Nova vest
Tenis

Nedelja, 11.09.2011.

10:44

Nadal: “Novak je favorit”

Španac Rafael Nadal prepustio je ulogu favorita Novaku Đokoviću pred finale US Opena, poslednjeg Gren slema sezone.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Nadal je u polufinalu slavio protiv Britanca Endija Marija sa 6:4, 6:2, 3:6, 6:2 u polufinalu US Opena, dok je Đoković imao mnogo teži posao protiv rekordera po broju Gren slem titula Rodžera Federera, pošto je gubio sa 2:0 u setovima, a potom je spasao i dve meč lopte pre nego što je trijumfovao u pet setova, posle skoro četiri sata igre.

Novak igra sa velikim samopouzdanjem. Ove godine nisam imao sreće protiv njega, igrali smo u pet finala i svaki put je on pobeđivao. Nisam zadovoljan kako sam mentalno ulazio u mečeve sa njim ove godine jer u nekim trenucima nisam verovao u sebe 100 osto. To ću pokušati da promenim u ponedeljak, ali je on, ipak, favorit”, naglasio je Nadal.

Španac je istakao da porazi koje je doživeo od Đokovića ove godine mnogo utiču na njega i da mu predstavljaju veliki problem.

Ti porazi su uticali na mene, jer kada se sve to dešavalo sve manje i manje sam verovao u sebe i stvarao sam manji broj šansi protiv njega. Jer, kada verujete onda trčite više, pogađate šta treba i jednostavno sve je drugačije”, rekao je Nadal, “Imam svoju igru, a zahvaljujući njoj sam ga i pobeđivao ranije. Važno je da budem psihički jak, da se borim za svaku loptu, verujem u pobedu i možda ću uspeti u tome”.

Trenutno drugi teniser na svetu rekao je da je protiv Marija odigrao svoj najbolji meč ove godine u Njujorku.

Mislim da igram veoma dobro, svakim danom sam sve bolji, a protiv Endija sam odigrao svoj najbolji meč protiv veoma teškog protivnika”, rekao je Nadal, “Veoma mi je važno što ću pre finala imati dan pauze pošto sam odigrao tri meča zaredom poslednjih dana”.

Finalni meč US Opena u konkurenciji tenisera, između Đokovića i Nadala, na programu je u ponedeljak od 22 časa po srednjoevropskom vremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve