Želimo na sam vrh, želimo u Ligu šampiona

Dobri rezultati i visok plasman Totenhema u novoj sezoni i definitivno više nisu iznenadjenje. Tim koji predvodi Glen Hodl, sada već sigurno ide ka vrhu i ka ostvarenju najavljenih ambicija –a to je učešće u Ligi šampiona. Za razliku od prošle sezone, kada je ometen raznim povredama odgledao većinu utakmica »Sparsa« sa tribina, Goran Bunjevčević u novoj sezoni aktivno učestvuje u dobrim rezultatima svog kluba. O više nego dorbom startu nove sezone, pobedi nad Boltonom i atmosferi na »Vajt Hart Lejnu« Goran za B92 kaže: Sigurno da smo svi prezadovoljni rezultatima koje postižemo.Medjutim, prava iskušenja nas tek očekuju – to su mečevi sa Liverpulom, Arsenalom, Čelzijem, ekipama koje su nam konkurenti za najviši plasman, a to je Liga šampiona. Nadamo se najboljem, jer već imamo razumljivo – odličnu atmosferu u klubu. Lično – veoma sam zadovoljan, jer igram konstantno u ekipi koja se bori za sam vrh engleskog fudbala, pogotovo ako se setim prošle sezone i svih pehova koje sam imao. Ove godine ide sve kao što smo planirali i nadamo se da će biti sve bolje i bolje.

Izvor: Specijalno za B92, fudbaler Totenhema Goran Bunjevèeviæ

Četvrtak, 24.10.2002.

16:52

Default images

O prošlom kolu, porazu Arsenala, prvom mestu Liverpula i porazima Lidsa...

Sigruno da je sve iznenadio poraz Arsenala od Evertona, ali i oni su ranjivi. Mislim da ih je ritam utorak – subota umorio, iako imaju veliku ekipu. Liverpul sa druge strane ne igra baš sjajno, ali osvaja bodove i po meni je zasluženo na vrhu.Medjutim, i njih očekuju neke teške utakmice u Ligi šampiona i u prvenstvu gde bi trebalo da pokažu svoje pravo lice. Lids je za sada posustao, ali oni imaju stvarno dobru ekipu i očekujem da će poboljšati svoj plasman. Svoju poziciju značajno je popravio Vest Hem, evo sinoć su pobedili kao gosti Fulam i već su u sredini tabele. Kao i prošle, i ove sezone u svakom kolu dogodi se neko veliko iznenadjenje – i verovatno je i to jedan od razloga zašto je engleska liga jako popularna.
Finansijska kriza koja je do sada zaobilazila engleski fudbal, polako se »uvlači« i u klubove kao što su Lester, Ipsvič, Derbi...

Tu je više u pitanju želja menadžera da smanje plate igračima jer su to klubovi koji su igrali prošle godine u premijer ligi, ali sada mora da dodje do neke vrste revizija tih ugovora sa igračima – jer kvalitet fudbala nije isti u 1.diviziji. Ima nekih previranja i kriza, ali za sada je premijer liga van tih dešavanja. Ima puno planova za izgradnju novih stadiona, trening – kampova... Ipak, videćemo kriza je zahvatila celu Evropu, a da li će se proširiti i na ostrvo, pokazaće vreme, ali mi konkretno u Totenhemu koji je veliki klub ne osećamo nikakvu krizu, verujem da je tako i u ostalim velikanima engleskog fudbala.

Priča oko rasističkih uvreda na račun tamnoputih igrača je uzela maha – medjutim simptomatično je da se žale samo engleski klubovi...

Sigurno da Englezi oko svega prave dramu. Situacija koju da kažemo, imaju tamnoputi igrači u Engleskoj je fenomenalna – jer ovde i da izgubite navijači će vam aplaudirati. Oni do sada nisu nailazili na situacije sa kojima se susreću u ostalim zemljama Evrope. Sigurno da ima navijača koji nastoje da isprovociraju dobre igrače – ali mislim da je tu glavna namera da se isprovociraju dobri igrači. Tačno je da se trenutno takve stvari dešavaju samo engleskim klubovima u Jugoslaviji, Hrvatskoj, Slovačkoj... Ali kažem, navijači su ovde svetinja i sve je njima podredjeno. Sledi derbi sa Liverpulom. Kako igra Goranova ekipa, ne može se reći da idu na »Enfild Roud« kao autsajderi...

Baš danas smo pripremali taktiku za taj meč. Smatramo da nisu baš u takvoj formi kao što pokazuje njihov plasman na tabeli. Sigurno su malo i umorni od utakmice u Moskvi, ali nama su prohtevi porasli, hoćemo da ostanemo u vrhu, i da se plasiramo u Ligu šampiona – biće jako zanimljivo na »Enfildu«.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: