Svi pričaju o Tuhelovom Čelsiju

Londonski Čelsi trenutno je najinteresantniji klub u Evropi.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.03.2021.

10:17

Svi pričaju o Tuhelovom Čelsiju
Foto: EPA-EFE/Laurence Griffiths

"Plavci" su se u sredu plasirali u četvrtfinale Lige šampiona, prvi put posle sedam godina.

Četvrtoplasirani tim Engleske je eliminisao lidera Španije Atletiko Madrid, moglo bi se reći rutinski. Najzaslužniji za ovu "renesansu" na Stamford Bridžu je pre svih trener Tomas Tuhel.

Nemac je preuzeo "plavce" usred sezone, nakon nimalo prijatnog otkaza u Pari Sen Žermenu i pokazao da nije on bio problem u Parizu.

Tuhel je u Londonu potvrdio da je jedan od najboljih trenera današnjice, potpuno preokrenuvši sezonu Čelsija.

Od ekipe koja se muči da postigne gol i osvoji bod stvorio je nepobedivu mašineriju.

Za razliku od Lampardovog Čelsija, Tuhelov Čelsi ima jasan taktički okvir, staloženost, zrelost...
Za manje od dva meseca pod njegovim vođstvom Čelsi je neporažen na 13 utakmica, a samo jedan protivnički fudbaler je uspeo da im zatrese mrežu!

A u tom periodu Čelsi je igrao protiv Mančester junajteda, Liverpula, Totenhema, Evertona i dva puta sa Atletiko Madridom.

A sve ovo Tuhel nije ostvario oslanjajući se na iskusne veterane koji imaju dogogodišnji staž i dobro utvrđene navike među "plavcima".

Naprotiv, Nemac se oslonio najviše na mlade i još uvek "neaklimatizovane" fudbalere koji su se "tražili".

I sve to usred vrlo naporne sezone. A prostor za napredak je i dalje ogroman.
Foto: EPA/ NEIL HALL
Čelsi i dalje ima problema u završnici, retko kad postiže dva gola na utakmici, ali ekipa napreduje neverovatnom brzinom pod Tuhelom, a teške mečeve dobija "rudarenjem" i na inteligenciju.

Tuhelovom Čelsiju je skoro nemoguće dati gol. Samo dva puta se zatresla mreža "plavaca" od januara, a jedan od tih pogodaka je bio autogol.

A istovremeno njegova ekipa sjajno "čita" igru protivnika i surovo kažnjava svaki propust, svako loše dodavanje, koristi svaku 'rupu'.

"Najvažnije je da mi osećamo da smo ovo zaslužili, najvažnije je da igračima damo povratne informacije šta su uradili u pogledu kvaliteta. Najvažnije je da to osećate i da niko ne mora da vas ubedjuje. Morate to da osetite. Igraju sa posebnom vezom, a ovakva igra i rezultati vam daju odredjenu prednost da ostvarite posebne stvari
", rekao je Tuhel posle revanša sa Atletikom.
Standings provided by SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: