Ilija Kovačić

104, 103, 102....odbrojavanje i dalje traje

Startna petorka Rakočević, Pavlović, Stojaković, Krstić, Miličić, sa Vujanićem, Jarićem, Radmanovićem i Milojevićem kao prvim zamenama sigurno bi čitavoj naciji ulivala nadu da na Evropskom šampionatu u Španiji možemo stići do jedne medalje, možda čak i one najsjanije. Ovako u situaciji kada su brojni igrači povređeni, veliki broj onih najkvalitetnijih se već oprostio od nacionalnog dresa, a motivacija kod određenih nije na najvišem nivou, atmosfera oko prve srpske košarkaške reprezentacije praktično da i ne postoji.

Ilija Kovačić utorak 22.05. 21:23 Komentara: 66

112, 111, 110 do EP u Španiji...šta još čekamo!?

Sredina je maja, a ono što uvek zaokuplja našu košarkašku javnost u ovom periodu godine pored aktuelnih dešavanja u završnici domaćeg šampionata, jeste kako će naš nacionalni tim odigrati na velikom šampionatu te godine(olimpijski turnir, evropsko ili svetsko prvenstvo), kakvi su protivnici, ko su glavni konkurenti za visok plasman, kako će izgledati naša ekipa....

Ilija Kovačić ponedeljak 14.05. 21:46 Komentara: 39

55. NBA Ol-star vikend u Hjustonu

Sve zvezde američke profesionalne košarkaške lige okupiće se 55. put i svetu pružiti još jednu nezaboravnu predstavu. Hjuston, Teksas biće centar košarkaškog sveta od 17. do 19. februara i mesto gde će boraviti svi najbolji, najatraktivniji i najpopularniji košarkaši. Ol-star vikend dugi niz godina predstavlja verovatno najveći košarkaški šou program na svetu. Ideja koja je započeta samo kao utakmica 24 najbolja igrača u tom trenutku prerasla je u globalni događaj koji posmatra više od milijardu ljudi širom planete. Danas Ol-star meč predstavlja samo finale programa, koji uključuje ruki utakmicu, takmičenja u šutiranju trojki, zakucavanju, prikazivanju veština i veliki košarkaški sajam „Džem Sešn“.

subota 11.02. 20:27 Komentara: 27

"Drvene nogice" - pravi hokejaški zaljubljenici

Narednog vikenda u beogradskoj ledenoj dvorani "Pionir" održaće se vrlo interesantan međunarodni turnir u hokeju na ledu. Tim povodom razgovarali smo sa gospodinom Donaldom MekLenanom, kanadskim ambasadorom u Srbiji i Crnoj Gori koji je jedan od inicijatora, ali i sam učesnik ovog turnira.

nedelja 13.03. 18:24 Komentara: 2

B92 na NBA finalu u Detroitu

Veliki spektakl NBA Finale ove godine igran je u Los Andjelesu i Detroitu. Tako je ponovo oživeo rivalitet s kraja osamdesetih, kada su na jednom kraju terena bili Medžik i Vorti, a na drugom Tomas i Dumars. Veliki spektakl pravili su navijači i u Stejpls Centru i u Oburn Hils Palasu, a novinar B92 Ilija Kovač pratio je sve što se dešavalo na i iza scene velikog finala i razgovarao sa komesarom NBA Dejvidom Šternom, GM-jem Detroita Džoom Dumarsom, turskim internacionalcem Mehmetom Okurom...

sreda 23.06. 14:36 Komentara: 0