Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 15.09.2014.

10:54

"Amerikanci 150, a mi 60 na sat"

Legenda jugoslovenske košarke Dražen Dalipagić rekao je da je osvajanjem srebra na prvenstvu sveta reprezentacija Srbije napravila odličan temelj za budućnost.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Kao i većina ljudi iz sveta košarke, i on je istakao da je selekcija SAD i dalje mnogo iznad ostalih rivala.

Srbija je u finalu Mundobasketa u Madridu izgubila od selekcije SAD sa 129:92.

"Srebro je svakako veliki uspeh, tu zaista nema mnogo filozofije. Mi smo pravu igru pokazali tek od osmine finala protiv Grčke, iako smo i u prvoj fazi u mečevima koje smo izgubili bili veoma solidni. Sve ono što se desilo u finalu je za mene normalno, znao sam šta će se desiti. Naši momci su igrali koliko su mogli. Amerikanci su pokazali da su, iako to nije bila prva garnitura igrača, najbolji na svetu", rekao je Dalipagić.

"Na ovom uspehu može da se gradi budućnost. To je podstrek za naredna takmičenja. Ipak, sledeće godine na Evropskom prvenstvu krećemo od nule kao i svi ostali. Mi možemo da dobijemo sve, ali i da izgubimo od svakog. Dobro je što sada imamo kostur ekipe koji bi mogao da igra zajedno naredne tri, četiri godine", naveo je legendarni košarkaš.

Dalipagić je ocenio da su Amerikanci fizički dominantni, što su demonstrirali i na ovom Mundobasketu.

"Otkako su za Amerikance počeli da igraju profesionalci pričamo da ćemo im se približiti, međutim, to se nikada neće desiti. Oni igraju 150 na sat, a mi 60. Jednostavno nijedna evropska selekcija ne može da im parira. Amerikancima jedino može da se desi da imaju neki loš dan, kao što je to bilo 2002. godine u Indijanopolisu", zaključio je Dalipagić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

83 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve