Delibašić: "Očekujem bolje rezultate"

Izvor: B92

Četvrtak, 02.12.2004.

17:03

Default images

Andrija Delibašić otišao je u januaru u Majorku, proletos odigrao sa Etoom u tandemu i postigao nekoliko golova, ali, posle leta i nastupa na Prvenstvu Evrope i Olimpijskim igrama i solidnog početka sezone, povredio se. Posle pauze pojavio se u timu u utakmici 13. kola Primere u Valensiji.

Posle mesec dana ponovo sam u trenažnom procesu, imao sam povredu zadnje lože, sličnu onoj kakvu je imao i Savo Milošević. Mene je odvojila od terena nešto duže, ali sada se osećam dobro, uspeo sam da odigram protiv Valensije. Izgubili sm, 2:0, ali važno je da sam izdržao svih 90 minuta“.

Majorka je trenutno na poslednjem mestu na tabeli, a smena trenera (otišao Benito Floro, a došao Ektor Kuper) mogla bi, veruje Delibašić, da promeni situaciju u kojoj se klub nalazi.

Optimista jesam u svakom slučaju, dolaskom Kupera svi su odahnuli jer znaju da će on da izvuče maksimum iz ove ekipe. Majorka se nalazi u teškoj situaciji, ali uz rad novog trenera, koji se mnogo razlikuje od prethodnog, mislim da ćemo igrati bolje. Ne verujem da možemo da razmišljamo o Evropi, ali očekujem bolje rezultate“.

Prva prilika da se ’pobegne sa dna’ je u sledećem kolu, kada na ostrvo dolazi Numansija, još jedan tim iz donjeg dela tabele. Da li Majorka može da osvoji tri boda?
Moraćemo, to su utakmice koje bi morali da dobijamo. Igramo protiv tima koji je sličan nama. Nismo pobedili kao domaćini već skoro šest meseci. Ipak, verujem da ćemo ostvariti prvu pobedu na svom terenu u novoj sezoni“.

U španskom šampionatu Barselona deluje najozbiljnije. Delibašić očekuje da Katalonci nastave sa dobrim igrama, a veruje da će se prava bitka voditi za pozicije od 2 do 4.

Mislim da će Barselona biti prvak. Ako se ne dogodi nešto nepredviđeno, osvojiće titulu bez većih problema. Stvarno igraju dobro i mislim da će završiti na prvom mestu, a zanimljivija će biti borba za ostala mesta koja vode u Ligu šampiona. Tu su uvek Real i Valensija, trenutno dobro igraju i Levante, Sevilja, Espanjol... Imam dosta ekipa koje konkurišu za ta mesta koja vode u Ligu šampiona i čini mi se da je Primera atraktivnija i neizvesnija nego prethodnih godina“.

Delibašić prati i igre svog nekadašnjeg kluba, Partizana, u Kupu UEFA. Dobro poznaje protivnika ’crno-belih’ u 4. kolu, Viljareal, ali veruje da Partizan može da pobedi.

Očekujem da ’prezime’ u Evropi’ posle toliko godina. Imao sam priliku da ih gledam, a vidim u španskoj štampi da su u Beograd otputovali skoro bez cele prve postave, povredio se i Rikelme. Oni su oslabljeni i tu je Partizanova šansa, ali mislim da ’crno-beli’ ne bi smeli da preuzmu ulogu apsolutnog favorita koji po svaku cenu mora da pobedi. Mislim da bi morali da odigraju oprezno, ako tako odigraju, uz pomoć navijača, mislim da mogu da pobede“, rekao je Delibašić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: