Da li stiže novi Tom Brejdi ili "Džoni fudbal"?

U noći između četvrtka i petka na programu ćemo imati NFL draft, koji će za razliku od prethodnih biti održan virtuelno.

Izvor: Stefan Nikoliæ

Četvrtak, 23.04.2020.

13:00

Da li stiže novi Tom Brejdi ili
Photo by Jim McIsaac/Getty Images

NFL draft je spreman za održavanje u virtuelnoj formi, a gospodin Džon Harbau je imao dilemu da li će isti biti hakovan i uveren je da su preduzete sve bezbednosne mere.

Draft koji je pred nama biće održan u noći između četvrtka i petka s početkom od dva časa.

Na ovom draftu prednjače kvoterbekovi, ali ima i nekih veoma dobrih defanzivaca i kako se već može čuti po kuloarima postavlja se pitanje: Ko će biti Tom Brejdi, a ko Džoni Menzel ovoga drafta? Dakle, Sinsinati Bengalsi imaju pravo prvog pika i pretpostavlja se da će izabrati Džoa Buroa, mladog kvoterbeka sa univerziteta LSU.

Ono što je opšte poznato je da na draftu možemo videti velika iznenađenja, baš kao u filmu "Draft day" kada Kevin Kostner umesto kvoterbeka zvezde bira lajnbekera Vontea Meka, moguće je da Bengalsi biraju Čejsa Janga.

Dakle, Džo Burou je neko ko se odlično snalazi pod pritiskom i njegov tajming je maltene savršen, vrlo je inteligentan i ume da čita igru, ono što mu se zamera je što bi mogao da ima i malo jaču ruku i da su mu dugačke lopte problem.

Mada, za Toma Brejdija su govorili iste stvari, a i slušali smo da Hulio Džons ne može konstantno da hvata lopte, tako da ove izveštaje skauta ipak treba uzeti sa dozom opreznosti.

Buroa dosta porede sa čuvenim kvoterbekom Sent Luis Remsa (The greatest show on turf) Kurtom Vornerom, koji je verovali ili ne, jedan deo svoje karijere proveo u Evropi.
Photo by Chris Graythen/Getty Images
Malopre pomenuti Čejs Jang će vrlo verovatno biti biran sa drugog mesta od strane Vašington Redskinsa, mada ne smemo otpisati ni šansu da on ode sa prve pozicije pošto se radi o izvanrednom igraču.

Jang je defanzivni end Ohajo Stejta, fantastičan je rašer i prava je opasnost za protivničke linijaše i kvoterbekove, oborio je rekord u sekovima 2019. godine i ukoliko se upari sa Montezom Svetom, Redskinski bi mogli da dobiju elitnu odbranu.

Dosta ga porede sa Džulijusom Pepersom, a dobro je poznato kakvu karijeru je ostvario Pepers i u Pantersima i u Pekersima.

Kažu da je Jang izuzetno eksplozivan igrač i da ga je preteško zaustaviti, ipak Klemson je uspeo da ga izoluje i umanji produktivnost, a kao znak pitanja je i njegova snalažljivost kada čita dodavanja.

Sve u svemu, radi se o možda čak i najboljem igraču ove generacije i bilo da ode kao prvi ili peti pik biće pun pogodak.
Photo by Christian Petersen/Getty Images
Detroit Lajonsi imaju priliku da biraju treći i ostaje nejasno da li će želeti da draftuju defanzivnog beka, lajnbekera ili možda linijaša? Kornerbek Džef Okuda se najčešće javlja kao opcija.

Nikako ne smemo zažmuriti na lajnbekera Ajzeu Simonsa ili defanzivnog tekla Derika Brauna. Jasno je da Met Patriša, učenik Bila Beličeka, želi da pojača svoju odbranu, ali ne znamo koga će izabrati.

Ista je priča sa Džeksonvil Džeguarsima i Karolna Pantersima koji svoj pik žele da potroše na jednog od ova dva pomenuta igrača.Simons pored lajnbekera može da igra i sejftija, a Derik Braun je pravi "kamion".

Kada pričamo o Ajzei Simonsu, moramo reći da se radi o igraču koji je opcija i Njujork Džajantsa sa četvrtog pika, ali oni žele i linijaša Tristana Virfsa, koji je u ovom trenutku možda i bolja opcija po Njujorčane.

Džajantsi imaju mladog kvoterbeka Danijela Džonsa koji je preuzeo uzde od Ilaja Meninga, a tu je i Sekvon Barkli koji "melje" NFL svojim sjajnim trčanjima i ofanzivni tekl poput Virfsa može imati ključnu ulogu.

Na kombajnu se pokazao fenomenalno i zbog toga mu se predviđa 4. pozicija i dres Njujork Džajantsa.

Takođe, Džedrik Vilis sa Alabame mora biti spomenut, pošto Džajantsi žele i njega pošto je fantastičan u kreiranju rupa za raning bekove i veruje se da bi od Nejta Soldera mogao mnogo toga da nauči.
Photo by Mike Ehrmann/Getty Images
Da se vratimo kvoterbekovima. Tua Tagovailoa je igrač o kome se priča u hvalospevima već godinama, a da nije bilo povreda bio bi "zacementiran" kao prvi pik na ovom NFL draftu.

Zbog svog brzog izbačaja porede ga sa Markom Brunelom, ali je on mnogo eksplozivniji i prototip je modernog kvoterbeka i RPO napadi bi za njega bili fantastična opcija.

Poput Majkla Vika u najboljim danima zna da istrči i pomeri lance i defanzivne koordinatore natera da čupaju kosu, ali problem su operacije skočnog zgloba, kuka, nosa i nekoliko potresa mozga u NCAA.

Najvažnije je da Tua bude zdrav i biće pun pogodak, a priča se da će u Majami Dolfinse ili Los Anđeles Čardžerse, a takođe se priča da bi Majami mogao da uzme Džoša Herberta, kvoterbeka Oregona na koga je i Bil Beliček "bacio oko".

Ono što ga je privuklo je to što je Herbert "tihi vođa" ekipe i što pored fizičkih predispozicija ima i tu mentalnu snagu koja je u NFL veoma važna, pravi primer je definitivno Tom Brejdi koji će više puta biti spomenut.
Photo by Kevin C. Cox/Getty Images
Atlanta Falkonsi su agresivni i žele da se popnu što je više moguće, priča se da su vrlo zainteresovani da draftuju Čejsa Janga ili Ajzeu Simonsa, ali za sada nisu uspeli da dobiju taj top 10 pik.

Prema nekim navodima oni su najbliži da dobiju pik Džeguarsa, ali ćemo večeras dobiti i više informacija oko potencijalnog trejda. Ukoliko se desi da Falkonsi dobiju ovaj pik i Jang i Simons budu birani, oni bi mogli da uzmu kornerbeka Si Džeja Hendersona.
Photo by Ed Zurga/Getty Images
Da ne bude da smo zapostavili ofanzivce, moramo spomenuti vajd risivera Oklahome Si Di Lemba, ali i Džerija Džudija i Henrija Ragsa, vajd risivere Alabama Krimson Tajda.

Meki Bekton, Ostin Džekson i Endru Tomas su među ofanzivnim linijašima koji će sigurno biti birani u prvom delu NFL drafta 2020. godine,

Džejvon Kinlo, Klavon Čejson, Kristijan Fulton, Ej Džej Terel, Kenet Marej, Patrik Kvin, Džejlon Džonson, Ksejvijer Mekini, Jetur Gros Matos, Ej Džej Epeneza su igrači kojima se projektuje prva runda drafta.
Photo by Kevin C. Cox/Getty Images
Čeka nas spektakularna prva runda NFL drafta u nekom novom sistemu na koji nismo navikli, pa sa nestrpljenjem iščekujemo početak istog.

Da li će Patriotsi trejdovati za pika pošto Beliček evidentno ima neke planove kao zamenu za Toma Brejdija i glavno je pitanje ko će to biti?

Ko će biti Tom Brejdi, a ko Džoni Menzel? Ili bolje reći Džoni fudbal.

Stefan Nikolić

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: