Frikom YUBA liga: Prvi otkazi igračima

Svaki put kada se menja sastav tima - igraci dolaze i odlaze - postoji mogucnost da je novo resenje losije od starog. Naravno, sve promene se rade posle procene da to moglo dovesti do boljitka kada je ekipa i njeno uspesno funkcionisanje u pitanju. Medjutim, cesto se dogadja da navijaci pokazu mnogo manje strpljenja nego na pocetku ( sezone ) sto samim tim uslovljava ubrzavanje procesa adaptacije novajlije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.11.2002.

12:42

Default images

Dva najveca kluba su menjali svoje sastave u proteklih nekoliko dana. Crvena Zvezda je otpustila Tyrona Washingtona, igraca koji je u dosadasnjem delu lige bio nosilac igre pod kosevima. Jednostavno, nije zadovoljio svojim ucinkom, pre svega na treningu, a kako u Zvezdi tvrde , nisu bili zadovoljni ni njegovim "zvanicnim "ucinkom. Iza njega ostaje praznina u reketu, ali verujem da ce crvenobeli resiti centarsku manjkavost. Ne bi bilo iznenadjenje da u Beogradu vidimo ex NBA igraca, s obzirom da je preko bare sezona pocela i da su sastavi uglavnom odabrani ( kao i svake godine, "visak" trazi posao u Evropi ).

Partizan je takodje otpustio igraca, Slobodana Savovica, ali je situacija nesto drugacija u odnosu na rivala. Naime, Savovic je imao potpuno drugaciji tretman od Washingtona , koji je bio starter na svojoj poziciji. Partizanov bek jednostavno nije uspeo da se dovoljno brzo snadje u novoj sredini. Ipak , kao i u slucaju Zvezdinog igraca, nemam nikakvih sumnji da ce naci novi angazman, a misljenja sam da ce ostatak sezone odigrati kvalitetno.

Za razliku od crvenobelih, crnobeli su vec potpisali novog igraca - Frederick House. Kao i "starosedelac" O Konor, i House je imao zapazene role tokom letnje lige ( Atlanta Hawks ), ali je odlucio da ne ceka da se nekom smrkne da bi njemu svanulo ( odbio je da bude na injured listi ). Radi se o igracu koji bi mogao da donese sigurnost suta sa spoljnih pozicija, a dodao bih i da je House, verovatno, najbolji atleta medju strancima koji trenutno nastupaju u nasoj ligi. No, ostaje da se vidi kako funcionise u ratu na terenu, pod pritiskom imperativa pobede i u novoj okolini, u kosarci drugacijoj od one koju je igrao do sada ( prvi posao u Evropi ).
Vasington ( foto: kk-crvenazvezda.net)
U proslom kolu vecina kvalitetnijih ekipa je i na terenu to dokazala. Svi domacini su se potrudili da obraduju svoje navijace, moze se slobodno reci da nijedna zavrsnica nije bila neizvesna...Naravno, to ne vazi za mec u Subotici, gde je Spartak , posle dva vezana poraza, uspeo da pobedi goste iz Beograda, C. Zvezdu. Utakmica je igrana ranije, usled Zvezdinih obaveza u Adriatic ligi.

Odlucivala je penal zavrsnica, ali je Zvezda ipak izgledala nedorecena, narocito u odbrani. Suboticani su , jednostavno, previse lagano ostajali u situacijama opasnim po kos Zvezde. Uz to, ponovila se prica iz prethodnih m,eceva - druga cetvrtina je izgleda period kada se najcesce pada u igri, upravo je u tom periodu Spartak dosao do daha ( posle dobrog starta crvenobelih ). Ucinak centara svakako nije zadovoljavajuci ( potezi su vec povuceni, o tome sam pisao na pocetku texta ), niti u napadu niti u odbrani. Takodje su primetne oscilacije u igri pojedinaca. Ipak, ono sto ponavljam svake nedelje - svi timovi su jos u periodu uigravanja, koliko brzo ce se doci do zeljene igre zavisi od mnogo faktora, pre svega kvaliteta igraca.

Koliko god da rezultat navodi na suprotno, stekao sam utisak da zdravlje nije moglo da dobije utakmicu u Vrscu sve i da se igralo tri dana. Jetse, tacno je da je bilo perioda dobre i efikasne igre gostiju, ali kad je bilo najvaznije, Hemofarm je prebacio u sledecu brzinu i ostavio protivnika iza sebe.Sa igracima koji su angazovani ( nikad nisam shvatao zasto ih pojedinci odmah obeleze etiketom ...pojacanja ) Vrscani imaju veoma kvalitetan sastav, dupliran na svim pozicijama. Kako su i Campbell i Topic, ipak, bolji napadaci, za ocekivati je bilo da napad dobije brojnija i raznovrsnija resenja, sto se sigurno olaksati Bogavcu, samim tim sto se sada mora voditi racuna o vise igraca.

Zdravlje igra svoju igru, bez Mitica i Pavkovica se ne moze, igra svih ostalih zavisi od pomenutih. Daleko od toga da ostatak tima nema kvaliteta, ali je igra tako postavljena da ostavlja malo izgleda za pobedu ako se ovaj tandem iskontrolise .

FMP je odigrao rutinsku utakmicu protiv Sloge, bas kao i Buducnost u Podgorici. Gosti nisu imali cemu da se nadaju, iako su oba domacina usla u meceve posle poraza u evropskim takmicenjima. Licno nisam ocekivao da ti poraze ostave traga, jer mi je potpuno jasno sve vezano za ambicije u vezi Evrope. Uostalom, domace prventsvo je mnogo vaznije u ovom trenutku, treba voditi racuna da se ne okliznes na nekom od domacih parketa. Ove se sezone dele karte za nekoliko sledecih.

Partizan je ugostio Lovcen i pobedio , u igri koja je bila sigurnija negoli neke prethodne. Pozitiva koja je stigla iz Atine je bila prepoznatljiva, igraci su igrali sigurniji ( u sebe ) , posledica toga je bolja partija.

Lovcen je na raspolaganju imao poluzdravog Carapica, a ako o nekom timu u nasoj ligi mozemo pricati kao o oneman show timu, onda je to sigurno Lovcen. On je mozak i motor tima, sve se vrti oko njega. Medjutim, kako je Partizan igrao sinoc, verovatno ni igranje Carapica ne bi puno promenilo, barem ne kada je zavrsni skor u pitanju. Gosti su cestim promenama odbrane pokusali da zbune sampiona, ali ni ovi nisu ostajali duzni. Takticko macevanje je ipak zavrseno u korist domacina, koji je i dalje bez poraza.

Lavovi su i dalje bez pobede. Sinoc su primili 105 koseva od Vojvodine, nema tu price o nekoj odbrani. U teskoj situaciji je Stepandic, mada mu i raspored nije bas isao na ruku. Vojvodina igra dobro kada Dejo Radonjic igra dobro, asinoc je bio u odlicnom izdanju. Iako jedini pravi play ( Savanovicu to ipak nije "prirodna "pozicija ), radonjic je uspeo da svoje skakavce (neko je odlucio da tako popularno nazove igrace Vojvodine ) odvede do vazne pobede. Nesto bolji nego u prethodnim utakmicama je bio Jeremic, dok je i Vuleta bio u okviru ovosezonskih standarda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: