Zoran Panjković

Zvezda na dnu

Da danas svako zna da igra fudbal, da je lopta okrugla, da će pobediti onaj tim koji bude dao više golova umeli su da nam objašnjavaju mnogi koji su sebe sa manje ili više prava nazivali trenerima. Igrači su se najavljujući svoj fudbalski performans uglavnom bavili kardiovaskularnim problemima i procentualnim jednačinama, govoreći o srcu na terenu i davanju 100 posto svojih mogućnosti. Predsednici i ini čelnici klubova, uglavnom bi mudro ćutali, bivali ili pravili se pametnima, željno iščekujući da će oni kojima bi davali poverenje, isto i ispuniti.

Zoran Panjković ponedeljak 1.09. 13:50 Komentara: 49

Madridska veza

Srpska sportska kolonija u Madridu je veoma ozbiljna, brojna i dobro organizovana. Bivši šampioni i reprezentativci. Neki su velika imena postali u Srbiji, neki su svoju slavu sticali u Španiji. Antić, Divac, Pantić, Paunović, Jokanović... Utorkom se okupljaju u kafeu pored trening kampa madridskog Atletika. Ovo je priča sa nekima od njih.

utorak 12.12. 00:16 Komentara: 3

Petorica jahača apokalipse

Njihov zajednički susret na Nou Kampu, bio je poslednji ove sezone. Nakon njega, sretaće se samo u prolazu, na snimanju reklama, možda na Mundijalu... Dugo će se prepričavati njihovi potezi, reakcije i emocije, mnogi će i dalje psovati kuglice sa imenima njihovih klubova, žaleći što se upravo oni nisu sreli u velikom finalu. Ovi momci su obeležili prošlu godinu i čine nešto manje od polovine fudbalskog "dream team-a" za 2005 prema izboru UEFA. Uz sve različitosti, sva petorica imaju nešto zajedničko: niko od njih nije osvojio Ligu šampiona.

Ovo je superveleslalom kroz njihove živote...

utorak 7.03. 22:57 Komentara: 26

Petković za B92:"Ako mnogo poletimo, pad će biti stravičan"

Njegovi prethodnici u poslednjoj deceniji, imali su dosta problema da o(p)stanu na toj poziciji. Neki su uspevali da se plasiraju na završnice velikih takmičenja, neki nisu, nekima se dogodio Azerbejdžan, nekima Roterdam, neki su „imali viziju“, neki ni to, neki su podnosili izveštaje umesto ostavki, neki ostavke umesto izveštaja... On je došao da ugasi požar, a na kraju u Nemačku vodi ekipu, kojoj je samo Raul uspeo da postigne gol. Ilija Petković...

petak 30.12. 15:20 Komentara: 29

Toplo - hladno (dnevnik iz Mancestera) - poslednji deo

Stadion se napunio pet minuta pre početka utakmice. Sa razglasa su nas zabavljali Stone Roses, što me je odmah podsetilo na zvukove naših stadiona pre desetak godina (Keba na Marakani pred Barsu 1996. i Džej u Humskoj pred derbi 1994). Dok sam čekao slot za unilateral, Ančeloti i Rui Kosta, potpisivali su klincima autograme.

četvrtak 24.02. 12:09 Komentara: 10

Toplo - hladno (dnevnik iz Mancestera) - treci deo

Ne vredi. Ovde se Arsenal prezire. Pabovi u centru Mancestera sinoc su podsecali na bavarske pivnice. Pizaro je postao nacionalni heroj, njemu uz rame i "jablanicki Popivoda", Braco Salihamidzic, a majstor za kikseve, Jens Leman, odavno je drag gost u ovom gradu.

sreda 23.02. 11:33 Komentara: 2

Toplo - hladno (dnevnik iz Mančestera) - drugi deo

Pažnju Mančesteraca od danas ponovo privlači život njihovog bivšeg sugrađanina, Dejvida Bekama, jer su Bruklin i Romeo dobili batu. Dejvid mu je dao ime Kruz. Među prvim reakcijama stigla je ona sa univerziteta u Oksfordu, gde je šef Katedre za španski jezik, Lola Oria, konstatovala kako je izbor imena "glup", jer je u Španiji Kruz - žensko ime.

sreda 23.02. 02:44 Komentara: 3

Toplo - hladno (dnevnik iz Mančestera)

Put do Mančestera podsetio me je na Danteovo čistilište ili još bolje na kompjutersku igricu u kojoj je prvi nivo najteži, a nakon toga je sve daleko lakše. Kako država ne dozvoljava budget avio kompanijama ulazak na ovdašnje preskromno vazdušno tržište i kako štrajkovima "okupani" nacionalni avio prevoznik ne leti do Mančestera, jedini izbor su ostali veliki avio-prevoznici.

ponedeljak 21.02. 02:08 Komentara: 8

Vreme za radikalne poteze

Posle neugodnih Azerbejdžanaca, tradicionalno ništa ugodniji Bugari usudili su se da fudbalskoj sekciji novonastale zajednice Srbije i Crne Gore, pojačaju noćnu moru pred nastavak kvalifikacija za EURO 2004.Predsednik fudbalskog saveza, Dragan Stojković još jednom vidno razočaran, najavljuje za B92 radikalne mere, pre svega kada je u pitanju igrački potencijal, govori o sukobu na relaciji Kežman - Savićević i povratku Italijana u "igru"...

ponedeljak 31.03. 11:43 Komentara: 12

"Olako obećana brzina"

Dvadesetak dana je prošlo kako su u Košarkaškom savezu bivše Jugoslavije najavili razgovore sa čelnicima španske ACB lige, sa ciljem da se treneru Unikahe, Božidaru Maljkoviću omogući da vodi naš nacionalni tim.
Velika tenzija da se do kraja januara objavi ime selektora, sada je dobila opuštenu februarsku epizodu u kojoj se za sada ni ne pominje kada će početi pregovori sa Špancima.
O problemu selektora za B92 govore srpske i crnogorske NBA zvezde, Divac, Stojaković, Radmanović i Drobnjak.

ponedeljak 10.02. 18:38 Komentara: 34