Studija karaktera: O igračima i navijačima SCG

Kolo od sreće uokoli
vrteći se ne pristaje:
tko bi gori, eto je doli,
a tko doli gori ustaje.

B92
Podeli

Tako je još u prvoj polovini sedamnaestog veka pisao najveći dubrovački pesnik Ivan Gundulić (ep Osman, prvo pevanje, 13-16. stih). Posle debakla reprezentacije SCG na Svetskom prvenstvu toga su svesni igrači i navijači našeg državnog tima.

Igrači su svoje fizičke i tehničke mogućnosti, ali i psihičku snagu pokazali u tri meča na nemačkim stadionima. Navijači su karakter pokazali na tribinama, ali šta se dešavalo posle utakmica najbolje znaju moderatori vebsajtova na srpskom jeziku.

Sportska redakcija B92 tim povodom priredila je paralelni prikaz vaših reakcija na mečeve selekcije SCG tokom kvalifikacija (pobeda u Briselu, remi u Madridu i pobeda nad BiH) naspram onih tokom Svetskog prvenstva (u sve tri utakmice).

Čitajte i uživajte!

Belgija – SCG 1
Belgija – SCG 2
Belgija – SCG 3
Španija – SCG 1
Španija – SCG 2
SCG – BiH 1

SCG – BiH 2
SCG – BiH 3
SCG – BiH 4

Holandija – SCG 1
Holandija – SCG 2
Holandija – SCG 3
Holandija – SCG 4
Argentina – SCG 1

Argentina – SCG 2
Argentina – SCG 3

Argentina – SCG 4
Argentina – SCG 5
Argentina – SCG 6
SCG – Obala Slonovače 1
SCG – Obala Slonovače 2
SCG – Obala Slonovače 3
SCG – Obala Slonovače 4

Sport

Srpski Vimbldon

Ako ste pomislili da je Tema posvećena tenisu - pogrešili ste. Junaci su fudbalski reprezentativci SCG, koji su igrali na SP u Nemačkoj, njihovi prethodnici u plavom dresu, ljudi koji su sve njih vodili tokom kvalifikacija i prvenstava Evrope i sveta, kao i oni koji su obavljali "odgovorne funkcije" u savezima. Konačno, junaci su i mediji i navijači svih naših reprezentacija kroz istoriju.

četvrtak 29.06. 08:59 Komentara: 17

Paklena pomorandža

Teško je prisetiti se da li je ikada neki planetarni događaj iščekivan više od predstojećeg Mundijala u Nemačkoj. Srpsku javnost najviše zanima kako će se nacionalni Beli orlovi suprotstaviti tradicionalno neugodnim Letećim Holendezima, koji su se etablirali 70-ih godina prošlog veka fudbalskom revolucijom poznatom kao Totalni fudbal. Šta je izvor, gde je snaga, ko je praotac, a ko su vitezovi Oranja? Kada su bili trenuci slave, a kada najveće fudbalske nepravde? Da li će prokleta noćna mora biti pobeđena, a Boginja 9. jula dosanjana? Sve ćete saznati ovde...

petak 9.06. 21:30 Komentara: 14