Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 15.09.2014.

10:39

BG mediji: Nacija slavi košarkaše

Beogradski dnevni listovi posvetili su veliku pažnju košarkaškoj reprezentaciji Srbije, koja je na Svetskom prvenstvu osvojila srebrnu medalju.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Vest o podvigu naših košarkaša se u manjoj ili većoj meri našla na naslovnim stranama svih listova.

Dnevnik Blic je objavio sliku zagrljene reprezentacije sa postolja, uz naslov "Momci zaslužili zlato, a Sale – spomenik". List je posvetio pet strana priči o nastupu Srbije u Španiji.

Srbija je u finalu Svetskog prvenstva izgubila od SAD sa 129:92, i tako osvojila prvu medalju na svetskim šampionatima od osamostaljenja. Selektoru Aleksandru Đorđeviću ovo je bio debi na toj funkciji i njegova prva trenerska medalja.

Politika je odmah ispod naziva lista objavila fotografiju selektora Aleksandra Đorđevića i svih igrača, dok je Danas na više od pola strane objavio fotografiju tima uz naslov "Srebro zlatnog sjaja".

Fotografija košarkaša sa postolja našla se i na naslovnim stranama Večernjih novosti, Kurira, Aloa i Naših novina. Informer je na naslovnoj strani napisao "Mi smo šampioni" i "David protiv Golijata", poredeći vrednost dve reprezentacije i njihove zarade.

Košarkaši su najviše prostora dobili u sportskim medijima.

Sportski žurnal je skoro preko cele strane ispisao naslov "Srebrna medalja zlatnim Srbima". Ovaj list je zbog uspeha košarkaša priču o finalu doneo na stranama od druge do šeste, koje su obično posvećene fudbalu.

Žurnal je ukupno šest strana posvetio finalu Svetskog prvenstva,

Najstariji sportski list, Sport, na više od pola strane piše "Junacima srebro".

Svi listovi pozvali su svoje čitaoce da u 20.00 dočekaju košarkaše ispred skupštine grada, odnosno u Areni ako bude padala kiša.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve