Beogradska Arena sprema se za Amerikance

Beogradska Arena dugo je građena, a biće najzad završena do kraja jula ove godine. Ona može da primi oko 20 hiljada gledalaca, slično kao i NBA hale u Americi. Sportsko krštenje imaće na turniru Dijamantska lopta, 31. jula, i 6. avgusta, kada u Beograd stiže američka košarkaška reprezentacija.

Izvor: Milan Pavlica, novinar B92

Nedelja, 01.02.2004.

13:09

Default images

Dolazak najboljeg američkog tima i turnir na kojem igraju šampioni kontinenata su izmedju ostalog prisilili vlasti u Beogradu da ubrzaju izgradnju Beogradske arene. Između 600 i 800 radnika građevinskih preduzeća "Napred", "Energoprojekt" i još nekoliko firmi svakodnevno radi na hali koja će biti glavno borilište za Evropsko prvenstvo u košarci 2005. Halu je ovih dana posetio američki ambasador u Beogradu Vilijam Montgomeri, a nedavno i delegacija američkog košarkaškog saveza (USA Basketball).
Kada smo bili u poseti prilikom najavljivanja utakmice, izgledalo je da gradnja dobro napreduje. Očigledno je da će to biti spektakularna hala za košarku... bili smo zaista impresionirani. Pošto se turnir Dijamantska lopta održava pre našeg meča, uvereni smo da će glavni radovi biti završeni i da će timovi biti u stanju da se takmiče u toj hali, kao što je planirano“, izjavio je za B92 Krejg Miler, PR direktor "USA Basketball"-a.

Amerikanci su veoma zainteresovani za napredak izgradnje hale u kojoj će gostovati Džejson Kid, Tim Dankan i Alen Ajverson.
Siniša Nikoliæ
Oni neprestano prate radove, praktično kao da su naš nadzor. To je dobro jer saznajemo koji su trendovi u svetu, koji su standardi koji se neprestano dopunjuju. Oni su zadovoljni onim što se ovde dešava. Sve poslove u hali obavljaju profesionalci, od jutra do mraka, najbolji materijali se ugradjuju...Ova hala postaje simbol i reklama za beogradske gradjevinare i kada dodje tih 20 hiljada ljudi da posmatraju meč, sigurno je da će otići sa utiskom da je nešto velelepno napravljeno“, izjavio je za B92, Siniša Nikolić, direktor gradske direkcije za gradjevinsko zemljište.

Pored glavne hale, planirana je izgradnja male sale za trening, kao i parking prostora od 4800 mesta. Petlja koja se gradi pored hale na auto putu trebalo bi da olakša dolazak svih gledalaca koji budu poželeli da vide čuvene američke profesionalce.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: