Zvezda na skeneru B92.net: Mitrović nije mogao sâm

Fudbaleri Crvene zvezde porazom od Ferencvaroša u Budimpešti (2:1) praktično su ostavili prostora za plasman u nokaut fazu Lige Evrope samo u domenu teorije.

Izvor: MT

Četvrtak, 13.10.2022.

23:10

Zvezda na skeneru B92.net: Mitrović nije mogao sâm
Profimedia/Trenka Attila

Nije srpski šampion uspeo da ponovi partiju od pre sedam dana, kada je mađarskog prvaka tukao u Beogradu (4:1).

Previše je Zvezda ove večeri zavisila od trenutka inspiracije mladog Stefana Mitrovića.

Nije ni Fradi pružio bog zna kakvu igru navijačima, kojih je bilo oko 20.000, ali je bio bolji od crveno-belih za tačno taj jedan gol.

Podrška sa tribina domaćima je ulila dodatnu motivaciju da od starta pritisnu Zvezdu, kojoj nije mnogo trebalo da se oslobodi od pritiska.

Nije bilo pravih šansi, sve do 23. minuta, kada je Fradi poveo golom Zakarijesena posle dodavanja sa leve strane Gojaka.
Profimedia/Trenka Attila
Teško je označiti pravog krivca za primljeni pogodak, redom su greške, pre svega u postavljanju, pravili Gobeljić, Dragović i Rodić.

Crveno-beli su igrali sa fudbalerom manje u trenutku kada su primili gol, pošto je Sanogo zbog povrede bio van terena, a nešto kasnije i zamenjen.

Zvezda tokom prvog dela nije bila u podređenom položaju, ali isto tako ne može da se kaže ni da je zaslužila da postigne pogodak.

On je došao odmah na startu nastavka, kada je Pešić pogodio mrežu, međutim, on je poništen zbog igranja rukom posle VAR-a.

Bili su i u narednih nekoliko napada crveno-beli opasni, a nagrada je došla u 55. minutu, kada je Mitrović istrčao kontru kao Jusein Bolt i rutinski matirao Dibusa.

Zvezdina radost nije dugo trajala, pošto je Sami Mae posle kornera u 61. minutu glavom pogodio. Rodić je i ovoga puta bio nemi posmatrač, mada se ni Gobeljić nije mnogo proslavio u proceni lopte.

Mitrović je pokušavao da na individualni kvalitet donese izjednačujući gol, ali nije uspeo. Najbolje šanse Zvezda je imala u nadoknadi, kada su pokušaje imali mladi debitant Mijatović i rezervista Kangva.

Golman i odbrana

Profimedia/Trenka Attila
Milan Borjan – zna i za bolje partije. Kod prvog gola, uživo je delovalo da je morao bolje, ali posle usporenog snimka zaključak je drugačiji. Ipak su defanzivci bili prevashodni krivci za pogodak. Kod drugog ništa nije mogao. U drugom poluvremenu ga je jedno spasila stativa, imao je i dobru intervenciju, ali i dva jako loša ispucavanja koja na njegovu sreću nisu koštala tim. U finišu, kada je Zvezda sve karte bacila na napad, imao je dva odlična istrčavanja, u stilu Nojera.

Marko Gobeljić – solidno je, sa dosta samopouzdanja započeo meč, a nije ni čudo, posle dve nikad bolje partije u dresu Zvezde. Ipak, na ovom susretu je više podsećao na "starog Gobeljića". Prvi primljeni pogodak je pao po njegovoj strani, a ni kod drugog se nije baš proslavio prilikom procene lopte.

Strahinja Eraković – vrlo rano, u 20. minutu je zaradio žuti karton, nakon što ga je Mae lako okrenuo. Nakon toga je odigrao sasvim solidan meč, a utisak je mogao da bude povaren u samom finišu, kada su on i Borjan čekali jedan drugog da interveniše, ali na njigovu sreću Nguenu je lopta pobegla.

Aleksandar Dragović (do 81. minuta) – započeo je utakmicu u svom stilu, sa dve vrhunske intervencije. Kod primljenog gola bio je previše statičan, a strelac Zakarijesen je to iskoristio, te između njega i Rodića, postigao gol, doduše nakon odbitka. Bio je sigurniji od Erakovića, nije imao većih grešaka, a zamenjen jedesetak minuta pre kraja susreta.

Milan Rodić – slaba partija Zvezdinog beka. Ne može se reći da je direktan i očigledan krivac kod oba pogotka, ali da je morao bolje – morao je. Kod prvog gola igrač mu je pobegao, dok kod drugog nije čuvao igrača, već prostor, što mu se obilo o glavu. Nije imao praktično upotrebljiv centaršut, što je zaokružilo njegovo bledo izdanje u Budimpešti.

