Jelena Janković: "Naredni cilj - prvih 20"

Godinu koja je upravo istekla obeležili su uspesi vaterpolo reprezentacije i plivača mIlorada Čavića, dok su nagrade kod sportistkinja uglavnom otišle na adresu stonoteniserke Silvije Erdelji. Negde u drugom planu ostala je naša teniserka Jelena Janković čiji uspon u prošloj godini privukao veliku pažnju u svetu. Bivša šampionka Australian Opena u juniorskoj komnkurenciji 2003. je započela kao 194. teniserka na svetu, ali će u sada već novu 2004. ući sa 110 mesta boljim renkingom. Srpsko crnogorski tenis od odlaska Monike Seleš u SAD ,u poslednjih 10-tak godina nikada nije imao bolju poziciju, iako nije baš previše zaslužan za formiranje dve Jelene – Dokić i Janković.

Izvor: Igor Vujièin

Sreda, 31.12.2003.

12:56

Default images

18-godišnja Jelena Janković koja trenutno živi u Bradentonu na Floridi gde se usavršava kod čuvenog trenera Nika Bolitijerija, skrenula je na sebe pažnju još na prvom Grend Slem turniru u Australiji gde je pobedila Španjolku Los Rios koja je bila za 100 mesta bolje plasirana od nje. Prvi veći turnirski uspeh zabeležila je u Budimpešti gde je stigla do četvrtfinala. Ipak, posle dosta promenljivih igara tokom leta i odsustva sa Rolan Garosa i Vimbldona, Janković u oktobru osvaja prvi ITF turnir u karijeri u Dubaiju, čime ulazi u prvih 100. U novoj sezoni novi cilj je ulazak u prvih 20:

"Za to mi je potrebno dosta volje, rada a i sreće da uspem. Ja dosta naporno treniram i radim i bližim se ostvarenje svog cilja. Želim i mislim da mogu narednu sezonu da završim medju prvih 20 teniserki na svetu".
Tenis kao sport bogatih i nedosttatak novca za putovanja i pripreme u zemlji koja je godinama bila pogodjena sankcijama često su sprečavali razvoj velikog broja talenata. Janković tih problema nema:

Ja sam imala sreće po tom pitanju. Mene zastupa jedna od najvećim menadžerskih agencija na svetu IMG koja zastupa velika imena svetskog tenisa Andre Agasija, Serenu Vilijams.Moram da priznam da nemam nekih problema po tom pitanju“.

Velika smena generacija u ženskom tenisu odavno je obavljena,a evo i šta je po našoj tenbiserki obeležilo tenisku godinu u svetu:

Po meni je dogadjaj 2003.godine smena na vrhu WTA liste i sestara Vilijams, odnosno prva mesta Žastin Enan i Kim Klajsters".

Kako objašnjavaš pojavu velikog broja mladih teniserki iz Rusije koje privlače pažnju u svakom pogledu ?

"Rusija je velika zemlja i po meni pojavljivanje velikog broja teniserki iz te zemlje je logično, jer je taj sport u zemlji sve popularniji. Iako ih ima puno, ostaje da se vidi da li će neka od njih doći do samog vrha"
Sa dve igračice u prvih 100 Srbija i Crna Gora u perspektivi ima izuzetno jaku reprezentaciju. Iako je Jelena Dokić još uvek neodlučna Jelena Janković se nada da će ipak zaigrati sa poznatijom imenjakinjom u Fed kupu:

"Ja bih volela da nas dve igramo za reprezentaciju Srbije i Crne Gore u Fed kupu.Medjutim, to zavisi od nje, da li će želeti da igra. Što se mene tiče moj stav je poznat, ja sam uvek igrala za našu zemlju i igraću i sledeće 2004.godine.

Novu sezonu i put ka samom vrhu svetskog tenisa Jelena Jankovic započinje turnirima u Australiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: