Dušan Kosanović

Sudar svetova (koji više ne postoje)

Dva kamena temeljca evropskog klupskog fudbala su engleski i italijanski timovi. Spektakularni trojni okršaj u osmini finala ovogodišnje Lige šampiona će pokazati da li su još uvek opravdane tradicionalne podele na dva stila. "Ostrvljani" dominiraju poslednjih godina, ali "Čizma" sprema odgovor!

Dušan Kosanović utorak 24.02. 18:46 Komentara: 7

EURO U21: Sedam rivala Srbije

U nedelju, 10. juna, u Holandiji počinje šesnaesti šampionat Evrope za igrače do 21 godine. B92 vam predstavlja sedam selekcija, koje će se sa nacionalnim timom Srbije boriti za naziv najboljeg na kontinentu.

Dušan Kosanović nedelja 10.06. 07:12 Komentara: 2

Paklena pomorandža

Teško je prisetiti se da li je ikada neki planetarni događaj iščekivan više od predstojećeg Mundijala u Nemačkoj. Srpsku javnost najviše zanima kako će se nacionalni Beli orlovi suprotstaviti tradicionalno neugodnim Letećim Holendezima, koji su se etablirali 70-ih godina prošlog veka fudbalskom revolucijom poznatom kao Totalni fudbal. Šta je izvor, gde je snaga, ko je praotac, a ko su vitezovi Oranja? Kada su bili trenuci slave, a kada najveće fudbalske nepravde? Da li će prokleta noćna mora biti pobeđena, a Boginja 9. jula dosanjana? Sve ćete saznati ovde...

petak 9.06. 21:30 Komentara: 14

Magica Roma!

Prve večeri poslednjeg meseca godine 2005, na najveći srpski sportski objekat stiže poseban gost – rimska "Vučica". Zvezdi je ova utakmica odlučujuća za prezimljavanje u Evropi, pa se očekuje paklena atmosfera! Ukoliko želite da saznate nešto više o istoriji i navijačima Rome, uz osvrt na dosadašnje susrete giallorossi skvadre sa beogradskim "crno-belima" i "crveno-belima", nemojte propustiti prilog jednog od najvatrenijih romanista u Srbiji, Dušana Kosanovića.

četvrtak 1.12. 08:16 Komentara: 36