"Večiti" doveli dva tima za manje od milion €

Letnji prelazni rok bio je poprilično buran u Srbiji, a opet su najaktivniji bili "večiti" rivali Partizan i Crvena zvezda koji su doveli ukupno 21 igrača.

Crno-beli su se "istakli" tek poslednjeg dana kada su doveli četvoricu fudbalera, a na transfere su potrošili tek 450.000 evra (nezvanično). Ništa više nije ulagala ni Zvezda, za oko 400.000 (takođe nezvanično) stizali su igrači iz raznih delova sveta.

Izvor: B92

Utorak, 01.09.2015.

12:17

Default images
foto: StarSport

Oba srpska fudbalska giganta su pojačavala sve linije tima, ali je akcenat bio u veznom redu. Prednost su imala pojačanja iz inostranstva, mada nije zapostavljeno ni domaće tržište.

Spekulisalo se i o nekim veoma atraktivnim imenima, pre svega u Humskoj, očekivao se Marko Dević, ponuđeno je čak 2 miliona evra za Marka Ivanića, ali se završilo toliko bombastično.

S druge strane, crveno-beli su pre svega "jurili" igrače koje su želeli i ranije, konačno su stigli neki od njih, te opet eksperimentisali sa relativno nepoznatim imenima.
foto: StarSport
Najskuplje Partizanovo pojačanje je levi bek Aleksandar Subić koji je stigao iz banjalučkog Borca za 300.000 evra (pominje se i 200.000). U "paketu" s njim crno-beli su potpisali još jednog levog beka Nikolu Lekovića, koji je stigao na pozajmicu iz Poljske.

Odbranu je pre njih pojačao Brazilac Fabrisio Dornelas, ali s obzirom na njegove igre teško da će crno-beli produžiti pozajmicu posle Nove godine.

Najviše igrača srpski šampion je doveo u veznom redu, Marko Jevtović je već opravdao 50.000 uloženih evra, tek treba da se dokažu Nebojša Kosović i Nikola Trujić, koji za razliku od saigrača dobija šansu, a najviše se predstojeće jeseni očekuje od Alena Stevanovića, povremenog reprezentativca Srbije.

Zanimljiva imena Partizan je doveo u napadu, Abubakar Umaru je solidno odradio svoj deo posla po levoj strani, dok se mnogo više očekivalo od Valerija Božinova, pre svega u Evropi, jer je u Superligi prvi strelac.

Poslednji adut koga je doveo Zoran Milinković je 19-godišnji Nemanja Mihajlović. On je plaćen 100.000 evra Radu, ali će verovatno na pozajmici pokušati da se nametne za mesto među crno-belima.

Cela ova priča o minimalnim ulaganjima pala bi u vodu da je Partizan uspeo da dovede Marka Ivanića. Vojvodina je pristala na rekordan srpski transfer od 2 miliona evra, ali igrač nije želeo da pogazi datu reč da neće pojačati rivale Novosađana.

Međutim, verovatno najveće "pojačanje" za Partizan ovog leta je ostanak zlatnog "orlića" Andrije Živkovića, koji je bio ključni igrač tokom kvalifikacija.

Partizan u nastavku sezone očekuje borba na tri fronta, prvi veliki test biće "večiti" derbi 12. septembra, a potom kreće i nastup u Ligi Evrope.

Partizan, prelazni rok leto 2015:

Odbrana:
Aleksandar Subić – 300.000 evra* (Borac BL)
Fabrisio Dornelas- – pozajmica (Bregantino)
Nikola Leković – pozajmica (Lehija)

Vezni red:
Nebojša Kosović – slobodan igrač
Marko Jevtović – 50.000 (Novi Pazar)
Nikola Trujić – slobodan
Alen Stevanović – slobodan

Napad:
Valeri Božinov – slobodan
Abubakar Umaru – slobodan
Nemanja Mihajlović – 100.00 evra + procenti (Rad)

* Iznosi transfera su nezvanični jer klubovi ne iznose u javnost detalji ugovora
foto: StarSport
Za razliku od najvećeg rivala Zvezda je bila aktivna od prvog do poslednjeg dana prelaznog roka, a stigao je kompletan jedan tim.

Crveno-beli su postepeno dovodili pojačanja, stiglo je nekoliko potpunih anonimusa što se tiče naše fudbalske javnosti, ali i nekoliko izuzetno interesantnih imena.

Odlazak Predraga Rajkovića u Makabi ostavio je prostora za dovođenje golmana, a stigao je Nemanj Supić, koji će morati da se bori za prvu postavi sa Damirom Kahrimanom.

Odbranu su pojačala samo dvojica igrača, iskusni Zoran Rendulić je traljavo krenuo na poziciji štopera, dok je s druge strane Luis Ibanjes za samo nekoliko utakmica izborio priznanje za najbolje pojačanje tima u poslednjih nekoliko godina.

Najviše igrača Zvezda je kupovala za sredinu terena. Prema dostupnim informacijama crveno-beli su potrošili 200.000 evra na Bruna Matosa, iako je Brazila odigrao samo jedan meč od dolaska iz Novog Pazara.

Izraelac Idan Veder je solidno počeo, potom se izgubio, ali se u poslednjim utakmicama opet nametnuo Božoviću kao rešenje. U završnoj fazi prelaznog roka stigli su Vladimir Jovović i Srđan Plavšić, a za razliku od Crnogorca, Plavšić je odmah zacementirao mesto u prvom timu.

Ipak, najjači utisak ostavio je povratak Slavoljuba Srnića koji je stigao poslednjeg dana prelaznog roka iz Čukaričkog. Od sjajnog krilnog igrača očekuje se da učini Zvezdu mnogo opasnijom u napadu, ali i da kroz godinu-dve nadoknadi klubu ulaganje od 300.000 evra i procente koje je obećao Čukaričkom.

Srnić će morati mnogo da "povuče" jer se napadači nisu proslavili ovog leta. Ugo Vijeira se solidno kreće, ali nema očekivanog učinka od Portugalca. Zbog toga je stigao Predrag Sikimić, koji će u nastavku sezone dobiti pravu šansu da se dokaže.

Crveno-beli su sklopili tim za povratak titule u Ljutice Bogdana, videćemo da li će on biti dovoljan, ili će klub kao po tradiciji već u januaru dovesti još desetak fudbalera.

Crvena zvezda, prelazni rok leto 2015:

Golman:
Nemanj Supić – slobodan

Odbrana:
Luis Ibanjes – slobodan
Zoran Rendulić –-slobodan

Vezni red:
Bruno Matos – 200.000 evra* (Novi Pazar)
Idan Vered – slobodan
Vladimir Jovović – slobodan
Srđan Plavšić – procenti (Spartak Subotica)
Slavoljub Srnić – 300.000 + procenti (Čukarički)
Mičel Donald – pozajmica (Mordovija)

Napad:
Ugo Vijeira – slobodan
Predrag Sikimić – slobodan

* Iznosi transfera su nezvanični jer klubovi ne iznose u javnost detalje ugovora
Humska, 00:01h (foto: partizan.rs)
Ni ostali superligaši nisu bili mirni tokom leta, a posebno ne poslednjeg dana prelaznog roka.

Borac je doveo veznog igrača Partizana Ivana Petrovića, a pojačanja su stigla u Jagodinu i Suboticu.

"Ćurani" su doveli Slavka Marića i Gorana Jerkovića, dok su Spartak pojačali Janko Tumbasević i Ermin Alić, te Bojan Božović.

Niški Radnički je pojačao konkurenciju sa takođe trojicim igrača, vratio se Miloš Krstić, a pored njega su ugovore potpisali Miloš Živković i Pavle Popara.

Izuzetno akvitan bio je OFK Beograd, Omladinski stadion su napustila dvojica mladih igrača, dok su stigli Vladimir Božović, Nikola Mikić, Aleksandar Radovanović, a očekuje se i potpis Srđe Kneževića.

Sa dva potpisa prelazni rok je zaključio Novi Pazar, došli su Jovan Damjanović i Jasmin Trtovac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

96 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: