Savić:"Zvezda je moja neostvarena želja"

Izvor: B92

Petak, 04.04.2003.

23:13

Default images

Zoran Savić je rođen 18. novembra 1966 u Zenici, karijeru je počeo u zeničkom Čeliku, a največe uspehe ostvario je u Splitu, gde je osvojio dve titule prvaka Evrope. Kasnije je igrao za Barselonu, PAOK, Real,  Kinder i Efes. Tokom karijere osvojio je 17 velikih trofeja. Tokom sedmogodišnje reprezentativne karijere bio je nezamenljiv u prvoj petorci najbolje evropske ekipe, a finale u Atlanti (koje je zbog povrede propustio) najbolje je pokazalo koliko je važan član tima.

Došao sam u Ljubljanu, jer će biti dosta igrača koje želim da vidim. Mislim da je ovo interesantno takmičenje, i da će biti odličnih utakmica.

U javnosti su se pojavile informacije da bi na klupu bolonjskog kluba sledećeg leta mogao doći Božidar Maljković

Ne znam ko je lansirao tu vest, ali nije bilo govora o dolasku Maljkovića u Bolonju. Nije istina ni da će on biti trener Skipera i selektor SCG. Izabran je Vujošević i sada svi treba da stanemo iza njega. On je kompetentan stručnjak i može dobro da vodi reprezentaciju. Sada imamo mladu ekipu na čelu sa Stojakovićem.

Savić ima dobro mišljenje o Goodyear ligi.

Ova liga je odlična ideja, i ja se nadam da će završni turnir to dokazati.
Ove godine bolonjski klubovi imaju velikih problema, i u Italiji i u Evropi.

Mi smo ove godine značajno podmladili ekipu. Smanjili smo budžet za 60 posto. Sledeće godine planiramo povratak u vrh. Ideja nam je bila da smanjimo višegodišnje ugovore. Većinu igrača sa takvim ugovorima smo otpustili. Jednostavno, nismo mogli da ih plaćamo.

Koliki je uticaj recesije na italijansku košarku?

Recesija je veliki problem. Nije u pitanju pad od 10-15, već čak 60%. Primorani smo da razvijamo mlade igrače.

Za Skiper ove godine igra Šćepanović. Međutim, često nije u sastavu.

Šćepanović je tokom ove sezone imao velike probleme sa povredama. Morali smo da angažujemo drugog igrača dok se on ne oporavi. Očekujemo ga u plej-ofu. Angažovali smo zamenu da bi se on odmorio i spremio.
Savić je pun pohvala za Crvenu zvezdu na svim nivoima.

Vidi se da su uigrani i dobro sastavljeni. Vidi se i da su dobro utrenirani. Po meni je ideja sa Trifunovićem i Sagadinom u kombinaciji izvanredna, a očigledno daje rezultate.

Na kraju, naš novinar je pitao Savića da li mu je žao što nikad nije zaigrao u “crveno-belom” dresu.

Sigurno, ja sam uvek voleo Zvezdu i želeo sam da odigram tu bar jednu sezonu, možda i završim karijeru u Zvezdi. Međutim, okolnosti nisu dozvolile da se to dogodi. Mada, mogu da kažem da je i ovako ono što sam postigao u karijeri dobro.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: