Košarkaši Zvezde posle deset godina ponovo u Sarajevu

Pored Mirze Delibašića, Davorina Popovića i Indeksa, Baščaršija je sigurno zaštitni znak ovog grada. Posledice rata i posle 7 godina još uvek vidljive – mnogo kuća je oštećeno šrapnelima, dosta zgrada se renovira... Sa druge strane Baščaršija – prepuna malih zanatskih radnji, kojih u ostalim gradovima bivše SFRJ gotovo da više i nema. Naravno, prisutan je i duh novog vremena – pa se mogu videti moderno uredjene filijale gotovo svih svetskih banaka, radnje najpoznatijih sportskih brendova... Što se muzičke scene i predstojećih koncerata tiče, Sarajlije će ovog vikenda slušati Acu Lukasa i popularnog hrvatskog pevača Gibbonija.

Izvor: Od specijalnog izveštaèa B92 iz Sarajeva, Igora Vujièina

Subota, 09.11.2002.

00:05

Default images

Boravak u Sarajevu, delegacija Zvezde koju je predvodio tim menadžer Nebojša Ilić iskoristio je i da poseti grob Mirze Delibašića i oda poštu jednom od najvećih košarkaša Evrope svih vremena.

Sam meč 7.kola Goodyear lige nije privukao veliku pažnju košarkaške publike u Sarajevu i domaćih medija. Grad koji je nekada imao evropskog šampiona (1979.godina) i košarkaše poput Mirze Delibašića, Benačeka, Bore Vučevića, Izića ..., pa i kasnije sjajna generacija koja je krajem 80-tih zagorčavala život svima u ekstra jakoj ligi bivše SFRJ ( Radulović, Bukva, Avdić, Bilalović...) trenutno gleda lošu košarku ( Bosna u Goodyear ligi ima skor 0-7) – logično, meč je pratilo jedva 500-600 gledalaca.

Sve je bilo u retro fazonu. Najavljivač utakmice čuveni Mirko Kamenjašević, a u malobrojnoj publici Sabahudin Bilalović, Samir Avdić. Na terenu umesto opšteprihvaćenih cheerleadersica – umetničke tačke mladih ritmičarki. Sama Skenderija gotovo nepromenjena, grb ZOI 1984. i dalje stoji na svom mestu – nova stvar je jedino parket koji i nije baš najbolje uradjen, a na tribinama , ali potpuno izolovano – i 17 navijača Crvene zvezde sa transparentom »Delije – Sarajevo«.

Na početku utakmice mirna publika, koja očigledno nije mnogo očekivala od košarkaša Bosne u ovom meču ( kao ilustracija neka posluži upadica jednog navijača koji je posle prvog koša na utakmici i početne prednosti Bosne viknuo » Sudija sviraj kraj – da i mi nekoga pobedimo« - probudila se sredinom prve četvrtine zahvaljujući lošoj igri crveno-belih, i prozivkama Delija.

Prvih 20 minuta mučenje – Zvezda sa nekoliko dobrih minuta i dobrom igrom Šilobada odlazi na odmor sa +5 ( 53:48). Drugi deo perfektno su odradili Skuni Pen u 3.četvrtini ( 9 uzastopnih koševa na startu 2.poluvremena) i Bolić u poslednjoj četvrtini ( 14 od 23 zvezdinih poena), malo za zahteve trenera Trifunovića – ali dovoljno za 4.trijumf u ovom takmičenju i konačnih 98:89.

Na kraju, sledeće gostovanje crveno-belih je u Splitu 30.novembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: