Slučaj "Stojković": Od žrtve do krivca

Zajednica Superligaša trebalo bi u sredu da donese odluku o kažnjavanju golmana Partizana Vladimira Stojkovića zbog nesportskog ponašanja na utakmici sa Crvenom zvezdom. Stojkoviću preti novčana kazna, kao i zabrana nastupa na najviše četiri utakmice.

Vladimir Đorđević Srbija
Podeli

Predsednik Partizana Dragan Đurić za B92 kaže da se radi o nastavku hajke na njihovog golmana, dok urednik Sportskog žurnala, Predrag Sarić, da je krivica na Partizanu.

Od žrtve do krivca. Tako bi se u najkraćem mogao opisati slučaj “Stojković”. Od trenutka kada je prešao u Partizan, bilo mu je prećeno, prvo verbalno, a potom u Đenovi i fizički. Međutim, posle pokazivanja majice sa natpisom “Oprostite mi moju ružnu prošlost”, sve se prekorenulo.

Predsednik Partizana Dragan Đurić ogorčen je na zajednicu superligaša i kaže da Partizan neće sedeti skrštenih ruku.

Verujte da bih ja kao čovek u mojim godinama to isto uradio, možda na grublji način. Zajednica i ljudi u noj koji odlučuju treba malo da stave prst na čelo. Oni umesto da jure vinovnike incidenta u Đenovi i nalogodavce i druge učesnike tog nemilog događaja. Oni sada prebacuju temu na Stojkovića, mi znamo ko to radi“, rekao je Đurić.

Slučaj „Stojković„ se preselio i na reprezentaciju pošto je selektor Vladimir Petrović najavio da će, za svaki slučaj, proveravati još neke golmane.

Trenutno razmišljam da proverim još neke golmane, da bi ih imali za svaki slučaj, da ne bi ostali samo na jednom dobrom golmanu“, rekao je Petrović.

Urednik „Sportskog žurnala“, Predrag Sarić, smatra da Partizan nije smeo da dozvoli svom golmanu gest sa majicom.

Majica kao majica nema nikakvo opravdanje. Partizan bi trebalo da bude kažnjen, samo zbog toga što u uređenom društvu, uređenom sistemu i uređenom klubu kao što je Partizan, predstavnik Srbije u Ligi šampiona, mora da se zna odgovornost za svaki postupak“, rekao je Sarić.

Problem sa majicama u srpskom fudbalu postoji još od ranije. Fudbaleri Crvene zvezde su pre dve godine na teren izašli sa majicama podrške Urošu Mišiću, čime su dali podršku huliganu kome se sudilo za pokušaj ubistva policajca. Fudbaleri Crvene zvezde su tada kažnjeni samo novčano.

Sport

Stranci koji su obeležili srpsku košarku (3/4)

Pred vama je i treći deo našeg teksta „Stranci koji su obeležili srpsku košarku“.

Podsetićemo vas koji je to „možda i nabolji stranac u srpskoj košarci“ igrao u malenom Atlasu, kao i koji to košarkaš „mrzi Partizan ali na lep način“.

U trećem delu teksta predstavićemo vam i tamnoputog reprezentativca Crne Gore, kao i neke igrače koji su probleme voleli da rešavaju pesnicama.

Miloš Todorović nedelja 24.10. 14:37 Komentara: 14

Alpske čarolije počinju u Zeldenu

Svetski kup u alpskom skijanju startuje predstojećeg vikenda veleslalomom u obe konkurencije u austrijskom Zeldenu, gde će najbolji skijaši današnjice krenuti u borbu za velike Kristalne globuse. Prošlu sezonu obeležila je dominacija Amerikanke Lindzi Von kod skijašica, kao i Švajcarac Karlo Janka, kao iznenađujući šampion kod skijaša, a čini se da bi ova koja je pred nama mogla da bude uzbudljivija na oba fronta...

Stranci koji su obeležili srpsku košarku (2/4)

U nastavku teksta “Stranci koji su obeležili srpsku košarku” predstavićemo vam prvu sedmoricu igrača sa našeg spiska.

Redosled predstavljanja igrača je hronološki i moći ćete da vidite koji je to, verovatno najbolji tandem stranaca koji je ikada igrao u Crvenoj zvezdi i koji to igrač izazove ovacije publike kada se pojavi na Partizanovoj evroligaškoj utakmici.

Takođe, ako slučajno niste znali, otkrićete i koji igrač je bio član bronzane olimpijske reprezentacije SAD sa Igara u Seulu 1988, kada su nastupala takva imena kao što su Dejvid Robinson, Den Majerle, Mič Ričmond i drugi.

Miloš Todorović sreda 13.10. 15:07 Komentara: 23

Stranci koji su obeležili srpsku košarku (1/4)

Krajem avgusta 2009. godine održana je skupština Košarkaškog saveza Srbije na kojoj je potvrđena ranija odluka sa skupštine održane 4. jula, o ograničenju broja stranaca u srpskim klubovima na četiri. Ograničenje se odnosi na domaća takmičenja što znači da se ne primenjuje u odnosu na Jadransku ligu i evropska takmičenja. Ukratko, strancem se smatra svaki košarkaš koji nema srpski pasoš.

Miloš Todorović nedelja 10.10. 18:53 Komentara: 27

NLB liga: Da li je Partizan i dalje 'najjači u kraju'?

Četiri kluba iz Srbije, četiri iz Hrvatske, po dva iz Slovenije i Bosne i Hercegovine, jedan iz Crne Gore i jedan iz Češke igraće desetu sezonu Jadranske lige. Zajednički imenitelj za sve jesu promenjeni sastavi, mnogima su budžeti manji nego i ranijih, ne preterano 'bogatih' godina, a krug favorita isti je ili sličan kao i prethodne sezone.