Nova vest
Košarka

Sreda, 17.09.2014.

17:17

Parker: Ponosan sam na reprezentaciju

Francuski košarkaš Toni Parker rekao je da je ponosan zbog toga što je njegova reprezentacija osvojila bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu.

Izvor: Beta

Autor:Beta

Default images

Parker je propustio nedavno završeno Svetsko prventvo u Španiji, na kojem je Francuska osvojila bronzanu medalju pobedivši Litvaniju u borbi za treće mesto.

"Bio sam u kontaktu sa igračima, sa selektorom posle svakog meča. Razgovarao sam sa njima o taktici, osećao sam se kao da sam bio tamo... Osećao sam se čudno kad sam video da tim igra bez mene", rekao je Parker.

"Bio sam veoma ponosan na njih. Mnogi su mislili da neće ništa postići, ali napravili su veliki podvig pobedivši Španiju u četvrtfinalu, što je jedna od najvećih pobeda u istoriji. To im je dalo samopouzdanja da osvoje bronzanu medalju, prvu za Francusku na Svetskom kupu", kazao je košarkaš San Antonija.

Francuska će biti jedna od zemlja domaćina Evropskog prvenstva 2015. godine, a Parker veruje da ekipa iskustvo iz Španije može da iskoristi na tom takmičenju.

Parker je u više navrata izjavljivao da želi da igra pred franciskim navijačima na Evropskom prvenstvu, a šampionat sveta u Španiji ga je ubedio da će na prvenstvu naredne godine morati da nastupe sa najjačim timom.

"Igrati na domaćem terenu nije lako. Moraćemo da izvedemo najbolji tim", dodao je Parker.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve