Dmitrović namučio Kralja, Luka kao Širer, Radonjić tragičar

Srpski fudbaleri nastavili su sa sjajnim igrama u evropskim ligama u kojima značajno kroje završnicu takmičenja.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Ponedeljak, 08.04.2019.

11:00

Dmitrović namučio Kralja, Luka kao Širer, Radonjić tragičar
Foto: Getty Images

Protekle nedelje su se istakli igrači iz svih linija tima, od golmana do napadača, a bilo je i tragičara.

Kada su u pitanju golmani, u centru pažnje je bio Marko Dmitrović koji je nakon skromne predstave protiv Rajo Valjekana, zablistao na Santjago Bernabeuu.

Golmani

Prvi golman Srbije je imao pet odbrana protiv Real Madrida koji je tek u finišu meča preko Karima Benzema slomi otpor gostiju iz Eibara.

Dmitrović nije mogao sam da spreči poraz Eibara, ali je ipak oduševio, posebno fantastičnom odbranom u situaciji jedan na jedan u 85. minutu kada je sprečio Francuza da zabeleži het-trik.

Predrag Rajković je primio gol ali je njegov Makabi nastavio seriju nepobedivosti u Izraelu, dok je Vladimir Stojković čak pet puta vadio loptu iz mreže Partizana.

Aleksandar Jovanović je i dalje rezerva u Ueski, kao i Benfikina nada Mile Svilar koji nikako da se odluči za koga želi da brani – Srbiju ili Belgiju.

Odbrana

Kapiten Srbije Aleksandar Kolarov je dobio po žuti karton u oba meča Rome, koja je imala polovičan uspeh, dok se mnogo radovao nije ni Nikola Milenković čija Fiorentina nikoga ne može da pobedi.

Nikola Maksimović je malo odmarao, ali se vratio u prvu postavu Napolija u neočekivanom remiju sa Đenoom na San Paolu.

Mreža se tresla i iza leđa Matije Nastasića u Šalkeu, kao i Strazbura Stefana Mitrovića, ali je njegov tim izbegao poraz od PSŽ i odložio šampionsko slavlje na Parku prinčeva.

U međuvremenu, Miloš Veljković ne uspeva da se vrati u prvih 11 Verdera, a rezerva je i Jagoš Vuković u Olimpijakosu.

S druge strane, Uroš Spajić je nastavio sa sjajnim igrama u odbrani Krasnodara koji nastavlja da prati Zenit u borbi za titulu, iskoristivši kiks tima Branislava Ivanovića čija odbrana nije uspela da spreči remi.

Anderleht je doživeo brodolom na startu plej-ofa Belgije, odbrana sa Ivanom Obradovićem je primila pet golova na dve utakmice.

Konačno, u 67. nastupu Vujadin Savić je postigao gol u dresu Crvene zvezde, koja nastavlja da „gazi“ rivale u Superligi Srbije.

Sredina

Nemanja Matić nije igrao protekle nedelje u novom posrtanju Junajteda, bio je rezerva u Vulverhemptonu, ali je zato opet zablistao Luka Milivojević.

Nakon što su "Orlovi" bili nemoćni na premijeri novog stadiona Totenhema, Srbin je bio junak u Njukaslu.

Novim golom iz penala doneo je važnu pobedu Kristal Palasu i izjednačio se sa legendama Alanom Širerom, Stivenom Džerardom i Frenkom Lampardom.

Srbin je poput navedenih Engleza postigao deset golova sa bele tačke u jednoj sezoni. Rekorder je Endi Džonson sa 11, a Milivojević ima pet mečeva da ga nadmaši.

Takođe, Luka je drugi najefikasniji Srbin u istoriji PL sa 23 gola (19 sa penala), prestigao je Branislava Ivanovića, a ispred njega je sada još samo Savo Milošević sa 29.

Svake nedelje pokazuje koliko je Srbija u gubitku što ne igra za reprezentaciju, ali poslednji potez FSS najavljuje moguće promene na tom planu u budućnosti.

U međuvremenu, Luka će biti zauzet pregledanjem ponuda koje stižu na njegovu adresu, ove nedelje se spekuliše da ga žele veliki Milan. Još jednu sjajnu nedelju imao je Dušan Tadić, nije bio strelac ali je dva puta asistirao u ubedljivoj pobedi Ajaksa.

Zahvaljujući remiju PSV, „Kopljanici“ su se izjednačili sa „Filipsovcima“ na vrhu tabele holandske Eredivizije, pet kola pre kraja uz bolju gol razliku.

Odlični su bili i naši „Nemci“, Marko Grujić je bio strelac za Hertu, dok je Filip Kostić bio asistent u pobedi Ajntrahta.

Vikend za nama brzo će želeti da zaboravi Nemanja Radonjić. Konačno je dobio šansu u startnoj postavi Marseja ali je nije iskoristio.

Štaviše, bio je tragičar u porazu u Bordou, jer je prvo skrivio penal, a potom promašio zicer za izjednačenje.

Napad

Foto: SofaScore
Aleksandar Mitrović je nastavio golgeterski post u očajnom Fulamu koji je opet ispao iz Premijer lige, pa Srbin polako počinje da traži novi klub, a 10 pogodaka ove sezone bi njemu trebalo da obezbede „opstanak“ u engleskoj eliti.

S druge strane, Luka Jović je opet bio junak Ajntrahta, iako je bio 99. minut mladi Srbin je bio ladan kao špricer i sa bele tačke doneo pobedu.

Strelac je bio i Uroš Đurđević, drugo kolo u nizu je postigao gol za Sporting, ovaj put za pobedu tima iz Hihona u španskoj Segundi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: