Saga o "startnih 11" Srbije

Dan uoči početka utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između Srbije i Ukrajine je bio rezervisan za obilazak stadiona Arena, konferenciju za medije i – pitanja o Luki Joviću.

Izvor: Spasoje Veselinoviæ

Četvrtak, 06.06.2019.

19:26

Saga o
foto: Spasoje Veselinoviæ

Deo Lavova u kom se nalazi fudbalsko igralište izgrađeno za potrebe odigravanja Evropskog prvenstva 2012. godine nalazi se na maltene brisanom prostoru van grada, pa je stalna kocka kada i kako krenuti, odnosno kada i kako će se stići.

Fudbaleri Srbije su put prekratili pesmom, pa je iz autobusa, posle nešto dužeg i truckavog puta, ekipa izašla s dobrim raspoloženjem, u čemu je prednjačio Nemanja Radonjić.

Stadion je po izbijanju rata u Ukrajini neko vreme koristio Šahtjor, nacionalna selekcija tek ponekad kao domaćin zaigra u Lavovu, pa se to može navesti kao opravdanje organizatorima na maloj dezorganizaciji koja je deo izveštača iz Srbije umalo ostavila bez mogućnosti da prisustvuje otvorenom delu treninga ekipe selektora Mladena Krstajića.

A selektor je pred izveštače stigao sa izjavom da nema šta novo da kaže o duelu sa Ukrajinom, u odnosu na reči koje je izneo u Staroj Pazovi, po okupljanju reprezentativaca.

Ipak, osećalo se da postoji očekivanje da će u nekom momentu stići pitanje u vezi sa statusom Luke Jovića, pa je selektor, na konstataciju izveštača B92 da je u prethodnom delu izlaganja pomenuo taktički deo kao ključan za ishod duela sa Ukrajinom, uputio blagi osmeh, verujući da se iza takve rečeničke konstrukcije krije pitanje u vezi sa budućim fudbalerom Real Madrida.

Selektor je izjavio da je skauting protivnika obavljen i da igrači znaju ko ih čeka na suprotnoj strani terena "Arene".
foto: Spasoje Veselinoviæ
Dilema "Mitrović ili Jović", uobličena kroz pitanje jednog od kolega je u Krstajićevom odgovoru dobila i treću komponentu.

"A Prijović?", uzvratio je šef stručnog štaba nacionalne selekcije Srbije, dodao i da je srećan što u timu ima tri kvalitetna napadača, te da će odluka o starteru biti doneta posle večernjeg treninga.

Stvari su, bar u tom momentu, bile jasne, ali je pitanje jednog od kolega o postojanju drugih dilema u vezi sa startnom postavom izazvalo drugačiji odgovor.

Potpuno drugačiju.

"Ja već celu nedelju znam startnu postavu", rekao je Krstajić.

Tu rečenicu su primetile i zapamtile ukrajinske kolege, te pitanje u vezi sa tim postavile selektoru svog tima Andreju Ševčenku.

Legendarni golgeter je biranim rečima govorio o reprezentaciji Srbije, istakavši Dušana Tadića, Aleksandra Mitrovića i Aleksandra Kolarova kako ključne igrače.
foto: Spasoje Veselinoviæ
Na opservaciju domaćeg izveštača da srpski fudbaleri izgledaju "veliko i jako", istakao je da je upućen u taj detalj, te da je skok igra jedan od glavnih aduta Srbije. Neko od kolega je lepo primetio da su ukrajinski novinari mnogo pažnje pridali analizi srpske selekcije, do je ponovo jedna od "naših" tema bila - bezbednost.

Selektor Krstajić i golman Marko Dmitrović su jasno stavili do znanja da su uslovi u kojima borave i treniraju više nego odlični kao i da je odnos domaćina baš takav, domaćinski i srdačan.

Upitani za moguće prisustvo srpskih navijača, odgovorili su da znaju da nema organizovanog dolaska, a Dmitrović je dodao da im je rečeno ds je to stvar "političke situacije.

Još oko 24 sata je ostalo do početka utakmice, taman toliko vremena imamo da ostavimo po strani pitanja Jovića, bezbednosti, politike i da se usredsredimo, svi zajedno, na ono oko čega smo se okupili, igrači u Staroj Pazovi onomad, mi izveštači na beogradskom aerodromu u sredu i vi ispred malih u velikih ekrana.

Na fudbalsku igru.

Spasoje Veselinović

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: