Savić:"Zvezda je moja neostvarena želja"

Podeli

Zoran Savić je rođen 18. novembra 1966 u Zenici, karijeru je počeo u zeničkom Čeliku, a največe uspehe ostvario je u Splitu, gde je osvojio dve titule prvaka Evrope. Kasnije je igrao za Barselonu, PAOK, Real,  Kinder i Efes. Tokom karijere osvojio je 17 velikih trofeja. Tokom sedmogodišnje reprezentativne karijere bio je nezamenljiv u prvoj petorci najbolje evropske ekipe, a finale u Atlanti (koje je zbog povrede propustio) najbolje je pokazalo koliko je važan član tima.

Došao sam u Ljubljanu, jer će biti dosta igrača koje želim da vidim. Mislim da je ovo interesantno takmičenje, i da će biti odličnih utakmica.

U javnosti su se pojavile informacije da bi na klupu bolonjskog kluba sledećeg leta mogao doći Božidar Maljković

Ne znam ko je lansirao tu vest, ali nije bilo govora o dolasku Maljkovića u Bolonju. Nije istina ni da će on biti trener Skipera i selektor SCG. Izabran je Vujošević i sada svi treba da stanemo iza njega. On je kompetentan stručnjak i može dobro da vodi reprezentaciju. Sada imamo mladu ekipu na čelu sa Stojakovićem.

Savić ima dobro mišljenje o Goodyear ligi.

Ova liga je odlična ideja, i ja se nadam da će završni turnir to dokazati.

Ove godine bolonjski klubovi imaju velikih problema, i u Italiji i u Evropi.

Mi smo ove godine značajno podmladili ekipu. Smanjili smo budžet za 60 posto. Sledeće godine planiramo povratak u vrh. Ideja nam je bila da smanjimo višegodišnje ugovore. Većinu igrača sa takvim ugovorima smo otpustili. Jednostavno, nismo mogli da ih plaćamo.

Koliki je uticaj recesije na italijansku košarku?

Recesija je veliki problem. Nije u pitanju pad od 10-15, već čak 60%. Primorani smo da razvijamo mlade igrače.

Za Skiper ove godine igra Šćepanović. Međutim, često nije u sastavu.

Šćepanović je tokom ove sezone imao velike probleme sa povredama. Morali smo da angažujemo drugog igrača dok se on ne oporavi. Očekujemo ga u plej-ofu. Angažovali smo zamenu da bi se on odmorio i spremio.

Savić je pun pohvala za Crvenu zvezdu na svim nivoima.

Vidi se da su uigrani i dobro sastavljeni. Vidi se i da su dobro utrenirani. Po meni je ideja sa Trifunovićem i Sagadinom u kombinaciji izvanredna, a očigledno daje rezultate.

Na kraju, naš novinar je pitao Savića da li mu je žao što nikad nije zaigrao u “crveno-belom” dresu.

Sigurno, ja sam uvek voleo Zvezdu i želeo sam da odigram tu bar jednu sezonu, možda i završim karijeru u Zvezdi. Međutim, okolnosti nisu dozvolile da se to dogodi. Mada, mogu da kažem da je i ovako ono što sam postigao u karijeri dobro.

Sport

Brzo, brže, najbrže, hokej!

Svetsko prvenstvo 'A' grupe u hokeju na ledu igra se u Finskoj. Domaćini su Helsinki, Tampere i Turku, a učestvuje 12 reprezentacija. I ove godine na prenstvu sveta nema svih asova tog sporta, u isto vreme igra se završnica NHL, ali ovaj hendikep isti je za većinu selekcija iz vrha svetskog hokeja. Kanađani i reprezentacija SAD imaju najviše problema, ali su Kanađani, i pored izostanka nekioliko asova sa tri pobede najavili velike ambicije, a Amerikanci će se boriti za opstanak pošto su izgubili od Danaca, Švajcaraca i (očekivano) Rusa.

sreda 30.04. 17:18 Komentara: 0

B92 u Tunelu Vlada Divca

Centar Sakramento Kingsa, vlasnik više medalja sa reprezentacijama nekadašnjih država SFRJ i  SRJ, i prvi Srbin na Ol star utakmici, Vlade Divac po mnogo čemu je specifična ličnost a pored svih laskavih epiteta koji ga prate kao čoveka, od skoro može da piše i - ugostitelj.

petak 25.04. 22:06 Komentara: 8

NCAA: Šta se desilo sa centrima?

Završeno je ovogodišnje takmičenje u NCAA ligi. Na veliko iznenađenje titulu je, prvi put u istoriji, osvojio Sirakjuz. Svoje impresije sa završnog turnira iznosi naš analitičar i pomoćni trener KK Partizan Mobtel Aleksandar Džikić. Pročitajte ko su buduće zvezde NBA i koji su glavni nedostaci američke univerzitetske košarke.

četvrtak 10.04. 13:54 Komentara: 11

Na pola puta do Portugalije

U većini kvalifikacionih grupa odigrana je polovina utakmica, i na 'polovini' kvalifikacija samo dve reprezentacije su u poziciji da prave planove za samu završnicu, 2004. godine u Portugaliji. Bilo je iznenađenja, više nego u prethodnom ciklusu kvalifikacija, ali manje nego na SP u Japanu i Južnoj Koreji, a u prijatna iznenađenja ovog ciklusa mogle bi se ubrojati selekcije Litvanije, Velsa, Bugarske i Letonije, razočarali su Rumuni, Belgijanci, Rusi... i ne samo oni, ali krenimo redom!

subota 5.04. 13:53 Komentara: 1