Vreme za radikalne poteze

Grupa gradjana “Dejan Savićević” još jednom je razočarala naciju, mahom onaj deo koji je u Kruševcu, gledao muke “plavih”. Igra bez koncepcije u surovoj kombinaciji sa nezalaganjem fudbalera, više je nego alarmantna. Za razliku od meča sa Azerbejdžancima kada su se protiv našeg nacionalnog tima urotili prirodni saveznici vetar i zemlja, ovaj put se izdvaja ljudski faktor.

Zoran Panjković, B92
Podeli

Predsednik fudbalskog saveza, Dragan Stojković još jednom vidno razočaran, najavljuje za B92 radikalne mere, pre svega kada je u pitanju igrački potencijal:

Rezultat od 1:2 doduše u prijateljskom meču protiv Bugarske, ne mora da znači veliku tragediju, jer ništa nije izgubljeno što se bodova tiče, medjutim, daje nam jednu veliku brigu, sa kojom se suočavamo i koju moramo da rešavamo. Sigurno da se nalazimo u jednom teškom momentu, posle 2:2 sa Azerbejdžanom što je rezultat koji još uvek peče, i poraza od Bugara čujemo komentare su sa pravom i na mestu. Moraćemo da posegnemo za nekim radikalnijim potezima, posebno kada je u pitanju sastav tima i uopšte odnos prema igri,i nadati se boljim rezultatima.

Činjenica je da u reprezentaciji igraju fudbaleri koji su nosioci igre u svojim klubovima, ali koji  u Savićevićevoj kombinaciji deluju kao ekipa iz školskog dvorišta. Jedan od najboljih evropskih strelaca, Mateja Kežman, posle Azerbejdžana, na neodredjeno vreme je uzeo odmor od nacionalnog tima smatrajući da se njegove ambicije ne poklapaju sa ambicijama ljudi koji vode reprezentaciju.

Kežman je za B92 početkom prošle nedelje  izrazio željenje što ga niko iz saveza nije zvao u poslednjih mesec dana otkako se privremeno oprostio od plavog dresa. Medjutim, Dragan Stojković nije želeo da komentariše Kežmanov stav, i odbija da bude neko ko će rečeno političkim žargonom dovesti za zajednički sto selektora Savićevića i fudbalera Kežmana:

Ja ne mogu da komentarišem individualne izjave. Mislim da bi bilo vrlo neozbiljno sa moje strane kada bi se upuštao u tu priču, ko je šta rekao, zašto je rekao…Drugo, ne vidim razloga zašto bi se neko zvao da se pita kako je – svako ima svoje živote, svoje porodice, svoje karijere. Ja neću tu biti nikakav “link”, ali ću sigurno tražiti ozbiljniji pristup igrača prema dresu koji nose. Možda je u ovom momentu i bolje što se ne igra sa Velsom. Nismo u nekoj baš jakoj formi, imamo povredjenih igrača. U meču sa Velsom sigurno da bi imali mnogo problema.

U medjuvremenu Italija je savladala Finsku i vratila se (očekivano) u igru za visok plasman u našoj grupi…

To je jedna očekivana pobeda Italijana. Oni su napravili po svojim merilima jedan kiks pošto nas nisu pobedili u Napulju, kasnije su izgubili od Velsa, tako da je sve osim pobede za njih bio veliki neuspeh. Na vreme su postigli golove. Italijani imaju izvanrednu ekipu, jaku, tako da će u našoj grupi biti izuzetno teško I neizvesno do samog kraja.

Sport

Frikom YUBA liga: Šuterski vikend pred velika uzbuđenja

Posle dužeg vremena odigrano je kompletno kolo domaće YUBA lige, odnosno svih 12 klubova je nastupalo ovog vikenda. Osim u slučaju utakmice izmedju Vojvodine i Crvene Zvezde, koja je nažalost igrana bez prisustva gledalaca, domaćini su imali prilike da u većoj ili manjoj meri eksploatišu domaće terene. Osim Spartaka, koji je u Subotici poražen od Buducnosti, ostali domaćini utakmica sa publikom su mečeve završili kao pobednici.

ponedeljak 31.03. 19:43 Komentara: 1

Skijaši na godišnjem odmoru

Takmičenja za Svetski kup u sezoni 2002/2003 počela su u austrijskom Zeldenu, 26.-27. oktobra prošle godine. Na programu su bili veleslalomi u obe konkurencije, a posle pauze od četiri nedelje, krenulo se iz Amerike. Po dva vikenda u Sjedinjenim Državama i Kanadi, zatim povratak u Evropu. Svetski kup boravio je i u Aziji (Južna Koreja i Japan), a i pored svih problema sa vremenom (snega dugo nije bilo, onda ga je bilo previše) održane su skoro sve trke koje su bile na programu. U februaru je Svetski kup prekinut zbog prvenstva sveta održanog u Sent Moricu, a proteklog vikenda završen je u norveškom Lilehameru.

petak 21.03. 01:43 Komentara: 0

Podijum bez crvenih kombinezona

Velika nagrada Australije je bez sumnje jedna od najboljih trka u bliskoj prošlosti, i dok bi prosečan fan pomislio: ''To je sigurno zbog novih pravila!'', pažljivija analiza će pokazati da je glavnu ulogu odigralo nestabilno vreme.

utorak 18.03. 14:21 Komentara: 0

B92 u hramu basketa - Medison skver gardenu

Legenda svetske košarke Majkl Džordan odigrao je u nedelju svoj poslednji meč u Njujorku, u verovatno najpoznatijoj svetskoj hali - Medison skver gardenu.

Specijalni izveštač B92 iz NBA lige Milan Pavlica bio je na licu mesta, gde je o Medisonu, Džordanu, Milošu Vujaniću razgovorao sa stafom Niksa, novinarima i Spajkom Lijem...

utorak 11.03. 18:21 Komentara: 2

Vujošević ili Ivanović?

Sapunska opera «košarkaški selektor» dobila je očekivani nastavak. Kao što je u prethodnoj epizodi najavio trener Unikahe Boža Maljković, pravila španske ACB lige su  bila tako stroga i rigorozna, da bilo kakvi pregovori koje su najavljivali čelnici košarkaškog saveza tadašnjeg KSJ, a sada SiCG, jednostavno nisu mogli da dovedu do nekog značajnijeg preokreta, i realizacije koju su svi očekivali. Preostala dva kandidata, Dušan Vujošević i Duško Ivanović za B92 govore o šansama preuzimanja nacionalnog tima.

utorak 4.03. 19:23 Komentara: 4