Paunović: Druga liga je prolazna stanica za mene

Nakon serije slabih igara, odlaskom Linena, tim je počeo da igra na nivou očekivanja sa početka sezone... Dolaskom trenera Amarala pobedili smo u tri utakmice u nizu, a naš skok na tabeli je primetan.Trenutno smo 7. na tabeli sa 8 bodova zaostatka u odnosu na klubove u vrhu, i od mesta koje vodi u primeru. Ima još dosta kola, i puno vremena da se priključimo klubovima u samom vrhu. Naravno, uslov je da nastavimo sa ovakvim igrama i održimo pobednički mentalitet koji trenutno imamo.

Podeli

Doveden si na ostrvo kao igrač koji bi trebalo da bude glavni oslonac tima u nameri da se brzo vrati u elitu. Koliko si zadovoljan svojim igrama u sezoni ?

Lično sam zadovoljan. Postigao sam osam golova, prvi sam strelac ekipe. Znam koje su mi mogućnosti, i da mnogu mnogo bolje. Ipak, na prvom mestu srećan sam što su ljudi i klubu i navijači zadovoljni mojim učinkom, što automatski utiče i na moje samopouzdanje.

Kvalitet 2.španske lige ove sezone...

Ima dosta ekipa koje su do pre nekoliko godina bile prvoligaši, i to sigurni prvoligaši. Stcajem okolnosti, finansijskom krizom tu su u drugoj ligi, ali se grčevito bore da se vrate u primeru. Ne samo klubovi, u sekundi ima i dosta prvoligaških igrača. Počnimo od Mijatovića, Idijakez u Ovijedu, u našem timu tu su Marioni, Ivan Ania, Barata. Ima tu još igrača, i to uslovljava da je kvalitet ove godine bolji. Medjutim, i dalje je to u poredjenju sa primerom dosta slabija  liga, kojoj mediji ovde u Španiji posvećuju veliku pažnju. Što se mene tiče, ovo je prolazna varijanta, interesuje me samo prva liga.

Primera ove sezone. Veliko iznenadjenje predstavlja prvo mesto Real Sosijedada i loše igre Barselone. Ipak, u samom vrhu ove godine nalaze se španski velikani...

Prva španska liga je izuzetno kvalitetna. To se vidi i po rezultatima u Evropi. Četvorka koja igra u Ligi šampiona je u punoj takmičarskoj formi, i očekujem da ove nedelje zabeleže dobre rezultate. Ono što je najpozitivnije ove godine je što se jedan Real Sosijeda nalazi na prvom mestu i to posle toliko kola. Igraju odličan fudbal, a nose ih Kovačević i Turčin Nihat. Taj uspeh je važan što jedna ekipa koju ne svrstavaju u vrh španskog fudbala  podstiče i druge timove tog ranga da postižu dobre rezultate, i da se automatski i kvalitet igre u ligi još više podigne. Drago mi je zbog njih, zato što je tamo i naš Darko Kovačević.

Naših igrača u španskom fudbalu je sve manje, pa je dolazak Radomira Antića na trenersku klupu velike Barselone od opšteg značaja kada su fudbaleri iz Srbije i Crne Gore u pitanju...

Veoma mi je drago što je Radomir Antić preuzeo Barselonu. Klubovi poput Reala, Atletika i Barselone su timovi gde po kvalitetu Antić i pripada.Njemu je potrebno samo malo vremena i dobrih rezultata na startu šampionata. Osim 4 osvojena boda, vidljiva je veća motivacija igrača.

Što se tiče značaja za sve nas ovde, toga što je Antić postao trener Barselone, on je ogroman. Ponovo se priča o nama ovde, ovde se teško opstaje, a on je jedini koji je uvek bio na nivou i u centru pažnje. Pre nego što je preuzeo Barselonu, bio je komentator najslušanije radio stanice u Španiji. On nas jeuvek predstavljao na najbolji način.

Sport

Svetsko prvenstvo u skijanju, Miler i Kostelićeva najbolji!

Svetsko prvenstvo u alpskom skijanju, održano u Sent Moricu, proteklo je u znaku austrijske selekcije u obe konkurencije, odličnog Bode Milera i Janice Kostelić. U zemljama gde se skijanje smatra nacionalnim sportom i gde se u skijanje ulaže dosta novca, TV prenosi iz Sent Morica izazivali su veliku pažnju, a kao i posle svakog velikog takmičenja, neki su ushićeni, a neki razočarani. Domaćini, Švajcarci, su bili odlični, na uslove u mondenskom Sent Moricu niko nije imao primedbe, staze su bile sjajno pripremljene...

sreda 19.02. 19:24 Komentara: 0

"Olako obećana brzina"

Dvadesetak dana je prošlo kako su u Košarkaškom savezu bivše Jugoslavije najavili razgovore sa čelnicima španske ACB lige, sa ciljem da se treneru Unikahe, Božidaru Maljkoviću omogući da vodi naš nacionalni tim.
Velika tenzija da se do kraja januara objavi ime selektora, sada je dobila opuštenu februarsku epizodu u kojoj se za sada ni ne pominje kada će početi pregovori sa Špancima.
O problemu selektora za B92 govore srpske i crnogorske NBA zvezde, Divac, Stojaković, Radmanović i Drobnjak.

ponedeljak 10.02. 18:38 Komentara: 34

Svetsko prvenstvo u skijanju, Sent Moric, Švajcarska

Od 2. do 16. februara u švajcarskom zimskom centru Sent Moricu održava se 28. svetski šampionat u alpskom skijanju. Sent Moric je domaćin najboljim skijašicama i skijašima sveta treći put. Na ovakvim takmičenjima nezahvalno je bilo šta predviđati, ali se očekuje da se u muškoj konkurenciji domaćini, Švajcarci, potrude da budu uspešniji od Austrijanaca.

nedelja 2.02. 14:22 Komentara: 2