Vezni red

Profimedia/Trenka Attila
Seku Sanogo (do 26. minuta) – zbog povrede je morao ranije da izađe, a u trenutku kada je bio van terena, Zvezda je primila prvi gol.

Gelor Kanga (do 82. minuta) – ni nalik onom Gaboncu od pre nedelju dana. Izlaskom Sanoga, dobio je još jedan zadatak, umesto klasičnog plejmejkerskog posla, morao je da pazi i na svoju odbranu. Ako je u nekom segmentu podsetio na starog Kangu, bio je to neozbiljan pokušaj iz slobodnog udarca sa skoro 40 metara. Kod gola je izbacio Mitrovića u kontru. Sve u svemu, malo je to za nekoga od koga praktično zavisi Zvezdina igra i početak svih napada.

Stefan Mitrović – trudio se u prvom poluvremenu, ali bez učinka. Sve mu je bilo „oprošteno“ u 55. minutu, kada je posle kontre, praktično od centra igrališta se sjurio ka golu rivala i poput rasnog golgetera loptu poslao u mrežu uz pomoć stative. Nije se na tome zaustavio, svojom hitrinom mučio je igrače domaćih, prodirao je po levoj strani, u nekoliko navrata i udarcem pokušavao da ugrozi još jednom gol Ferencvaroša. Definitivno najbolja partija od dolaska u Zvezdu.

Aleksandar Katai (do 61. minuta) – još jedno ne preterano dobro veče za krilnog napadača. Kao i tokom većine mečeva ove sezone, falili su njegovi driblinzi, prodori, kreativnost. To su u stvari samo posledice, a uzrok je kako se čini fizička sprema. Često mu je posle istrčanog napada ili kontre ponestajalo daha, a "muka" ga je spasao Milojević koji ga je izveo posle malo više od sat vremena igre.

Mirko Ivanić – deluje bolje nego na početku sezone, međutim, ni ovoga puta nije bio od velike pomoći u napadu. Imao je jedan solidan pokušaj u prvom poluvremenu, na terenu je ostao do poslednjeg sudijskog zvižduka, ali njegova kreativnost i lopta koja spaja sa golom, izostala je ove večeri.

Napad, trener i rezerve

Profimedia/Trenka Attila
Aleksandar Pešić – koliko puta je rečeno da Pešić, iako ne postiže golove, radi dobre stvari za ekipu. I ovoga puta je bio prvi koji je vršio presing, borio se sa protivničkim štoperima, ostavljao loptu, ali... Zna se šta je posao napadača, da daje golove. To ni ovoga puta nismo videli. Tačnije, jesmo, međutim, on mu je poništen zbog igranja rukom. Imao je nešto kasnije još nekoliko prilika i poluprilika, ali – ništa.

Trener: Miloš Milojević – izveo je na teren isti sastav kao pre nedelju dana u Beogradu. Ipak, nije isto igrati na "Marakani" i u gostima u Evropi. Nije ni ovoga puta želeo da se prilagodi rivalu, od kojeg se očekivalo da bude motivisaniji i ofanzivnije orijentisan nego u prvom meču. Želeo je i ovoga puta da kroz posed i pas igru naudi Ferencvarošu, ali sve je to bilo nekako stihijski. Nije bilo pravih napada, završnih pasova, a da nije bilo Mitrovića, teško da bi Zvezda na ovom meču uspela da postigne i taj jedan gol. Ne može fudbal da se igra samo na jednoj strani, što bi rekao i sam trener Zvezde, a propuste u odbrani, kroz tranziciju, Ferencavroš umeo je i te kako da kazni.

Izmene:

Kings Kangva (od 26. minuta)– ušao je u ranoj fazi utakmice umesto Sanoga, te od njega imao ofanzivniju ulogu. Nije izostalo njegovo besomučno trčanje i pokrivanje svakog dela terena, ali njegov doprinog u kreativi je izostao. U drugom poluvremenu mu je bio izblokiran šut posle jedne kontre, a u nadoknadi je dobio šansu da iz slobodnjaka bude junak. Šutirao je u golmanov ugao, bezuspešno.

Osman Bukari (od 61. minuta) – ušao je u igru da bi doprineo napadu i prodorima po desnoj strani, ali to nije doneo. Najkorisnija stvar koju je napravio jeste prekid kontre, kojim je vrlo verovatno sprečio još jedan gol.

Nemanja Milunović (od 81. minuta) – ušao umesto Dragovića da osveži defanzivnu liniju u finišu.

Jovan Mijatović (od 82. minuta) – velika stvar za njega je debi na evropskom meču. U nadoknadi je imao pokušaj sa ivice šesnaesterca levom nogom, ali je lopta završila pored stative.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: