Molim vas, pomozite mi

Najbolji strelac lige zaslužio je više od ovoga.

Izvor:

Četvrtak, 28.01.2021.

10:30

Molim vas, pomozite mi
Foto: Profimedia

Bredli Bil – jedan od najboljih bekova u ligi, gubi vreme u Vašington Vizardsima.

Više nisu ni meseci, ni godine, sada se broji svaki dan, svaki sat i svaki minut proveden na parketu u dresu Vašingtona, koji Bredli Bil gubi igrajući uopšte za Vizardse.

Mnogi se pitaju – da li je Bil potcenjen ili je jednostavno precenjen? Da li je stvarno toliko dobar igrač i da li bi ubacivao 30 poena u proseku u svakom timu ili jednostavno ima toliku slobodu u timu bez ambicija, pa uzima 30+ šuteva i ubacuje 30+ poena jer nema ko drugi? Istina je i jedno i drugo. Odličan je igrač, koji bi u svakoj ekipi u svakom trenutku svakom timu mogao da ubaci 25, 30 poena, ali je istina i da u Vašingtonu on nosi 70% igre i ima svu slobodu ovog sveta. Ali, da li biste vi dali Bilu da rešava svaki napad ili bi se uzdali u Robina Lopeza, Gerisona Metjuza ili ko već igra tamo, a da se ne zove Rasel Vestbruk?

O Raselu Vestbruku nije ni vreme ni mesto da se troše reči, ali imajte na umu da je MVP od pre četiri godine ubacio 163 poena iz 163 šuta ove sezone. Bez obzira što ima skoro tripl-dabl u proseku, Vestbruk je ozbiljna štetočina i nemojte se čuditi što je završio u Vašingtonu, koji već sada polako može da se oprosti od plej-ofa. O njemu, nekom drugom prilikom.

Šta će da radi čovek sa 34,4 poena u proseku posle 12 utakmica, koji šutira 48,3% iz igre, 35,8% za tri poena i 87,7% sa linije za slobodna bacanja? I na to dodaje 5,4 skokova i 4,8 asistencija, a i 1,2 ukradenu loptu. Bil je ubedljivo najbolji strelac lige, ali i najviše pokušava. Ima 25,5 šuteva po meču, dok drugi Luka Dončić ima 21 pokušaj po utakmici. Naravno, na prvom je mestu i po broju pogođenih šuteva (12,2). Što se pokušaja za tri poena tiče (6,6), tek je na 30. mestu.

Drugi najbolji strelac ekipe je Vestbruk sa 18,1 poenom, sa procentima od 40% iz igre, 30% za tri i 61%, a zatim ide Tomas Brajant sa 14 poena, koji više neće igrati. Tu je i Rui Hačimura sa 13,6 poena i Davis Bertans sa 11,8 poena, a ako su oni opcije posle Bila i Vestbruka, ta ekipa nema šta da traži. Sledeći je Raul Neto sa 8,8 poena, koji igra 14 minuta po utakmici. Strašno. Prošle sezone je Bil imao 30,5 poena po utakmici i 22,9 pokušaja po meču, pa je ove sezone rešio i da podeblja i podigao prosek za 4 poena, na samo dva pokušaja više. Podigao je i procente za dva, tri i i sa linije za slobodna bacanja.

Asistencije su mu opale za 1,3 , ali dolaskom Vestbruka to je očekivano, koji ih ima 10 po meču.

Samo da vas podsetim, na sve to, Bredli Bil nije bio Ol-star jer mu je ekipa igrala veoma loše, a ove sezone ne znam kako će uspeti da ga zaobiđu ako ostane u Vašingtonu. Videli su Vizardsi šta je bilo prošle sezone i uspeli su da pored toga što su draftovali Avdiju, dovedu samo Vestbruka i to u zamenu za Džona Vola, čoveka koji je ceo život proveo u Vašingtonu i koji je najbolji drugar zvezde ekipe. Ništa nisu uradili. Dali su Bertansu 80 miliona i doveli su nekoliko igrača čisto da popune tim, pa su se nadali – čemu? Da će Bil da ubacuje 45 poena po utakmici i Bertans pet trojki, da će Vestbruk da igra kao u MVP sezoni?

Ako su se tome nadali, molim ih u komentarima da ostave kontakt da im pošaljem CV, pa ćemo lako da se dogovorimo. Pogledajte poslednjih šest utakmica Bredlija Bila: 47 poena, 33 poena, 34 poena, 31 poen, 41 poen i 60 poena. Svih šest utakmica je Vašington izgubio.

Kada na to dodamo prošlu sezonu, pogledajte ove brojke: 40 poena, 42, 42, 43, 44, 44, 46, 47, 53 i 55 poena. Plus ovih šest utakmica, to je 16 utakmica sa 30+, 11 utakmica sa 40+, 3 utakmice sa 50+ i jedna sa 60 poena. Od 16 utakmica, pobeda je došla samo jednom, kada je ubacio 44 poena. Posle utakmice od 47 poena i poraza od 20 razlike, Bil je kratko prokomentarisao: ’’Zašto sam ostao? Da bih pobeđivao. Teško mi je kad stalno gubim’’.

Najgore od svega je što je prošle godine rekao da neće da ide i da želi da ostane.

Novinar ga je pitao da li je frustriran, a on je odgovorio: ’’Da li je nebo plavo?’’. Sve je jasno.

Lojalnost je jedno, ali traćenje vrhunca karijere je nešto drugo.

Čovek neće da ide i to je jasno.

Ali jasno je da šalje i poruku: Molim vas, pomozite mi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: