Tanak posao Denvera

Upravni odbor Denver Nagetsa razočarao je navijače ove franšize potezima u prelaznom roku.

Izvor: PT

Ponedeljak, 23.11.2020.

14:00

Tanak posao Denvera
(Photo by Kevin C. Cox/Getty Images)

Nagetsi su na Draftu odradili odličan posao uzevši supertalentovanog Ar Džej Hemptona, mladog Zika Nađija, ali kada je došlo vreme za "free agency", ekipa iz Kolorada je podbacila.

Izabranici Majka Melouna pre dve sezone bili su jedna od najboljih odbrana lige, prošle je to izgledalo nešto lošije, a čini se da će sledeće biti još gori.

Analitičari su za Denver pre tri-četiri godine pričali kako su talentovana ekipa, ali i neiskusna i defanzivno labilna. Rasli su iz sezone u sezonu, tako je i odbrana napredovala, međutim naredne imaju potencijal da se vrate na staro.

Zašto?
Photo by Michael Reaves/Getty Images
Denver je u prelaznom roku izgubio dva veoma važna košarkaša u rotaciji – prvog zbog želje igrača da ode u drugi tim, a drugog jer su odlučili da nemaju mesta za njega.

Radi se o Džeremiju Grentu i Toriju Krejgu.

Grent je hteo da ode u tim gde će dobiti veći prostor, te je prihvatio trogodišnji ugovor vredan 60 miliona dolara od Detroit Pistonsa.

Istu sumu nudili su mu i Nagetsi, ali njegova želja je bila da ode.

Kod Krejga, čini se, Nagetsi su napravili veliku grešku. On je bio slobodan košarkaš i trebalo je da mu ponude novi ugovor, međutim odbili su iz razloga što im je ostalo jedno mesto u rosteru i isto su odlučili da "potroše" na zamenu za Nikolu Jokića.
Photo by Lintao Zhang/Getty Images
Nagetsi su ostali bez Mejsona Plamlija, koji je isto bio defanzivno važan u nekim mečevima, ali opet previše neupotrebljiv u napadu, pa su morali da dovedu "bekap" centra.

Zato nije bilo mesta za Krejga, a jeste za Vlatka Čančara koji prošle sezone nije odigrao mnogo mečeva.

Problem je što Čančar ima zagarantovan ugovor i da bi ga otpustili morali bi da dodatno plate, a Krejga su pustili za džabe.

Sumirano, Nagetsi su od važnih igrača iz rotacije izgubili Grenta, Krejga i Plamlija.

Sa druge strane doveli su Fakunda Kampaca, Ar Džej Hemptona, Džamajkla Grina i Ajzeu Hartenštajna. Takođe, na dvosmernim ugovorima su Greg Vitington i Markus Hauard.
Photo by Kevin C. Cox/Getty Images
Dovođenje Kampaca i Grina je veoma dobar posao, ali nijedan od njih dvojice neće biti zadužen za čuvanje Kavaja Lenarda, Lebrona Džejmsa, Pola Džordža ili nekog drugog superstara koji pokriva poziciju krila.

Činjenica je da će Kampaco uneti svežinu u napad Denvera, a i defanzivno je veoma dobar na svojoj poziciji, kao i da će Grin doneti širinu u napadu i dobar skok.

Nagetsi i dalje u sastavu imaju Gerija Herisa i Vila Bartona, defanzivno sjajne igrače, ali njih dvojica su imali mnogo povreda poslednjih godina...

Ne sme se zaboraviti na Pi Džej Dozira koji ima odlično telo da brani plejmejkere i bekove, a videćemo i koliko će moći mladi Ar Džej Hempton da pomogne na svojoj polovini terena.
Photo by Kevin C. Cox/Getty Images
Od Majkla Portera juniora očekujte defanzivni napredak, ali ne i neki "BUM", a videćemo i koliki će prostora dobiti Vlatko Čančar.

Iako čudno zvuči da je odlazak Mejsona Plamlija udarac za Denver, u ovom slučaju jeste. Plamli je znao defanzivno da poveže ekipu i pitanje je koliki će uticaj na igru imati Hartenštajn i "ruki" Nađi.

Nađi je novi projekta Nagetsa, uzeli su ga na ovogodišnjem Draftu i ne znamo koliko da očekujemo od njega u sezoni ispred nas.

Ofanzivno ovo je i dalje jedna od najboljih ekipa u ligi, ali zaštitni znak Denvera i svake šampionske ekipe trebalo bi da bude odbrana.

Trenutno su veoma tanki na tom polju.

Petar Tadić

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: