemoze izdrzati e u tome razlika izmedju njih dvojice jer Federer uz malo trcanja dolazi do poena, za naseg DJokovica nisam siguran ja mislim da moze da igra vrhunski tenis i tada, jer je promenio stil igre udarci su mu mnogo jaci precizni pa nema toliku potrebu da trci po terenu ko lud ima raznovrsne udarce kao i Feder pa mislim da ima sanse.
P.S nemoj da mi se sada nadje neko pametan da mi kaze kakav si ti strucnjak ovo je moje misljenje i stojim i za njega.

velikoslovog

pre 12 godina

JAKO loše vesti! Kao prvo, žao mi je Rafe. Kao drugo, Rafa realno bolje leži Noletu od Mareja. Kao treće, mislim da Federer sad može da prestigne Nadala do Rolan Garosa. Ako se to desi, pa neće valjda Nole biti toliki baksuz da izvuče njega u polufinalu :D
Bilo kako bilo, verujem da Nole osvaja Majami, polako ulazi u štos i ne verujem da je prednost to što će Mari imati ovoliku pauzu.

komsija

pre 12 godina

da je dobio mareja i zaigrao u finalu protiv djokovica i u istom izgubio vjerujte mi nebi se povratio u sledecih godinu dana. ovako misli da u nastupajucoj sezoni sljake ima sanse, pogotovo pred svojom publikom misli da moze biti bolji od djokovica. ali to je samo zavaravanje...e moj nadal u zeca si se pretvorio, dobar si momak ali su kompleksi cudo

Sasa

pre 12 godina

Mora da mu je Ferer pojasnio šta se dogodilo u prvom setu protiv Novaka. Što je sigurno - sigurno je! Zamisli da je, kojim slučajem, uspeo da preskoči Endija, a potom da ga ovaj naš odere u finalu. Mislim da bi završio karijeru.
Šalu na stranu. Rafa je ceo turnir odigro na mišiće. Ne verujem da bi prošao Škota. Sa druge strane Marej se lagano provukao do finala. Dva predata meča, našeg Janka je isfolirao sa onim "ću povratim" fazonom...
Ako Novak odigrao kao u prvom setu protiv Ferera, nema zime ni protiv Monaka, a ni u finalu. Ne mora čak ni toliko dobro da igra.

Miki

pre 12 godina

Definitivan raspad Nadala. Sreca u nesreci je sto ce finale biti zanimljivo, jer da je Rafa dobio Mareja, ne bi imao nikakvu sansu u istom. Realno, los je.

Neko ko se ponosi sto je Srbin!!!

pre 12 godina

AAAAAAAA.....Koliko mi je sad zao Tipse sto je propustio sansu protiv Mareja,mogao je uci u finale mastersa i to jos protiv Djokovica....Kakvo ti to finale bilo!!!Nadalu zelim da se sto pre oporavi!!!

Neko ko se ponosi sto je Srbin!!!

pre 12 godina

AAAAAAAA.....Koliko mi je sad zao Tipse sto je propustio sansu protiv Mareja,mogao je uci u finale mastersa i to jos protiv Djokovica....Kakvo ti to finale bilo!!!Nadalu zelim da se sto pre oporavi!!!

NOt Found

pre 12 godina

Ala se naigrao Mari na ovom turniru. Dva meca mu predali. Pa mogu jos samo trofej da mu uvale u ruke, ne mora ni iz hotela da izlazi. Laki Luzer.

Rikardo

pre 12 godina

Nije u pitanju strah, igrao je Nadal i kada je bio u lošijoj formi nego što je sada slučaj. Šteta što nećemo gledati jedan polufinalni meč!

Sasa

pre 12 godina

Mora da mu je Ferer pojasnio šta se dogodilo u prvom setu protiv Novaka. Što je sigurno - sigurno je! Zamisli da je, kojim slučajem, uspeo da preskoči Endija, a potom da ga ovaj naš odere u finalu. Mislim da bi završio karijeru.
Šalu na stranu. Rafa je ceo turnir odigro na mišiće. Ne verujem da bi prošao Škota. Sa druge strane Marej se lagano provukao do finala. Dva predata meča, našeg Janka je isfolirao sa onim "ću povratim" fazonom...
Ako Novak odigrao kao u prvom setu protiv Ferera, nema zime ni protiv Monaka, a ni u finalu. Ne mora čak ni toliko dobro da igra.

znanje-imanje

pre 12 godina

Da nekome na turniru od 6 mečeva predaju 2 to je baš sreća neviđena. Pri tom ga je Janko još imao... Mari zbog odmornsoti definitivno ulazi kao favorit u finale.
Zlonamerne primedbe protiv Nadala su naopake i promašene. Već protiv Tsonge morao je da uzme tajm-out baš zbog tog kolena.

kmania

pre 12 godina

Rafa je veliki profesionalac i ne bi predao da nije morao.Naravno Nole je nas i No1 ali nemojte omalovazavati jednog velikog igraca i borca.

nikol dz. femija

pre 12 godina

(Neko ko se ponosi sto je Srbin!!!, 30. mart 2012 19:54)

Nemojte da žalite zbog toga jer NADAL NE BI PREDAO TIPSI, protiv Janka bi se pojavio i odigrao polufinale bez obzira na koleno.

Vladimir

pre 12 godina

Da me niko ne shvati pogresno, ne branim Rafu i NAVIJAM za Noleta...ali vratimo se par sezona u nazad i setite se kakvih je problema Rafa imao bas sa tom istom povredom i koliko je izgubio zbog forsiranja. Mislim da ne zeli to da ponovi prvenstveno zbog OI koje predstoje! Mada bih vise voleo Rafu u finalu nego Mareja, ali sta sad...

Čak N.

pre 12 godina

Nadalovo koleno funkcionise, iako neke probleme sa njim ima. Rafa je procenio, da ga ocekuju dva teska meca (Mari je fizicki u perfektnom stanju) i odlucio, da se odmori i koncentrise za sljaku i da ne unistava to koleno na betonu. Potpuno logisticni potez. U Monte Karlu on ce biti u redu.

Ssss

pre 12 godina

(Neko ko se ponosi sto je Srbin!!!, 30. mart 2012 19:54)

Brate,da je igrao protiv Tipse ne bi predao :)

Ali jeste steta sto je propustio veliku priliku Janko za polufinale barem

velikoslovog

pre 12 godina

JAKO loše vesti! Kao prvo, žao mi je Rafe. Kao drugo, Rafa realno bolje leži Noletu od Mareja. Kao treće, mislim da Federer sad može da prestigne Nadala do Rolan Garosa. Ako se to desi, pa neće valjda Nole biti toliki baksuz da izvuče njega u polufinalu :D
Bilo kako bilo, verujem da Nole osvaja Majami, polako ulazi u štos i ne verujem da je prednost to što će Mari imati ovoliku pauzu.

buha

pre 12 godina

uf...

pa ovo ako se ne varam nije dobro za djoleta. nadal bi tukao mareja sigurno, ali marej bolje igra protiv djoleta nego nadal.

ajd, sta sad... srecno!

777

pre 12 godina

Prvo, protiv Tipse ne bi predao. Ako je imao problem sa kolenom na turniru, u šta ja verujem, zasto nije predao protiv Conge? Zato jer bi izgubio mnogo više poena a ovako moze da se nada da Endi pobedi Novaka, pod uslovom da Novak udje u finale, što je realno.Na kraju zašto veruju u Rafinu povredu isti oni koji pljuju Novaka kada je imao povredu ramena ili kada preda meč iz drugih razloga? Meni je sve jasno a pljuvači ce uvek ostati samo mali pljuvači.Na kraju, najgore od svega je što cu opet u krevet ne pre 4h. Umreću od nespavanja.

komsija

pre 12 godina

da je dobio mareja i zaigrao u finalu protiv djokovica i u istom izgubio vjerujte mi nebi se povratio u sledecih godinu dana. ovako misli da u nastupajucoj sezoni sljake ima sanse, pogotovo pred svojom publikom misli da moze biti bolji od djokovica. ali to je samo zavaravanje...e moj nadal u zeca si se pretvorio, dobar si momak ali su kompleksi cudo

letelica

pre 12 godina

ne lupetajte. Noletu je savrseno sve jedno ko je protivnik. Protiv slabih nema motivacije a ove druge delje kako stigne. Setimo se finala AO 2011....znaci samo ako oce dok je zdrav

Miki

pre 12 godina

Definitivan raspad Nadala. Sreca u nesreci je sto ce finale biti zanimljivo, jer da je Rafa dobio Mareja, ne bi imao nikakvu sansu u istom. Realno, los je.

Zauvek Rafa:)

pre 12 godina

Nije velika steta, ipak nisi u top formi a i povreda je povreda,never mind,bice turnira i godina pred tobom,oporavi se i sve najbolje ti zelim,zauvek uz tebe....

velikoslovog

pre 12 godina

JAKO loše vesti! Kao prvo, žao mi je Rafe. Kao drugo, Rafa realno bolje leži Noletu od Mareja. Kao treće, mislim da Federer sad može da prestigne Nadala do Rolan Garosa. Ako se to desi, pa neće valjda Nole biti toliki baksuz da izvuče njega u polufinalu :D
Bilo kako bilo, verujem da Nole osvaja Majami, polako ulazi u štos i ne verujem da je prednost to što će Mari imati ovoliku pauzu.

pedja

pre 12 godina

Nadal kao sto je vec poznato dugo ima problem sa kolenima,prosle godine je kulminiralo,uostalom zato ga je Novak i pobedjivao,samo,takav je covek pa nije hteo to da kaze,da ne umanji neciji "uspeh"
Zelim mu brz oporavak!

Sasa_ns

pre 12 godina

A da li je mozda hteo da izbegne Djokovica u finalu? Ok, necu da kazem da povreda ne postoji, ali je Nadal mislio na eventualni poraz od Djokovica u finalu.....sto ne bi bilo dobro za njega nikako....

soni

pre 12 godina

1/4 ove godine i finale zadnje, znaci gubi 420 poena, ili? Novak ako izgubi veceras gubi 640 poena, jel tako?
(da ili ne, 30. mart 2012 19:57)

Nadal se povukao u polu-finalu tako da gubi 240 poena a za novaka si u pravu...

o cemu ti pricas

pre 12 godina

Nadal kao sto je vec poznato dugo ima problem sa kolenima,prosle godine je kulminiralo,uostalom zato ga je Novak i pobedjivao,samo,takav je covek pa nije hteo to da kaze,da ne umanji neciji "uspeh"
Zelim mu brz oporavak!
(pedja, 30. mart 2012 20:32)

sta pricas ti pa izgubio je 6 finala od Djokovica prosle godine, a to znaci da ako je dosao do finala morao je Federera da dobije ponekad a Nadal ne dobija Federera kad ima povredu kolena, pa onda ne znam kako smes da pomenes proslu godinu.

Mr Oks

pre 12 godina

1/4 ove godine i finale zadnje, znaci gubi 420 poena, ili? Novak ako izgubi veceras gubi 640 poena, jel tako?
(da ili ne, 30. mart 2012 19:57)

Nije bitno ko koliko bodova gubi, već ko je koliko osvajio. Recimo Novak je ulaskom u polufinale prestigao Federara u broju osvojenih bodova od starta sezone.

Nole zaključno sa ovim polufinalom od početka sezone je skupio 2900, Federer je na 2865, Nadal na 2160, a Marej na 1880 (sa poenima osvojenim ulaskom u finale Majamija).

Ako uđe u finale Nole će biti na 3140, a ako osvoji turnir 3540. A Marej ako osvoji biće na 2280.

Tako da je Nole zasad na putu da i ovu sezonu završi prvi, a to je u tenisu najbitnije, iako su zasad svi bliuu.

Ne mora on odbraniti sve poene iz prošle sezone, najbitnije je da ima više poena od sledećeg pratioca kad sse budu svodili računi. Može on biti prvi i sa 2000-3000 giljade poena manje nego što je imao prošle sezone.

Milisav

pre 12 godina

Šteta za Nadala. Eh ta njegova potrošena kolena. Ako bude imao još jednu epizodu sa njima, kao pre dve godine, može da se pozdravi i sa karijerom i sa preticanjem Federera po broju grand slam titula. A on bi to mogao. I zaslužuje.

I koliko je za sve važna sreća (sticaj okolnosti)!?

U periodu dominacije Federer nije imao ni jednog vrhunskog suparnika kao što je to danas. Sam. Samo poneki "izlet" nekog od igrača (tipa Ivaniševića) i to je sve. A danas 4 vrhunska, još nekoliko odličnih i po neko drogiran. Pa karijera svakog kao po minskom polju.

Domorodac

pre 12 godina

@meteor Hebga Meteor Ivanisevic je odavno penzioner a LJubicic i Karlovic su tamo daleko od vrha ATP a,pa mozes samo da gledas i da se nerviras a vidi se da ti tesko pada Djokoviceva dominacija!!

ja

pre 12 godina

Nadalu je ovo bio 104. turnira na tna tvrdim podlogama, od toga 76. turnir na kojem je bio prvi ili drugi igrac sveta.
Istovremeno je na tim turnirima osvojio ukupno 11 titula.
Za poslednje 3 godine odigrao je 34 takva turnira i osvojio ukupno DVE TITULE.
Konstantno slusam te prazne price kako je Rafa postao kompletan teniser koji podjednako dobro igra na svim podlogama, a njegovi rezultati govore upravo suprotno.
U poslednjih nekoliko godina, a to je otprilike period od kada je prvi put dosao na prvo mesto i od kada je prvi put osvojio neki GS a da to nije bilo na sljaci, na tvrdim podlogama Nadalovi rezultati su sve losiji i losiji.
Ranije je bar kako tako uspevao da osvoji jednu-dve titule godisnje, a sada vec nekoliko sezona ne moze da osvoji nista sem te sljake.
Jedini njegov pomak je u tome sto sada mozda nesto cesce stize do polufinala pa cak i finala na takvim podlogama, ali ni to nije uzrokovano poboljsanjm u igri vec iskljucivo iskustvom koje mu pomaze da dobije i mnoge izgubljene meceve.
Ocigldan primer su mecevi protiv Nalbandiana u Indian Welsu ili protiv Conge ovde u Majamiju.

Blejk, Juzni, Gonzales, Ferer, Conga, Marej, Del Potro, Marej, pa opet Ferer. To su teniseri koji su redom izbacivali Nadala u Australiji i na US Openu za prethodnih 6 godina, a na svakom od tih gren slemova Rafa je bio prvi ili drugi na svetu.

Verovatno je na nekom od ta 93 turnira na kojima je ispadao, Nadal i bio povredjen, ali nemoguce je da je taj covek stalno povredjen kada se igra na betonu i uvek zdrav kada se igra na sljaci.
Pre ce biti da covek jednostavno lose igra na ovakvim podlogama i da je u stvari sve to sto je osvojio - osvojio samo uz pomoc velike srece.
Na skoro svakom od tih 11 turnira koje je osvojio tokom svoje desetogodisnje karijere, Nadal je bar u jednom od meceva spasavao mec lopte ili dobijao potpuno izgubljene meceve.
Da nije imao toliko srece verovatno danas ne bi imao ni jednu titulu na betonu.

Covek je sve u karijeri postigo samo zahvaljujuci sljaci.
Zahvaljujuci sljaci se i probio u vrh, zahvaljujuci sljaci se i odrzava u tom vrhu, a zahvaljujuci poziciji na listi koju mu je ta sljaka donela ima lake zrebove pa uspeva i na betnu da stigne do cetvrtfinala ili polufinala.

To sto stize do polufinala ne znaci da je sposoban i da osvoji titulu na ovakvim podlogama.
Za svakog boljeg poznavaoca tenisa svaka eventualna Nadalova titula na ovakvim podlogama je pravo iznenadjenje.

i ti brate ne znas sta pricas

pre 12 godina

Steta...on stvarno najfer igrac on i federer nikad nisu skoro predali a ako bi i predali predaju ovako prije borbe nisu kao djokovic pa u mecu kad gube predaju.. steta sretno murray u finalu ! Oderi ovog kojemu se opet zdrijeb otvorio kao i u indian wellsu... no murray zna kak igrat protiv djokovica nije to ferer pa ce puknit dobio je on djokovica u zadnja 4 meca 2 puta a i ta 2 koja je izgubio radilo se od 1 lopti bukvalno dok je murray njega razbio stoga sretno murray!!!…!! :D
(meteor, 30. mart 2012 20:40)

Ne znam kome se otvorio zreb pa covece od 5 meca Marej je dobio prolaz na 2 bez igre, 3. kolo Raonic, polufinale Nadal. Djokovic je odmah morao da igra protiv dobrog Bagdatisa, jedina sreca je bila sto je Rodik dobio Federera al evo igra protiv Monako koji je dobio tog Rodika koje je dobio Federera.

brufen

pre 12 godina

Nadal se povukao jer se boji Djokovica-aj ne lupajte..Momak muku muci sa povredom koljena cijelo vrijeme,i ne samo sad nego cijele karijere,mogu misliti kakva je povreda kad on ne moze da nastavi.Pa ne bi bzv gubio i bodove i trofeje da moze da igra..Neko bas ono nema mozga,no ajd..

Posmatrač

pre 12 godina

Što je dirljivo kad ovi naši navijači Nadala imaju razumevanja... te za njegovu povredu, pa premor, onda predaju meča, pa izbegavanje suočavanja sa №1, pri tome čak glorifikujući njegove poraze od №1, a posle kojih nije isticao povredu kolena, a da ne bi umanjio pobedu tog №1. Kakav provincijalni mentalitet. Valjda je pravog sportistu i g-dina Rafaela Nadala sramota što ga ovakvi hvale?

Ceki

pre 12 godina

Znala sam da ce da se povuce sa turnira. Juce dok je gledao Novaka masinu klecala su mu kolena od straha. Rezultat toga je povlacenje! Salu na stranu, zelim mu brz oporavak.

Bye bye Rafa

pre 12 godina

Ma Nadal je ionako autsajder na turnirima koji se igraju na betonskim podlogama.
I da je bio najzdraviji ne bi imao nikakvih sansi protiv Mareja.
O sansama protiv Djokovica ili Federera ne treba ni pricati.
Za poslednje 3 godine odigrao je 33 ovakva turnira i osvojio samo 2 titule.
Ovo mu je sesnaesti turnir za redom na betonu na kojem ne osvaja titulu.
Realno nije trebao da prodje ni u polufinale, ali se provakao uz puno srece pored Conge.
Jednostavno covek ne zna da igra na ovakvim podlogama i za njega je i polufinale velik uspeh.
Covek je jedan obican sljakas i na ovim turnirima na betonu se samo bruka.

Ženevljanin

pre 12 godina

Vrlo mi je žao što neću gledati meč dva velika tenisera večeras... to je prvo. No, Rafa ima hroničnih problema sa kolenima (i protiv Conge je to bilo vidljivo) pa je bolje za njega da ne pogoršava povredu u meču koji sigurno ne bi bio lak. Vidim iz njegove izjave na konferenciji za štampu da planira da učestvuje u Monte Karlu i Barseloni i nadam se da je njegov optimizam realan. Rafi želim brz oporavak i da ga gledamo još dugo...

evoks

pre 12 godina

Nadal kao sto je vec poznato dugo ima problem sa kolenima,prosle godine je kulminiralo,uostalom zato ga je Novak i pobedjivao,samo,takav je covek pa nije hteo to da kaze,da ne umanji neciji "uspeh"
Zelim mu brz oporavak!
(pedja, 30. mart 2012 20:32)...to pedja,reci nam,kod tebe je istina cucala sve ove godine...hvala na prosvetljenju..i normalno,to dalje implicira da je je l' de, prosle godine u finalu Rolan Garosa,Rodzer Federer od zalosti i tuge za Nadalovim kolenom propustio uzeti titulu...jos jednom,hvala ti.

andrija

pre 12 godina

ukoliko nole prodje u finale sto je realno zaocekitavi,sa igrom kakvom je pokazao u prvom setu protiv ferera marej nece imati ni 1% sanse... pozdrav svima :)

Boki

pre 12 godina

Rafa je veliki sportista i ziva legenda. Nece valjda da rizikuje celu godinu zbog jednog meca. On je veliki borac i nikad nebi predao da mu nije bilo rizicno po zdravlje.
Zelim mu brz oporavak i da ga gledamo na sledecem turniru.
A Marej mi je odvratan i Rafa bi ga opro da nije bilo povrede. Steta.

pavlovic

pre 12 godina

Jedina dva igraca koja u ovom trenutku realno mogu da dobiju Djokovica su Federer i Mari. Nadal i sa povredjenim kolenima moze da tuce Maria 9 od 10 gejmova, ali ne i Djokovica. Njemu je daleko isplatljivije da pusti Maria u finale,jer mu Mari pobedom nad Djokovicem zavrsava posao, smanjuje bodovnu razliku.

meteor

pre 12 godina

Steta...on stvarno najfer igrac on i federer nikad nisu skoro predali a ako bi i predali predaju ovako prije borbe nisu kao djokovic pa u mecu kad gube predaju.. steta sretno murray u finalu ! Oderi ovog kojemu se opet zdrijeb otvorio kao i u indian wellsu... no murray zna kak igrat protiv djokovica nije to ferer pa ce puknit dobio je on djokovica u zadnja 4 meca 2 puta a i ta 2 koja je izgubio radilo se od 1 lopti bukvalno dok je murray njega razbio stoga sretno murray!!!!!!!!!!!! :D

Alex

pre 12 godina

Velika steta za velikog igraca. Finale Nole-Rafa bi bio praznik za oci i dusu. A svi ovi koji ovako blate jednog od najboljih sportista svih vremena verovatno su se u zivotu sportom bavili samo na igricama i u kladionici. Veliki covek ne omalozava druge ljude, pogotovo ako je u pitanju takva velicina kao Rafa. Nole je nas i ja ga volim, ali ako je neko imao obicaj da predaje kad vidi da puca, to je bio on.

Zeca

pre 12 godina

On kada doce u Federove godine ne da nece biti u vrhu vec neverujem da ce uopste igrati tenis, jer on igra tenis sa puno trcanja sa veoma agresivnim udarcima i to jednostavno koleno nemoze izdrzati e u tome razlika izmedju njih dvojice jer Federer uz malo trcanja dolazi do poena, za naseg DJokovica nisam siguran ja mislim da moze da igra vrhunski tenis i tada, jer je promenio stil igre udarci su mu mnogo jaci precizni pa nema toliku potrebu da trci po terenu ko lud ima raznovrsne udarce kao i Feder pa mislim da ima sanse.
P.S nemoj da mi se sada nadje neko pametan da mi kaze kakav si ti strucnjak ovo je moje misljenje i stojim i za njega.

Toma

pre 12 godina

Siguran sam da Rafa ne folira. Ne delim misljenje da bi on bio laksi protivnik u mogucem finalu protiv Noleta. U Melburnu je bio blizu pobede i ludo je motivisan protiv Noleta. Sa druge strane Novak ima jedan otvoreni racun sa Skotom. Andy, vreme je da spakujes kofer!ZDUU5

dragan

pre 12 godina

Videcete kada ce biti finale.U prvom terminu,pre dubla.Prosle godine u finalnom danu Sinsinatija,po najvecem suncu u 13 sati.Finale muskog dubla igrano kasno uvece,nije bilo 50 gledalaca.

Bane

pre 12 godina

@Zenevljanin
Pogledajte kako izgleda Rafa, vidno deblji-snazniji. Uvecao je misicnu masu, sprema se za sljaku. kolena to tesko trpe, ali DJokovic se pobediti mora, po svaku cenu.

xxx

pre 12 godina

Zaista mi nije jasno kako neko moze toliko da se raduje zbog toga sto je neko predao mec zbog povrede pa to je strasno... Svaka cast svima ali meni je zaista glupo da se radujem tome sto je neko predao mec i da pronalazim neke glupe razloge za tako nesto!

Miroslav

pre 12 godina

hebote koliko Baba VANGI i raznih Ljubiša Trgovčevića (to je onaj vidivnjak što je stalno vikao javlja mi se, javlja mi se) ima u ovoj zemlji Srbiji ...

A da uplatite sebi niki tiket, pa zaradite neku kintu za pivo ? ... jer za bolje i niste

Пантагруел

pre 12 godina

Знам да ће ме због овога многи критиковати, али Новаку уопште није неопходно освајање овог турнира. Апсолутно му је важно само да уђе у финале и одржи разлику у односу на Надала. У финалу, ако га крене - крене. А ако ствари пођу наопако, боље да га изгуби и сачува здравље за следеће турнире. Можда и не би било лоше да Шкот освоји мастерс, повећа самопоуздање и крене да на сваком следећем турниру до краја сезоне да елиминише једном Рафу а други пут Федерера, пре него што га жреб укрсти са Новаком.

Branko

pre 12 godina

Odlično ovakve stvari samo povećavaju Novakovo samopouzdanje a ruše Rafino. Nikakva kalkulacija mu neće pomoći samo da Novak bude zdrav i u formi. Očigledno je da je povreda izmišljena samo da se ne bi sastao sa Novakom jer bilo bi previše očigledno da je predao finale bez borbe. Njegova sujeta je ogromna i on je već uništen teniser u psihološkom smislu a još jedan poraz od Novaka bi bio kap u prepunoj čaši. Očigledno čeka Monte Karlo gde je 8 puta uzastopno prvak na najsporijoj šljaci na svetu.

Dona Stefanovic

pre 12 godina

Ah! Umalo me komentari pojedinaca na ovom sajtu ne izbacise iz takta. Njima smeta sto ja pokazujem emocije prema najtalentovanijem teniseru. Zao mi je, ali to je jace od mene. Uostalom i moderatori vide da su moji komentari primereni jer ne sadrze nikakva vredjanja i psovke, vec poruke ljubavi, prema vec znate kome.
Za kraj imam dve poruke. Prva glasi: Janko volim te! Druga glasi: Biljana ne krivi me!
Hvala...

sportklub.info/forum

pre 12 godina

Steta za turnir. Dobre meceve mozemo izbrojati na prste jedne ruke, bilo ih je tacno tri i ocekivalo se mnogo od ovog duela i od finala. Nisu ovo dobre vesti za Rafine navijace, ipak je on imao najduzu pauzu od svih i opet kuburi sa povredom. Bolje sto je predao nego da je igrao nespreman i rizikovao tezu povredu, sada ce dati sve sto ima na sljaci, brani vise od Novaka zakljucno sa Roland Garosom, a Federer i Marej ukoliko bi uzeo titulu u nedelju mu disu za vratom. Neverovatno je da je Marej imao dve predaje na ovom turniru, da je tako stigao do finala.
Nadajmo se dobrom mecu izmedju Djokovica i Monaka, bar priblizan neka bude po kvalitetu kao onaj sinoc i bice zadovoljni
http://www.sportklub.info/forum/forums/16-Tenis

Veliki pozdrav za sve teniske zaljubljenike i za sjajnu sportsku redakciju B92:)

Aleksandar

pre 12 godina

Ma vise ne citam ove komentare.Ljudi lepo kazu da se uplasio od poraza a vi im lupate minuse,ne razumem.Kao da je jaka stvar sto ne igra finale,ufufuf!!!

Paradox

pre 12 godina

Ne zelim nikome da zbog povrede izgubi mec, ako tako mogu da kazem, s nestrpljenjem sam cekao da gledam ovaj polufinalni mec, ali bar gubi bodove, sto je dobro za Novaka.

"1/4 ove godine i finale zadnje, znaci gubi 420 poena, ili? Novak ako izgubi veceras gubi 640 poena, jel tako?
(da ili ne, 30. mart 2012 19:57)"

Nije 1/4, nego 1/2 ove godine, to znaci da gubi 240 bodova, jer se za plasman u finale dobija 600, a za plasman u polufinale 360 bodova.

pedja

pre 12 godina

Nadal kao sto je vec poznato dugo ima problem sa kolenima,prosle godine je kulminiralo,uostalom zato ga je Novak i pobedjivao,samo,takav je covek pa nije hteo to da kaze,da ne umanji neciji "uspeh"
Zelim mu brz oporavak!

meteor

pre 12 godina

Steta...on stvarno najfer igrac on i federer nikad nisu skoro predali a ako bi i predali predaju ovako prije borbe nisu kao djokovic pa u mecu kad gube predaju.. steta sretno murray u finalu ! Oderi ovog kojemu se opet zdrijeb otvorio kao i u indian wellsu... no murray zna kak igrat protiv djokovica nije to ferer pa ce puknit dobio je on djokovica u zadnja 4 meca 2 puta a i ta 2 koja je izgubio radilo se od 1 lopti bukvalno dok je murray njega razbio stoga sretno murray!!!!!!!!!!!! :D

Miki

pre 12 godina

Definitivan raspad Nadala. Sreca u nesreci je sto ce finale biti zanimljivo, jer da je Rafa dobio Mareja, ne bi imao nikakvu sansu u istom. Realno, los je.

Sasa_ns

pre 12 godina

A da li je mozda hteo da izbegne Djokovica u finalu? Ok, necu da kazem da povreda ne postoji, ali je Nadal mislio na eventualni poraz od Djokovica u finalu.....sto ne bi bilo dobro za njega nikako....

komsija

pre 12 godina

da je dobio mareja i zaigrao u finalu protiv djokovica i u istom izgubio vjerujte mi nebi se povratio u sledecih godinu dana. ovako misli da u nastupajucoj sezoni sljake ima sanse, pogotovo pred svojom publikom misli da moze biti bolji od djokovica. ali to je samo zavaravanje...e moj nadal u zeca si se pretvorio, dobar si momak ali su kompleksi cudo

Zauvek Rafa:)

pre 12 godina

Nije velika steta, ipak nisi u top formi a i povreda je povreda,never mind,bice turnira i godina pred tobom,oporavi se i sve najbolje ti zelim,zauvek uz tebe....

Sasa

pre 12 godina

Mora da mu je Ferer pojasnio šta se dogodilo u prvom setu protiv Novaka. Što je sigurno - sigurno je! Zamisli da je, kojim slučajem, uspeo da preskoči Endija, a potom da ga ovaj naš odere u finalu. Mislim da bi završio karijeru.
Šalu na stranu. Rafa je ceo turnir odigro na mišiće. Ne verujem da bi prošao Škota. Sa druge strane Marej se lagano provukao do finala. Dva predata meča, našeg Janka je isfolirao sa onim "ću povratim" fazonom...
Ako Novak odigrao kao u prvom setu protiv Ferera, nema zime ni protiv Monaka, a ni u finalu. Ne mora čak ni toliko dobro da igra.

nikol dz. femija

pre 12 godina

(Neko ko se ponosi sto je Srbin!!!, 30. mart 2012 19:54)

Nemojte da žalite zbog toga jer NADAL NE BI PREDAO TIPSI, protiv Janka bi se pojavio i odigrao polufinale bez obzira na koleno.

Dona Stefanovic

pre 12 godina

Ah! Umalo me komentari pojedinaca na ovom sajtu ne izbacise iz takta. Njima smeta sto ja pokazujem emocije prema najtalentovanijem teniseru. Zao mi je, ali to je jace od mene. Uostalom i moderatori vide da su moji komentari primereni jer ne sadrze nikakva vredjanja i psovke, vec poruke ljubavi, prema vec znate kome.
Za kraj imam dve poruke. Prva glasi: Janko volim te! Druga glasi: Biljana ne krivi me!
Hvala...

buha

pre 12 godina

uf...

pa ovo ako se ne varam nije dobro za djoleta. nadal bi tukao mareja sigurno, ali marej bolje igra protiv djoleta nego nadal.

ajd, sta sad... srecno!

Neko ko se ponosi sto je Srbin!!!

pre 12 godina

AAAAAAAA.....Koliko mi je sad zao Tipse sto je propustio sansu protiv Mareja,mogao je uci u finale mastersa i to jos protiv Djokovica....Kakvo ti to finale bilo!!!Nadalu zelim da se sto pre oporavi!!!

NOt Found

pre 12 godina

Ala se naigrao Mari na ovom turniru. Dva meca mu predali. Pa mogu jos samo trofej da mu uvale u ruke, ne mora ni iz hotela da izlazi. Laki Luzer.

ja

pre 12 godina

Nadalu je ovo bio 104. turnira na tna tvrdim podlogama, od toga 76. turnir na kojem je bio prvi ili drugi igrac sveta.
Istovremeno je na tim turnirima osvojio ukupno 11 titula.
Za poslednje 3 godine odigrao je 34 takva turnira i osvojio ukupno DVE TITULE.
Konstantno slusam te prazne price kako je Rafa postao kompletan teniser koji podjednako dobro igra na svim podlogama, a njegovi rezultati govore upravo suprotno.
U poslednjih nekoliko godina, a to je otprilike period od kada je prvi put dosao na prvo mesto i od kada je prvi put osvojio neki GS a da to nije bilo na sljaci, na tvrdim podlogama Nadalovi rezultati su sve losiji i losiji.
Ranije je bar kako tako uspevao da osvoji jednu-dve titule godisnje, a sada vec nekoliko sezona ne moze da osvoji nista sem te sljake.
Jedini njegov pomak je u tome sto sada mozda nesto cesce stize do polufinala pa cak i finala na takvim podlogama, ali ni to nije uzrokovano poboljsanjm u igri vec iskljucivo iskustvom koje mu pomaze da dobije i mnoge izgubljene meceve.
Ocigldan primer su mecevi protiv Nalbandiana u Indian Welsu ili protiv Conge ovde u Majamiju.

Blejk, Juzni, Gonzales, Ferer, Conga, Marej, Del Potro, Marej, pa opet Ferer. To su teniseri koji su redom izbacivali Nadala u Australiji i na US Openu za prethodnih 6 godina, a na svakom od tih gren slemova Rafa je bio prvi ili drugi na svetu.

Verovatno je na nekom od ta 93 turnira na kojima je ispadao, Nadal i bio povredjen, ali nemoguce je da je taj covek stalno povredjen kada se igra na betonu i uvek zdrav kada se igra na sljaci.
Pre ce biti da covek jednostavno lose igra na ovakvim podlogama i da je u stvari sve to sto je osvojio - osvojio samo uz pomoc velike srece.
Na skoro svakom od tih 11 turnira koje je osvojio tokom svoje desetogodisnje karijere, Nadal je bar u jednom od meceva spasavao mec lopte ili dobijao potpuno izgubljene meceve.
Da nije imao toliko srece verovatno danas ne bi imao ni jednu titulu na betonu.

Covek je sve u karijeri postigo samo zahvaljujuci sljaci.
Zahvaljujuci sljaci se i probio u vrh, zahvaljujuci sljaci se i odrzava u tom vrhu, a zahvaljujuci poziciji na listi koju mu je ta sljaka donela ima lake zrebove pa uspeva i na betnu da stigne do cetvrtfinala ili polufinala.

To sto stize do polufinala ne znaci da je sposoban i da osvoji titulu na ovakvim podlogama.
Za svakog boljeg poznavaoca tenisa svaka eventualna Nadalova titula na ovakvim podlogama je pravo iznenadjenje.

Čak N.

pre 12 godina

Nadalovo koleno funkcionise, iako neke probleme sa njim ima. Rafa je procenio, da ga ocekuju dva teska meca (Mari je fizicki u perfektnom stanju) i odlucio, da se odmori i koncentrise za sljaku i da ne unistava to koleno na betonu. Potpuno logisticni potez. U Monte Karlu on ce biti u redu.

velikoslovog

pre 12 godina

JAKO loše vesti! Kao prvo, žao mi je Rafe. Kao drugo, Rafa realno bolje leži Noletu od Mareja. Kao treće, mislim da Federer sad može da prestigne Nadala do Rolan Garosa. Ako se to desi, pa neće valjda Nole biti toliki baksuz da izvuče njega u polufinalu :D
Bilo kako bilo, verujem da Nole osvaja Majami, polako ulazi u štos i ne verujem da je prednost to što će Mari imati ovoliku pauzu.

Ssss

pre 12 godina

(Neko ko se ponosi sto je Srbin!!!, 30. mart 2012 19:54)

Brate,da je igrao protiv Tipse ne bi predao :)

Ali jeste steta sto je propustio veliku priliku Janko za polufinale barem

777

pre 12 godina

Prvo, protiv Tipse ne bi predao. Ako je imao problem sa kolenom na turniru, u šta ja verujem, zasto nije predao protiv Conge? Zato jer bi izgubio mnogo više poena a ovako moze da se nada da Endi pobedi Novaka, pod uslovom da Novak udje u finale, što je realno.Na kraju zašto veruju u Rafinu povredu isti oni koji pljuju Novaka kada je imao povredu ramena ili kada preda meč iz drugih razloga? Meni je sve jasno a pljuvači ce uvek ostati samo mali pljuvači.Na kraju, najgore od svega je što cu opet u krevet ne pre 4h. Umreću od nespavanja.

Milisav

pre 12 godina

Šteta za Nadala. Eh ta njegova potrošena kolena. Ako bude imao još jednu epizodu sa njima, kao pre dve godine, može da se pozdravi i sa karijerom i sa preticanjem Federera po broju grand slam titula. A on bi to mogao. I zaslužuje.

I koliko je za sve važna sreća (sticaj okolnosti)!?

U periodu dominacije Federer nije imao ni jednog vrhunskog suparnika kao što je to danas. Sam. Samo poneki "izlet" nekog od igrača (tipa Ivaniševića) i to je sve. A danas 4 vrhunska, još nekoliko odličnih i po neko drogiran. Pa karijera svakog kao po minskom polju.

Bye bye Rafa

pre 12 godina

Ma Nadal je ionako autsajder na turnirima koji se igraju na betonskim podlogama.
I da je bio najzdraviji ne bi imao nikakvih sansi protiv Mareja.
O sansama protiv Djokovica ili Federera ne treba ni pricati.
Za poslednje 3 godine odigrao je 33 ovakva turnira i osvojio samo 2 titule.
Ovo mu je sesnaesti turnir za redom na betonu na kojem ne osvaja titulu.
Realno nije trebao da prodje ni u polufinale, ali se provakao uz puno srece pored Conge.
Jednostavno covek ne zna da igra na ovakvim podlogama i za njega je i polufinale velik uspeh.
Covek je jedan obican sljakas i na ovim turnirima na betonu se samo bruka.

Rikardo

pre 12 godina

Nije u pitanju strah, igrao je Nadal i kada je bio u lošijoj formi nego što je sada slučaj. Šteta što nećemo gledati jedan polufinalni meč!

znanje-imanje

pre 12 godina

Da nekome na turniru od 6 mečeva predaju 2 to je baš sreća neviđena. Pri tom ga je Janko još imao... Mari zbog odmornsoti definitivno ulazi kao favorit u finale.
Zlonamerne primedbe protiv Nadala su naopake i promašene. Već protiv Tsonge morao je da uzme tajm-out baš zbog tog kolena.

velikoslovog

pre 12 godina

JAKO loše vesti! Kao prvo, žao mi je Rafe. Kao drugo, Rafa realno bolje leži Noletu od Mareja. Kao treće, mislim da Federer sad može da prestigne Nadala do Rolan Garosa. Ako se to desi, pa neće valjda Nole biti toliki baksuz da izvuče njega u polufinalu :D
Bilo kako bilo, verujem da Nole osvaja Majami, polako ulazi u štos i ne verujem da je prednost to što će Mari imati ovoliku pauzu.

letelica

pre 12 godina

ne lupetajte. Noletu je savrseno sve jedno ko je protivnik. Protiv slabih nema motivacije a ove druge delje kako stigne. Setimo se finala AO 2011....znaci samo ako oce dok je zdrav

Branko

pre 12 godina

Odlično ovakve stvari samo povećavaju Novakovo samopouzdanje a ruše Rafino. Nikakva kalkulacija mu neće pomoći samo da Novak bude zdrav i u formi. Očigledno je da je povreda izmišljena samo da se ne bi sastao sa Novakom jer bilo bi previše očigledno da je predao finale bez borbe. Njegova sujeta je ogromna i on je već uništen teniser u psihološkom smislu a još jedan poraz od Novaka bi bio kap u prepunoj čaši. Očigledno čeka Monte Karlo gde je 8 puta uzastopno prvak na najsporijoj šljaci na svetu.

kmania

pre 12 godina

Rafa je veliki profesionalac i ne bi predao da nije morao.Naravno Nole je nas i No1 ali nemojte omalovazavati jednog velikog igraca i borca.

Ceki

pre 12 godina

Znala sam da ce da se povuce sa turnira. Juce dok je gledao Novaka masinu klecala su mu kolena od straha. Rezultat toga je povlacenje! Salu na stranu, zelim mu brz oporavak.

Пантагруел

pre 12 godina

Знам да ће ме због овога многи критиковати, али Новаку уопште није неопходно освајање овог турнира. Апсолутно му је важно само да уђе у финале и одржи разлику у односу на Надала. У финалу, ако га крене - крене. А ако ствари пођу наопако, боље да га изгуби и сачува здравље за следеће турнире. Можда и не би било лоше да Шкот освоји мастерс, повећа самопоуздање и крене да на сваком следећем турниру до краја сезоне да елиминише једном Рафу а други пут Федерера, пре него што га жреб укрсти са Новаком.

Vladimir

pre 12 godina

Da me niko ne shvati pogresno, ne branim Rafu i NAVIJAM za Noleta...ali vratimo se par sezona u nazad i setite se kakvih je problema Rafa imao bas sa tom istom povredom i koliko je izgubio zbog forsiranja. Mislim da ne zeli to da ponovi prvenstveno zbog OI koje predstoje! Mada bih vise voleo Rafu u finalu nego Mareja, ali sta sad...

Posmatrač

pre 12 godina

Što je dirljivo kad ovi naši navijači Nadala imaju razumevanja... te za njegovu povredu, pa premor, onda predaju meča, pa izbegavanje suočavanja sa №1, pri tome čak glorifikujući njegove poraze od №1, a posle kojih nije isticao povredu kolena, a da ne bi umanjio pobedu tog №1. Kakav provincijalni mentalitet. Valjda je pravog sportistu i g-dina Rafaela Nadala sramota što ga ovakvi hvale?

andrija

pre 12 godina

ukoliko nole prodje u finale sto je realno zaocekitavi,sa igrom kakvom je pokazao u prvom setu protiv ferera marej nece imati ni 1% sanse... pozdrav svima :)

Boki

pre 12 godina

Rafa je veliki sportista i ziva legenda. Nece valjda da rizikuje celu godinu zbog jednog meca. On je veliki borac i nikad nebi predao da mu nije bilo rizicno po zdravlje.
Zelim mu brz oporavak i da ga gledamo na sledecem turniru.
A Marej mi je odvratan i Rafa bi ga opro da nije bilo povrede. Steta.

Alex

pre 12 godina

Velika steta za velikog igraca. Finale Nole-Rafa bi bio praznik za oci i dusu. A svi ovi koji ovako blate jednog od najboljih sportista svih vremena verovatno su se u zivotu sportom bavili samo na igricama i u kladionici. Veliki covek ne omalozava druge ljude, pogotovo ako je u pitanju takva velicina kao Rafa. Nole je nas i ja ga volim, ali ako je neko imao obicaj da predaje kad vidi da puca, to je bio on.

pavlovic

pre 12 godina

Jedina dva igraca koja u ovom trenutku realno mogu da dobiju Djokovica su Federer i Mari. Nadal i sa povredjenim kolenima moze da tuce Maria 9 od 10 gejmova, ali ne i Djokovica. Njemu je daleko isplatljivije da pusti Maria u finale,jer mu Mari pobedom nad Djokovicem zavrsava posao, smanjuje bodovnu razliku.

i ti brate ne znas sta pricas

pre 12 godina

Steta...on stvarno najfer igrac on i federer nikad nisu skoro predali a ako bi i predali predaju ovako prije borbe nisu kao djokovic pa u mecu kad gube predaju.. steta sretno murray u finalu ! Oderi ovog kojemu se opet zdrijeb otvorio kao i u indian wellsu... no murray zna kak igrat protiv djokovica nije to ferer pa ce puknit dobio je on djokovica u zadnja 4 meca 2 puta a i ta 2 koja je izgubio radilo se od 1 lopti bukvalno dok je murray njega razbio stoga sretno murray!!!…!! :D
(meteor, 30. mart 2012 20:40)

Ne znam kome se otvorio zreb pa covece od 5 meca Marej je dobio prolaz na 2 bez igre, 3. kolo Raonic, polufinale Nadal. Djokovic je odmah morao da igra protiv dobrog Bagdatisa, jedina sreca je bila sto je Rodik dobio Federera al evo igra protiv Monako koji je dobio tog Rodika koje je dobio Federera.

Ženevljanin

pre 12 godina

Vrlo mi je žao što neću gledati meč dva velika tenisera večeras... to je prvo. No, Rafa ima hroničnih problema sa kolenima (i protiv Conge je to bilo vidljivo) pa je bolje za njega da ne pogoršava povredu u meču koji sigurno ne bi bio lak. Vidim iz njegove izjave na konferenciji za štampu da planira da učestvuje u Monte Karlu i Barseloni i nadam se da je njegov optimizam realan. Rafi želim brz oporavak i da ga gledamo još dugo...

Domorodac

pre 12 godina

@meteor Hebga Meteor Ivanisevic je odavno penzioner a LJubicic i Karlovic su tamo daleko od vrha ATP a,pa mozes samo da gledas i da se nerviras a vidi se da ti tesko pada Djokoviceva dominacija!!

brufen

pre 12 godina

Nadal se povukao jer se boji Djokovica-aj ne lupajte..Momak muku muci sa povredom koljena cijelo vrijeme,i ne samo sad nego cijele karijere,mogu misliti kakva je povreda kad on ne moze da nastavi.Pa ne bi bzv gubio i bodove i trofeje da moze da igra..Neko bas ono nema mozga,no ajd..

Bane

pre 12 godina

@Zenevljanin
Pogledajte kako izgleda Rafa, vidno deblji-snazniji. Uvecao je misicnu masu, sprema se za sljaku. kolena to tesko trpe, ali DJokovic se pobediti mora, po svaku cenu.

Zeca

pre 12 godina

On kada doce u Federove godine ne da nece biti u vrhu vec neverujem da ce uopste igrati tenis, jer on igra tenis sa puno trcanja sa veoma agresivnim udarcima i to jednostavno koleno nemoze izdrzati e u tome razlika izmedju njih dvojice jer Federer uz malo trcanja dolazi do poena, za naseg DJokovica nisam siguran ja mislim da moze da igra vrhunski tenis i tada, jer je promenio stil igre udarci su mu mnogo jaci precizni pa nema toliku potrebu da trci po terenu ko lud ima raznovrsne udarce kao i Feder pa mislim da ima sanse.
P.S nemoj da mi se sada nadje neko pametan da mi kaze kakav si ti strucnjak ovo je moje misljenje i stojim i za njega.

Aleksandar

pre 12 godina

Ma vise ne citam ove komentare.Ljudi lepo kazu da se uplasio od poraza a vi im lupate minuse,ne razumem.Kao da je jaka stvar sto ne igra finale,ufufuf!!!

Mr Oks

pre 12 godina

1/4 ove godine i finale zadnje, znaci gubi 420 poena, ili? Novak ako izgubi veceras gubi 640 poena, jel tako?
(da ili ne, 30. mart 2012 19:57)

Nije bitno ko koliko bodova gubi, već ko je koliko osvajio. Recimo Novak je ulaskom u polufinale prestigao Federara u broju osvojenih bodova od starta sezone.

Nole zaključno sa ovim polufinalom od početka sezone je skupio 2900, Federer je na 2865, Nadal na 2160, a Marej na 1880 (sa poenima osvojenim ulaskom u finale Majamija).

Ako uđe u finale Nole će biti na 3140, a ako osvoji turnir 3540. A Marej ako osvoji biće na 2280.

Tako da je Nole zasad na putu da i ovu sezonu završi prvi, a to je u tenisu najbitnije, iako su zasad svi bliuu.

Ne mora on odbraniti sve poene iz prošle sezone, najbitnije je da ima više poena od sledećeg pratioca kad sse budu svodili računi. Može on biti prvi i sa 2000-3000 giljade poena manje nego što je imao prošle sezone.

o cemu ti pricas

pre 12 godina

Nadal kao sto je vec poznato dugo ima problem sa kolenima,prosle godine je kulminiralo,uostalom zato ga je Novak i pobedjivao,samo,takav je covek pa nije hteo to da kaze,da ne umanji neciji "uspeh"
Zelim mu brz oporavak!
(pedja, 30. mart 2012 20:32)

sta pricas ti pa izgubio je 6 finala od Djokovica prosle godine, a to znaci da ako je dosao do finala morao je Federera da dobije ponekad a Nadal ne dobija Federera kad ima povredu kolena, pa onda ne znam kako smes da pomenes proslu godinu.

soni

pre 12 godina

1/4 ove godine i finale zadnje, znaci gubi 420 poena, ili? Novak ako izgubi veceras gubi 640 poena, jel tako?
(da ili ne, 30. mart 2012 19:57)

Nadal se povukao u polu-finalu tako da gubi 240 poena a za novaka si u pravu...

sportklub.info/forum

pre 12 godina

Steta za turnir. Dobre meceve mozemo izbrojati na prste jedne ruke, bilo ih je tacno tri i ocekivalo se mnogo od ovog duela i od finala. Nisu ovo dobre vesti za Rafine navijace, ipak je on imao najduzu pauzu od svih i opet kuburi sa povredom. Bolje sto je predao nego da je igrao nespreman i rizikovao tezu povredu, sada ce dati sve sto ima na sljaci, brani vise od Novaka zakljucno sa Roland Garosom, a Federer i Marej ukoliko bi uzeo titulu u nedelju mu disu za vratom. Neverovatno je da je Marej imao dve predaje na ovom turniru, da je tako stigao do finala.
Nadajmo se dobrom mecu izmedju Djokovica i Monaka, bar priblizan neka bude po kvalitetu kao onaj sinoc i bice zadovoljni
http://www.sportklub.info/forum/forums/16-Tenis

Veliki pozdrav za sve teniske zaljubljenike i za sjajnu sportsku redakciju B92:)

Toma

pre 12 godina

Siguran sam da Rafa ne folira. Ne delim misljenje da bi on bio laksi protivnik u mogucem finalu protiv Noleta. U Melburnu je bio blizu pobede i ludo je motivisan protiv Noleta. Sa druge strane Novak ima jedan otvoreni racun sa Skotom. Andy, vreme je da spakujes kofer!ZDUU5

dragan

pre 12 godina

Videcete kada ce biti finale.U prvom terminu,pre dubla.Prosle godine u finalnom danu Sinsinatija,po najvecem suncu u 13 sati.Finale muskog dubla igrano kasno uvece,nije bilo 50 gledalaca.

Paradox

pre 12 godina

Ne zelim nikome da zbog povrede izgubi mec, ako tako mogu da kazem, s nestrpljenjem sam cekao da gledam ovaj polufinalni mec, ali bar gubi bodove, sto je dobro za Novaka.

"1/4 ove godine i finale zadnje, znaci gubi 420 poena, ili? Novak ako izgubi veceras gubi 640 poena, jel tako?
(da ili ne, 30. mart 2012 19:57)"

Nije 1/4, nego 1/2 ove godine, to znaci da gubi 240 bodova, jer se za plasman u finale dobija 600, a za plasman u polufinale 360 bodova.

xxx

pre 12 godina

Zaista mi nije jasno kako neko moze toliko da se raduje zbog toga sto je neko predao mec zbog povrede pa to je strasno... Svaka cast svima ali meni je zaista glupo da se radujem tome sto je neko predao mec i da pronalazim neke glupe razloge za tako nesto!

evoks

pre 12 godina

Nadal kao sto je vec poznato dugo ima problem sa kolenima,prosle godine je kulminiralo,uostalom zato ga je Novak i pobedjivao,samo,takav je covek pa nije hteo to da kaze,da ne umanji neciji "uspeh"
Zelim mu brz oporavak!
(pedja, 30. mart 2012 20:32)...to pedja,reci nam,kod tebe je istina cucala sve ove godine...hvala na prosvetljenju..i normalno,to dalje implicira da je je l' de, prosle godine u finalu Rolan Garosa,Rodzer Federer od zalosti i tuge za Nadalovim kolenom propustio uzeti titulu...jos jednom,hvala ti.

Miroslav

pre 12 godina

hebote koliko Baba VANGI i raznih Ljubiša Trgovčevića (to je onaj vidivnjak što je stalno vikao javlja mi se, javlja mi se) ima u ovoj zemlji Srbiji ...

A da uplatite sebi niki tiket, pa zaradite neku kintu za pivo ? ... jer za bolje i niste