Na dva ili tri točka kroz grad

Ako frikombinujete najgore osobine saobraćaja u Beogradu, Rimu i Atini, sa crnogorskim smislom za brzinu i ako zamenite trake kojima se vozi (i Tajlanđani izigravaju Engleze) dobićete manje-više jedan običan "vozni" dan u Bangkoku. Sada, sva ta gužva nije neki poseban razlog da vam pričam o tome, ali zato jeste jedna neuobičajena upotreba motorcikala u taksi svrhe.

Ivan Lončarević Svet, Tajland
Podeli

Drugi slučaj je malo manje stresan, ali naglasak je zaista na "malo". Klasičan "Troter tricikl" na električni pogon, ali u polu-kabriolet varijanti, zgodan je za razgledanje i to je sasvim ok, da tokom dana (kada je razgledanje moguće) nivo smoga nije obrnuto proporcionalan količini kiseonika oko vas (rekoh već da kiseonika ima vrlo malo?). Ipak, i sa ovako malim brojem pozitivnih stvari ova vožnja ima neki neodoljivi šarm, a i značaj kiseonika u našim životima značajno je predimenzioniran. Turisti u Bangkoku ovo prevozno sredstvo zovu túk-túk, dok ga lokalci zovu apsolutno odgovarajuće saamlaw khreuang. Ako baš imate sreću, kao moj sapatnik Filip i ja, da naletite na besnog i agresivnog tuk (x2) vozača, onda vam jedino preostaje da sve vreme vičete "slower" i da molite boga da ga to neće dodatno uvrediti. Cena vožnje u túk-túk taksiju, apsolutno je podložna dogovoru, a čini mi se da je samo zbog toga što je Filip visok preko 190cm moja vožnja koštala 100 bahta. Posle mi rekoše da je u normalnim situacijama realna cena 60. Eto, nema poštenja među taksi vozačima ni na Tajlandu...

Saobraćaj u Bangkoku ima još jednu zanimljivost, ali ovoga puta ona nije ekskluzivna samo za ovaj deo sveta. Pešaka niko ne poštuje. Osim standardnog ignorisanja od strane vozača svih vrsta i afiniteta, pešaka ozbiljno u razmatranje nije uzeo ni onaj koji je projektovao saobraćajnice i postavljao semafore. Iz nekog nejasnog razloga na semaforima uglavnom nema signalizacije za pešake, tako da čak i kada se upali crveno za automobile iz jednog pravca, uvek iz nekog drugog smera neko nezadrživo nadire prema vama u nameri da vas oduči od hodanja. I nije to samo problem koji imaju stranci - automobila i prelaska ulica plaše se zaista svi koji imaju tu nesreću da nisu vozači...

Prati B92 SPORT na Viberu

Sport

Premijer liga 2007/2008: Velika petorka

Šesnaesta sezona Premijer lige počinje u subotu, 11. avgusta. Dvadeset klubova boriće se u šampionatu koji mnogi smatraju najatraktivnijim na svetu. B92 vam u pet nastavaka predstavlja sve članove lige. U prvoj epizodi pričamo o kandidatima za titulu i Ligu šampiona.

Vladimir Novaković subota 11.08. 04:01 Komentara: 57

Kreće Meridijan Superliga, kakva?

Počinje još jedna sezona Meridijan Superlige, u novom ali i već viđenom formatu. Dvanaest ekipa igraće 33 kola po trokružnom sistemu, devet prošlogodišnjih učesnika i tri nove ekipe boriće se za titulu, dva mesta u Kupu UEFA, jedno u Intertoto kupu i opstanak.

Prelazni rok bio je nešto burniji nego prethodne godine, Crvena zvezda i Partizan imaju u startnim postavama više stranaca neko ikada do sada, a na superligaškim terenima gledaćemo trojicu 'A' reprezentativaca i petnaest igrača mlade selekcije, vicešampiona Evrope.

Miloš Šaranović petak 10.08. 19:13 Komentara: 15

Čavić za B92: "U Pekingu osvajam medalju"

Milorad Čavić, najbolji srpski plivač, za B92 priča o planovima pred Olimpijske igre, o tome kako je uticao na mlade plivače u Srbiji, kakve probleme ima da obezbedi sredstva za pripreme i procenjuje da može da osvoji medalju u Pekingu 2008. godine.

Čavić je rođen u Anahajmu, u Kaliforniji, 1984. godine, a do sada je nastupio na Igrama u Sidneju i Atini. Iza sebe ima dva svetska prvenstva i po dva evropska prvenstva u velikim i malim bazenima i jedan svetski rekord, a na poslednja dva velika takmičenja na kojima je učestvovao, bio je uspešan. Na šampionatu Evrope u Helsinkiju osvojio je dve medalje, jednu zlatnu, a na Svetskom prvestvu u Melburnu završio je finalnu trku na šestom mestu iako je ostvario ukupno treće vreme (u kvalifikacijama).

Miloš Šaranović petak 3.08. 13:18 Komentara: 21