Ljajić osvaja Istanbul, Jović i dalje "posti"

Mali broj srpskih fudbalera se istakao protekle nedelje u najjačim evropskim ligama.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Ponedeljak, 29.04.2019.

10:20

Ljajić osvaja Istanbul, Jović i dalje
Foto: EPA/TOLGA BOZOGLU

Marko Dmitrović i Predrag Rajković su bili na svom nivou između stativa, kapiten je bio strelac, naši aduti iz Premijer lige se nisu proslavili, a zatajili su i heroji Majne.

"Izdali" nisu po običaju Dušan Tadić i Adem Ljajić, produbio se Dejan Aleksić, dok su opet zatajili golgeteri.

Golmani

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Marko Dmitrović je primio dva gola od "davljenika" Ueske, ali je potom odoleo na Mestalji gde je njegov Eibar osvojio neočekivana tri boda i pokazao da mu je nedostajao samo kontinuitet da se izbori za plasman u Evropu.

U sjajnoj formi je i Predrag Rajković koji treći meč u nizu nije primio gol u Izraelu, njegov Makabi nastavlja da gazi rivale iako je odavno osvojio titulu.

Treća opcija selektora Mladena Krstajića, golman Radnika Nikola Vasiljević je kapitulirao jednom protiv Dinama iz Vranja, ali je sa tri odbrane sprečio poraz svog tima sa igračem manje.

S druge strane, Vladimir Stojković ovaj put nije uspeo da spreči poraz Partizana, primio je dva gola u derbiju, nemoćan je bio i prilikom penala Zvezde.

Po običaju poslednje dve alternative za gol Srbije Aleksandar Jovanović i Mile Svilar su opet bili rezerve Ueske i Benfike.

Odbrana

Foto: EPA/CLAUDIO PERI
Roma je napravila veliki korak ka plasmanu u Ligi šampiona, a ubedljivu pobedu nad Kaljarijem "overio" je Aleksandar Kolarov.

Kapiten Srbije je sjajno ispratio svoje napadača i iskoristio odbitak da matira golmana gostiju na Olimpiku.

S druge strane, Nikola Maksimović zbog povrede opet nije igrao za Napoli, dok Fiorentina Nikole Milenkovića nastupa u ponedeljak.

Matija Nastasić je dva puta gledao loptu u mreži svoj Šalkea, ali je zadovoljan napustio Vestfalen zbog velike pobede svog tima i ogromnog koraka za opstanku.

Stefan Mitrović je pomogao Strazburu da sačuva mrežu proteklog vikenda, dok toliko uspešni nisu bili Branislav Ivanović i Uroš Spajić u Rusiji, ali su njihove ekipe u po dva meča zabeležili odlične rezultate.

Zenit je sve bliži osvajanju titule, dok je Krasnodar dobio direktnu bitku sa CSKA za mesto koje vodi u kvalifikacije za LŠ.

Lehija Filipa Mladenovića je kapitulirala čak šest puta u dva meča i praktično predala titulu Legiji, koja je bila ubedljiva u međusobnom sudaru lidera poljskog šampionata.

Prošle nedelje na programu je bio i "večiti" beogradski derbi, u kojem su Milan Rodić i Vujadin Savić bili uspešniji od Nemanje Miletića, mada su se tresle mreže oba tima.

Vezisti

Foto: EPA/OLAF KRAAK
Udarna snaga Srbije u junskim mečevima kvalifikacija za EURO 2020. mogli bi biti momci iz Holandije i Turske.

Dušan Tadić je dominirao u trijumfu Ajaksa sa dva gola i asistencijom, a sa sjajnim igrama je nastavio i Adem Ljajić koji je opet oduševio golom za Bešiktaš.

Nemanja Matić polako gubi poverenje Olea Gunara Solskjera, nije računao na njega u gradskom derbiju sa Mančester sitijem, mada je bio u ekipi u važnom derbiju sa Čelsijem.

Međutim, "Crveni đavoli" nisu uspeli da savladaju direktnog konkurenta u borbi za Ligu šampiona, pa je pitanje da li će srpski reprezentativac biti među igračima koji će na leto "platiti" za još jednu očajnu sezonu velikana sa Old Traforda.

Još jedan vikend je prošao bez gola Luke Milivojevića, Kristal Palas opet nije imao penal, ali je naš vezista bio važan faktor u dobroj odbrani "Orlova".

Bez učinka su prošle nedelje bili i naši "Italijani", Saša Lukić je odigrao svih 90 minuta u velikoj pobedi Torina nad Milanom za ulazak u borbu za LŠ, dok je ceo meč nastupio i Darko Lazović u remiju Đenoe.

Sergej Milinković-Savić je zbog suspenzije propustio važan trijumf Lacija, dok je Nemanja Maksimović i dalje nezamenjiv u sastavu Hetafea.

Tim iz predgrađa Madrida je sve bliži istorijskom plasmanu u LŠ, ali je propustio da kapitalizuje remi sa Realom porazom od Real Sosijedada.

Zatajili su Srbi iz Ajntrahta, Filip Kostić se utopio u "nulu" sa Hertom, dok je Mijat Gaćinović propustio ovu bitku za Ligu šampiona.

Nemanja Radonjić je u Marseju zamenio Marija Balotelija sredinom drugog poluvremena, ali nije uspeo da pomogne Olimpiku da izbegne poraz od Nanta.

Ljubomir Fejsa i Andrija Živković nisu ni putovali u Bragu gde se Benfika velikim preokretom dodatno približila tituli u Portugalu, a nije nastupio i Nemanj Gudelj u pobedi Sportinga, zbog suspenzije.

Napad

Foto: EPA-EFE/STR
Aleksandar Prijović je jedini bio strelac od napadača protekle nedelje, jednim golom je pomogao Al Itihadu da se plasira u finale Kupa Saudijske Arabije.

S druge strane, zatajili su glavni Krstajićevi aduti – Aleksandar Mitrović i Luka Jović.

Dok Mitrovićev nastup ne brine mnogo jer je bio efikasan prethodnih nedelja, a njegov tim nije preterano motivisan, Jović je razlog za brigu.

Donedavno najbolji strelac Bundeslige nije postigao gol već tri kola, a ukupno četiri utakmice u nizu, pa mu je Robert Levandovski pobegao na četiri gola razlike pred poslednja tri kola Bundeslige.

Nije bilo ni gola Uroša Đurđevića, što je usporilo Sporting Hihon u borbi za mesto u plej-ofu za plasman u LaLigu.
Foto: SofaScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

11 h

Podeli: