Nova vest
Tenis

Sreda, 06.06.2012.

15:01

Federer za B92: Volim da igram pet setova

Rodžer Federer ponovo će, kao i pre godinu dana, biti rival Novaka Đokovića u polufinalu Rolan Garosa.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Švajcarac je prošle godine zaustavio seriju Novakovih pobeda u sezoni na 43.

Ipak, Đoković je u međuvremenu dobio momka iz Bazela i na US Openu i u Rimu, pa je međusobni skor u poslednjih godinu i po dana popravio na 5-1.

“Sigurno da može da pomogne činjenica da ste dobili poslednja 3-4, možda i pet mečeva. Sigurno njemu ide na ruku to što je pobedio u Rimu”, rekao je Federer za B92.

Švajcarski as kaže da bi mu više odgovaralo da se češće igra na tri dobijena seta.

Ali ovo je najbolja moguća situacija, igra se na tri dobijena seta. To je nešto što više nije toliko uobičajeno. U prošlosti je bilo mnogo više mečeva koji su igrani u takvom formatu. Pre sedam ili deset godina na turnirima kao što su Bazel, Gštad ili Beč igralo se na tri dobijena seta. I finala na Mastersima su takođe igrana do tri. Igrali smo zato duže mečeve”, kaže Federer.

Danas može da vam se desi da po šest meseci ne odigrate duel u pet setova, nekima i po tri godine. Drugačiji je, dakle, pristup i obojica smo toga svesni. Sa nestrpljenjem iščekujem duel. Biće nam potrebno određeno vreme da uđemo u odgovarajući ritam, ali kada se to desi biće teško obojici”.

Federer je zatim našem novinaru Milanu Boškoviću objasnio u čemu se razlikuje priprema.

Nije bitno da li je u pitanju Novak ili neki drugi igrač. Samo želim da budem spreman mentalno na dug meč. Logično da u tom periodu može da se menja vreme, kiša, sunce. Postoji više izgleda da se meč prekine jer ste duže na terenu i drugačiji je pristup”, objašnjava Fedex.

Naravno, bitan je početak meča, ali opet videli ste da to na kraju ne mora da odluči, kao što ste videli u mečevima na US Openu protiv Đokovića ili ovde protiv Del Potra”.

Jasno je da morate sve vreme biti koncentrasani i da protiv igrača kao što je Novak svaki poen morate odigrati na najvišem nivou”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve