Jović i Kostić nosili Ajntraht, Tadić ponovo strelac

Kapiten reprezentacije Srbije, Dušan Tadić, ponovo je bio strelac u pobedi svog tima nad velikim rivalom, u Nemačkoj su Kostić i Jović izneli pobedu Ajntrahta i oni su obeležili proteklu evropsku nedelju.

Izvor: Stefan Nikoliæ

Ponedeljak, 01.04.2019.

14:00

Jović i Kostić nosili Ajntraht, Tadić ponovo strelac
Photo by Alex Grimm/Bongarts/Getty Images

Dušan Tadić i njegov Ajaks slavili su nad ekipom PSV–a u velikom derbiju holandskog fudbala, a Tadić je bio i strelac jednog od tri gola koji je Ajaks postigao u toj pobedi.

Što se tiče Luke Jovića i Filipa Kostića, oni su sa Ajntrahtom savladali Štutgart sa 3:0 i upravo su dva srpska fudbalera postigla sva tri gola u toj utakmici i tako ostavili svoju ekipu u borbi za Ligu šampiona.

Krenimo redom. Golmani

Prvi izbor selektora Krstajića za gol reprezentacije Srbije, Marko Dmitrović, primio je dva gola u remiju Eibara sa Levanteom na gostovanju u sunčanoj Valensiji.

Predrag Rajković sačuvao je mrežu Makabija iz Tel Aviva u utakmici koju je njegov tim dobio, minimalnim rezultatom, a protivnik im je bila ekipa Makabija iz Haife.

Vikend za nama gledaće da zaboravi golman beoradskog Partizana, Vladimir Stojković koji je doživeo poraz na gostovanju Napretku u Kruševcu, koji je savladao Partizan rezultatom 1:0.

Aleksandar Jovanović, ponovo je imao ulogu rezerve u ekipi Ueske. Odbrana

Fudbaleri Napolija savladali su Romu na "Olimpiku" sa čak 4:1 i u tom duelu su igrala dva srpska reprezentativca, Aleksandar Kolarov i Nikola Maksimović, obojica po 90 minuta, s tim što se Maksimović na kraju radovao pobedi, a Kolarov je tugovao sa sve žutim kartonom.

Nikola Milenković i njegova Fiorentina odigrali su nerešeno, 1:1, protiv ekipe Torina na svom stadionu, a popularni "Bleki" na terenu je proveo svih 90 minuta.

Šalke 04 je prekinuo crni niz savladavši Hanover sa 1:0 kao gost, a srpski defanzivac i bivši fudbaler Partiazana, Matija Nastasić, bio je jedan od boljih aktera tog susreta i na terenu proveo svih 90 minuta.

Verder Bremen i Miloš Veljković slavili su sa 3:1 nad Majncom u 27. kolu nemačke Bundeslige i tako nastavili borbu za jesen u Evropi.

Stefan Mitrović je imao jedan lep gest, poslavši svoj potpisani dres za humanitarnu akciju, a tokom vikenda je njegov Strazbur bio slobodan u ligi pošto je u finalu Liga Kupa savladao Gengamp posle boljeg izvođenja jedanaesteraca, sa 4:1.

Anderleht je doživeo ubedjliv poraz od Genka kao gost, koji ih je savladao sa 3:0, a srpski defanzivac Ivan Obradović proveo je svih 90 minuta na terenu.

Zenit je trenutno provplasirani tim u ruskoj Premier ligi, za koji nastupa i Branislav Ivanović. Dugogodišnji defanzivac londonskog Čelsija na terenu je bio svih 90 minuta i pomogao svojoj ekipi da savlada Orenburg sa 3:1

Krasnodar ima još jednu sjajnu sezonu, nalaze se na poziciji tri u ruskom fudbalskom šampionatu i njihova nova "žrtva" proteklog vikenda je bio Anži kog su Mahačkalu ispratili sa pet golova u mreži.

U redovima Astane ove sezone igra Antonio Rukavina, a ekipa iz prestonice Kazahstana Nur–Sultana, nakon tri odigrana kola ima i tri pobede, poslednju su ostvarili nad Žejtsuom rezultatom 2:0 i desni bek reprezentacije Srbije na teren je proveo svih 90 minuta.

Crvena zvezda je savladala ekipu Mačve sa 2:1 na svom stadionu, iako su zaostajali sa 1:0 nakon pogotka Gigića u 15. minutu utakmice, a Miroslav Bogosavac se vratio klupskim dužnostima i u toj utakmici je njegov Čukarički sa 2:0 savladao Radnik iz Surdulice na Banovom Brdu. Sredina

Nemanja Matić i Mančester Junajted su uprkos jednom bledom izdanju uspeli da savladaju Votford na "Old Trafordu" sa 2:1 i tako ostanu u borbi za prve četiri pozicije u Premier ligi, dok je Luka Milivojević ponovo bio strelac za Kristal Palas, u 76. minutu je postigao vodeći pogodak, sa bele tačke.

Sergej Milinković Savić bio je strelac jedinog gola na meču u susretu koji je Lacio dobio na "Meaci" kada su gostovali Interu, nakon jedne zaista lepe akcije, što se tiče Saše Lukića, on je igrao svih 90 minuta protiv Fiorentine i taj meč je završen bez pobednika, 1:1.

Nemanja Maksimović i njegov Hetafe doživeli su poraz od 2:0 kao domaćin od Leganesa u 29. kolu španske LaLige, a Maksimović je u ovom duelu i "požuteo".

Lajpcig je deklasirao Hertu postigavši 5 golova i sačuvavši svoju mrežu, a nekadašnji as Crvene zvezde Marko Grujić na terenu je proveo svih 90 minuta i bio jedan od boljih u svom timu.

Ajntraht je u Frankfurtu savaldao Štutgart sa 3:0 i ostao u borbi za Ligu šampiona na jesen. Prva dva gola na meču delo je jednog čoveka, a u pitanju je srpski krilni fudbaler Filip Kostić, koji je teren napustio u 89. minutu i dobio ovacije čitavog stadiona.

Sporting iz Lisabona sa 3:1 savladao je ekipu Čaveza, a srpski fudbaler Nemanja Gudelj proveo je 90 minuta na terenu i uprkos žutom kartonu bio jedan od boljih aktera tog meča.

Dušan Tadić na 27 ovosezonskih utakmica ima 20 postignutih golova, a u poslednjem duelu protiv velikog rivala PSV –a, Tadić je sa bele tačke bio precizan i pomogao svom timu da dođe do pobede od 3:1 i vrati se u trku za šampionsku titulu u šampionatu Holandije.

Golom Buraka Jilmaza ekipa Bešiktaša je upisala nova tri boda, u susretu u kom je Adem Ljajić proveo svih 90 minuta na terenu.

AEK je kao domaćin sa 4:0 pobedio ekipu Panetolikosa, a Nenad Krstičić odigrao je kompletnu utakmicu.

Zoran Tošić je odigrao 70 minuta u porazu Partizana od Napretka u Kruševcu, a pod vođstvom novog trenera Save Miloševića gledaće da makar malo podigne formu.
Photo by Alex Grimm/Getty Images
Napad

Luka Jović je zajedno sa Filipom Kostićem obeležio proteklo kolo Bundeslige, pošto su pomogli Ajntrahtu da ubedljivo slavi nad Štutgartom na svom stadionu, a za konačnih 3:0 pobrinuo se i jedan od najboljih strelaca Bundeslige, Luka Jović.

Aleksandar Prijović je za Al Itihad odigrao samo devet minuta u poslednjoj utakmici, bez realne šanse da nešto više uradi.

Uroš Đurđević, nekadašnji napadač Partizana, u 20. minutu utakmice sa bele tačke postigao vodeći pogodak za svoj tim, Sporting iz Hihona koji je odigrao 1:1 sa Malagom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: