Skener B92: Svemoćni Milan Borjan!

Fudbaleri Crvene zvezde igrali su se sa živcima, a kod mnogih navijača i sa njihovim zdravlje, ali su ih na kraju obradovali u Kopenhagenu.

Izvor: B92

Utorak, 13.08.2019.

23:25

Skener B92: Svemoćni Milan Borjan!
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Gledali smo utakmicu koja je bila podeljena na period pre i posle isključenja Nemanje Milunovića. U prvom, koji je trajao 50-tak minuta, ekipe su bile izjednačene, što je pokazivao i rezultat na semaforu.

Međutim, od isključenja Milunovića sve se menja. Šampion Srbije morao je da se povuče i igralo se uglavnom na njegovoj polovini. Dugo je trajao žestok pritisak Kopenhagena, a on nije splasnuo ni posle 112. minuta kada je Mas dobio drugi žuti karton.

Na sreću zvezdaša, ekipa Vladana Milojevića je uspela da izdrži nalete i pristupilo se penalima.

Tamo je bilo veoma uzbudljivo, penale su za Zvezdu promašili Marin, Jevtović i Jovančić, a Borjan je dva puta spasavao ekipu. Treći put su pomogli igrači Kopenhagena i drama je nastavljena.

Borjan je u drugoj seriji izvođenja izrastao u heroja i odbranio još jedan penal! Milan Borjan – Slično kao i u prvom susretu, Borjan nije imao mnogo posla u prvih 40 minuta. Međutim, u najgorem trenutku crveno-bela odbrana je popustila i Ndoje je savladao golmana šampiona Srbije. Nije mogao mnogo Borjan u ovoj situaciji.

Iako je Kopenhagen imao u većem delu drugog poluvremena igrača više, Borjan nije morao puno puta da interveniše. Onaj pravi pritisak usledio je u produžetku.

Čuvar mreže Crvene zvezde našao se na velikim iskušenjima i uspeo je nekoliko puta da sjajno interveniše.

Milan Rodić – Često je grešio u dodavanjima napred, ali te greške su uglavnom bile sitne. Dobro je zatvorio levu stranu, što mu je bio glavni posao. Kod primljenog gola nije uspeo bolje da se postavi, Ndoj je došao prvi do lopte i postigao pogodak.

Na startu drugog poluvremena zamenio ga je Žander.

Miloš Degenek – Zvezdina odbrana nije delovala ubedljivo na startu sezone, ali od dolaska Degeneka to izgleda mnogo bolje. Dobro je Australijanac komandovao zadnjom linijom, ali je ona ipak podbacila u završnici prvog poluvremena.

Njegova uloga postala je još veća kada je Milunović dobio drugi žuti karton. Sjajno se borio sa napadačima i imao je veliku ulogu u odvođenje utakmice u produžetak.
Foto: EPA-EFE/Anders Kjaerbye
Nemanja Milunović – Rano je dobio žuti karton zbog starta nad Ndojem. Morao je da bude oprezan u nastavku, ali mu to nije smetalo da igra agresivno. Krajem poluvremena na sekundu mu je pala koncentracija, ispustio je Ndoja iz vida i ovaj je uspeo da ga nadskoči.

Posle samo nekoliko minuta u drugom poluvremenu, Milunović je posle duela s Ndojem dobio drugi žuti karton, što je automatski značilo da je za njega utakmica gotova.

Marko Gobeljić
– Navikli smo na Gobeljića koji igra ofenzivno, međutim ovoga puta nije mnogo učestvovao u napadima, što je sigurno instrukcija Vladana Milojevića.

U nastavku je još manje bio aktivan u napadu zbog isključenja štopera Zvezde. Nije grešio mnogo u odbrani, bio je stabilan i imao je iznadprosečnu partiju.

Hose Alberto Kanjas
– Trebalo je vremena Kanjasu da se adaptira i čini se da je konačno uspeo u tome. Španac je deloveo veoma dobro na sredini terena u prvih 45 minuta.

U 58. minutu morao je da izađe zbog crvenog kartona Milunovića. Zamenio ga je Radovan Pankov.
Foto: EPA-EFE/Anders Kjaerbye
Dušan Jovančić – Jedan od najpouzdanijih Milojevićevih igrača. I ovoga puta je bio jak na sredini terena kada treba. Nije imao mnogo svojih klasičnih prodora, ali to je i zbog toga što su crveno-beli rano došli do gola.

U drugom poluvremenu nije mu opao intenzitet igre. Dobro je pokrivao sredinu terena i ostavio je srce na terenu.

Aleksa Vukanović
– Možda i najslabija karika Zvezde u prvom periodu. Nije uspevao mnogo da se istakne, ali je imao važne defanzivne zadatke.

Tokom drugog poluvremena popravio je utisak. Dosta je trčao na ovom meču, ali je i grešio. Na startu produžetka zamenio ga je Milan Jevtović.

Mirko Ivanić
– Aktivan od samog starta. Već u prvom minutu nagažen u kaznenom prostoru, sudija Mažeika trebalo je da pokaže na belu tačku, ali nije i Zvezda je oštećena za penal. U nastavku poluvremena igrao je veoma dobro.

U drugom poluvremenu imao je drugačiju ulogu. Isključenjem Milunovića, Milojević je morao Ivanić da pomeri u sredinu terena, gde on nije najproduktivniji.
Foto: EPA-EFE/Anders Kjaerbye
Marko Marin – Maestro. Lopta mu se jednostavno lepi za nogu, a pritom i fenomenalnu viziju. Igrao se sedamnaesti minut kada je pronašao Boaćija, a ovaj postigao gol. Kako se Zvezda povukla u završnici, tako je i on imao sve manje loptu u nogama.

Od isključenja Milunovića tražio je mnogo više loptu u nogama. Uspevao je da je zadrži, ali je deficit bio vidljiv. U završnici drugog poluvremena izgubio je snagu i nije mogao da ima onakav uticaj na igru na koji smo navikli. Promašio je šut s bele tačke u penal seriji.

Ričmond Boaći – Nije se mnogo video na početku meča, ali onda prava lopta i gol! Marin je poslao perfektnu loptu, a Boaći se kao pravi golgeter snašao i savladao golmana Kopenhagena.

U nastavku poluvremena nije bio vidljiv, pošto su se crveno-beli povukli nazad. U drugom poluvremenu nije mogao da da veliki doprinos, i izmenjen je u 81. minutu.

Žander (od 46) – Aktivan od starta, pokušavao je da se ubaci, ali je i njegova rola u napadu bila limitirana od isključenja Milunovića. Dobro je igrao Radovan Pankov (od 58) – Ušao je u igru sa veoma teškim zadatkom - da sa čuva Ndoja. To je odlično radio i pokazao je da zaslužuje minute.

Krajem regularnog deča meča i u produžetku bio je odličan, i sigurno spada među najbolje u redovima šampiona Srbije. Rutinski je dva izveo jedaneaasterca u penal završnici.

Veljko Simić (od 81) – Ušao je kako bi doneo svežinu na sredini terena i u tome je uspeo. Značio je dosta defanzivno i gotovo da ga nismo gledali u napadu.

Milan Jevtović (od 91) – Nije mnogo pokazao u trideset minuta igre. Očajno je izveo penal na kraju meča.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

141 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: