Partizan neporažen, daleko od prolaska

Fudbaleri Partizana okončali su san o trećem nastupu u Ligi šampiona dvomečom sa prvakom Bugarske, Ludogorecom.

Izvor: B92

Sreda, 06.08.2014.

23:40

Default images

'Crno-beli' nisu izgubili u dve utakmice ali su bili dovoljno daleko od pobede da bi imali za čim da žale.

Igra u beogradskom revanšu bila je prilično slaba i moglo bi da se kaže da je za Marka Nikolića i upravu kluba iz Humske glupost kojom je Trajković pomogao gostima skoro pa zgodna okolnost jer se objašnjenje neuspeha, bar u najpovršnijoj analizi, nameće samo.

Partizan nije imao grupu igrača dovoljno dobru da bi eliminisala čvrstu i za evropske okvire solidnu ekipu iz Bugarske.

Svakako Ludogorec nije vrh evropskog fudbala ali je u ovom trenutku bolji od Partizana.

O tome zašto se Partizan nije pojačao tokom leta pisano je dosta, o tome zbog čega u Humskoj najodgovorniji i dalje veruju da se uspesi prosto događaju, a ne zarađuju, pisati je, čini se, uzalud...

Milan Lukač – teško mu je staviti na dušu golove gostiju ali je činjenica i da je jednom stativa sprečila goste, a da su iz ostale dve ozbiljne akcije postigli golove – 6.

Miroslav Vulićević – sasvim pošten pristup i velika želja, dovoljno za prelaznu ocenu, manjak umeća u završnici svog dela posla i nekoliko grešaka, nedovoljno za više od toga – 6.
Starsport
Branislav Trajković – teško je setiti se utakmice od dolaska u Partizan koja bi objasnila status pouzdanog štopera I pojačanja za odbranu 'crno-belih'. Na ovoj je otišao korak dalje, spor i dekoncentrisan, uz autogol ili gol igrača kojeg je pokušao da čuva, nesigurne reakcije i glupost kojom je svoj tim osudio na mučnih 50 minuta i eliminaciju – 4.

Vojislav Stanković – svakako znatno bolji od patrnera u štoperskoj liniji ali nedovoljno siguran, bez ideje kuda sa loptom kada bi je trebalo preneti napred. Nesiguran u duelima, nedovoljno brz – 5,5.

Vladimir Volkov – borben i kada je ostao bez snage, pokušavao da pomogne napadu, slabiji u odbrani. Par dobrih pokušaja i jedan prodor za pohvalu – 6.

Darko Brašanac – bolji deo defanzivne vezne linije, trčao koliko je mogao, slabiji od veznih igrača protivnika. Asistencija za gol i par 'pametnih faulova' – 6.

Nikola Drinčić – neprepoznatljivo loš, nespreman da preuzme odgovornost ali i dobro pokrivan. Slabiji nego proletos, čini se potpuno razočaran – 5.

Andrija Živković – možda nedovoljno spreman, svakako nedovoljno jak da napravi razliku protiv prvaka Bugarske. Trudio se, bez značajnog učinka. Ako ovog leta ode iz Partizana verovatno će se videti koliko može uz bolju podršku – 5,5.

Saša Ilić – u Nikolićevoj postavci, sa previše posla u defanzivi, nemoćan da igra kako može. Sa štoperima koji loptu ne iznose nego 'ispucavaju', zajedno sa saigračima na sredini isuviše se troši da bi lucidnost došla do izražaja. Rano izašao iz igre – 6.

Danko Lazović – veče kakvo ni on ni navijači Partizana nisu želeli. Nedovoljno oporavljen, nervozan i nesigurniji u pasu nego inače. Borben i standardno agresivan – 5,5.
Starsport
Petar Škuletić – ima nesreću da je najbolju utakmicu u 'crno-belom' odigrao u večeri poraza. Samo dva gola bila bi dovoljna za visoku ocenu, borbenost za primer i taktička disciplina za svaku pohvalu – 8.

Branko Ilić – nedovoljno uigran sa ekipom, možda i nedovoljno spreman, sigurniji od konkurenata za mesto u timu, dobro se postavljao, uz manje teškoće zaustavljao sve pokušaje protivnika – 6,5.

Predrag Luka - pošten i borben, bez umeća potrebnog za ovakve utakmice – 5.

Nikola Ninković – ušao deset minuta pre kraja, nije pokazao ništa osim spremnosti da kao najsvežiji i jedan od najmlađih izgubi loptu, padne i ne potrči nazad – bez ocene.

Marko Nikolić – preuzeo na sebe težak posao ubeđivanja javnosti da ekipa nije pod opterećenjem značaja utakmice. Još jednom, verujući u odbranu kao pristup, prepustio protivniku sredinu terena i primio dva rana gola. Možda najznačajniju utakmicu u trenerskoj karijeri formalno nije izgubio ali propustio priliku da pokuša hrabrije i donese uspeh i klubu i sebi.

Partizan će nastaviti bitku za 'evropsku jesen' nastaviti u plej ofu za Ligu Evrope, bez obzira na najave i izjave odgovornih, verovatno u izmenjenom sastavu. Žreb u petak biće veoma bitan ali je bitnije ono što sledi u narednim danima, suočavanje sa svim slabim tačkama i odlučnost da se nešto promeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

108 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: