Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 15.09.2014.

00:42

Sale: Da se što pre opet sretnemo

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević bio je prezadovoljan na kraju Svetskog kupa u Španiji.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srbija je u finalu ubedljivo poražena od SAD, ali je ostvarila ogroman uspeh plasmanom u finale.

Đorđević je sa ovim timom postavio osnovu tima koji bi kroz Evroppsko prvenstvo sledeće godine mogao da izbori mesto na OI u Riju 2016.

"Opet moram da ponovim da sam presrećan i ponosan jer sam bio deo života ovih momaka u ova dva meseca. Što sam na neki način dao mali doprinos ovom rezultatu".

U finalu Srbija je pet minuta briljirala i naterala Amerikance da se zabrinu. Onda je krenula mašinu koju je predvodio nepogrešivi Kajri Irving i vrlo brzo rešila pitanje pobednika.

"Mislim da moramo da budemo realni, igrali protiv ekipe koja je timčina. Ti igrači, ta eksplozivnost, taj talenat, sa tolikom lakoćom igraju košarku. Međutim, verujte mi, izašli smo iz svlačionice spremni da pobedimo, željni da pobedimo, ne mogu ništa da kažem igračima jer, jednostavno, i emocije i energija, sve se ispraznilo, napravili smo nekoliko grešaka, a oni su nas kažnjavali sa nekoliko trojki, tačnije njih 11 u prvom poluvremenu, protiv toga nismo mogli. Mi smo dali 92 poena, na poluvremenu smo rekli da smo dali 41 poen, a gubimo 20 razlike. Stvarno su sve pogodili, igrali su ozbiljno, pokazali su svoju nadmoć, nisu nas potcenili. Jednostavno, moramo da učimo od toga".

Srbija sa SAD nije igrala od SP 2002, a na OI ne nastupamo još od 2004. Rio će biti prilika za novi susret.

"Moj cilj je da se sastanemo što više puta sa njima, i jedini tako možemo da dignemo nivo naše košarke. Samo dueli sa ovakvim majstorima mogu da dižu naš kvalitet".

Specifičnost finalne utakmice, u kojoj su Amerikanci rano došli u veliko vođstvo, otvorila je prostor za brojne rotacije u timu, pa su svi igrači dobili priliku da se pokažu u finalu.

"Rezultat jeste velik, ali ne bih analizirao utakmicu, mi kao takmičari nemamo najsrećniju facu u ovom trenutku, ali treba da budemo srećni i ponosni, mislim da je ovo ozbiljan rezultat. Idemo kući ponosni i srećni, da proslavimo i opustimo se, ovo je bilo naporno za sve".

Đorđević se na kraju dvonedeljne priče zahvalio svima koji su pomogli timu i svima koji su ga podržavali.

"Zahvaljujem se svima u organizaciji, svima koji su nam pomagali. imali smo problema, ali mirom i zajedništvo smo sve prevazišli i vraćamo se kući sa najvećim mogućim odličjem za srpsku košarku, s obzirom na to da je ispred nas protivnik bila Amerika. Svima hvala na pažnji koja nam je pružena, veliki pozdrav svima u Srbiji i oko Srbije, čuli smo da su se i komšijske zemlje digle i da se svima rezultat svideo koliko i nama".

Srpska selekcija vraća se iz Madrida u ponedeljak u popodnevnim satima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

137 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve