Bizarne povrede: Od PES-a, preko Ferarija do stampeda svinja

Povrede su najveća noćna mora za sve sportiste, mogu da ih udalje iz meča godine, da im upropaste sezonu, pa i celu karijeru, ali je od njih nemoguće pobeći. Fudbaleri se naravno najčešće povređuju usled žestokih duela sa rivalima, početkom priprema, ali su neretke i povrede koje nemaju veze sa sportskom aktivnošću.

Izvor: AK

Utorak, 15.03.2011.

14:45

Default images

Prošle nedelje napadač Mančester sitija Mario Baloteli morao je pre vremena da napusti meč osmine finala Lige Evrope u Kijevu. Kontroverzni italijanski fudbaler nije mogao da nastavi da igra zbog alergijske reakcije na travu stadiona “Valeri Lobanovski”.

Ovaj slučaj samo je podsetio na neke bizarne povrede fudbalera. U njima su naročito dominirali fudbaleri iz Britanije, da li su samo najbolje medijski ispraćeni ili su stvarno "rođeni" baksuzi?
Tako se kapiten reprezentacije Engleske Frenk Lampard navodno povredio tokom leta ekonomskom klasom sa nacionalnim timom, a Čelsi je od FA tražio odštetu od 600 hiljada evra.

Neverovatan slučaj zadesio je štopera Mančester Junajteda Rija Ferdinanda. Dok je nosio dres Lids junajteda Ferdinand je suviše dugo držao podignutu na stolici dok je igrao kompjutersku igricu PES (Pro Evolution Soccer), pa je istegao tetivu kolena. Njegov tadašnji saigrač Lukas Radebe se okliznuo na led u svojoj kući dok je vadio grašak iz frižidera.

Legendarni Argentinac Martin Palermo je početkom prve decenije ovog veka igrao za Viljareal, i kada je bio u vrhunskoj formi slavio je jedan gol sa navijačima koji su oborili reklamu i slomili mu nogu.



Bivši golman "gordog Albiona" i tada Bristol sitija Dejvid Džejms svojevremeno je istegao mišić na leđima kad se protegao kako bi dohvatio daljinski upravljač, a jednom je stradao i do je pecao jer je iščašio rame pokušavajući uloviti velikog šarana.

Juventusov golman Antonio Kimenti primio je neverovatan gol sa 40 metara od Sampdorijinog igrača Kasana. Nakon utakmice, u svlačionici je pobesnio, udario rukom od sto i slomio je.

Nekadašnji španski reprezentativac Santjago Kanjizares propustio je Svetsko prvenstvo 2002, jer mu je u hotelskoj sobi na nogu pala i razbila se bočica losiona za brijanje koja mu je pokidala tetivu na nožnom palcu.
Liam Lorens
Liam Lorens, trenutno fudbaler Portsmuta, u septembru prošle godine pao je preko svoga psa u dvorištu, nakon čega je morao na snimanje nožnog zgloba.

Sadašnji golman Odenzea Roj Kerol, bivši čuvar mreže Mančester junajteda, povredio se na neobičan način dok je nastupao za Vest Hem. On je skupljao lopte iz gola tokom treninga, sapleo se pošto mu je noga zapela za mrežu i povredio koleno.

Malo poznati Norvežanin Svein Grondejl je trenirao za meč reprezentacije tako što je trčao po šumi. Sudario se sa irvasom i teže povredio.

Jedan od kandidata za šampiona u ovoj “kategoriji” je Kirk Brodfut iz Glazgov Rendžersa. On je morao u bolnicu zbog povrede tokom pripreme doručka. Naime, želeo da pripremi jaja u mikrotalasnoj peći, ali je jedno od njih "eksplodiralo" u vreloj vodi i zavšilo mu na licu.

Nekadašnji golman Evertona, Ričard Rajt, koji sad nastupa za Šefild junajted, uganuo je zglob dok se zagrevao za Kup utakmicu protiv Čelsija. Zapeo je za drveni znak, ne mareći za upozorenja da ne trči iza gola.

Golman Mančester junajteda Aleks Stepni je 1975. godine toliko urlao na saigrače u svlačionici da je iskrenuo vilicu, a dvadesetak godina kasnije indonežanski fudbaler Mistar poginuo je u 25. godini kada je stampedo svinja protutnjao igralištem.
Stiv Morov
Bivši štoper Severne Irske Stiv Morov slomio je ključnu kost nakon što je pao sa ramena saigrača Tonija Adamsa slaveći pobedu Arsenala u finalu Liga kupa nad Šefild Vednsdejem, dok je bivši fudbaler Lidsa i Blekburna, Dejvid Beti, obnovio povredu ahilove tetive kad mu je sin prešao biciklom preko noge.

Nekadašnji fudbaler Aston Vile Alan Rajt istegao je koleno u želji da dohvati papučicu za gas na svom Ferariju, a nakon što se oporavio od povrede, zamenio je elitnu italijansku marku za nacionalni džip "Rejndž rover".

Bizarna je i povreda bivšeg veznog igrača Barnslija Darena Barnarda, koji je odsustvovao pet meseci jer se okliznuo na urin svog psa na kuhinjskom podu, te pokidao ligamente. Sreće nije imao ni Li Hodžs, koji je kao igrač niželigaša Barneta povredio prepone okliznuvši se na sapun prilikom tuširanja.

Junak Arsenala u FA Kupu 1971. godine Čarli Džordž odsekao je prst kosilicom za travu, a Liroj Lita, koji sad igra za Midlsboro, istegao je mišić protežući se posle buđenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: