Zvezdaši, da se ponovi Napoli!

Crvena zvezda neporažena je ove sezone pred domaćom publikom u evropskim utakmicama i navijači trofejnog srpskog tima priželjkuju da tako i ostane oko 21 sat.

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.11.2018.

23:06

Zvezdaši, da se ponovi Napoli!
Foto: Starsport

Izabranici Vladana Milojevića nalaze se pred najvećim i najtežim ispitom jer im u goste dolazi prošlogodišnji finalista Lige šampiona i kandidat za titulu u Premijer ligi – ekipa Liverpula.

Crveno-beli u dosta su lošijoj situaciji nego što su bili kada su na “Marakanu“ dolazili drugi evropski klubovi, pošto su tada bili u naletu i u dobrom ritmu kada je reč o mečevima u Evropi.

Sada je pozicija Zvezde dosta teža jer je u poslednja dva meča doživela ubedljive poraze na gostovanjima u Parizu i Liverpulu, i to sigurno utiče mentalno na igrače.

Trener Zvezde na skoro svakoj konferenciji ponovi da suštinske razlike u pripremi utakmice nema, nebitno da li se radi o meču Superlige ili Lige šampiona, i da svakom meču pristupaju isto.
Foto: Starsport
Zbog kvaliteta protivnika priprema za Ligu šampiona mora da se razlikuje u nekim stvarima, a za ovaj meč možda najbolji način je da se primene neki detalji iz duela sa Napolijem.

Crveno-beli su bili su u podređenom položaju na tom duelu i isto se očekuje od duela sa Liverpulom – timom koji je superiorniji od Napolija.

Ipak, taj isti klub iz Italije je pobedio pred domaćom publikom “redse“ i uzeo bod Parižanima na “Parku Prinčeva, tako da crveno-beli imaju čemu da se nadaju pred punim stadionom “Rajko Mitić“.

Navijači će biti veoma važan faktor na ovom meču, pošto je vidno koliko znače fudbalerima na terenu i koliko podižu igrače i daju im vetar u leđa. Očekuje se puna “Marakana“ i u takvom ambijentu sve je moguće.

“Svi znaju šta je ‘Marakana’, ovde se niko ne oseća prijatno, mnogo dodatne energije dobijamo ovde. Možda neće to uticati na igrače Liverpula jer iz utakmice u utakmicu igraju pred toliko, ali bili smo na ‘Enfildu’, daleko je to od onoga kako sve zvuči ovde i mislim da će i njima biti drago da čuju ovako nešto", rekao je Milojević na konferenciji za medije.
Foto: Starsport
Ne očekujte lep fudbal izabranika Vladana Milojevića, Zvezda nema računicu ukoliko odluči da se igra sa Liverpulom i to je jednostavno nemoguće. Zato će se uglavnom igrati na polovini srpskog šampiona i crveno-beli će pokušavati preko kontranapada da ugroze gol Alisona.

U Ligi šampiona nema kalkulisanja, “redsima“ su potrebna sva tri boda u Beogradu i nema sumnje da će Jirgen Klop na teren izvesti najboljih 11 koje ima na raspolaganju.

Već znamo da Džerdan Šaćiri nije doputovao u Beograd zbog dobro znanih razloga i napad slavnog engleskog kluba trebalo bi da predvodi možda i najbolji evropski trio – Mane-Salah-Firmino.

Engleski mediji spekulišu da bi Bobi mogao da ne bude u startnoj postavi zbog premora i da će njegovo mesto zauzeti Danijel Staridž, o čijim kvalitetima je suvišno govoriti.
Foto: Starsport
Liverpul na svojoj strani ima gotovo sve, međutim imao je i Napoli koji se iz Beograda vratio samo sa jednim bodom. Zašto tako ne bi bilo i večeras?

Na početku smo rekli da rezultati iz prošlosti, odnosno mečevi sa PSŽ i Liverpulom na njihovim terenima, mogu dosta da utiču na ovaj susret jer crveno-beli pred Napoli nisu znali šta je poraz.

Ali, ako je iz mečeva protiv ta dva kluba izvučeno samo ono najbolje, onda budite uvereni da će Zvezda pružiti jak otpor engleskom velikanu.

Svi navijači Zvezde želeli bi da se ponovi utakmica sa Napolijem u Beogradu, a koliko je to realno videćemo u večernjim časovima.
Foto: Starsport
Nismo se dotakli potencijalne postave šampiona Srbije i ona bi mogla da bude dosta zanimljiva. Jirgen Klop forsira fudbal sa visokim presingom i Zvezdina odbrana, a još više sredina terena biće veoma opterećena.

Zbog toga će uz uvek standardne Branka Jovičića i Nenada Krstičića priliku možda dobiti Dušan Jovančić. Lorenco Ebesilio u dobroj je formi, međutim crveno-belima će više biti potrebna čvrstina Jovančića, nego napadačko umeće Holanđanina.

Pretpostavlja se da u odbrani neće biti promena u odnosu na neke prethodne duele i da će ispred Borjana biti Rodić, Savić, Degenek i Stojković. Zvezda će morati da se zgusne i zbog toga se očekuju tri klasična vezna fudbalera.
Foto: Starsport
Ričmond Boaći nažalost neće biti u prilici da igra na ovom duelu i zbog toga trener beogradskog kluba možda se odluči za klasičnu devetku kao što je Pavkov. Manje je verovatno da to bude Ben, koji će igrati na desnom boku.

Levo će dejstvovati igrač od kojeg se najviše očekuje i koji je pokazao zašto je doveden u Zvezdu – Marko Marin. Nemački fudbaler imaće zadatak da zadrži loptu u posedu i lucidnim potezima pokuša da prevari odbranu Liverpula.

Crvena zvezda je protiv Napolija pokazala da je sa navijačima na “Marakani“ sve moguće, utakmice protiv Pari Sen Žermena i Liverpula obeshrabrile su publiku, međutim nadamo se da nisu (obeshrabrile) i same fudbalere.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

101 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: