Nova vest
Tenis

Sreda, 16.01.2013.

19:46

Milojević za B92: Riternom na seniore

Slava Novaka Đokovića, koji je na čelu srpskog teniskog talasa poznata je na celoj planeti.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Dok Novakova, Jankova, Anina i Jelenina generacija privlači pažnju ljubitelja tenisa, u pozadini se priprema nova generacija sjajnih igrača iz Srbije.

Filip Krajinović je već dobro poznat, Laslo Đere je definitivno jedan od najvećih talenata na planeti, a prvo mesto na juniorskoj listi zauzima Nikola Milojević.

Mladi Beograđanin, koji će u junu ove godine napuniti 18, postao je prvi junior sveta početkom ovog meseca, osvajanjem turnira Kopa del Kafe u glavnom gradu Kostarike San Hoseu. Milojević je u Melburn stigao kao prvi nosilac juniorskog turnira, sa skorom 12-0 u singlu i 5-0 u dublu od starta sezone. što donosi samopouzdanje.

Znači mi to dosta, naravno, odigrati toliko mečeva i izgubiti samo dva seta ima veliki značaj za moje samopouzdanje, što je jako bitna stvar pred gren slam. Definitivno je da biti prvi junior sveta i prvi nosilac na gren slemu nosi veliki pritisak ali ovo je moje treće učešće na Australian openu i mislim da znam kako treba igrati ovde“, kaže Milojević u intervjuu za B92.

Otvoreno prvenstvo Australije je vrlo specifičan turnir u odnosu na ostale gren slemove, o čemu je prvog dana turnira pričao i Novak Đoković.

U Melburnu može biti jako vruće i skoro svaki dan duva poprilično vetar, iako se to na TV baš i ne vidi, mislim da je to najveća razlika u odnosu na druge turnire“.

Još pre četiri godine Milojević je bio najbolji evropski pionir, a u međuvremenu je igrao širom planete. Ove godine on postaje punoletan, pa je vreme da se okuša i u seniorskoj konkurenciji.

Nemam još tačan plan ali je definitivno da cu ove godine igrati i seniorske turnire. Razlika između seniorske i juniorske konkurencije je očigledna, posebno u snazi i iskustvu, ali tenis je i psihološka igra, smatram da je to takođe veoma važan aspekt“.

Dosadašnje Nikolino iskustvo sa seniorima uglavnom je bazirana na mečevima i treninzima sa našim seniorima.

Odigrao sam odličan mec protiv Ćirića na seniorskom državnom prvenstvu i mnogo sam trenirao sa seniorima, pogotovo sa Jankom, tako da znam kakav se tenis igra i na čemu moram da radim“, kaže milojević, koji je naš prvi juniorski broj 1 još od Tipsarevića.

Kao i svaki sportista, Nikola Milojević ima idola.

Naravno da imam, to je Novak Đoković“.

Lako bi moglo da se desi da njih dvojica već ove godine zaigraju zajedno u Dejvis kup reprezentaciji.

Seletkor Obradović je već spominjao da bi trebalo da budem u timu ove godine, tako da ako mi kalendar bude dozvoljavao, bila bi mi velika čast da budem član tima“.

Milojevića nismo imali priliku da mnogo gledamo, pa je zbog toga u nekoliko rečenica objasnio svoj stil igre.

Smatram da su moje osnovne vrline defintivno ritern, udarci sa zadnje linije i kretanje. Mislim da imam dosta prostora za napredak u servisu. Kad budem popravio taj udarac moći ću mnogo lakše da igram sa seniorima“.

Da bi neko uspeo da stigne do vrha svetskog tenisa makar u juniorskoj konkurenciji, mora da mnogo radi.

Uglavnom treniram četiri sata tenisa, uz sat do sat i po kondicionog treninga“, objasnio je Nikola Milojević u intervjuu B92.

Juniorski turnir na Australian Openu igra se sledeće nedelje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve