Zvezda na skeneru B92.net: Stanković ima novo oružje, šta je sa Spiridonovićem? 

Posle poraza uvek je teško izvući pozitivne zaključke, ali Crvena zvezda je imala nekoliko njih u Nemačkoj.

Izvor: MS

Petak, 23.10.2020.

08:45

Zvezda na skeneru B92.net: Stanković ima novo oružje, šta je sa Spiridonovićem? 
Starsport

Činjenica je da je rezultat glavno merilo i kada se govori o porazu 2:0, jasno je da mnogo više ima stvari za popraviti.

Ipak, u slučaju Crvene zvezde na gostovanju Hofenhajmu može da se kaže, što je paradoks, da je odbrana bila najbolji deo.

Trener Dejan Stanković promovisao je formaciju sa trojicom štopera i to je dosta dobro delovalo u veći meča protiv favorita L grupe Lige Evrope.

Sveo je Hof na mali broj šansi, a da su Spiridonović i Falčineli bili prisebniji možda bismo govorili o "džek potu".

Ekipa mu je delovala zrelo na terenu ozbiljnog bundesligaša, ali na kraju pala i to bez snage da se podigne.

Pred Stankovićem je da napravi analizu zašto je zatajila završnica, isto kao i kreacija, slično kao protiv Partizana.

Redakcija B92.net analizirala je svakog pojedinca u Zindshajmu.

Odbrana i "ving" bekovi

Milan Borjan – Standardno dobar. Sve što je bilo do njega - odbranio je. Kod golova ništa nije mogao, bili su to prejaki udarci iz blizine.

Nemanja Milunović – Jedna od njegovih boljih partija. Vladao je u vazduhu, što za njega nije novost, ali je i na zemlji bio zapažen. Imao je nekoliko iznošenja lopte na protivničku polovinu. Na teret može da mu se stavi što je ispustio Dabura u samom finišu. Ipak, dobra prelazna ocena koja je mogla da bude čak i krunisana pogotkom.

Strahinja Eraković
– Pogodak Stankovića. Promenio je postavku i to je prijalo mladom defanzivcu. Za razliku od derbija, nimalo se nije uplašio znatno iskusnijih Belfodila i Dabura i dobijao skoro sve duele. Jedan od zapaženijih na terenu.

Miloš Degenek - Slično kao i za prethodnu dvojicu. Pouzdan, bez greške i rizika. Australijski reprezentativac, uz Borjana, jedan je od najstandardnijih igrača Zvezde po pitanju forme. To je pokazao i protiv Hofenhajma.

Milan Gajić – Mučio se na početku sa Sesenjonom i on mu nije davao da igra ofanzivnije. U ovoj formaciji nije bio "vinger" koji preti rivalu, što je veliki minus. Morao je više da se ponavlja.

Milan Rodić – Ponavljao se u prvom poluvremenu, spremio šanse Falčineliju i Spiridonoviću, ali su ih upropastili iz izglednih pozicija. Prija mu ova formacija bliže golu protivnika i to se videlo posebno u prvom poluvremenu. U drugom delu pao, ali svakako zaslužio prelaznu ocenu.

Vezisti i napad

Starsport
Seku Sanogo – Puno je oscilirao vezista iz Obale Slonovače. Krenuo je odlično, bio miran i "slagao" rivale, a onda je postao ležeran i to je mogao da kazni Dabur kada je pogodio stativu. Videlo se da ima mnogo ovakvih utakmicama u nogama... Stigao i dva puta da zapreti glavom kada je možda mogao i bolje...

Veljko Nikolić – Nevidljiv. Ništa nije iskreirao, isto kao na "večitom" derbiju. A to mu je glavni zadatak kada već ne odrađuje "prljave" poslove. Previše "mekan", što se videlo i u "kobnom" 64. minutu kada je tražio faul i odstupio od kontakta. Moraćemo mnogo bolje ako misli da se ustali u startnih 11.

Srđan Spiridonović – Morao je da postigne gol u situaciji kada je imao praktično sve. Šta se desilo momku iz Beča posle sjajnog starta sezone? Potpuno je van ritma i forme... Ni brzinu više ne koristi.

Aleksandar Katai – Pod injekcijama počeo meč. Hteo je puno, pre svega kada ima loptu u nogama, ali malo toga uradio. Spakovao je zicer Falčineliju sjajnom loptom u prvom delu.

Dijego Falčineli – Italijana kao da je stigao umor. Teško se kretao, uglavnom padao posle duela i na kraju ostavio "nulu" pored svog učinka. A moglo je da bude drugačije... Izgleda da sprema polako uzima danak jer se kasnije priključio ovom timu.

Izmene i trener

Starsport
Njegoš Petrović (od 75. minuta) – Ušao umesto Sanoga i nije uspeo da pokrene ekipu.

El Fardu Ben (od 75. minuta) – Pretio iz kornera kada je Milunović mogao da se upiše. Da je Milunović pogodio, bio bi pravi "džoker".

Aleksa Vukanović (od 75 minuta) – Ništa nije uradio za vreme provedeno na terenu.

Milan Pavkov (od 85. minuta) - Nedovoljno vremena za ocenu.

Veljko Simić (od 85. minuta) - Nedovoljno vremena za ocenu.

Trener Dejan Stanković - Odlučio se za novu formaciju i shvatio da bi mogao da ima novo oružje. Ekipa mu je dobro funkcionisala u toj postavci, bez obzira na poraz. Ono što sebi ne sme da dozvoli su dva žuta kartona i isključenje zbog prigovora sudiji, bio u pravu ili ne. Njegov izlazak poklopio se sa padom fudbalera Zvezde i moraće da radi na smirivanju strasti, kojih često ima nekad previše.

Miloš Simanović

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: