Šta će doneti prelazni rok navijačima Partizana?

Kao i svakog leta prelazni rok je jedna od zamiljivijih i 'dugotrajnijih' tema, u Humskoj je poslednjih godina bilo puno najava, odlazaka i dolazaka ali se čini da bi od juna do avgusta 2013. promet mogao da bude veći nego ikada.

Spektar mogućih ishoda je prilično širok, Partizan bi mogao u novu sezonu sa sasvim jakim timom ali i sa ekipom koja bi, bar po imenima, bila znatno slabija nego ranije.

Teško je naslutiti kakav će biti ishod, najavljena je samo štednja, ali se navijači Partizana nadaju jakoj ekipi ali i strahuju od tima koji nema velike mogućnosti. Nije svejedno da li će na teren, na primer, Stojković - Aksentijević, Ostojić, Ivanov, Volkov - Duljaj - Luka, Ninković, Ilić - Mitrović i Šćepović ili će u startnih 11 biti samo trojica pobrojanih...

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.06.2013.

23:50

Default images

Kako trenutno stvari stoje?

Od trojice golmana Vladimir Stojković je najavio odlazak, ostaju Živko Živković i Nikola Petrović.

Petrović je prethodne jeseni branio, Živković dobio priliku u poslednjem kolu ali prvak Srbije nesporno ima dva talentovana golmana.

Od jedanaestorice igrača odbrane koji su bili licencirani u prolećnom delu sezone po trojica su desni i levi bekovi, petorica štoperi.

Dva desna beka su na 'izlaznim vratima', Aleksandar Miljković je bez ugovora i verovatnije je da će u inostranstvo nego da će ostati u Humskoj, Branko Pauljević nije pokazao da je pravo rešenje a ostaje mladi Marko Živković koji važi za talentovanog igrača ali sa samo 180 minuta superligaškog fudbala u nogama.
StarSport
Na levoj strani su igrali Aleksandar Lazevski i Vladimir Volkov. Reprezentativcu Makedonije je istekao ugovor, Volkov traži angažman u inostranstvu a talentovani Stefan Aškovski je odigrao ukupno 19 minuta u prvenstvu i dve utakmice u kupu. Pored toga, mladi reprezentativac Makedonije nije klasičan bek nego igrač koji je 'jak' na protivničkoj polovini.

Od petorice štopera jedan je već bivši član Partizana, Žarko Tomašević je u belgijskom Kortrijku, Tomislav Pajović se vratio u moldavski Šerif odakle je bio 'pozajmljen'. Nije realno očekivati da Ivan Ivanov, godinu pred istek ugovora i uz interesovanje klubova iz Serije A, ostane u Partizanu a, ako bi on otišao, ostali bi Miloš Ostojić i Vojislav Stanković.

Od trojice defanzivnih veznih igrača Milan Smiljanić je već u turskom Genčlerbirgliju, Goran Lovre je za godinu dana odigrao osam utakmica u svim takmičenjima, Saša Marković ostaje.

Na tu poziciju mogu i Darko Brašanac, koji je prethodnog proleća najzad dobio šansu, i Miloš Jojić. Partizan će produžiti ugovor sa kapitenom Sašom Ilićem a čini se da dvojica igrača, Dejan Babić i Filip Knežević, neće još dugo 'stanovati' u Humskoj.
Aleksandar Mitroviæ (StarSport)
Brazilac Eliomar koji je zimus došao iz Javora nije pokazao da je istinsko pojačanje, Nikola Ninković ima još posla do statusa pouzdanog prvotimca a Predrag Luka je još jedan igrač koji može da posluži Rašoviću. Andrija Živković i Danilo Pantić puno obećavaju ali je pitanje da li su spremni za veliki teret, pre svega u kvalifikacijama za Ligu šampiona s obzirom na činjenicu da nijedan od njih još nema punih 17 godina.

Potpuna je misterija ko će od napadača ostati, Lazar Marković se već neko vreme vodi kao 'bivši', Marko Šćepović želi da ide a Aleksandar Mitrović je jedan od igrača koji bi mogli da donesu veliku zaradu pa je pitanje da li će u Partizanu odoleti eventualnoj ozbiljnoj ponudi.

Svakako ostaje Nemanja Kojić.

Čak trojica fudbalera koji su proleće proveli u Izraelu imaju obavezu da se pojave na 'prozivci' Vuka Rašovića. Stefan Šćepović, koji će najverovatnije ponovo u inostranstvo, pomalo zaboravljeni Aleksandar Davidov i David Manga. Reprezentativac Centralnoafričke Republike igrao je dobro ali se niko u Humskoj ne izjašnjava da li se na njega računa.

Ako bi se veći deo očekivanih odlazaka ostvario Rašoviću bi bili potrebni novi igrači na skoro svim pozicijama u timu.

Da li će u slučaju da Stojković ode biti potreban još jedan iskusniji golman znaju u Humskoj ali za sada, osim stidljivih najava medija o interesovanju za golmana OFK Beograda Lukača, konkretnih priča nema.

Nije nemoguće da ostanu po jedan mlad i neiskusan bek i samo jedan ili dvojica štopera. Medijska licitacija je krenula, pominju se povratak Nikole Aksentijevića koji nije igrao za holandski Vitese, dolazak Libijca Mohameda El Monira iz Jagodine, kao i 'prekomanda' nekih igrača Teleoptika. Neposredno po završetku sezone pričalo se o štoperu Rada i mlade reprezentacije Srbije Urošu Vitasu.
Nikola Aksentijeviæ (StarSport)
Ipak, novi sportski direktor Albert Nađ svakako će tražiti još igrača a činjenica da je Vuk Rašović bio aktivan i kada je bio pomoćnik Jokanoviću, Stevanoviću i Stanojeviću u traženju dobrih igrača odbrane trebalo bi da olakša posao.

Čini se da na sredini terena nema ozbiljnijeg manjka, povratak veterana Igora Duljaja iz Ukrajine deluje kao 'viđen' posao a nema sumnje da će, kao i svakog leta, bar po medijima biti pominjani brojni kandidati za crno-beli dres. Na sredini terena, u različitim ulogama, snalaze se i dvojica igrača Teleoptika koje mediji pominju kao kandidate za odlazak na pripreme sa prvim timom, Nemanja Petrović i Filip Marković. Crnogorski mediji pišu da je ozbiljan kandidat za selidbu u Humsku mladi reprezentativac te zemlje, igrač Budućnosti Marko Vukčević.

Kada je napad u pitanju, licitiraće se i sa više imena, posebno ako Kojić ostane sam. U slučaju da Partizan zadrži Mitrovića i/ili Šćepovića potreba za napadačima biće značajno manja. Prvo ime koje se pominjalo bio je špic Rada Uroš Đurđević, posle toga postala je aktuelna priča o mladim reprezentativcima Crne Gore, Stefanu Mugoši ('92, Budućnost) i Vladimiru Jovoviću ('94, Sutjeska).

U svakom slučaju dve stvari su jasne. Da je Partizanu neophodno više miliona evra, neki tvrde i svih deset, za finansijsku stabilnost, i da je Rašoviću potrebna ekipa koja nije slabija od prolećne da bi se uopšte razmišljalo o Evropi.

Prelazni rok praktično je već počeo, trajaće do poslednjeg dana avgusta pa je jasno da će vesti o dolascima, odlascima i češće 'transferima' biti puno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: