Na dva ili tri točka kroz grad

Ako frikombinujete najgore osobine saobraćaja u Beogradu, Rimu i Atini, sa crnogorskim smislom za brzinu i ako zamenite trake kojima se vozi (i Tajlanđani izigravaju Engleze) dobićete manje-više jedan običan "vozni" dan u Bangkoku. Sada, sva ta gužva nije neki poseban razlog da vam pričam o tome, ali zato jeste jedna neuobičajena upotreba motorcikala u taksi svrhe.

Ako želite zaista brzo da se prebacite kroz zakrčene ulice desetomilionskog grada, onda je motor-taksi pravo sredstvo za vas. Kao i uvek, ono što ućarite na mostu, izgubićete na ćupriji: brzina kojom vozači ovih motora prolaze kroz grad, sa vama koji na sve načine pokušavate da se održite u sedlu, odgovarajuća je centrifugi vaše veš-mašine, a slično se pretpostavljam i osećate. Iako vam se čini da je svako skretanje i poslednje, iako se fender-bender situacije događaju na svakih deset sekundi, za 40-90 bahta (1 evro=45 bahta) vi stižete u dogovoreno vreme na bilo koju destinaciju u gradu. Možda vam posle neće biti do sastanka, ali to je već druga priča...

Ivan Lončarević Svet, Tajland
Podeli

Drugi slučaj je malo manje stresan, ali naglasak je zaista na "malo". Klasičan "Troter tricikl" na električni pogon, ali u polu-kabriolet varijanti, zgodan je za razgledanje i to je sasvim ok, da tokom dana (kada je razgledanje moguće) nivo smoga nije obrnuto proporcionalan količini kiseonika oko vas (rekoh već da kiseonika ima vrlo malo?). Ipak, i sa ovako malim brojem pozitivnih stvari ova vožnja ima neki neodoljivi šarm, a i značaj kiseonika u našim životima značajno je predimenzioniran. Turisti u Bangkoku ovo prevozno sredstvo zovu túk-túk, dok ga lokalci zovu apsolutno odgovarajuće saamlaw khreuang. Ako baš imate sreću, kao moj sapatnik Filip i ja, da naletite na besnog i agresivnog tuk (x2) vozača, onda vam jedino preostaje da sve vreme vičete "slower" i da molite boga da ga to neće dodatno uvrediti. Cena vožnje u túk-túk taksiju, apsolutno je podložna dogovoru, a čini mi se da je samo zbog toga što je Filip visok preko 190cm moja vožnja koštala 100 bahta. Posle mi rekoše da je u normalnim situacijama realna cena 60. Eto, nema poštenja među taksi vozačima ni na Tajlandu...

Saobraćaj u Bangkoku ima još jednu zanimljivost, ali ovoga puta ona nije ekskluzivna samo za ovaj deo sveta. Pešaka niko ne poštuje. Osim standardnog ignorisanja od strane vozača svih vrsta i afiniteta, pešaka ozbiljno u razmatranje nije uzeo ni onaj koji je projektovao saobraćajnice i postavljao semafore. Iz nekog nejasnog razloga na semaforima uglavnom nema signalizacije za pešake, tako da čak i kada se upali crveno za automobile iz jednog pravca, uvek iz nekog drugog smera neko nezadrživo nadire prema vama u nameri da vas oduči od hodanja. I nije to samo problem koji imaju stranci - automobila i prelaska ulica plaše se zaista svi koji imaju tu nesreću da nisu vozači...

Sport

Premijer liga 2007/2008: Velika petorka

Šesnaesta sezona Premijer lige počinje u subotu, 11. avgusta. Dvadeset klubova boriće se u šampionatu koji mnogi smatraju najatraktivnijim na svetu. B92 vam u pet nastavaka predstavlja sve članove lige. U prvoj epizodi pričamo o kandidatima za titulu i Ligu šampiona.

Vladimir Novaković subota 11.08. 04:01 Komentara: 57

Kreće Meridijan Superliga, kakva?

Počinje još jedna sezona Meridijan Superlige, u novom ali i već viđenom formatu. Dvanaest ekipa igraće 33 kola po trokružnom sistemu, devet prošlogodišnjih učesnika i tri nove ekipe boriće se za titulu, dva mesta u Kupu UEFA, jedno u Intertoto kupu i opstanak.

Prelazni rok bio je nešto burniji nego prethodne godine, Crvena zvezda i Partizan imaju u startnim postavama više stranaca neko ikada do sada, a na superligaškim terenima gledaćemo trojicu 'A' reprezentativaca i petnaest igrača mlade selekcije, vicešampiona Evrope.

Miloš Šaranović petak 10.08. 19:13 Komentara: 15

Čavić za B92: "U Pekingu osvajam medalju"

Milorad Čavić, najbolji srpski plivač, za B92 priča o planovima pred Olimpijske igre, o tome kako je uticao na mlade plivače u Srbiji, kakve probleme ima da obezbedi sredstva za pripreme i procenjuje da može da osvoji medalju u Pekingu 2008. godine.

Čavić je rođen u Anahajmu, u Kaliforniji, 1984. godine, a do sada je nastupio na Igrama u Sidneju i Atini. Iza sebe ima dva svetska prvenstva i po dva evropska prvenstva u velikim i malim bazenima i jedan svetski rekord, a na poslednja dva velika takmičenja na kojima je učestvovao, bio je uspešan. Na šampionatu Evrope u Helsinkiju osvojio je dve medalje, jednu zlatnu, a na Svetskom prvestvu u Melburnu završio je finalnu trku na šestom mestu iako je ostvario ukupno treće vreme (u kvalifikacijama).

Miloš Šaranović petak 3.08. 13:18 Komentara: 21