Janković predala zbog povrede leđa

Izvor: Miloš Šaranoviæ

Subota, 04.11.2006.

09:20

Default images

Naša najbolja teniserka na WTA listi, Jelena Janković, nije uspela da se plasira u polufinale turnira u Kvebek sitiju.

Pri vođstvu Ruskinje Olge Pučkove u trećem setu (3:1), 12. igračica sveta je predala meč zbog bolova u leđima. Prvi set dobila je Jelena (6:2), drugi Ruskinja (6:4), a u trećem je povreda sprečila našu teniserku da odigra meč do kraja.

"Povredila sam leđa u drugom setu. Bol se pogoršavao kako je meč odmicao i morala sam da predam meč, jednostavno nisam mogla da izdržim. Pokušala sam da pobedim u dva seta, ali jednostavno nije bilo dovoljno. Da se nisam povredila, sigurno bih pobedila u dva seta," rekla je Jelena za sajt 'Tenis Srbija', "Krivo mi je jako sto sam ovako završila turnir jer sam mogla da ga osvojim. Ali, šta je tu je, ipak sam zadovoljna postignutim jer sam sam počev od maja dostigla do 12. mesta na WTA listi. Stvarno nisam ocekivala da ću za šet meseci stići na korak do prvih 10. Sad idem na zasluženi odmor, pa posle toga slede pripreme za sledeću sezonu."

Najbolja srpska teniserka igrala je 11 četvrtfinale sezone u koje se plasirala pobedom nad američkom tinejdžerkom Vanijom King.

19-godišnja Pučkova se plasirala u drugo uzastopno polufinale, a još uvek juri svoju prvu WTA titulu. Nju je pre mesec dana u Taškentu pobedila Iroda Tuljaganova.

49. na WTA listi Pučkova igraće u polufinalu sa Francuskinjom Severin Bremon, koja je bila uspešnija od Martine Suše iz Slovačke sa 6:1, 6:4.

Bremon je dobila jedini dosadašnji duel dve teniserke. Bilo je to u Lujvilu prošle godine. U ostalim četvrtfinalnim duelima Marion Bartoli je ubedljivo pobedila Amerikanku Šenaj Peri sa 6:1, 6:0, dok je Lilija Osterloh bila uspešnija od Aleksandre Voznijak sa 6:3, 6:2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: