Mali promet, prva zvezda Koroman

U prolećni deo Meridijan Superlige većina timova ulazi sa izmenjenim sastavima, a najzvučnija imena među onima koji su promenili klubove su Ognjen Koroman, Nenad Đorđević, Igor Burzanović, Antonio Rukavina i Miloš Bajalica.

Izvor: Miloš Šaranoviæ

Sreda, 07.02.2007.

21:12

Default images

Prošlogodišnji prvak i trenutni lider šampionata, Crvena zvezda, igraće sa četvoricom novajlija. Ognjen Koroman 'pozajmljen je' do kraja avgusta od ruskog Tereka, a reprezentativac Srbije je, iako dugo nije igrao za svoj prethodni klub Portsmut, najznačajnije pojačanje.

"Presrećan sam što sam došao u svoj klub. Nadam se da ću iskustvom pomoći mladom timu da ostvari što bolje rezultate," rekao je Koroman.

Igor Burzanović je najbolji fudbaler Crne Gore, a iz Budućnosti je došao u Crvenu zvezdu.
Igor Burzanoviæ
Znam šta se od mene očekuje i nadam se da ću opravdati očekivanja. Sve je na meni i moraću da dam više nego u što sam davao u Budućnosti", rekao je pri potpisivanju ugovora Burzanović.

Crveno-beli dres će na proleće nositi i Miloš Bajalica, dosadašnji igrač OFK Beograda i Vladimir Đorđević, koji je posle niškog Radničkog jedno vreme bio član brazilskog Fluminensea.

Još jesenas dogovoreni odlazak Milana Biševca u Lans realizovan je posle jesenjeg dela ovdašnjeg prvenstva, a petorica dosadašnjih igrača Zvezde otišli su na pozajmice, Bajković, Adamović, Lečić, Krivokapić i Da Silva.
Miroslav Ðukiæ
Partizan je prethodnog leta i jeseni doveo dvanaestoricu fudbalera, petorica njih sada su prosleđeni drugim klubovima, a 'najteži' dolasci u Humsku ove zime su selektor mlade reprezentacije Miroslav Đukić i mladi reprezentativac Rukavina.

"Iako mi niko nije postavio bilo kakve imperative, jasni su ciljevi jednog tako velikog kluba, kao što je Partizan", rekao je na predstavljanju Đukić.

"Gledao sam dosta ovu ekipu tokom sezone, tražeći kandidate za mladu reprezentaciju. U pitanju je mlad i talentovan tim, koji ima potencijal za velike ciljeve."

Pored Rukavine novi članovi Partizana su i Žarko Lazetić iz Bežanije i dosadašnji igrač Mladosti iz Lučana, Đorđe Lazić.
Lazetiæ, Laziæ i Rukavina
Ispunjen mi je san. Svaki klinac kada počne da juri za loptom ima želju da zaigra za veliki klub kao što je Partizan. Znam da je konkurencija žestoka, ali sam spreman da se borim za svoje mesto,“ bila je prva izjava mladog reprezentativca Rukavine kada je potpisao ugovor sa 'crno-belima'.

Iz Partizana je otišao Nenad Đorđević. Nekadašnji reprezentativac je novi član japanskog Džef junajteda, Đorđe Pantić braniće za Koblenc, a Srđan Radonjić otišao je u danski Odenze. Mirosavljević i Veselinović igraće na 'pozajmicama' na Pirinejima, Mirosavljević u španskom Vensidariju, Veselinović u portugalskoj ekipi Beira Mar.

Domaćim ligašima prosleđeni su Predrag Lazić, Vukajlović i Radosavljević (Bežanija), Markovski (Borac Čačak), ne zna se gde će makedonski internacionalac Aco Stojkov, a Afrikanci Obiora Odita i Pjer Boja čekaju dogovor uprave beogradskog kluba i ljudi iz Al Ahlija. Skopskom Vardaru ustupljeni su Perendija i Stjepanović.
Miodrag Anðelkoviæ
Mladost iz Apatina u nastavak prvenstva ulazi sa drugog mesta i sa sastavom koji nije bitno izmenjan. Iz inostranstva se vratio iskusni igrač odbrane Dalibor Dragić, iz Crvene zvezde je na pozajmicu došao Lečić a iz somborskog Radničkog Veselinović.

Smiljanić je novi igrač budimpeštanskog Honveda, a prvoligaškim i drugoligaškim ekipama pozajmljeni su Ždrnja, Rajić, Radosavljev i grupa mlađih igrača koji će igrati za 'filijalu' Palić.

I u OFK Beogradu promenjen je trener, Slobodan Krčmarević ustupio je mesto Ratku Dostaniću, a sa Karaburme su otišli Bajalica (Crvena zvezda), Simić (OFI Iraklion) i Baković (Šengdong, Kina).

Trojica povratnika iz inostranstva biće aduti Ratka Dostanića, Miodrag Anđelković (Saudijska Arabija), Nenad Todorović (Iran) i (Vardar, Makedonija). Iz Borca iz Čačka došao je Nemanja Arsenijević.
Goran Trobok
Bežanija je ostala bez Rukavine i Lazetića, Veselinovića, Uroševića (Zemun) i grupe igrača koja je pozajmljena drugim klubovima, a nova imena su trojica igrača iz Partizana, Lazić, Vukajlović i Radosavljević, Stojčev je pozajmljen iz Crvene zvezde, a ozbiljna pojačanja su Osmanović (nekadašnji igrač Hajduka iz Kule) i Mijatović (Banat).

Najzanimljivije promene viđene su u Smederevu. Četvorica bivših igrača Partizana i Crvene zvezde i Mirko Poledica koji se vratio iz varšavske Legije pokušaće da uvedu Smederevce u plej of. Ljubiša Ranković došao je iz francuskog Setea, Goran Trobok igrao je jesenas za podgoričku Budućnost, na gol će Zvezdin igrač Bajković a iz Inona je stigao Atanacković.

Jovšić se vratio u Partizan, a otišli su Kasom (Grčka), Nedeljković (Borac Čačak), dok novi klub traži i Đurašković.
Radovan Radakoviæ
U Vojvodinu je stigao Marković iz Voždovca, Krivokapića je pozajmila Crvena zvezda, a u Novom Sadu je ponovo i Miodrag Pantelić.

"Igraću šta god Rajevac zatraži od mene. Ono što u datom trenutku bude bilo potrebno za ekipu, tu sam. Bio sam i najistureniji napadač, čini mi se da sam najbolje partije pružao kada sam igrao po desnoj strani, a u Kini sam u poslednje vreme igrao ofanzivno, po levom boku. Dakle, spreman sam za svaku ulogu," rekao je Pantelić o tome šta može da da Vojvodini.

Do poslednjeg dana prelaznog roka nije bilo značajnih promena na Dušanovcu, a onda su 'Zmajeve' pojačali iskusni Radaković koji je jesenas branio za Zemun, Mirko Aleksić iz Smedereva, Dejan Živković iz OFK Beograda i omladinac Crvene zvezde Vladimir Miljković.

Iz Voždovca su otišli Marković i Miljković, Perendija se vratio sa pozajmice u Partizan, a kapiten Kalajdžić čeka ponudu iz Rusije.

Napad čačanskog Borca predvodiće na proleće Markovski iz Partizana, nova imena su i Đorđević (Železničar Niš), Trajković (Dubočica), Jevtić (Mačva) i Vušljanin (OFK Beograd). Rendulić je otišao u austrijski Rid, Đoković u Rumuniju, a Nemanja Arsenijević se vratio u OFK Beograd.
Banat je doveo povratnike Urumova (Grčka), Mioka (Ukrajina), Zorića (Kina) i mladog napadača Vujovića iz Teleoptika, a iz Zrenjanina su otišli Kutlačić, Nikolić, Đorić i Stanković.

Iz kulskog Hajduka otišli su trener Nebojša Vučićević i Mijailović, a među novim igračima su Galić (Radnički Niš), Šodić (Borac Banja Luka), a ekipu će ovog proleća voditi Žarko Soldo.

Najviše promena bilo je u Zemunu, otišli su Ilić i Teodorović (Rad), Kovačević i Supić (OFK Beograd), Tucaković (Mladenovac), Babača (Jedinstvo Bijelo Polje), Urošević (Bežanija), Radaković (Voždovac), Vemić (Budućnost Podgorica), Mešter (Javor), Litera, Savić, Rajević, Simonović i Nešković.

Novi igrači Zemuna su Stefanović (Radnički Niš), Stanković (Jedinstvo Ub), Rašović (Inđija), Crena zvezda je pozajmila Zlatkovića i Adamovića, a Partizan Aganovića koji je jesenas igrao za Dinamo iz Vranja. Novi trener Zemunaca je Mioljub Ostojić.

Prolećni deo Meridijan Superlige počinje 17. februara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: