"Kalčo" - 103.epizoda

Novi šampionat donosi stare ciljeve za ekipe Milana, Juventusa i, posebno, Intera. Za razliku od 'večitih favorita' Milana i Juventusa, fudbaleri Intera su, čini se, nikada spremniji da se zaista uključi u borbu za titulu.

Izvor: B92

Subota, 27.08.2005.

12:21

Default images

Branilac titule, Juventus se, i pored primetne recesije i kod najvećih evropskih klubova, ponovo umešno osvežio u svim linijama tima pa će kao prvi favorit juriti 29. titulu. Teže povređenog Bufona zamenio je Abijati (džentlmenski potez uprave Milana), ali će pravu snagu posebno na sredini terena doneti novajlije Vijera i Kovač. Stigli su i Đanikeda i Mikoli.

Milan se tokom leta oporavljao od šokantnog gubitka pehara Lige šampiona i pojačavao napad. Otišao je Krespo (bio pozajmljen od Čelsija) ali su stigli Vijeri i Đilardino. Ne treba zaboraviti i dolaske Mareka Jankulovksog i Jana Fogela iz PSV-a. Uz postojeći sastav (otišli samo epizodisti) Milan sa pravom očekuje 14. titulu prvaka Italije.

Ove sezone armija navijača “crno-plavih” iz Milana takođe se nada peharu koji se čeka od daleke 1989. godine. Tadašnji protagonisti slavlja na San Siru u režiji Intera, odavno su prestali da se bave fudbalom i već su po nekoliko sezona u trenerskoj priči. Nema Mateusa, Klinsmana... ali zato ove sezone Inter ima strašan tim koji nikada više nego ove sezone opravdava naziv “Internacionale” – 24 stranca iz 11 zemalja, medju njima i dvojica iz Srbije, Dejan Stanković i Siniša Mihajlović.
Predsednik kluba Đasinto Faketi (čitaj ipak Masimo Morati) ove sezone je kupovao u Španiji i to u Realu. I Italijanski fudbal vratio se Valter Samjuel, tu je i njegov zemljak Solari, nešto kasnije priključio im se i Luiš Figo. Adriano i Martins su za godinu dana stariji i iskusniji, i još opasniji za protivničke odbrane.

Najveći budžet ove sezone obezbedila je ekipa Milana – čak 165 miliona evra, drugi je Inter sa 25 miliona evra manje, Juventus je treći sa 120 miliona... Najmanje budžete ove sezone imaju ekipe Livorna (8 miliona), Empolija (8 miliona), Askolija (7,500.000), dok je najmanje novca u kasi Treviza, samo 6 miliona evra.

Srbiju i Crnu Goru ove sezone će predstavljati 5 igrača. Tu su starosedeoci Stanković i Mihajlović u Interu. Ivica Iliev je ostao u ekipi Mesine, dok se Nikola Lazetić u poslednjem trenutku posle selidbe Đenoe u C1 seriju, prebacio u ekipu Livorna. Najveću pažnju ovog leta privlačio je Mirko Vučinić, sjajni strelac Lećea, koji je i pored interesovanja gotovo svih velikana italijanskog fudbala, pa i bogate ponude moskovskog Spartaka, ostao u istom timu.
Na kladionicama pre početak šampionata prvi favorit je Milan. Na uložen jedna evro, ukoliko “roso-neri” zakače 14. zvezdicu dobijate 2,25. Titula za Inter vam na uloženi evro donosi skoro 4 puta više...

Najveći transferi tokom leta:

Alberto Djilardino Parma – Milan: 24 miliona evra
Patrik Viera (Arsenal – Juventus): 20 miliona evra
Valter Samjuel (Real – Inter): 17 miliona evra...

Ipak, najveći “saobraćaj” ostvarila je Fiorentina. Prebogati gazda Fiorentine Dela Vale ovog leta posle horora u poslednjem kolu i opstanka u ligi, odlučio da još više uloži u ekipu. Ljubičasti dres ovog leta obukli su Luka Toni (peti transfer leta vredan 10 miliona evra, došao iz Palerma), Pankaro i Broki iz Milana, golman Frej iz Parme, Di Loreto (Peruđa)...Ne treba zaboraviti da su još uvek moguća pojačanja jer prelazni rok traje do 1.septembra.

U 1.kolu u najinteresantnijem meču sastaju se Fiorentina i Sampdorija, prvi veliki derbi na programu je u 10. kolu između Milana i Juventusa (30.oktobar).

Počinje 103.epizoda popularnog “Kalča”...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: