Paunović za B92: Vraćam se na glavnu pozornicu

Okolnim putevima Veljko Paunović je ponovo dospeo u centar pažnje španske fudbalske javnosti. Po učinku jedan od najboljih igrača španske druge lige ( 18 golova i 10 asistencija) ipak, nije uspeo da pomogne i svom timu da se domogne elite. Sa druge strane, Veljko je ponovo pred vratima “Visente Kalderon” stadiona, ali tu su i Valensija, Selta… U poslednjem intervjuu kao igrač Tenerifa, Veljko za B92 govori od sezoni koja se bliži kraju, ličnim planovima, dolasku Bekama, finišu primere i budućnosti španskog fudbala i reprezentacije.

Izvor: Igor Vujièin, B92

Subota, 21.06.2003.

15:18

Default images

Komentar sezone u kojoj tim nije uspeo da ostvari glavni cilj:

Nikako nismo zadovoljni rezultatom koji smo napravili ove godine, naprotiv,ova ekipa je napravljena da bude jedna od tri koje će ući u ligu, ali u fudbalu se jos jednom pokazalo da favoriti postoje samo na papiru.U svakom slučaju, ovo je bila jako teška godina na ekonomskom planu za klub,tako da se ipak na kraju moze reći da je tim dao svoj maksimum”.  Lično si “eksplodirao” ove sezone, vrata primere su ti ponovo širom otvorena:"Što se mene tiče, to je druga priča, najzad sam dobio pravu priliku da se pokažem, i da igram na svojoj poziciji, a to je iskljucivog napadaca, nekada malo povučenije, nekad isturenije. Medjutim, u svakom trenutku trener je tražio od mene, da kreiram i završavam napad ekipe.Na tom planu sam i uspeo (18 golova, 10 asistencija), najzad su me zapazile velike ekipe kao sto su Valensija, Celta i dr...dolazak u Tenerife je bio pun pogodak, sada planiram da nastavim sa dobrim igrama i u primeri, gde sam imao odličnih sezona, ali kada ne igraš na svom mestu nije isto, jedino sam sa Antićem i Kuperom igrao na svojoj poziciji i postigao 14 golova te godine".
www.veljkopaunovic.com
Ti si igrač Atletika, ali okolnosti su se malo promenile nakon ove sezone ? “Atletiko sada želi da ostanem tamo, i ozbiljno računa na mene, što mene jako raduje. Atletiko je uvek bio prva opcija, medjutim, ako ne budem dobio pravi tretman, biću prinudjen da se odlučim za novu opciju. Njih već sada ima dosta i to veoma povoljnih. Tu mislim na situaciju u kojoj trener računa na mene, na mojoj poziciji, i da me isključivo on traži”. Šampionska trka u primeri.“"Ovo je najbolja liga na svetu, za mene, i to po mojoj proceni stalno i pokazuje, iz kola u kolo, iz prvenstva u prvenstvo. Mislim da je šteta što je Real Sociedad ispustio priliku da u poslednjem kolu zavisi samo od sebe. S druge strane, po meni, Madrid je najjača ekipa na svetu.Imajući u vidu, kolike su fudbalske investicije napravili poslednjih godina, mislim da ne bi bilo korektno da ostane bez ijedne titule.Nije još gotovo, ali sumnjam da će Madrid propustiti ovu priliku na svom stadionu. Medjutim,nikada se nezna”.
www.veljkopaunovic.com
Madridski Real je još jednom pokazao da je praktično država u državi,i da odgovor “ne” za njih ne postoji.Nova pobeda nad Barsom, pošto je u Madrid stigao Dejvid Bekam. “Real Madrid je ponovo pokazao da je najveći klub u Evropi, ne samo na sportskom planu, već i na ekonomskom, reklamnom i dr.To pokazuje i primer Bekama, ne samo da se Madrid pojačao fudbalski, već će Bekam znatno doprineti da se već gigantski imidž kluba, jos više pojača”.  Kuda ide primera, i šta se dešava sa španskom reprezentacijom. “Što se tiče lige, već počinju da se shvataju ozbiljno ekonomski problemi kojima je izlozena većina klubova prve i druge lige, pa se ovog leta i očekuje zaoštravanje odnosa izmedju “velikih i malih”, i televizije.Medjutim mislim da je u interesu svih da se ovi problemi prijateljski otklone, i da dodje do dogovora izmedju svih strana”. Reprezentacija ? “Španska reprezentacija je imala odličan početak, ali je sada malo zastala.Mislim da su kvalitetan tim i da će se u predstojećim mečevima bez problema izboriti za mesto na evropskom prvenstvu”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: