Legende se "troše", problemi ostaju

Često je u novijoj istoriji Humska 1 prolazila kroz periode koji su pretili da značajno srozaju nivo Partizana, ali čini se da je aktuelni najgori u ovom veku.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Ponedeljak, 11.03.2019.

15:05

Legende se
Foto: StarSport

Partizan cele sezone izgleda kao klub koji je na korak od urušavanja kompletnog sistema, a sada je dodatno uzdrman ostavkama ključnih ljudi iz sportskog sektora, samo dva dana uoči četvrtfinala Kupa Srbije.

Crno-beli gostovanje Napretku u Kruševcu (sreda, 15.30) i verovatno ključni meč za pokušaj spasa sezone dočekuju bez trenera i sportskog direktora.

Zoran Mirković je podneo ostavku nakon dva uzastopna poraza, a dan posle njega Humsku je napustio i Ivica Iliev.

Partizan nema vremena da čeka novog glavnog trenera za meč sa Napretkom, pa će ekipu iz agonije i depresije pokušati da podigne i "iščupa" verovatno neki od Mirkovićevih dosadašnjih pomoćnik i najbližih saradnika Žarko Lazetić ili Gordan Petrić.

Za sad nema indicija ko bi mogao da zameni Mirkovića, iako bi kao uvek u igri mogla da budu neka standardna imena koja su već boravila u Humskoj poput redovnih "mušterija" Aleksandra Stanojevića i Marka Nikolića, iako je najlogičnije i možda najpametnije da se Lazetiću ili Petriću, ukoliko on ne krene za Batom, poveri da privede sezonu kraju, s obzirom da je Partizan daleko od borbe za titulu.

S druge strane, Partizan mora što pre da reši pitanje sportskog direktora koji će pripremiti teren za letnji prelazni rok jer je crno-belima potreban detaljan remont. U svim linijama.

Pitanje je ko je uopšte spreman da preuzme tu nimalo primamljivu poziciju s obzirom na trenutno stanje u klubu.
Foto: Starsport
U danu nakon odlaska Ilieva ipak se ističe jedno ime, a u pitanju je velika legenda kluba, po mnogima najveća, te miljenik svih navijača, bez obzira na njihovu poziciju na tribinama Humske 1.

On je i dalje aktivan igrač, ali je to više formalnost nego realan status, s obzirom da nije odigrao nijedan minut od 5. avgusta.

To je Saša Ilić, ali je pitanje koliko je ovo moguće i pre svega odgovarajuće rešenje, pre svega sa gledišta iz sportske strane.

Nema sumnje da bi imenovanje Ilića na mesto direktora umirilo nezadovoljne navijače koji bi mu svakako ukazali ogromno poverenje, i tako skinuli pritisak javnosti sa čelnika kluba.

Nema sumnje ni u to da bi Ilić mogao da postavi svoje uslove i da mu se potpuno izađe u susret i dalju odrešene ruke da radi šta želi, s obzirom da ima autoritet i veličinu dovoljnu da mu niko nikad ne kaže "ne".

Međutim, da li je pametno, pre svega za Ilića, da krene ovim putem jer je već dugo jasno da su Partizanu potrebne mnogo dublje promene.

Jer aktuelna moda dovođenja legendi kluba na mesto sportskih direktora i trenera kao "vatrogasaca" i čekanje da oni naprave čudo sa neadekvatnim sastavom i u neadekvatnim okolnostima, a onda njihovo puštanje niz vodu, više neće prolaziti.

A. Kovačević

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

123 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: