Djoković: "Moj krajnji cilj je da budem prvi"

Iako si bio jedan od nosilaca na „Čelendžeru“ u Italiji, ovo je veliki uspeh za tebe.Koliko pobeda pred veliki turnir kakav je Otvoreno prvenstvo Francuske znači na psihološkom planu?

Izvor: Igor Vujièin B92

Sreda, 18.05.2005.

12:58

Default images

Naravno da sam zadovoljan osvajanjem turnira i igrom u San Remu. To je jedan od mojih najvećih uspeha, veći turnir sam osvojio samo u Nemačkoj. Ova pobeda će mi mnogo značiti i poslužiti kao velika motivacija pred Roland Garos. Iz San Rema nosim uvek samo najbolje uspomene. Tu sam osvojio Evropsko prvenstvo do 14 godina i u singlu i u dublu. Publika sam ostao u sećanju i imao sam dobru podršku i simpatije publike tamo, osećao sam se kao kod kuće. Čak i kada sam igrao protiv Italijana u finalu nije bilo mnogo razlike".
Na Australijan Openu si krenuo iz kvalifikacija, odigrao pristojno sa Safinom, koji je kasnije osvojio titulu, kako se sada osećaš pred kvalifikacije?
“Odigrao sam kvalifikacije za Australian Open i uspeo da se kvalifikujem u glavni žreb. To je bio moj prvi grend slem seniorski, ovaj je logično drugi. Nadam se da ću i ovde u Parizu uspeti da se kvalifikujem u glavni žreb, mislim da imam velike šanse za to. Postavljen sam za 15.nosioca u kvalifikacijama, imam povoljan žreb i sve ostalo je praktično na meni, d aodigram najbolje što mogu i predstavim se u najboljem svetlu. Očekujem da ču imati i podršku naših ljudi u Parizu koji tradicionalno prate mečeve na Rolan Garosu“.
Ambicije ove sezone su sigurno veće. Više nisi ni „klinac koji obećava“ mnogi su te upamtili:

“Uvek sam govorio da je moj cilj da budem prvi. Ja ću uvek ići ka tom cilju. Naravno, za neke je to uvek bilo nerealno, ali ja sam tako naučen i ka tome ću ići šta god se dogodilo. Ajde da kažemo da je neki „manji cilj“ za ovu godinu da udjem medju prvih 100 na svetu. Imam kvaliteta i potencijala za to. Već ovde u Parizu očekujem neki veći uspeh koji bi mi pomogao da se približim tom stotom mestu čime bih obezbedio plasman na ATP turnire bez kvalifikacija – što bi mi mnogho značilo u nastavku karijere. Mislim da će se u nastavku sezone više fokusirati na te veće ATP turnire.

Nešto što je do pre dve – tri sezone izgledalo nemoguće sada je realnost. Imamo dva nosioca kod teniserki, Janka u glavnom žrebu, dok su tvoji izgledi da mu se pridružiš takodje veliki. Kakve su po tebi šanse da Jelena i Ana naprave značajniji rezultat u Francuskoj?

“Šta reći o igrama naših teniserki. Jelenu i ne treba komentarisati, Ana je sjajna u poslednje vreme, obe su zaista fantastične. Ana je uspela za manje od pola godine da napravi ogroman skok na WTA listi. Jelena je sa druge strane već formirana igračica koja već pravi velike rezultate. Ja im želim najbolje i pružiću im podršku. Nadam se da ćemo svi mi u obe konkurencije praviti zapažene rezultate i na grend slem turnirima. Naš tenis je u velikm usponu, imamo jako mladu a kvalitetnu reprezentaciju. Nadam se da ćemo tek donositi veselja našem narodu u zemlji.
Pariz je mesto gde standardno najviše uspeha imaju Španci i Južnoamerikanci:

“Nadal u poslednje vreme postiže fenomenalne rezultate. Njega sigurno svrstavam u najveće favorite. Tu je i Federer koji je u formi i koji je osvojio „Super 9“ u Hamburgu a zna se da igra na svim podlogama. Ne treba zaboraviti ni mladog Francuza Gaskea koga sam ja pre mesec i po pobedio na jednom „Čelendžeru“ u Grancuskoj. On je u poslednjih mesec dana skočio sa 150. na neko 30.mesto na ATP listi. U velikom je usponu forme igrao je dobro protiv Federera u finalu Hamburga. Može da napravi iznenadjenje ipak je on domaći teniser i imaće podršku navijača u Parizu“ rekao je Djoković za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: